Etusivu Tutoriaalit Double Exposure -efektin tekeminen Adobe Photoshopilla

Double Exposure -efektin tekeminen Adobe Photoshopilla

kirjoittanut Johe

Miten Double Exposure (tuplavalotus) -efekti tehdään?

Oon tehnyt YouTube-kanavalle pidempiä esim. Adobe Premiere, After Effects ja Adobe Photoshop -tutoriaaleja, joissa katsotaan kuinka ohjelmia käytetään — perusteita siis. Kattele ihmeessä niitä jos kiinnostaa, mutta eniveis tässä artikkelissa oleva tutoriaali paneutuu Double Exposure -efektin tekemiseen. Double Exposure -efekti on mun mielestä simppelin tyylikäs kuvatyyli, mikä jokaisen Photoshoppaajan on hyvä osata tehdä.

Uudessa tutoriaalissa tutkaillaan tosiaan ”Double Exposure” -efektin (tuplavalotus) tekemistä Photoshopilla. Tätä efektiä olen nähnyt käytettävän niin elokuvissa, TV-sarjoissa ja monissa muissa formaateissa. Kyseisen efektin aikaansaaminen ei ole mitenkään edes vaikea juttu tehdä Photoshopissa. Efektin tekemisen lisäksi tässä tutoriaalissa opitaan kuinka henkilö irroitetaan taustasta, kuvan värimäärittelyä, film lookin tekemistä, vinjetin tekoa ja muuta. Kiitos etukäteen katsomisesta ja toivottavasti opit jotakin uutta! Jess!

Kaikki materiaali mitä tuotan YouTube-kanavalle on ilmaista, mut toivon että jos opit videoista jotakin  — muista tykätä videoista ja tilata meitsin YouTube-kanava. 😁

Kenelle tutoriaali on suunnattu?

Tutoriaali on suunnattu jo vähän Photoshopilla tehneille. Eli kun lähdet tutoriaalia katsomaan, oletan että tiedät Photoshopin perusteet. Ei tutoriaalissa nyt mitään älyttömän vaativia juttuja käydä läpi, mutta en välttämättä selitä niin paljoa asioita auki.

Muut Photoshop-tutoriaalit

Oon kirjoitellut tekemistäni Photoshop-tutoriaaleista kooste-artikkelin: löydät siis kaikki mun tekemät Photoshop-tutoriaalit saman artikkelin alta. Tsekkaa ihmeessä kyseinen artikkeli jos Photarin käyttö enemmän kiinnostaa.

Löydät tutoriaalit alempaa

Skrollaile alaspäin, niin löydät tutoriaalin.

 

 

Tutoriaalin aiheet

Alla tarkemmin lueteltuna tämän tutoriaalin aiheet:

  • Alkusanat & johdanto
  • Henkilön irroittaminen taustasta
  • Double Exposure -teko
  • Kuvan värimäärittely
  • Vinjetin tekeminen
  • Film look / kohinan lisääminen
  • Kuvan värimäärittely jatkuu
  • Loppusanat

Tässä alla kuva lopputuloksesta, mikä tutoriaalin aikana pyritään tekemään. Scrollaile edelleen alaspäin, niin löydät itse tutoriaalin.

double exposure

Lataa tässä tutoriaalissa käytetyt materiaalit

Tästä alta voit ladata itsellesi nämä pari kuvaa, joita tässä tutoriaalissa käytetään — jos haluat (ovat ilmaisia). Voit toki myös käyttää omia kuvia.

Hanki ulkoinen SSD

Vinkki-vitonen; meitsi yleensä editoi videoprojekteja ja stillkuvia suoraan ulkoisilta SSD-levyiltä, koska ne ovat normaaleihin kiintolevyihin verrattuna paljon nopeampia — kantsii ehdottomasti stekata. Ulkoiset SSD:t ovat pieniä, pirun nopeita ja käteviä.

Pysy kartalla uusista julkaisuista Facebookissa

Mulla on muutes nykyään omat Facebook -sivut näitä blogin ja YouTuben juttuja varten. Käy tsekkaamassa ja tykkäämässä, mikäli haluat seurailla meitsin juttuja vähän ajankohtaisemmin.

 

Uusi tutoriaali: Double Exposure -efekti & Photoshop

Tässäpä alla tämä uusi tutoriaali — muista hakea kahvia ja pitää korvat ja silmät auki. Infoa tulee paljon ja meillä on tiukka tahti tässäkin videossa, mutta ei muuta kuin hyvää katsomista! 👍

Muista kommentoida

Hei, laittakaa myös kommenttia mulle — mitä opitte, oliko videolla hyvää infoa?

Hanki Photoshop itsellesi

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Photoshopin hankkimista.

Siirry videon eri kohtiin

Tiedoksi, olen jakanut videon eri aihealueisiin ja voit ”siirtyä/liikkua” niiden aiheiden välillä mikäli haluat. Käy siis tsekkaamassa Youtuben puolella videon kuvausteksti (description), josta näet ajat ja aihealueet!

 

 

Kiitoksia katsomisesta!

Jes! Hei kiitoksia jos tosiaan tsekkasit tutoriaalin. Tämä nyt oli tällainen lyhyehkö video Double Exposure -aiheesta. Mulla on kehitteillä vaikka ja mitä YouTube-kanavalle — kaikkea siistiä on tulossa myöhemmin!

Kiitos katsomisesta!

Jees, kiitokset vaan katsomisesta! Mikäli tykkäsit videosta, muista tosiaan pistää kanava tilaukseen! Kiitos!

Käy tsekkaamassa pari muuta artikkeleitani

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Musiikkia videoihin ja muihin projekteihin Artlistista!

Hanki musiikkia videoihin Artlist.io

Miksi hankkisit Artlistista musiikkia?

Artlistin musiikki on laadukasta ja heiltä löytyy erittäin monipuolinen valikoima erityylistä musiikkia. Olen itse päässyt käyttämään Artlistista ladattua musiikkia todella monessa videoprojektissa ja itselläni ei kyllä ole mitään valittamista Artlistista.

Artlististä ladatun musiikin lisenssi on huikea: se on Universal Lisenssi, eli voit käyttää musiikkia missä tahansa projektissa — peleissä, podcasteissä, YouTubessa, elokuvissa ja niin edelleen. Voit myös valita Personal Plan -lisenssin (on vähän halvempi), mikä kattaa ainoastaan eri sosiaalisen median alustat: YouTube, TikTok, Instagram, Twich, Facebook & Podcast.

👉 Hanki Artlist täältä »

Voit tykätä myös näistä