Etusivu Blogi Puhelinvalmistajia ja puhelimia on nykyään todella paljon, mutta MIKSI itselläni on juuri OnePlus -puhelin?

Puhelinvalmistajia ja puhelimia on nykyään todella paljon, mutta MIKSI itselläni on juuri OnePlus -puhelin?

kirjoittanut Johe
one-plus-phone-blog

Never Settle

Ensimmäisenä pakko todeta, että pidän OnePlussan ajatusmaailmasta.

Otsikolla ”Never Settle” on sikäli merkitystä — että koska teknologian kehitys ei pysähdy, ei pysähdy myöskään ohjelmistojen eikä puhelinvalmistaja OnePlussan kehitys. OnePlus kuuntelee asiakkaitaan, toisin kuin monet muut isot korporaatiot kuten esim. Apple tai Samsung. Ennen kuin yhtäkään OnePlus -puhelinta oli alettu valmistamaan, oli heillä olemassa foorumi, joissa kysyttiin ihmisiltä mm. ”mitä oikeasti haluat ja tarvitset puhelimeltasi?”. Eli OnePlus 1 perustui ominaisuuksiltaan (ainakin joltain osin) tasan siihen mitä asiakkaat halusivat — eikä mitä puhelinvalmistaja halusi.

Nice. Näin ainakin tarina kertoo.

Carl Pei (OnePlussan perustaja) työskenteli ensin Nokialla ja myöhemmin Oppolla, jossa tutustui Pete Lau:hun. Nuorilla miehillä oli suunnitelmia ja tavoitteenaan valmistaa oma puhelin älypuhelinmarkkinoille. Vastassa olivat isot teknologiayritykset, kuten Apple, Samsung ja Huawei. Muutama vuosi myöhemmin näistä aineksista ja ajatuksista syntyi onneksi jotain todella hienoa: OnePlus.

OnePlussan lyhyt historia

Wikipediasta lainattua:
OnePlus (kiin. 加科技) on kiinalainen älypuhelinvalmistaja, joka perustettiin 17. joulukuuta 2013. OnePlus on julkaissut kahdeksan älypuhelinta: OnePlus Onen sekä sen seuraajat OnePlus 2:n, OnePlus X:n, OnePlus 3:n, OnePlus 3T:n, OnePlus 5:n, OnePlus 5T:n sekä OnePlus 6:n. Lisäksi se on tehnyt älypuhelimilleen lisälaitteita ja OxygenOS-käyttöjärjestelmän. Yhtiön päämaja sijaitsee Shenzhenissä. OnePlusin perustaja on Peter Lau ja toimitusjohtaja Liu Zuohu.

Carl Pei (OnePlus toimitusjohtaja) kertoo alla olevalla videolla yhtiön historiasta:Virheistä opitaan ja eteenpäin mennään.

Kiinnostuin OnePlussasta jo kun he julkaisivat OnePlus 1:sen, eli joskus vuonna 2013. Muutamalla kaverilla oli kyseinen puhelin ja olin aina innoissani sitä testaamassa jos vain mahdollisuus oli. OnePlus 1 (ja myös One Plus 2) oli aikanaan ns. ”invite -puhelin, eli puhelimen sai tilattua vain kutsua vastaan. Invite -juttu toi tavallaan pienen mystisyyden puhelimeen, kun sitä ei todellakaan ollut kaikilla ja eikä sitä saanut suoraan kauppaan kävelemällä. Ja se mikä puskaradion kautta puhelimesta kuului ja kauas oli — kuinka hyvin puhelin toimi! Puhelimen toimivuus on jo sanomattakin äärimmäisen tärkeä juttu — eikä silloiset älypuhelimen nyt vielä kovin kummoisia olleet, paitsi ehkä jotkut ”flagshipit”.

Jos ”Flagship” ei ole tuttu termi, niin se tarkoittaa siis valmistajan parasta puhelinta eli tavallaan ”lippulaivamallia = flagship”. Otetaan esimerkiksi Samsungin Galaxy -sarja.

The Flagship killer

Flagship -termin halusin esitellä, koska OnePlussaa sanottiin aikanaan ja sanotaan ehkä vieläkin jossain määrin ”flagship -killeriksi eli lippulaivamallien kaatajaksi. Flagship -killer tarkoittaa siis sitä, että OnePlus tarjosi (ja tarjoaa) käytännössä lippulaivamallien speksit (teknisen tason) puoleen hintaan. Ja mikä parasta, puhelin oli erittäin toimiva.

Halpaa hyvällä — eiku — hyvää halvalla, vai mitenkä se meni.

OnePlussan sai halvemmalla kuin muut

Eli, jos esim. vuonna 2015 OnePlus 2 ilmestyessä Samsungin lippulaivamalli Samsung Galaxy S6 maksoi about 500-700€ — OnePlus 2:sen sai hintaan 200-400€ ja siinä oli suhteellisen samat tekniset speksit kuin muiden valmistajien lippulaivoissa. Sama päti OnePlus 3:seen. Ja jos OnePlussaa ei nyt ihan puoleen hintaan saanut verrattuna muihin lippulaivoihin, sai sen ainakin sata – parisataan euroa halvemmalla. Which was nice.

Olin tosiaan päässyt testaamaan OnePlus 1:stä ja OnePlus 2:sta parilla kaverilla ja lukenut (ja katsonut Youtubesta) niistä paljon hyvää, päätin että seuraava puhelimeni tulee olemaan OnePlus 3 — ihan sama milloin se ilmestyy ja mitä se maksaa — ostan sen. No, sitten se jossain vaiheessa tuli (olisko ollut vuosi 2016) ja se kävi vielä sillä lailla kivasti, että pystyin marssimaan suoraan Elisa -shopittiin ja ostamaan puhelimen kaupasta. Invite-systeemi oli siis loppunut OnePlussalta juuri tuolloin. OnePlus oli brändinä saavuttanut jo siihen mennessä niin ison suosion — että paikalliset liikkeet ottivat sen myymälöihinsä.

No — ei haitannut yhtään ainakaan minua.

OnePlussan -tiellä olen vieläkin — käytin OnePlus 3:sta pari vuotta ja nyt kun he julkaisivat tänä vuonna (2018) OnePlus 6:sen, ostin sen. Ainiin, otan esim. Olkkarin Instagramiin about kaikki kuvat OnePlus-puhelimellani, eli jos kiinnostaa niin seuraile mua siellä!

Carl Pei käymässä Suomessa Slush -tapahtumassa:

Kun asiat toimii

Joka tapauksessa, OnePlus (ja tarkemmin ottaen nyt OnePlus 6) on ehdottomasti paras puhelin, mitä olen omistanut. OnePlus 6:sta ei ole oikeestaan mitään huonoa sanottavaa — se on pirun nopea, tehokas, ei juurikaan ”kaatuile”, pystyy olemaan monta monta ohjelmaa yhtäaikaa auki ja se on erittäin responsiivinen (eli ”vastaa kosketukseen” — eli kun puhelinta käyttää, se tekee just sen mitä pyytää, mukisematta). Aikojen saatossa mullakin on kerinnyt olemaan paljon puhelimia ja sitä osaa arvostaa jos puhelin oikeasti toimii.

Mulla on ollut myös surkeitakin puhelimia. Kerron niistä kohta.

Puhelinta käyttää niin paljon nykyaikana — että jos se vähänkään takkuillee ja kettuilee niin en minä sitä kauaa katsele — tai oikeastaan en tietenkään edes osta sellaista puhelinta joka on kaupassa hitusenkaan takkuillut kun sitä on käyttänyt. Puhelimen pitää toimia. Dot.

business-phone

Omien (äly)puhelimien lyhyt historia

Eletään vuotta 2010..

Alotin aikanaan älypuhelinajan Samsung Galaxy S1:llä. Siitä se lähti. No joo, Galaxy S1 kesti max vuoden ja sitten se alkoi ”tökkimään” niin pahasti, että hyvän ystävän kanssa pompittiin onnessamme Galaxyjemme päällä kun saatiin vaihtaa uusiin puhelimiiin — niin ”hyviä” ne oli. Ostettiin siis samat Galaxy -puhelimet yhtä aikaa — ja about yhtä aikaa ne siirtyivät puhelimien toispuoleiseen.

..ja onneksi mennään uutta kohti

Jes, mutta onneksi näistä ajoista ollaan tultu paljon eteepäin! Galaxy S1:sen jälkeen oli käytössä mm. HTC One M7, OnePlus 3 ja nyt OnePlus 6. OnePlus -yhtiön taustojen tutkimisen ja monen monituisen Youtube-arvostelun + lehtiartikkelin jälkeen tiesin tosiaan heti kun OnePlus 3:sta alettiin tuomaan markkinoille, että tuossa se on — tuon elimen minä haluan. Sillä ostinkin heti OnePlus 3:sen ja olin (ja olen) siihen äärimmäisen tyytyväinen. Kolmosesta kuitenkin alkoi aika jättämään parin vuoden käytön jälkeen — tai oikeastaan ei, on OnePlus 3 mulla vieläkin käytössä jossain määrin — heh, mutta oli silti aika siirtyä miettimään uutta puhelinta. Onneksi ei tarvinnut paljoa miettiä, koska OnePlus 6 oli justiinsa ilmestynyt. Nykyinen puhelimeni on siis OnePlus 6 ja on se kyllä ollut hyvä.

Joku muukin on sanonut hyvin One Plus 6:sesta:

Alta löytyy parin Youtubettajan OnePlus -tehdasvierailu

UnboxTherapyltä — nää on oikeasti ihan mielenkiintoisia, näistä näkee kuinka pitkän ja kovan matkan puhelimet käyvät läpi ennen kuin niitä päästetään kauppojen hyllyille. Tsekkaile alta.

Linus Tech Tips:

OnePlussan ohjelmisto

Pidän myös siitä, että OnePlus tulee ilman juurikaan mitään valmiiksi asennettuja ohjelmistoja. Eli OnePlussan kanssa saat ns.  ”near stock android feeling” / ”stokkiAndroidin” = stock Android eli puhdas Android -asennus (tarkemmin ottaen OxygenOS versio 9.0). Monet puhelinvalmistajat tekevät nimittäin omia ohjelmiaan taustalle pyörimään (tai ohjelmat ovat valmiiksi asennettuna puhelimessa) kun puhelimen ostaa ja kyseiset ohjelmistot saattavat huonossa tapauksessa kuluttaa puhelimen akkua. Ohjelmisto-asia vaikuttaa jossain määrin myös ostopäätökseeni, koska en tarvitse / halua ylimääräisiä ohjelmia puhelimeeni.

”Puhdas Android -asennus” – that’s the way to go!

Muita puhelinvalmistajia, joilta saa ”stock-android” -kokemuksen on mm. Googlen oma puhelin — Google Pixel ja muutama muu.

Loppukaneetit

No, joka tapauksessa puhelin on vaan puhelin — valmistajia on miljoona ja (taas kerran) kuka tykkää mistäkin. Meitä on joka veneeseen ja kaikilla omat mielipiteensä. Itse olen ollut Androidin veneessä alusta asti. Lyheysti sanottuna pidän siitä, kuinka Android on täysin muokattavissa omakseen ja niin edelleen.

Tutki, mihin laitat rahasi

Vaikka tämä artikkeli saattaa antaa sellaisen vaikutelman, että olisin jotenkin ”OnePlus -fani” tms. — en ole. En osta mitään näin kalliita asioita — kuten puhelimia VAIN sen takia, että fanittaisin kyseistä merkkiä. Tutkin tarkkaan mitä ostan ja haluan tietää mihin laitan rahani — vähän sama homma kuin video- & kuvaushommissa. Plus, haluan tietää tasan mitä ominaisuuksia saan ja mihin hintaan, eli MIKSI ostan jotakin (nyt vaikka puhelimen). Toisin sanoen en ostaisi missään nimessä YLI 1000€ maksavaa iPhone –lippulaivaa vain sen takia, koska haluan kuulua Applen ekosysteemiin — JA jos tiedän vielä saavani esim. OnePlussan YLI PUOLET HALVEMMALLA + saan käytännössä about saman tekniikan (puoleen hintaan). OnePlus on nyt sattunut toimimaan mun käytössä erityisen hyvin (ja myönnän olevani todella ahkera puhelimen käyttäjä) ja sen kanssa on 9/10 enemmän hyviä hetkiä kuin huonoja.

Osta OnePlus 6

Voit ostaa OnePlussan heleposti esim. Dustinilta »

No, kaikesta huolimatta — oli valmistaja kuka hyvänsä — PUHELIN on kuitenkin sellainen asia, jolla tekee paljon päivittäisiä askareita ja töitä — ja se on käytännössä AINA matkassa mukana, niin kyllä (ainakin itse) haluan puhelimen olevan oikeasti hyvä ja toimiva. Olen jo kauan odottanut tätä hetkeä kun puhelimien kyky tehdä näin paljon eri asioita tulee tähän pisteeseen, kuin missä ne nyt ovat. Teknologia menee päivittäin eteenpäin ja itse ainakin odotan innolla kaikkea uutta, mitä esim. puhelimilla pystyy tulevaisuudessa tekemään.

Tässä vaan yritän välittää sanomaa, että tutkikaa mitä ostatte, MIKSI ostatte ja toivottavasti ostatte hyviä juttuja! Ei muuta 🙂

Vinkkinä — nyt JUURI julkaistiin OnePlus 6T! Nice.

YksPlus -asiaa tänään

Jes! Tämmöstä tänään, puhelimista! Muista, että multa voi kysyä lisää jos jokin asia jäi mietityttämään.


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat Action VFX:n SÄÄ -elementeistä 25% hinnasta pois!

Voit tykätä myös näistä