Etusivu Blogi 7 ILMAISTA & parasta kuvankäsittelyohjelmaa, joita käytät suoraan selaimessasi

7 ILMAISTA & parasta kuvankäsittelyohjelmaa, joita käytät suoraan selaimessasi

kirjoittanut Johe

Maksullisista ilmaisiin.. ohjelmiin

Itsehän siis olen Adoben perheenjäsen aivan täysin — käytän jokapäiväisesti näitä; Adobe Photoshop, Premiere, After Effects, Lightroom, Illustrator ja Audition ja joitain muita vähän vähemmän. Selkeästi eniten (joka päivä käytössä) on pyhä kolminaisuus; eli Premiere, After Effects ja Photoshop. Niitä sitä ihminen tarvitsee kun tekee videoita ja elokuvia.

Adoben perheessä mennään

Mutta jos nyt kerta puhutaan kuvankäsittelyohjelmista, niin Adobe Photoshop ehdottomasti on suosikkejani. Photoshoppia a.k.a ”fotaria” on tullut käytettyä teini-ikäisestä asti, joten sillä pystyy tekemään monta asiaa silmät kiinni. Lightroomiakin käytän todella paljon, mutta eri tarkoitukseen kuin fotaria. Näitä kahta ensisijaisesti suosittelenkin kuvienkäsittelyohjelmiksi ihan kelle tahansa!

Kiinnostaako opetella PHOTOSHOPIN käyttöä?

Sain vähän aika sitten valmiiksi pidemmän luokan Adobe Photoshop -tutoriaalin nimeltä Adobe Photoshopin PERUSTEET. Kahtele jos on aikaa, se kestää yli pari tuntia mutta siinä on kyllä asiaa alusta loppuun saakka.

Hanki Photoshop itsellesi

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Käy tsekkaa Photaria Adoben virallisilta sivuilta.

 

Adoben ohjelmat toimivat about samalla tavalla

Adoben tuotteissa muutenkin on hyvä kun ne toimivat kaikki vähän samalla periaatteella — layereillä (taso-ajattelu). Eli jos Fotarin käyttö onnistuu, ei ole kamalan vaikea hypätä esim. Premieren kelkkaan — periaatteessa. Jos käytät muutes Premiereä, tsekkaa ihmeessä kirjoittamani artikkeli, kuinka saat Premierestä enemmän TEHOJA irti.

Kiinnostaisko opetella VIDEOEDITOINTIA?

Jos oot miettiny videoeditoinnin aloittamista (Adobe Premierellä), niin tein hetki sitten tutoriaalin aiheesta Adobe Premieren PERUSTEET! Tsekkaa ihmeessä se, jos videoeditointi kuumottelee.

Nollabudjetillakin selvijjää

Okei, maksulliset työkalut ovat tottakai hyviä — ei siitä pääse mihinkään, mutta jos sattuu olemaan niin sanotusti ”budjetti tiukassa” (tai ei vain ole halua sijoittaa paljon rahaa ohjelmistoihin) — ei huolta. Tsekkaile alla olevat ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat — ne pystyvät EHKÄ-TOIVOTTAVASTI tekemään sen, mitä olit ajatellut kuvillesi tehdä. Jotkut näistä ovat suht samanlaisia keskenään — mutta listaan ne silti tänne koska voi olla että joku ei välttämättä ole kuullutkaan niistä.

Lisälukemista

Tästä voit lukea kirjoittamani artikkeli, josta löydät 3 parasta & ILMAISTA tietokoneelle ladattavaa kuvankäsittelyohjelmaa »

 

7 parasta & ilmaista online-kuvankäsittelyohjelmaa

 

1. Canva

canva-free-photo-editor

Canva on heti tässä ykkösena, koska Canva on todella kova! Itselläni on vuoden päivät ollut Canvaan tunnukset ja se pelastaa päivän aina silloin tällöin. Se ei varsinaisesti ole kuvankäsittelyohjelma, mutta sillä voit tehdä helposti ja lennosta esim. Facebook-, tai Youtube-kansikuvan, Instagram-, Twitter- tai Pinterest -postauksen, julisteita, CV -pohjan, käyntikortin ja lista jatkuu.

Kätevyys kunniaan

Canva on tosiaan online-palvelu, joten kaikki tekemäsi asiat säilyvät tunnustesi alla ja pääset niihin tarvittaessa käsiksi puhelimellakin (lataamalla Canva-sovelluksen) — mikä on kyllä ihan mahtavaa. Kuvankäsittelyn suhteen Canvan kanssa pärjää aloittelijakin, koska Canva on todella visuaalinen, helppo käyttöliittymältään ja toiminnoiltaan. Vahva suositus.

 

2. Fotor

fotor-image-retouch

Haluatko muokata kuvia suoraan selaimessasi (netissä)? Tutustu Fotoriin — se tarjoaa edistyksellisetkin muokkaus-ominaisuuudet ja henkilökuvia varten kuvakehykset sekä ”kauneus”filtterit. Fotorissa on kiva ominaisuus: High Dynamic Range (HDR) — voit laittaa Fotoriin kolme valokuvaa eri valotuksilla ja fotor yhdistää ne yhdeksi kuvaksi parhaalla valotuksella. Saat mukavia lisäominaisuuksia maksamalla vain 3,33 dollarillaa kuukaudessa.

