Etusivu Tuotearvostelu PaMu Langattomat bluetooth kuulokkeet — yksi parhaista ostoksista tänä vuonna

PaMu Langattomat bluetooth kuulokkeet — yksi parhaista ostoksista tänä vuonna

kirjoittanut Johe
pamu-wireless-scroll-earbuds-earphones

Kun näin tämän otsikon, tiesin heti ostavani nämä:

PaMu: Waterproof Wireless Earbuds -Never fall out! (Vesitiiviit langattomat kuulokkeet, jotka eivät koskaan putoa)

Kyse on siis langattomista bluetooth kuulokkeista, jotka näyttävät tältä:

Nämä kuulokkeet herättivät mielenkiintoni mm. juuri tuon ison otsikon takia: PaMu – langattomat Bluetooth kuulokkeet, JOTKA EIVÄT KOSKAAN PUTOA. Käyn juoksemassa monta kertaa viikossa kuuntelen samalla musiikkia — ja tarvitsin nimenomaan kuulokkeet, jotka voin helposti tumpata korvaan ja lähteä juoksemaan tai pois kotoa.

Tsekkaa ja seuraile mua Instagramissa, laitan yleensä Insta-storiesseihin asioita joita tulee ostettua ja testailtua!

Miksi langattomat bluetooth kuulokkeet?

Juoksin pitkään ensin langallisilla kuulokkeilla. Joskus kun en langallisia kuulokkeita jaksanut laittaa, huuatin juostessani musiikkia rintataskussa olevasta kännykästä. Onneksi jossain vaiheessa sain lahjaksi — kyllä ”langattomat” bluetooth -kuulokkeet — mutta nekin olivat kuitenkin piuhalla kiinni toisissaan — erittäin hyvät kuulokkeet eipä siinä ja juoksinkin niillä pitkään, mutta halusin kokeilla TÄYSIN langattomia korvaan laitettavia kuulokkeita. Eli, halutessani pystyisin laittamaan vain toisen kuuulokkeen korvaan ja pitää toisen korvan ilman kuuloketta (ihan jo esim. turvallisuussyistä kaupungilla pyöriessä ja juostessa liikenteen seassa).

Sitten näin PaMu:n mainoksen

No — tosiaan kun näin tuon yllä olevan otsikon — päätin sen kummempaa miettimättä ostaa PaMu:t. En hirveästi menettäisi rahaa, kun maksoivat kuitenkin vain 29$ postikuluineen (29$!!). Se oli Indiegogo kampanja — eli Indiegogossa voi erilaiset yksityiset tai muut tahot kerätä rahoitusta omille keksinnöilleen / tuotteilleen ja mikäli saavat rahoituksen he lähettävät kaikille kampanjan aikana ostaneille tuotteet. Indiegogo on todella hyvä mesta, kannattaa tutusta jos et vielä jo ole — sieltä voi tehdä löytöjä. Nyt nuo PaMu -kuulokkeet maksavat nimittäin 60€ – 100€ — eli kun ne osti kampanjan aikana, sai paljonkin halvemmalla. Tosin nyt niistä on jo tullut VERSIO numero kakkoset, mutta puhutaan niistä hieman myöhemmin.

PaMu:n ominaisuuksia

Suoraa tekstiä PaMu:n tuote-artikkelista:

 • Hi-Fi Sound = Hi-Fi ääni
 • Auto-connects = automaattinen yhdistäminen laitteisiin
 • Touch Control = kosketus -kontrollointi
 • In-Ear Mic = kuulokkeissa on mikki (voit siis puhua puheluita)
 • Waterproof = vesitiiviit
 • Portable Charging Pod = kannettava lataus-podi
 • Never falls out = eivät koskaan putoa korvista

Kuulokkeiden plussat ja miinukset

Kokemuksen syvällä rintaäänellä uskallan nyt kirjoittaa kuulokkeista arvostelun, kun oikeasti about kesäkuun alusta olen niitä testannut ja käyttänyt aikalailla päivittäin.

Käydään ensin läpi kuulokkeiden hyvät puolet ja sitten huonot puolet.

