Etusivu Blogi Paras ILMAINEN videoeditointiohjelma, jolla aloittelijakin pääsee alkuun

Paras ILMAINEN videoeditointiohjelma, jolla aloittelijakin pääsee alkuun

kirjoittanut Johe

Ilmainen vaihtoehto Premierelle

Mikäli olet esim. töissä tottunut käyttämään Adobe Premiereä ja rahat eivät riitä kotona maksullisiin ohjelmiin — on todellakin olemassa kova ja varteenotettava vaihtoehto: ja se on HITFILM EXPRESS!

Kyllä, HitFilm Express

Olen kyseistä ohjelmaa mainostanut ahkerasti aina kun joku kysyy, että onko olemassa oikeasti ilmaisia (ja hyviä) editointiohjelmia. Itse tosiaan teen kaikki videoeditointihommat Adobe Premierellä, ja HitFilm Expressillä oli ilo tehdä muutama projekti — koska se toimii suhteellisen samalla tavalla kuin Premiere (sen käyttöliittymä on suht samanlainen siis). HitFilmin kelkkaan oli helppo hypätä ja asiat löytyivät pienen päättelemisen jälkeen käyttöliittymästä suhteellisen nopeasti.

Hyviä VIDEOEDITOINTI -läppäreitä

Ennen kuin mennään asiaan, mietin että jos oot miettiny videoeditointiin soveltuvan LÄPPÄRIN ostoa — niin tässä olis pari varteenotettavaa vaihtoehtoa: Asus ROG GL503 15,6″ tai Asus ROG Strix GL504GM 15,6″.

Tsekkaile alta video, jossa ESITTELEN HitFilm Expressin ja kerron mm. kuinka saat sen ladattua koneellesi:

Muista kommentoida

Hei, laittakaa myös kommenttia mulle — mitä opitte, oliko videolla hyvää infoa, oliko video aivan liian pitkä (eli toisinsanoen kannattaako mun tehdä tällaisia videoita jatkossa?)

Muista tykätä ja tilata

Mikäli satuit tutoriaalista tykkäämään, muista konkreettisestikin TYKÄTÄ ja laittaa myös kanava tilaukseen! Thanks!

Hanki Adobe Premiere Pro CC

Meitsihän editoi kaikki mun videot Adobe Premierellä, joten sitä tottakai ykkösvaihtoehtona suosittelenkin kaikkeen videoeditointiin. Jos siis HitFilm ei innosta jostain syystä, niin käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Premiereä. Voit tuolta myös hankkia sen omaan käyttöösi.

 

 

Pitäis onnistua jo ensikertalaiseltakin

Jos yritän asettua ensikertalaisen HitFilm-käyttäjän asemaan, niin luulisi pienen harjoittelun jälkeen HitFilmin käytön jo onnistuvan. Tottakai — jos et ole KOSKAAN tehnyt MITÄÄN editointiin liittyvää, ehkä kaiken uuden opettelemiseen menee hetki. Mutta, HitFilm on todella selkeä ohjelma — ainakin jos katsoo yhden tai pari tutoriaalia (linkkaan nämä tutoriaalit tämän artikkelin loppuun). Ensikertalais-editoijalle tästä (Premiere-samankaltaisuudesta) on hyötyä myös toiseen suuntaan: eli jos opettelet ja ”totut” käyttämään HitFilmiä – ja haluat myöhemmin ehkä siirtyä käyttämään Adobe PremiereäPremieren käyttöönotto luonnistuu huomattavasti nopeammin!

Jos en ole asiaa vielä maininnut; HitFilmistä on siis kaksi eri versiota: HitFilm Express ja HitFilm Pro! Pro on luonnollisesti maksullinen ja Express ilmainen.

Jos puhun tässä artikkelissa ”HitFilmistä” (tai ”HitFilm Expressistä”), tarkoitan niillä samaa asiaa.

Kirjoittaessani tätä juttua, HitFilmillä oli miltei kolme miljoonaa lataus-kertaa. Veikkaan, että aika paljon ostajia on tullut Film Riot -kanavan kautta, koska Ryan on mainostanut HitFilmiä monessakin Film Riotin videossa.

mikä on HitFilm Express

Pääseekö HitFilmillä pitkälle?

