Etusivu Blogi Mun YouTube-kanava sai ensimmäiset 100 tilaajaa — mitä ajatuksia, oppeja & kokemuksia?

Mun YouTube-kanava sai ensimmäiset 100 tilaajaa — mitä ajatuksia, oppeja & kokemuksia?

kirjoittanut Johe

YouTube-kanava ja ensimmäiset 100 tilaajaa

YASS! Minä ja mun YouTube-kanava sai ensimmäiset 100 tilaajaa tässä vuoden vaihteen jälkeen — tarkemmin ottaen 1.1.2020 sain SADANNEN(nen) tilaajan kanavalle. Tää ”100 tilaajaa” olikin mun varovainen ensimmäinen tavoite YouTubettamisen suhteen — ja seuraavat tavoitteet on saada ensin 500 ja myöhemmin 1000 tilaajaa rikki. Nyt 1000:sta tilaajasta on käytännössä kymmenes osa saavutettu. Pienin askelin, sanotaanko näin —

Kiitos tässä vaiheessa kaikille tilaajille, jokainen teistä on tärkeä 🙂

Haluatko menestyä YouTubessa?

Tähän  alkuun vinkkinä vaan niin kantsii seurailla näitä VIITTÄ YouTube-kanavaa, jos haluat menestyä YouTubessa. Löydät erittäin hyvää settiä kaikilta näiltä kanavilta.

Kaikki on suhteellista

Niin — tiedän todellakin ettei 100 tilaajaa oo vielä mitään YouTuben mittakaavassa ajateltuna, mutta MULLE se on paljon. 100 ihmistä seuraa mun henk. koht. touhuja ja videoita. Jos olisin pitämässä opetusta tai puhetilaisuutta 100-päiselle yleisölle — niin olishan se nyt paljon.

YouTube-kanava ja 100 tilaajaa - mitä ajatuksia, kokemuksia ja vinkkejä?

No, miten mun YouTube-kanava sai ekat 100 tilaajaa? Tästä aiheesta ajatuksia, vinkkejä ja kokemuksia.

 

1. Katsoja ensin, minä sitten

Ensimmäisenä toteaisin, että pyrin luottamaan ”katsoja ensin ja minä sitten” -ajatukseen. Videoissani pyrin menemään aikalailla samantien asiaan (vaikka videot ovatkin pitkiä) + pyrin kertomaan asioista hyvinkin perinpohjaisesti — mistä nyt ikinä satunkaan puhumaan. Eli, pyrin antamaan katsojalle niin sanotusti ”VALUEA” (arvoa) ensin ja hän saa itse päättää näkemänsä jälkeen että tilaako mun kanavan vai ei. En siis käy esim. ”tyrkyttämään tilaamista” heti videoiden ensimmäisillä sekunneilla.

Tyrkyttäminen on lähinnä vaan ärsyttävää — ja sitä (tyrkyttämistä) oon kyllä valitettavan paljon nähny vuosien varrella YouTubessa. Mut joo — ”ANNA ENSIN ja kysy vasta sitten”.

Riippuu kanavasta tottakai

Tämä mitä juuri kerroin RIIPPUU TOTTAKAI SIITÄ MINKÄLAINEN YouTube-kanava sulla on! Mulla on selkeesti on TIETO-pohjainen YouTube-kanava joten tällaisestä sisällöstä kun on kyse niin monesti ihmiset haluavat että ”mennään nopeasti asiaan”. Mikäli teet Vlogia tai ihan jotain muuta niin sun ei tietenkään tartte aatella näin! You know.

 

2. Ole oma itsesi

Vaikka tää on jo todella klishee-asia: niin sanon silti, että ”Aitous kunniaan YouTubessa” — oikeesti. YouTube on niin täynnä kaikkea maan ja taivaan väliltä, että siellä ei erotu muutoin kun olemalla oma itsensä(!) Älä yritä matkia muita tai yritä olla joku muu tubettaja. Toki saa mallia ottaa ja pitääkin — eihän pyörää kannata uudestaan keksiä, mutta luulen että tajusit pointin.

Sain siis nimittäin tähän ”omana itsenä olemiseen” liittyen jo palautetta — ja siitä syystä koen että siitä on hyvä mainita tähän yhtenä ”vinkkinä / ajatuksena”. Pointtina, että katsojat kiinnittävät olemukseen kuitenkin huomiota.

Online Johe = In real life Johe

Tähän asiaan vielä viitaten; haluan myös välittää sellaista vibaa itsestäni mun YouTube-kanavan kautta, että oon täysin sama henkilö ONLINE – kuin oikeessakin elämässä. Eli, jos törmään kadulla (in real life) henkilöön X, joka mut on ehkä nähny YouTubessa (online) — nämä JOHET (eli minä) eivät poikkeaisi ainakaan  hirveästi toisistaan. En siis aio ”esittää” mitään ihmeempää YouTubessa — oon vaan ja juttelen asioista.

Kiinnitä huomiota ulosantiin

Tottakai, kun nauhotan videoita — pitää kiinnittää huomiota äänen voimakkuuteen, sävyyn, omaan energiaan ja juttujen selkeyteen ja moneen muuhun. Kaiken tämän lisäksi yritän pitää jotenkin ”oman itseni” näissä videoissa mukana.
Googlen mainoksia 

3. Vuorovaikutus & reagointi

Vuorovaikutuksella tarkoitan, että kysy jokaisella videolla kommenttia / palautetta ja muista vastata ihmisten kirjoittamiin kommentteihin. Se luo katsojille toivottavasti tunteen siitä, että olet oikeasti olemassa, olet oikea henkilö ja että välität siitä että ihmiset katsovat videoitasi. Vuorovaikutuksesta tulee myös jonkinasteinen tunne, että HALUAT (ylipäätään) herättää keskustelua ja haluat keskustella katsojiesi kanssa.

Juttele yleisösi kanssa

Niin kuin juuri mainitsin, muista kysyä katsojiltasi kommenttia ja palautetta. Juttele yleisösi kanssa kaikin mahdollisin keinoin — näin saat heitä enemmän osaksi ”yhteisöä” jota olet luomassa.

 

4. Jaa videoita relevanteissa paikoissa

Jaa videoitasi relevanteissa paikoissa, eli kun/jos teen enimmäkseen videoita VIDEOEDITOINTI -aiheesta niin en jaa videoitani minnekään esim. meikkaus -palstoille. Tää oli nyt vaan huono esimerkki, mutta tajusit ehkä pointin. Jaan videoitani esimerkiksi omaan LinkedIn -profiiliin, Facebookin Videokuvaus/editointi” -ryhmään ja oon jakanut videoitani myös Redditissä Suomi” -kanavalle. Kun jaat videoitasi relevanteissa paikoissa, saatat saada ennemmin / varmemmin seuraajia kanavallesi.

Onko sulla vinkkejä?

Hei, jos SÄ tiedät — tai jos sulla on ajatuksia missä voisin videoitani jakaa muuallakin niin pistäisitkö mulle viestiä tän blogin kautta? — tai ihan mitä kautta vaan. Kiitos!

 

5. YouTube-kanavan merkittävimmät videot?

Mistä videoista on tullut eniten kasvua / mitkä videot ovat olleet merkittävimpiä tilaajien saannin kannalta? Oon tehny muutamia isompia ”PERUSTEET” -tutoriaaleja liittyen Adobe ohjelmiin; kuten Adobe Premieren Perusteet OSA 1 & OSA 2 ja Adobe After Effectsin perusteet. Nää kolme on selkeesti isoimmat — eniten tilaajia tuovimmat videot mitä oon tehny.

Sitten oon tehny muutamia — tavallaan ”täydennys”videoita näihin isompiin videoihin liittyen. — Eli jos oon pitkässä videossa esim. nopeesti maininnu jostakin aiheesta, mistä ei oo sit sen kummemmin kerinny puhumaan  — niin sit oon myöhemmin julkassu just kyseisestä aiheesta jatko/täydennysvideon.

Tietyt videot tuovat tilaajia

Mut joo, just tsekkasin niin oon saanu näiden ”Perusteet” -videoiden ansiosta tyyliin puolet mun nykyisistä tilaajista — jotain pikkasen alta 50 tilaajaa. Tämän tyyppisiä videoita ihmiset siis ilmeisesti tarvitsevat, joten näitä tulen ainakin tekemään — ja paljon muutakin toki.

 

6. Kanava kehittyy pikkuhiljaa

Sun ei tartte keksiä TÄYDELLISTÄ aloitusvideota kanavallesi ja tietää heti alusta lähtien mistä kanavallasi on kyse. Toki se auttaa tietyissä jutuissa (mikäli tiedät jo kaiken etukäteen), mutta henkilökohtainen YouTube-kanava on myös siitä syystä just hieno juttu, että sillä on varaa KEHITTYÄ sitä mukaa kuin sinäkin kehityt ja saat ideoita. Jos sulla ei oo selkeätä visiota heti alusta lähtien kanavallesi — EI kannata aatella sitä heti negatiivisena asiana — you know.

Kunhan vaan ALOITAT

Eli jos oot miettiny YouTube-kanavan aloittamista — pointtina mulla oli siis yläpuolella että kunhan ylipäätään ALOITAT JOSTAIN. Älä mieti liikaa — tai paraskin minä sanomaan kun sitä harrastan aika paljon (miettimistä siis), mutta aloitin silti. YouTubessa jokainen aloittaa nollasta a monet menestyneet YouTubettajat ovat aluksi tehneet ihan todella huonojakin videoita. Pohjalta moni hyvä asia lähtee kuitenkin liikkeelle.
Googlen mainoksia

 

7. He*vetinmoinen työmaa!

Moni joka ei tee YouTubea, ei välttämättä ihan käsitä että kuinka työllistävää Tubettaminen on. Minäpä kerron: TÄÄ ON TODELLA TYÖNTÄYTEISTÄ: sitä miettii jatkuvasti (24/7) omaa kanavaa — seuraavaa kolmea videota mitä tulee tekemään ja toki miettii jo ehkä parhaillaan editoinnissa olevaa videota, että kuinka siitä saisi paremman.

YouTube-kanava ja 100 tilaajaa tee töitä kovastiYoutuben lisäksi kirjoitan toki myös tätä blogia & suunnittelen että mitä tuun tänne kirjottamaan seuraavaksi, miten blogista saisi paremman ja sitä rataa. Ei sillä, etteikö mulla olis ollu jo tätä ennen paljon töitä — niin NYT ainakin on töitä ihan vaikka kellon ympäri jos vaan haluan ja jaksan tehdä. Tää on kyllä sinänsä siistiä — ollut ainakin tähän asti. Tykkään.

Monesti totean ääneen, että ”oispa päivässä enemmän tunteja kuin 24.”

Kuinka saat lisää tilaajia YouTube-kanavallesi?

Kirjoittelin vuosi takaperin artikkelin aiheesta – kuinka saat lisää tilaajia YouTube-kanavallesi. Tsekkaile se, jos sua kiinnostaa YouTubettaminen.

 

Pitkäjänteisyyttä kehiin

Tämmöstä! Pikkuhiljaa YouTube-kanava (ja blogi) kasvaa. YouTube-hommissa vielä vinkkinä että ei kantsi oottaa mitää räjähdysmäisiä katsojien / kävijälukujen nousuja tapahtuvaksi PÄIVÄSSÄ, eikä viikossa — vaan näitä hommia täytyy ajatella pitkäjänteisesti eli kuukausissa ja vuosissa. Tulet mitä todennäköisimmin pettymään jos toivot että kanavasi kasvaa hulluna jo ensimmäisen viikon jälkeen. — Pitkäjänteisyyttä siis kehiin.

YouTube-kanava ja 100 tilaajaa - kanava jatkuuEipä tässä muuta! Kirjottelen tänne artikkeleita sitä mukaa kun saan seuraavia YouTube-videoita valmiiksi! Toivottavasti tästä oli apua tai se herätti ajatuksia. See you soon.

Lue muita artikkeleitani

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita käytän päivittäin työssäni ja joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi HINTAHAARUKAN eri tuotteille Hintaoppaasta.

PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS-JÄRKKÄRI: Panasonic Lumix GH5 »

EEPPINEN MUISTIKORTTI (VIDEOKUVAUKSEEN): AngelBird, AV PRO SDXC, UHS-II, 128 Gb »

KAMERAN VAKAUTTAJA: DJI Ronin S »

JÄRKKÄRIN GORILLAPOD: Joby GorillaPod 3k »

TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parantaakseen sivuston käyttömukavuutta. Mikäli olet asian kanssa ok, paina "Hyväksy" -painiketta. Hyväksy Tietosuojalauseke »