PaMu:n plussat:

 • Kuulokkeet ovat erittäin käyttäjäystävälliset ja mukaanotettavat:
  • PaMut kulkee niille suuunatussa laturi-podissa erittäin helposti mukana! Itselläni kuulokkeet sujahtavat hyvin usein esim. reisitaskuhousujen taskuun — sieltä ne on helppo kaivaa aina kun niitä tarvitsee. Ja jotenkin jopa tuntuu että kuulokkeet ihan ”huutaisivat” että ota ne mukaan. Niin hyvät ja helppokäyttöiset ne ovat. Iso plussa tästä.
 • Laturi-podi toimii laturina
  • Aivan törkeän kova juttu on tämä — siis nimensä mukaan kuulokkeiden mukana tuleva säilytys-boxi toimii LATURINA kuulokkeille. Kyllä — eli kun lopetat kuuntelun kuulokkeilla, kuulokkeet voi laittaa podiin ja ne latautuvat podissa ollessaan. Podi antaa periaatteessa kuulokkeille monta päivää kestävän akun. Itselläni kuulokkeet kestävät mukana yhdellä (podin) latauksella noin 3-5 päivää riippuen kuinka paljon niillä tulee kuunneltua. YHDESSÄ PÄIVÄSSÄ en ole koskaan saanut vielä podin akkua loppumaan.
 • Kuulokkeet ovat vesitiiviit
  • Iso plussa tästä. Voit kuunnella kuulokkeilla sateessa ja myrskyssä eivätkä ne ole siitä moksiskaan. Voit myös mennä kuulokkeilla suihkuun, eikä niiden PITÄISI mennä miksikään — ainakaan itselläni ei ole vielä hajonnut. Aivan todella hyvä juttu tämä. Tämä oli ehdottomasti yksi ostopäätökseeni vaikuttaneista ominaisuuksista.
 • Kytkeytyvät (yleensä) automaattisesti Bluetoothilla
  • Tämä kuuluu vielä tähän ”plussat” -kategoriaan, sillä usein kuulokkeet toimivat niinkin automaattisesti, että kun otat kuulokkeet laturi-podista ja laitat korvaan — ja jos sinulla on puhelimessa Bluetooth päällä — niin puhelimesi pitäisi kytkeytyä automaattisesti kuulokkeisiin. Kätevää. Joskus tämä ei tosin toimi, eli tässä hieman kehitettävää. Tiedä sitten johtuuko toimimattomuus kuulokkeista vai puhelimesta.
 • PYSYVÄT korvassa — oikeasti
  • En ole ennen tuntenut näin suurta helppoutta siinä kohtaa kun laitat kuulokkeita korvaan — kuin PaMujen kanssa. Kuulokkeet sujahtavat aivan *elvetin hyvin (anteeksi kielenkäyttöni) korvaan ja oikeasti pysyvät korvissa vaikka tekisit mitä: juokset, kuntoilet, hypit jne. — kuulokkeet eivät putoa. Sen tyyppi on kyllä nero, joka on suunnitellut kuulokkeiden kiinnitys-kierrähdyksen. Iso plussa tästä. Ja itsehän tykkään tästä ”korvissa pysyvyydestä” erittäin paljon, koska käyn juoksemassa — niin ei ole tarvinnut pelätä enää kuulokkeiden tippumista.
 • Hyvä äänenlaatu
  • kuulokkeissa on erittäin hyvä äänenlaatu — todellakin. Kuulokkeilla on ilo kuunnella mitä tahansa videota, elokuvaa tai musiikkia. Lisäksi kuulokkeet vaimentavat ympäristön ääniä, eli pystyt keskittymäään paremmin kuuntelemaasi asiaan.

PaMu:n miinukset:

 • Ääni on huono kun yrität puhua puhelua kuulokkeiden kautta
  • Kuulokkeet välittävät todella herkästi ympäröivän äänimaailman (missä ikinä liikutkin), elikkä jos aiot puhua puhelua kuulokkeilla meluisalla kävelykadulla (tai jossain muualla) — niin se kenen kanssa puhut, kommentoi jossain vaiheessa aivan varmasti että ”hei missäs ihmeessä sä oikein oot, kun ei oikein kuulu — tai kuuluu ihan kauhee hälinä siellä taustalla eikä sun puheesta saa mitään selvää. Tämän kommentin jälkeen joudut yleensä laittamaan puhelimesta Bluetoothin pois päältä, laitat puhelimen rohkeasti korvalle ja jatkat puhelua. Ugh. Tässä siis kehitettävää ehdottomasti — tai en tiedä onko minulle sattunut kuulokkeista joku maanantai-kappale.
 • Äänen ”pumppaus
  • Joskus kuulokkeet tekevät tällaista: kun kuuntelen niillä, niin ikäänkuin kuulokkeet yrittäisivät yhdistää puhelimeen (tai toisiinsa) uudelleen ja musiikki vaimenee hetkeksi ja tuleee sekunnin päästä takaisin. Eli, kun tämä tapahtuu — voit kuvitella miltä se kuulostaa: kuuntelet musiikkia ja yhtäkkiä musiikki katoaa kokonaan ja tulee sekunnin päästä kohta pehmeästi takaisin. Vaikea selittää näin tekstinä tätä ongelmaa, mutta kuitenkin. Ikään kuin ”ääni pumppaisi” minuutin tai kahden välein — joskus siis. Ei suuri ärsyke, mutta ärsyke kuitenkin. Ja tätä ei onneksi tapahdu aina, vaan aika harvoin.
 • Kuulokkeissa on ”vain” 3,5h akku
  • kuulokkeilla voit tosiaan kuunnella vain about 3,5 tuntia putkeen — ja sanoisin kokemuksesta että about 3 tuntia on realistinen kuunteluaika(*kts. alla ”Pari vinkkiä” kohta 3.). Toisin sanoen kuulokkeet kestävät yhtä soittoa juuri ja juuri bussimatkan Jyväskylästä Helsinkiin — sitten joudut lataamaan kuulokkeet. Kuulokkeissa saisi olla esim. 5 tunnin akku niin kestäisi hieman pidempään. Noh, tosin kaupunkielämässä tätä 3,5 tunnin akkukestoa ei tavallaan huomaa, koska pidän niitä päässä aina siirtymiset, lyhyet bussimatkat ja kävely- ja juoksulenkit tms. (eli noin 5 min – 40 min kerrallaan) — niin 3,5h akku kestää vielä hyvin, koska laitan kuulokkeet samantien lataukseen, kun en niitä enää käytä. Aina voisi kuitenkin toivoa parempaa.
 • Et voi kuunnella pelkästään OIKEALLA kuulokkeella
  • ensimmäisiä asioita mitä kokeilin kuulokkeilla (kun ne sain) oli, että pistin oikean kuulokkeen korvaan ja kokeilin yhdistää sitä puhelimeen ja — se EI toiminut. Mietin tietenkin, että onko kuulokkeissa jotakin vikaa vai mitä, mutta kävi ilmi, että nämä kuulokkeet ovat suunniteltu niin, että VASEN kuuloke on ns. ”pääkuuloke”, jonka täytyy olla toiminnassa, jotta voidaan yhdistää oikeaan kuulokkeeseen. Eli, oikea kuuloke ei voi olla yksistään päällä — ugh. Olisin nimenomaan halunnut pitää vain oikeaa kuuloketta korvalla aina, tai ihan vaan vaikka mahdollisuuden vaihtaa kuulokkeita välillä niin, että joskus on pelkkä vasen päällä ja joskus pelkkä oikea. No — piti siis tottua siihen, että vasen kuuloke on aina korvalla, jos kuuntelen pelkästään yhdellä kuulokkeella.

Huonoista puolista (miinuksista) vielä sen verran, että KUN EN VOI tavallaan pitää kuulokkeita ”hands-freenä” — on oikeasti huono juttu (koska kuulokkeet eivät tosiaan vaimenna ympäristön melua puhelun aikana). Eli ainut sillä tavalla ”painava” huono juttu, minkä takia voisin ostaa uudet kuulokkeet.