 

3. Pixlr

Pixlr on yksi laajimmista verkossa toimivista kuvankäsittelyohjelmistoista: siinä on neljä versiota, joista ensimmäinen Pixlr Pro on maksullinen ja loput Pixlr Today, Pixlr Editor & Pixlr Express ovat ilmaisia. Today on selainlaajennos (plugin), jolla saat selaimeesi näkymään erinäisiä tietoja, kuten sääilmoitukset, to-do listoja, tekstiä jne. Pixlr Express on vähän samankaltainen kuin Fotor tai PicMonkey (eli voit rajata kuvaa, tehdä perus- kontrasti-, väri-, kirkkaus- yms-säädöt kuviin) ja Pixlr Editor on jo Photoshopin ja GIMPin kaltainen oikeasti kuvaeditori! Käy ihmeessä kokeilemassa, ainakin näitä kahta viimeistä eli Pixlr Editoria ja Expressiä.

 

4. Aviary

Tämä on ilmainen sovellus — itseltään Adobelta — jolla voit muokata kuvia selaimessa tai puhelimellasi (lataamalla sovelluksen). Paranna kuvan terävyyttä, korjaa punaiset silmät ja säädä kontrasia ja valaistusta. Yy-äm-äs. Ilmaista ja hyvää, eikä tarvitse rekisteröityä mihinkään.

 

5. BeFunky

befunky-free-image-editing-software

Aivan loistava ilmainen selainpohjainen kuvankäsittelyohjelma. Suosittelen kokeilemaan. BeFunkyssä on suunnilleen samat (ellei jopa kaikki samat) ominaisuudet, kuin aikaisemmissa selain-editoreissa, mitä tässä artikkelissa on lueteltu.

 

6. PicMonkey

PicMonkey on myös online-kuvankäsittelyohjelma — vähän samanlainen kuin Fotor. PicMonkeyssä on muutama miinus kuitenkin: sun tarvitsee rekisteröityä sivuston käyttäjäksi, jotta voit ”exportata” (ottaa ulos) muokkaamiasi kuvia. Plus — PicMonkey on vain ensimmäiset 7 päivää ilmainen, eli sen jälkeen PicMonkeyn käyttö maksaa. Lisäksi tarvitset Flash-playerin, jotta voit käyttää PicMonkeytä!

Why..?

En enää kohta tiedä miksi olen listannut PicMonkeyn tänne. Varmaan siksi, että ylipäätään tulee mainuttua että PicMonkey on olemassa ja se on tuon ensimmäiset 7 päivää ilmainen. PicMonkey ei ehkä ole se vahvin suositukseni näistä.

 

7. Design Wizard

designwizard-great-tool

Design Wizard on graafinen suunnittelutyökalu, jonka avulla voit muokata tehokkaasti kuvia tai videota. Design Wizardista löydät yli miljoona korkealaatuista kuvaa, ja yli 10 000 kuva- ja videotemplatea (eli suunnitelupohjaa). Design Wizardista löydät integraatiot Hubspotin, Marketon, Bufferin ja Intercomin kanssa. Yksi sen merkittävimmistä ominaisuuksista on kuitenkin ”magic resize” -painike, jonka avulla voit muuttaa kuvan kokoa samalla, kun suunnittelet työtäsi/pohjaasi.

Hyvä vaihtoehto muille

Design Wizard on pätevä vaihtoehto Canvalle, Snappalle, Crellolle, Animotolle ja esim. Magistolle pienemmillä kustannuslisensointimallilla ja mm. kaikki työkaluominaisuudet ovat käytettävissa ilmaisessa versiossa, toisin kuin useimmilla kilpailijoilla.

 

8. Bonuksena: VECTR

Bonuksena ajattelin mainita, että on olemassa VECTR -vektori-kuvaeditori! Eli se toimisi tavallaan Adobe Illustratorin korvaajana ilmaisista ohjelmista. Jos sulla ei ole jostain syystä vaikka pääsyä kotikoneelle, jossa on Illustrator asennettuna — voit hätätapauksessa käydä VECTR-ohjelmalla tekemässä vektorigrafiikat! Se toimii selaimessa — käy kokeilemassa.

 

Loppuajatuksia

Voi olla, että on olemassa vielä parempiakin ilmaisia työkaluja, mutta tässä parhaat jotka itselleni on tullut aikojen saatossa vastaan. Halusin ne jakaa tänne, jospa näistä olis jollekulle hyötyä. Jees, mitä ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa itse käytät? Kommentoi ihmeessä alle.

Mutta, eipä mittään — kiitoksia lukemisesta!

Hanki Photoshop itsellesi

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Photaria.

Muuta ilmaista?

Tsekkaa mm. tästä artikkelista mestat, joista saat ladattua ILMAISIA VIDEOITA rojektejasi varten.

Lue muita artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä