Etusivu Blogi 8 laadukasta kuvapankkia, joista lataat ILMAISEKSI kuvia mihin tahansa käyttötarkoitukseen

8 laadukasta kuvapankkia, joista lataat ILMAISEKSI kuvia mihin tahansa käyttötarkoitukseen

kirjoittanut Johe

Lisää ilmaisia kuvia — mitä ihmettä?

Yeah, on aika palata ilmaisten asioiden pariin! Tässä artikkelissa puhutaan lisää paikoista, joista voit ladata ilmaisia kuvia mihinkä tahansa käyttötarkoitukseen.

Laatu heikkenee määrän mukana

Miten näitä paikkoja riittää? No, riittäähän niitä vielä näidenkin lisäksi, mutta laatu tai määrä heikkenee / vähenee sitä mukaa kun näitä listaa. Edellisessä artikkelissa oli ns. ”parhaat paikat”, joista itse eniten etsinkin mutta näistäkin (joita alla on listattuna) löytyy paljon ja ihan laadukkaita kuvia. Joissain paikoissa, mitkä tarjosivat kyllä ilmaisia kuvia kuvia oli todella vähän, niissä ei ”hakupalkki” toiminut toivomallani tavalla, tai niissä jotain muita pikkuasioita, joiden takia ne eivät ole listautuneet tähän artikkeliin. Joten, näissä pitäisi olla vielä laatu, toiminnot ja määrä suht kohdallaan!

(Repesin tolle yllä olevalle kuvalle niin, että oli ihan pakko laittaa se tähän kuvituskuvaksi)

Älä ärsyynny mainoksista liikaa

Huomion sanana ennen kuin menet näihin paikkoihin: kaikissa näissä kuvapankeissa on jossain määrin mainoksia, mutta jos ne osaa unohtaa niin hyvä. Joissakin paikoissa ne ärsyttävät enemmän, joissakin vähemmän. On aina hyvä muistaa kuitenkin, että saat kävijänä paljon asioita ilmaiseksi.

Ennen kuin mennään asiaan

Tässäkin artikkelissa keskitytään edelleen (still)kuvapankkeihin. Lue myös ihmeessä aikaisemmin kirjoittamani artikkeli tästä samasta aiheesta, jossa on mielestäni parhaat paikat ladata ilmaisia kuvia.

Huom!

Ja – kirjoittelin muutes vastikään videoihin liittyen vähän samalaisen artikkelin kuin tämä mitä juuri luet: eli paikoista, joista saat ladattua ILMAISIA VIDEOITA projektejasi varten.

Ainiin — jaan kaikennäköisiä hyviä mestoja (joista voi löytää ilmaisia asioita, tutoriaaleja tms.) Instagramin storyissä mihin tulee aika-ajoin törmättyä netissä, joten seuraile ihmeessä mua Instassa >

 

 

YouTube-video aiheesta

Mainitsen vaan, että oon tehny tästä samaisesta aiheesta videon mun Youtubekanavalle. Tsekkaa videolta ajatuksiani ilmaisista kuvapankeista.

 

Hypätäämpä asiaan.

 

8 ilmaista ja hyvää kuvapankkia

 

1. Pikwizard

Pikwizardista saat ladattua ilmaisia ja laadukkaita (ja tee niillä mitä haluat) kuvia. Pikwizardissa on erittäin hyvä valikoima kuvia esimerkiksi tietokoneista ja tekstuureista (puupinta). Tietokonekuvia yleensä tarvitsee näissä blogikirjoituksissa ja toki monissa muissakin käyttötarkoituksissa ja tekstuureita tarvitaan usein työhommissa ehkä useimmiten videoprojekteissa. Suosittelen.

 

2. Free images

free-images-new-photos

Täältäkin saa ladattua nimensä mukaan ”ilmaisia kuvia” ja heidän tarjoamilla kuvilla on periaatteessa samat säännöt kuin ylläolevilla sivustoilla, mutta kuitenkin jotain rajoituksia löytyy, joista voit lukea tarkemmin täällä.

Vaihdoin tämän Free imagesin tähän artikkeliin ensimmäisestä kirjoittamastani artikkelista, eli ”5 parasta mestaa mistä saa ilmaisia kuvia” — koska tämän artikkelin kirjoittamisestakin on jo kulunut aikaa, Stocksnap on ollut enempi käytössä kuin Free Images (eli vaihdoin Free Imagesin ja Stocksnapin paikkoja). Plus, tänne Free Imagesiin joudut kirjautumaan ennen kuin voit ladata sieltä (ilmaisia) kuvia.