Muut noista ”miinuksista” ovat kuitenkin tottumiskysymyksiä, eli niiden kanssa voi elää hyvinkin kunhan vaan toteaa itsensä kanssa että ”jaaha, näin nämä kuulokkeet vain toimivat”. Enemmän kuulokkeissa on onneksi hyviä puolia ja niistä syistä ne ovatkin (ihan oikeasti) olleet mulla käytössä päivittäin — ja mielestäni kyseiset kuulokkeet ovat yksi parhaista ostoksistani tänä vuonna.

padmate-earbuds-the-charger-box

[PaMu – laturi-podi]

Pari vinkkiä kuulokkeiden käyttöön

 1. Aina kun ET käytä kuulokkeita, laita ne laturi-podiin. Älä siis jätä niitä pöydälle pyörimään, mikäli et niillä kuuntele. Näin saat pidettyä kuulokkeissa aina täyden akun (edellyttäen tietenkin, että laturi-podissa on virtaa).
 2. Jos kuulokkeet eivät tahdo yhdistyä puhelimeesi, käytä niitä laturi-podissa (varmistu, että niihin syttyy punainen valo) ja kokeile uudestaan
 3. Kun kuulokkeista alkaa loppumaan virta (eli akku tippuu alle 20%) laita kuulokkeet latautumaan — koska voin kertoa että ET JAKSA KUUNNELLA kuulokkeista joka viides sekunti kuuluvaa kertojan ääntä: ”Battery low, please charge”. Pistä ne tällöin suosiolla latautumaan.

Parempaa kohti

Kuulokkeet ovat lähellä 5/5 arvosanaa, mutta eivät sitä kuitenkaan saa — koska niissä on myös paljon lapsenvikoja. Onko näille kehitettäville asioille tehtävissä jotain?

On — PaMu:ista on julkaistu nimittäin äskettäin jo uusi versio: PaMu Scroll.

Tämä versio on (toivottavasti) paljon kehittyneempi kuin edeltäjänsä (eli nämä kuulokkeet, jotka minulla on). Uudessa versiossa on mm. paranneltu nimenomaan tuota puheluääntä, eli kuulokkeista ei kuulemma kuulu enää puhelun aikana taustahälinää ja puheluiden pitäisi kuulua suht selkeinä. Nice. Lisäksi uusiin versioihin on lisätty mm. langaton lataus -mahdollisuus (tämä on 10$ maksava lisäpalikka). Kun valmistaja julkaisi uudet PaMu Scroll -kuulokkeet Indiegogossa, kuulokkeet keräsivät rahoituksen kasaan KAHDESSA tunnissa. Voit lukea kuulokkeista lisää täältä.

Tässä vielä arvostelu uusista PaMu Scroll -kuulokkeista:

Onko muita vaihtoehtoja kuin PaMu:t?

On toki — on muitakin vaihtoehtoja kuin PaMu:t. Halusin niistä vaan turista tänne vähäsen kun niitä olen itse käyttänyt. Muita kuulokkeita mitä olen seuraavana hankintana tutkaillut on mm. ARIA Waterproof Earbuds (ARIA Vesitiiviit kuulokkeet) — niissä on kuvauksen mukaan 32 TUNNIN akku(!)

Kyllä — 32 tunnin akku. That should be cool!

Lisäksi ne ovat jo nimensä mukaan vesitiiviit ja kaikkea muuta — mutta en toki osaa sanoa esim. kuinka hyvin ne pysyvät korvissa, koska ei ole kokemusta. Hintaa kyseisillä kuulokkeilla on huimat (yli) sata euroa jo tuolla Indiegogo -kampanjassa. Ovat hintavat, mutta ehkä toivottavasti hintansa väärti.

Tässä myös Dustinin Urbanista Tokyo -kuulokkeet — tai tässä Amazonin suositut Antimi -bluetooth kuulokkeet.

Ei muuta kun ostamaan kuulokkeita!

Jes! Semmosta tänään! Muista, että multa voi kysyä lisää jos jokin asia jäi mietityttämään.


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä