Etusivu Blogi Google Play Kauppa ei toimi — se jumittuu ”odotetaan latausta” -tilaan. Mikä neuvoksi?

Google Play Kauppa ei toimi — se jumittuu ”odotetaan latausta” -tilaan. Mikä neuvoksi?

kirjoittanut Johe
google-play-kauppa-ei-toimi

Eikö Google Play kauppa toimi puhelimessasi?

Mulla kävi tässä vähän aika sitten niin, että ITSE Google Play kauppa (puhelimessa) ei toiminut viikkoon! Aina kun yritin ladata (mitä tahansa) sovellusta, se jäi tilaan ”odotetaan latausta / waiting for download..” -tilaan enkä voinut ladata Google Play kaupasta sovelluksia. Ratkaisin kuitenkin ongelman — kerron siitä tässä nyt kohta.

Meinas jo mullakin usko loppua

Ongelma oli siis sikäli ärsyttävä, koska tiesin että ohjelmiin, peleihin ja kaikkiin mahdollisiin juttuihin oli tullut päivityksiä, mutta en pystynyt lataamaan niistä mitään. Ugh. Yritin yli viikon ajan ongelmaa ratkaista, mutta en saanut Google Play kauppaa toimimaan. Meinasin jo resetoida koko puhelimen ja asentaa kaiken uudelleen, mutta onneksi niin ei tarvinnut tehdä. Luulen, että resetointi olisi viimeistään poistanut ongelman.

Osa ohjeista on ENGLANNIKSI

Koska mulla on puhelin englanniksi, niin kirjoitan ohjeet tähän artikkeliin osaksi englanniksi. Yritän parhaani mukaan niitä suomentaa, mutten välttämättä tiedä tarkkaa suomennosta asioille.

Googlen ILMAINEN varmuuskopiointi

Ootko huomannu, että Google tarjoaa ilmaisen ja rajattoman vamuuskopioinnin kuvillesi ja videoillesi? Lue lisää kirjoittamastani artikkelista »

Suojaa nettiliikenteesi NordVPN:llä

Haluaisitko kulkea anonyymisti netissä? Haluatko suojata & salata nettiliikenteesi? Itse käytän tähän NordVPN:ää — ostin NordVPN:ltä 3 vuoden sopparin ja pystyn tällä yhdellä diilillä suojaamaan kaikki mun laitteet. Paljon turvallisempi olo selata nettiä puhelimella ja tietokonee(i)lla nykysin.

 

Tää on LYHYT artikkeli

Tää on vaan tämmönen lyhyt artikkeli tästä aiheesta, koska tiedän etten saa väännettyä tästä mitenkään pitkästi tekstiä! Haluan kuitenkin jakaa mun kokemukset täällä, koska JOS just sulle / yhdellekään muulle ihmiselle käy näin ja pystyn auttamaan blogini kautta — olen voiton puolella.

Ja ja — menempä suoraan asiaan.

 

Miten saat Google Play kaupan taas toimimaan?

 

Eli, tilanne: kun olet Google play -kaupassa, se ei anna sun päivittää ohjelmia tai saatikka ladata uusia. Mitä ihmettä tehdä? Puhelimen uudelleen käynnistys ei auta. Katsotaan seuraavia steppejä, josko ne auttaisi.

1. Tarkasta Play kaupan lataus-asetukset

Avaa Google Play kauppa -> Asetukset -> Sovellusten lataus-asetukset -> laita asetus ”over any network / lataa netin tai Wi-fi -verkon yli”.

google-play-kauppa-ei-toimi-1

2. Tyhjennä Google Play kaupan SELAUS -historia

Samasta paikkaa kun ylemmässä kohdassa, kokeile tyhjentäää selaus-historiasiclear local search history”.

3. Google Play Services -tyhjennys

Mene ASETUKSET -> APPS & NOTIFICATIONS -> etsi sovellus nimeltä ”Google Play Services” ja tyhjennä sen STORAGE ja CACHE!

4. Nyt pitäisi toimia taas

Kun olet tyhjentänyt Google Play Services -asian Storagen ja Cachen, kokeile nyt Google Play kauppaa uudestaan (sulje ohjelma täysin puhelimen välimuistista ja käynnistä sovellus uudestaan). Nyt pitäisi sovellusten taas latautua ongelmitta. Ainakin mulla kävi näin, että tämän Google Play Services -tyhjennyksen jälkeen asiat toimi taas. Eli, pystyin taas lataamaan ohjelmia mun puhelimeen + päivittämään niitä.

5. Ilmiselvä vinkki: kokeile käynnistää puhelin uudelleen

Voihan olla, että Google Play kauppa on vaan jumissa joistain aivan muista syistä ja jo itse puhelimen uudelleenkäynnistys auttaa asiaan. Mistä näitä tietää — kokeile ihmeessä sitäkin.

Aika outo ongelma — en oo omalla kohdalla koskaan törmänny tämmöseen, että tavallaan itse Google Play kauppa menee jumiin. Se on kuitenkin yksi Android -puhelinten ns. ”ydinohjelmia”. No joo, mitä tahansa voi toki tapahtua.

Kokeile kaikkia ohjeita

En oo ihan SATAvarma, että mikä näistä ohjeista lopulta ratkaisi ongelman. Tosin sen jälkeen kun olin tyhjentänyt  Google Play Services -ohjelman STORAGEN ja CACHEN mun puhelimen Google Play kauppa lähti taas toimimaan. Eli saattaa toimia jo pelkästään juuri edellä mainittu, tai sitten ongelman ratkaisi kaikki nuo ohjeet yhdessä. Mutta, kokeile kaikkia ja totea itse että mikä toimii!

 

Uuden ajan ongelmia

Tosiaan, meitillä tää ongelma kesti jotain yli viikon / puolitoista: eli en päässyt päivittämään puhelimeni Google Play kaupasta mitään ohjelmia, pelejä ja muita Äppejä koska en saanut ongelmaa selvitettyä. Nää on näitä uuden ajan ongelmia ja eikä tähän nyt maailma kaadu — mutta olishan se nyt kiva päivittää puhelimeen ohjelmia. Sillä näitä kokemuksia täällä blogissa jaan.

Mut jees, toivottavasti tästä on apua! See you soon.

Selaa nettiä turvallisesti ja peitä jälkesi NordVPN:n avulla

NordVPN - hyvä hinta erittäin hyvälle VPN:lle

Tilaa meittin Youtubekanava

Jees, kiitokset vaan lukemisesta! Mikäli tykkäsit tästä artikkelista, käy ihmeessä tsekkaamassa mun Youtubekanava! Arvostan, jos pistät kanavan tilaukseen.

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Suojaa nettiliikenteesi — Hanki NordVPN

NordVPN affiliate banner

Miksi hankkia VPN?

Tiesitkö että, ilman VPN-yhteyttä kaikkea internet-liikennettäsi pystytään seuraamaan? Ilman VPN-yhteyttä olet käytännössä kuin avoin kirja, kun vierailet sivustoilla netissä.

VPN on virtuaalinen yksityisverkko (virtual private network) — palvelu, joka salaa verkkoliikenteesi ja suojaa verkkohenkilöllisyytesi. Suosittelen siis ehdottomasti käyttämään jotakin VPN:ää — itse olen käyttänyt muutaman vuoden NordVPN:ää.

Voin laittaa yhden NordVPN-tilauksen alle mun kaksi läppäriä, pöytäkoneen, puhelimen, tabletin ja vielä jonkun kuudennenkin laitteen. Nice!

👉 Hanki NordVPN täältä »

Voit tykätä myös näistä