 

 

3. Burst by Shopify

Mikä on Burst? Otan suoran lainauksen heidän sivuiltaan:

Burst by Shopify on ilmainen stokkikuva -alusta, jonka Shopify tarjoaa. Burstin kuvakirjasto sisältää tuhansia suuriresoluutioisia, rojaltimattomia kuvia, jotka ovat kuvanneet heidän maailmanlaajuisen valokuvaaja-yhteisön jäsenet. Burst on rakennettu, jotta suunnittelijoille, kehittäjille, bloggaajille ja yrittäjille voidaan tarjota pääsy kauniiseen ja lisäksi vapaaseen kuva-arkistoon. Voit käyttää kuvia lähes kaikessa – verkkosivustossa, blogissa tai verkkokaupassa, kouluhankkeissa, Instagram-mainoksissa, facebook-viesteissä, työpöydän taustoina, asiakastöissä ja monessa muussa. Kaikki kuvat ovat ilmaisia kaupallisiin tarkoituksiin ilman tarvittavia merkintojä tekijöistä; voit lukea lisää tästä lisenssisivullamme.

Pointsit Burstille! Mielestäni todella kovalaatuinen ja laaja valikoima erilaisia kuvia.

 

4. Foodiesfeed

Foodiesfeed on erään valokuvaajan muutama vuosi sitten aloittama projekti, jossa hän päätti jakaa itse ottamiaan kuvia ruoista. Projekti on ”vähän” levinnyt ja nyt sivustolta löytyy laaja valikoima erilaisia ruoka-aiheisia kuvia. Jos pidät esim. ruoka-aiheista blogia, tämä paikka on sinua varten! Kaikki kuvat ovat (edelleen) vapaasti ladattavissa.

 

5. Gratisography

Täältäkin saa ladattua nimensä mukaan ”ilmaisia kuvia”, mutta tältä sivustolta ladattavat kuvat ovat ehkä vähän outoja. No, niin kuin heidän sloganinsa kertookin: ”The world’s quirkiest collection of free high-resolution pictures you can use on your personal and commercial projects.” — eli maailman laajin kokoelma omituisia, ilmaisia kuvia. Listaan tämän tähän, koska sivusto on laadukkaan oloinen, siellä toimi hakupalkki ja kuvat olivat helposti ladattavissa. Mistäs minä tiedän mihin (sinä, lukija) saatat tarvita kuvia.. ? Ihmisiä ja projekteja on kaikenlaisia.

 

6. Barnimages

Samaan tapaan – ilmainen kuvapankki, josta voit ladata kuvia omaan tai kaupalliseen käyttöön. Ihan hyvä mesta muiden joukossa. Barnimagesissa oli myös FREEBIES-osasto, josta voit ladata kaikenlaista ilmaista tavaraa.

 

7. Negative Space

Samaan tapaan – ilmainen kuvapankki, josta voit ladata kuvia omaan tai kaupalliseen käyttöön. Laadukkaan oloinen mesta. Kuvia on ehkä jo hieman vähän verrattuna muihin.

 

 

8. Life of Pix

Ilmaista ja hyvää — eri valokuvaajien ottamina kuvina. Voit täältäkin ladata (samaan tapaan kuin kaikista muista edellä mainituista sivustoista) kuvia omaan tai kaupalliseen käyttöön. Kuvia alkaa olemaan jo aika vähän näissä parissa viimeisessä vaihtoehdossa, mutta saattaa näistä vielä jokunen hyvä kuva löytyä.

 

BONUS: Pixbuster — Suomalainen ilmainen kuvapankki

Kaikki Pixbusterin kuvat on ottanut ja omistaa yksi pohjoismainen ammattivalokuvaaja Juha Tuomi, joten tekijänoikeusasioissa ei pitäisi olla hässäkkää. Kuvia voi käyttää niin omassa kuin kaupallisessa tarkoituksessa. Viittauksia ei tarvita, mutta se on erittäin suotavaa. Käy tsekkaamassa Pixbuster!

ilmainen kuvapankki pixbuster

 

 

Ilmainen – hyvä vai huono?

Toistan itseäni nyt näissä parissa seuraavassa kappaleessa tänne — koska näihin kuvapankkeihin pätee samat asiat kuin aikaisemmassa artikkelissa käsiteltyihin kuvapankkeihin!

Pari suoraa sanaa ilmaisista kuvapankeista: niistä ei tietenkään ihan aina löydä haluamaansa – tai löytää joo ”vähän sinne päin” olevan kuvan ja tällöin täytyy päättää, että joko tämä kuva kelpaa tai sitten ei. Tottakai joskus käy tuuri ja löytää loistaviakin kuvia, mitkä ovat justiinsa sitä mitä etsittiin. Ilmaisten kuvapankkien kanssa täytyy aina vähän soveltaa – jos ei siis löydy justiinsa sitä kuvaa mitä etsit – eli pääsee aika-ajoin esim. muokkaamaan ladattua kuvaa ja tekemään siitä sopivamman omaan tarkoitukseen. Siitä voi olla kuitenkin tyytyväinen, että mikäli löysit kuvan – kuva on ILMAINEN ja voit käyttää sitä (yleensä) mihin tahansa käyttötarkoitukseen – vieläpä ilman mainintaa tekijästä. Tottakai, on aina hyvä ajatella tekijää ja jos tekijän (eli kuvan ottajan) nimen voi johonkin helposti kirjoittaa, miksei sitä kirjoittaisi. Onhan se edes jonkinlainen kiitos siitä, että sait ilmaiseksi kuvan käyttöösi.

Muista edelleen tekijänoikeudet

Taas painotan, vaikka on sanottu, että ”voit käyttää kuviva mihinkä vain käyttötarkoitukseen” niin muista silti aina tarkistaa jokaisen kuvan kohdalla kuvan käyttö- ja tekijänoikeudet ja tarvitseeko niitä merkitä. Yleisesti ottaen kaikkea julkaistavaa materiaalia koskevat säännöt siitä, miten ja missä niitä saa käyttää ja kuinka tekijänoikeudet tulee niiden yhteydessä merkitä – sama pätee kuvamateriaaliin. Joidenkin kuvien käyttö on kielletty kaupallisissa yhteyksissä, joissain tekijänoikeuksia ei tarvitse merkitä, jotkut kuvat taas vaativat kuvaajan merkitsemisen kuvan yhteyteen. Kannattaa olla näissä asioissa tarkkana, ettet joudu oikeuteen, muuhun ”liemeen” tai pulittamaan isoja summia rahaa.

Seuraavanlaisia ajatuksia kannattaa ajatella kun etsit kuvia:

  1. Miksi tarvitsen kuvan?
  2. Tukeeko kuva tarinaasi, jota kerrot?
  3. Mikä kuvan käyttötarkoitus on?
  4. Sopiiko se yrityksesi (tai muun asian) värimaailmaan / viestiin tms.?

Pointti näissa ajatuksissa lyhyesti siis se, että älä nyt vaan ”lyö” jotakin kuvaa artikkelisi tekstin sekaan, vaan ajattele ensin – miksi tämä kuva sinne sopisi, vai sopiiko se ollenkaan? Tukeeko se artikkelin tekstiä / tarinaa? Väärä kuvituskuva voi nimittäin huonossa tapauksessa etäännyttää lukijaa. Please, THINK first.

Vieläkö kirjoitan ilmaisista kuvapankeista?

Jees, tämä oli nyt tässä ilmaiset kuvapankit siis. Kuten sanoin niitä on yllättävän paljon, mutta laatu ja määrä heikkenee / vähenee huomattavasti kun listaa about 10 ”parasta” ilmaista kuvapankkia. En listaa ilmaisia kuvapankkeja enää, ellei löydy oikeasti hyviä kuvapankkeja, jotka voisivat kilpailla esim. ensimmäisen artikkelin kuvapankkien kanssa.

Muuta ilmaista?

Jos meni ylempänä ohi tämä linkki, niin tsekkaa tästä artikkelista mestat, joista saat ladattua ILMAISIA VIDEOITA rojektejasi varten.

Mutta, multa on voinut jäädä jokin mesta huomaamatta, joten onko sinulla suosikki -kuvapankkia (ilmaista sellaista), jota käytät? Kommentoi ihmeessä alle.

(Kaikki tämän artikkelin kuvat ovat ladattu Unsplash.com, Pexels.com ja Pixabay.com)

Lue muita artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaile alta muita kirjoittamiani artikkeleita ja muista myös kommentoida tätä artikkelia!

Muista TILATA meitsin YouTube-kanava!

Hei, kiitos että luit tämän artikkelin! Saa jakaa ja tykätä, jos tällä artikkelilla oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Seuraavaan kertaan!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä