Etusivu Blogi Kohti NOPEAMPAA videoeditointia Adobe Premierellä — tärkeitä PIKANÄPPÄIMIÄ & vinkkejä

Kohti NOPEAMPAA videoeditointia Adobe Premierellä — tärkeitä PIKANÄPPÄIMIÄ & vinkkejä

kirjoittanut Johe
video-editing-tips-advices

Premieren pikanäppäimet ja sen lukemattomat nice-to-know -jutut

Lisäilen näitä videoita tähän artikkeliin sitä mukaa kun niitä teen — ja tietenkin jos ne sopivat tämän artikkelin sisältöön. Tässä nyt muutama vinkki ja ajatus, jolla toivottavasti pääset kohti nopeampaa videoeditointia Adobe Premierellä.

Jos koet videot hyödyllisiksi, olen kiitollinen jos TILAAT meitsin YouTube-kanavan! Teen kanavalle kaikenlaisia vinkkejä, tipsejä, blogia, ajatuksia ja muuta! Stay tuned!

Let’s start!

MIKSI Premieren GLOBAL FX MUTE -nappi on pirun kova?

Mikä ihmeen Global FX mute -nappi ja mitä ihmettä sillä tekee? Voin kertua jo etukäteen, että on äärettömän hyödyllinen nappi.

EDITOI VIDEOITASI (TAAS KERRAN) NOPEAMMIN & TEHOKKAAMMIN: Muista siis ottaa käyttöön Global Fx Mute -nappi!

Magical button

Tiesitkö, että Premierestä löytyy Global FX Mute -nappi, jolla saat KAIKKI videoefektit pois päältä KERRALLA? Jos et, löydät kyseisen napin Program Monitorin oikealta puolelta / alta ”+”-merkistä painamalla, jossa on muitakin nappeja joita voit siirtää Program Monitorin alle. Suosittelen siirtämään työkaluriville kyseisen napin — sillä se on äärettömän kätevä. Vinkkinä vain.

Global FX mute -näppäimen pointti?

Eli sun ei tarvitse enää YKSITELLEN klikkailla kaikkia videoefektejä pois päältä videoistasi, vaan nyt tarvitsee klikata vain KERRAN Global FX napista ja homma hoituu.

Vaikka on editoinut jo vuosia Premierellä niin ei aina välttämättä tiedä ihan kaikkia nappeja ja pikku juttuja mitä kyseisestä ohjelmasta löytyy. Aina keksii jotakin uusia pieniä asioita, millä saa omaa editointiprosessia nopeammaksi, kuten nyt tämä nappi.

Siirrä CLEAR -toiminto muualle DELETE -näppäimestä

Videoeditointi -nopeus on pienistä asioista kiinni — tässä pikku vinkki, jonka itse tajusin vasta monen vuoden editoimisen jälkeen.

Miksi siirtää CLEAR -toiminto johonkin muualle (näppäimistössä)?

No — taas yksi askel kohti NOPEAMPAA videoeditointia Adobe Premierellä.

Premieren CLEAR-toiminto on jatkuvasti käytössä — eli POISTAT jatkuvasti asioita aikajanalla (timeline) kun editoit videoita — joten CLEAR-toiminto olisi hyvä olla heti & nopeasti löydettävissä. Tästä johtuen siirsin DELETE-näppäimen toiminnan E-kirjaimeen (CLEAR -toiminto on alunperin DELETE-näppäimessä). Tämä on nopeuttanut videoeditointiprosessiani taas himpun verran! Suosittelen!

Huom!

Yleisesti todeten pystyt siis NOPEUTTAMAAN videoeditointiasi PIKANÄPPÄIMILLÄ (shortcuts). AINA kun keksit jonkin pikanäppäimen, se nopeuttaa toimintaasi. Mieti siis KAIKKI asiat, jotka voisit siirtää HIIRIKÄDELTÄ näppäimistöön; eli tee mahdollisimman monesta asiasta itsellesi pikanäppäin.

ZOOMAA NÄPPÄIMISTÖLLÄ — (älä hiirikädellä)!

Tätä asiaa ei voi painottaa tarpeeksi sanoin, joten katso alta video.

EDITOI VIDEOITASI NOPEAMMIN siirtämällä Zoomaus-työ hiirikädeltä NÄPPÄIMISTÖÖN

  1. SIIRRÄ ZOOMAUS -TYÖ(KALU) välittömästi näppäimistöön!
  2. Tee siitä SHORTCUT (eli pikanäppäin) Premiereen (näppäimistöön)
  3. — ja kun tosiaan leikkaat videoitasi jatkossa — ZOOMAA NÄPPÄIMISTÖLLÄ — älä hiirellä!

Jos et ole tätä asiaa vielä jostain syystä ajatellut aikaisemmin, ajattele sitä NYT ja tee muutos tapoihin — voin taata, että sinusta tulee samantien niin sanotusti ”Nextin Levelin videoeditoija”, NOPEAMPI videoeditoija. Tämä pienen pieni muutos nopeuttaa aivan suunnattomasti videoeditointityötäsi. Enkä yhtään liioittele.

Muistan sen hetken kun tein vuosia sitten itse tämän (zoomauksen siirtämisen näppäimistöön) vaihdoksen — ja videoeditointinopeuden muutos oli silminnähtävä. Jos olet vasta-aloittanut Premierellä, tai vuosia editoinut megaluokan videoeditointisankari — ja VIELÄKIN zoomaat hiiri(kädellä): ÄLÄ tee enää niin.

Eipä mulla muuta.

Tekemällä oppii

Semmosta! Tässä nyt muutama vinkki Premierellä työskentelyyn. Nää on paljolti asioita, jotka tulevat vain ajan saatossa vastaan +  teen näitä itseasiassa siitä näkulmasta, että kun muistelen omaa videoeditoinnin aloittamista (10 vuotta sitten) — mietin monesti näin jälkikäteen että ”vitsi kun olis ollu joku joka olis kertonut nämäkin vinkit heti alkuun, olis säästynyt paljolta”. Toki prosessissa oppii ja eikä siinä mitään.

Lue aikaisempia artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita käytän päivittäin työssäni ja joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi HINTAHAARUKAN eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

MEITSIN VIDEOKUVAUS-JÄRKKÄRI: Panasonic Lumix GH5 »

EEPPINEN MUISTIKORTTI (VIDEOKUVAUKSEEN): AngelBird, AV PRO SDXC, UHS-II, 128 Gb »

LOISTAVA KAMERAN VAKAUTTAJA: DJI Ronin S »

PARAS JÄRKKÄRIN GORILLAPOD: Joby GorillaPod 3k »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ: käytä NordVPN:ää »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parantaakseen sivuston käyttömukavuutta. Mikäli olet asian kanssa ok, paina "Hyväksy" -painiketta. Hyväksy Tietosuojalauseke »