Suoraan sanottuna HitFilmillä pääsee tiettyyn pisteeseen asti (mutta suht. pitkälle jopa). Sillä voi editoida ammattimaisesti esim. Youtubevideoita, simppeleitä asiakastöitä ja kotona kuvattuja sketsejä. Niin kuin HitFilmin esittelylauseessa (heidän sivuillaan) sanotaan ”HitFilm Express. Perfect for students, YouTubers, and beginner filmmakers.” — eli täydellinen opiskelijoille, Youtubettajille ja aloitteleville elokuvantekijöille.

En lähtisi sillä tekemäään isoja asiakas-projekteja (koska mulle toki Premiere on tutumpi). Mutta — HitFilm voi kuitenkin pelastaa päivän jos ei ole pääsyä esim. Premiereen tms.

Mitä ominaisuuksia HitFilmissä on?

HitFilmissä on paljon hyviä ja ammatitason ominaisuuksia.

hitfilmin ominaisuudet

Moni kuvassa näkyvistä ominaisuuksista ei välttämättä kerro aloittelijalle yhtään mitään, mutta paljon editoineelle voivat jo kertoakin jotain. Moni noista ominaisuuksista on maksullisia myös (!) — tai perusominaisuudet noiden ”otsikoiden” alta ovat ilmaisia, mutta edistyneemmät ominaisuudet saattavat maksaa. Täältä näet itse listan eriteltynä.

Selitän hieman ominaisuuksia tähän auki:

 • HitFilmistä löytyy perus editointi-ominaisuudet
 • partikkeli-simulaatiot, voit luoda savua, sumua, sadetta jne.
 • kompositio-kohtaukset (vrt. After Effects, visuaaliset tehosteet)
 • värikorjaus- & greidaus -työkalut, voit siis korjailla videosi värejä ja tehdä elokuvamaisia värimäärityksiä
 • keying -työkalut (eli voit ”kiiata” henkilön esim. Green Screen -taustasta irti)
 • träkkäys -työkalut — voit ”träkätä” liikkuvia ihmisiä, objekteja tms. ja laittaa esim. tekstielementin liikkumaan träkätyn liikkeen mukaan
 • 3D-mallien importtaus — voit tuoda 3D-malleja HitFilmiin
 • Spesiaaliefektejä, pitkä lista erilaisia efektejä, joita HitFilmistä löytyy
 • File Handling – voit siis käsitellä erilaisia video-, kuva- & äänitiedostoja HitFilmissä

Jos et ymmärrä yhtään mistä puhun, pistä ihmeessä viestiä mulle ja kysy!

Miten HitFilmin saa?

Mene ensin HitFilmin Expressin sivuille ja paina ”Get HitFilm Express Free” -napista:

jaa hitfilm sosiaalisessa mediassa

 • JOUDUT / SAAT jakaa HiTFilmin linkin jossain valitsemassasi sosiaalisessa mediassa (ennen kuin pystyt lataamaan HitFilmin koneellesi). Se on ainut ”maksu” tässä vaiheessa HitFilmistä. Se on silti mielestäni pieni maksu siihen nähden, mitä ohjelmalla saa kuitenkin ilmaiseksi aikaan!
 • HitFilmin saa ladattua Macille tai PC:lle. Itse käytän PC:tä ja ei ole toistaiseksi ollut ongelmia kun olen HitFilmin asentanut (kahdesti).
 • Kun käynnistät HitFilmin, käyttäjän täytyy luoda itselleen tunnus (sähköposti & salasana) ja tämän jälkeen voit ”kirjautua” sisään HitFilmiin. Itse tilaan HitFilmin uutiskirjettä, niin saan esim. mahdollisia uutisia liittyen uusiin tutoriaaleihin ja tarjouksiin — mitkä ovat olleet ihan kiinnostavia tähän asti.

Heti aloitusruudun vasemmassa laidassa näet ostettavat ”palikat” (add-ons), joilla voit laajentaa HitFilmiä mikäli niin haluat. Laajennettavia asioita on paljon ja ne maksavat yleensä kymmenestä dollarista muutamiin kymppeihin. Tai sitten voit suoraan ostaa HitFilm -PRO:n, jos ei ilmainen versio riitä.

hitfilm lisäosat - addons

Toimiiko HitFilm koneessasi?

Well, poimin alle HitFilmin sivuilta tietokoneen tekniset vaatimukset:

 • Apple: macOS 10.13 High Sierra, OS X 10.12 Sierra or OS X 10.11 El Capitan
 • Windows: Microsoft Windows 10 (64-bit), Microsoft Windows 8 (64-bit)
 • Internet connection: Required for online activation
 • Processor: Intel Core i3, Core i5, Core i7 or AMD equivalent.
 • RAM: 4GB (8 GB Recommended)
 • Graphics card:
  • NVIDIA GeForce 400 Series (2010)
  • AMD Radeon HD 6000 Series (2010)
  • Intel HD Graphics 4000 (GT2) (2012)
  • Video memory 1 GB minimum (2GB or more recommended for 4K UHD.

Eli, jos nämä (tekniset) vaatimukset täyttyvät, niin HitFilmin pitäis kyllä rullata hyvin. Ja siis — olen aivan varma, että jos oot ostanu viimeisen kahden vuoden sisään tonnin paikkeilla olevan läppärin, tai pöytäkoneen — niin kyllä HitFilm siihen asentuu ja voit editoida helpostikin pieniä ja suurempiakin videoprojekteja. Joten, no worries.

 

Mitä tiedostomuotoja HitFilm tukee?

 • MP4 H.264 Tuonti & Vienti (Import & Export)
 • AVCHD Tuonti (vaatii HitFilm Pro tai Premium -formaatit)
 • QuickTime Tuonti (QuickTime asennuksen vaatii Windowssilla)
 • AVI, M2T, M2TS, MTS, MXF (DVCPro HD), DV, HDV, WMV Video Tuonti
 • HitFilm Pro tukee myös OpenEXR, Apple ProRes (Mac), GoPro CineForm (Win)

HitFilmin ilmaisella versiolla voit ”tulostaa”* — exportata — muun moassa FullHD -laatuisia .mp4 -videoita. Se riittääkin jo pitkälle. Kyseinen tiedostomuoto (.mp4) on tarkoitettu internetissä videoiden jakamista varten. Siinä (.mp4:ssa) säilyy suhteellisen hyvä laatu siihen nähden miten pieni videon tiedostokoko on.

*Kutsun siis ”tulostamista” hetkeksi, kun olet saanut editointisi valmiiksi ja exporttaat — eli tulostat / viet videosi viimein ohjelmasta ulos. Miten näitä englanninkielisiä termejä nyt kukakin haluaa kutsua / suomentaa. Joskus puhun ihan vaan ”Ulostamisesta”.

Miten opit käyttämään HitFilmiä?

HitFilmiin liittyviä tutoriaaleja ja materiaaleja on netti pullollaan. Lupasin jakaa muutaman aloittelija-tutoriaalin tänne. Linkkaan myös paikkoja, joista saat ohjelmaan liittyen lisätietoa.

Tässä ensimmäinen aloittelijoille tarkoitettu tutoriaali:

Tässä toinen (aika samanlainen) aloittelija-tutoriaali:

Täältä löydät (HitFilm Youtube channel) HitFilmiin liittyen tutoriaaleja.

Tässä vielä inspiraatioksi Film Riotin tekemä lyhytfilmi, joka on editoitu HitFilm Expressillä:

 

 

Ei muuta kun seuraavia ”Hit”tejä tekemään!

Jees, tämmöistä tänään! Muista, että multa voi kysyä lisää jos jokin asia jäi mietityttämään. HitFilmiä tosiaan aina suosittelen jos joku kysyy ilmaista videoeditointiohjelmaa.

Adobe Premieren PERUSTEET

Liittyen samaan aiheeseen, eli videoiden editoimiseen — kiinnostaako videoeditointi ja Adobe Premiere? Käy tsekkaa mun tekemä tutoriaali liittyen Adobe Premieren Perusteisiin (osa 1).

Hanki Premiere Pro CC

Meitsihän tosiaan editoi kaikki mun videot Adobe Premierellä, joten sitä tottakai suosittelenkin ykkösvaihtoehtona kaikkeen videoeditointiin. Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Premiereä ja voit tuolta myös hankkia sen omaan käyttöösi.

Kiitos katsomisesta ja lukemisesta!

Lue muita artikkeleitani:

(Tämän artikkelin kuvat on otettu HitFilmin sivuilta ja kuvakaapattu HitFilm -ohjelmasta)


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä