Etusivu Blogi Roccat Vulcan näppäimistö — paras tietokoneen näppäimistö jonka olen omistanut

Roccat Vulcan näppäimistö — paras tietokoneen näppäimistö jonka olen omistanut

kirjoittanut Johe

Näppäimistö — Roccat Vulcan 121 AIMO

Tässä artikkelissa haluan hehkuttaa sitä minkälaisen näppäimistön päädyin ostamaan! Ostin Roccat Vulcan 121 AIMO -näppäimistön ja ai saakeli tää on ollu kyllä hyvä! Näppäimistö on mekaaninen — joten tunnet ja kuulet oikeasti sen kun painat näppäintä, mikä on mulle ainakin tärkeetä. Lisäksi näppäimistössä on myös RGB-väriloistetta sitä haluaville.

Paras näppäimistö tähän mennessä

Niin kuin jo vähän hehkutin, niin tää on selkeesti paras näppäimistö jonka oon koskaan omistanu. Tykkään kovasti (esimerkiksi) tästä kuinka tavallaan painoa on jokaisella näppäimen painalluksella! Ja koska näppäimistö on mekaaninen, niin ei haittaa vaikka näppäimiä ”lyö” vähän kovempaakin — niin kuin minä tunnun tekevän aina kun kirjoitan. Hah. Näppäimistö on suunniteltu kestämään satoja tuhansia näppäilyjä. Näppäimistö on myös mekaanisuutensa & metallipinnoitteensa puolesta eritäin Premiumin tuntuinen.

Näppäimistössä on tukeva alumiinirunko, joka vahvistaa Vulcanin rakenteen kestävyyttä ja suojaa sitä kulumiselta. Vulcanissa on myös irrotettava kämmentuki, joka on mun mielestä hullun cool — siinä on siis magneetti joka pitää näppäintuen ja näppäimistön kiinni toisissaan (katso traileri). Näppäimistön litteä muotoilu parantavaa tekijöiden mukaan ergonomiaa ja käyttömukavuutta pitkissä pelisessioissa.

mekaaninen näppäimistö Roccat Vulcan 121 AIMO RGBNäppäimistön on näppäinhatut on suunniteltu etenkin helppohoitoisuutta mielessä pitäen. Jos näppäimistön näppäimien väliin pääsee pölyä tai roskaa, se on erittäin helppo putsata.

 

Näppäimistö ja sen miljoonat värit

Tykkään myös kovasti tän Roccat Vulcan 121 AIMO -näppäimistön RGB -väreistä, vaikka en aluksi uskonut että niistä juurikaan välittäisin. Mutta — ai että tää RGB-värihomma on kiva varsinkin iltaisin kun alkaa hämärtämään. Näppäimistön näppäimistön väriloiste valaisee huonetta yllättävän mukavasti.

roccat vulcan 121 aimo näppäimistöNäitä Roccat Vulcan 121 AIMO -värejä saa myös konfiguroitua suht  laajasti näppäimistön oman ohjelmiston kautta. Ohjelmiston nimi on ”Swarm ja sitä kautta voi säätää about kaikkea näppäimistöön liittyvää — kuten justiinsa näitä värejä, ääniefektejä ja muuta. Tosi jees kyllä! Valmistajan mukaan Roccat Vulcan 121 -näppäistössä on 16,8 miljoonaaa värisävyä.

Swarm Roccat Vulcan ohjelmisto

Swarm -ohjelmistosta kuvakaappaus

Roccatin oma kuvaus RGB -väreistä

Vulcan tarjoaa parhaan mahdollisen alustan AIMO-valaistusmoottorille. Jokaisessa kytkimessä on erikseen ohjelmoitava, pitkäkestoinen LED-valo 16,8 miljoonan värin toistomahdollisuudella ja erilaisilla erikoistehosteilla. Läpinäkyvän kotelon ansiosta monivärivalaistus loistaa vaikuttavasti ja leviää tasaisesti jokaisesta näppäimestä. AIMOssa on edustettuna samaan aikaan valaistusmoottori ja ekojärjestelmä. Sen toiminnallisuus kasvaa yhteen liitettyjen, AIMO-valaistusta tukevien laitteiden myötä. Se reagoi orgaanisesti käytössä ja luo moderneja valaistusnäkymiä ilman erillistä määritystarvetta.

 

Mistä ostin näppäimistön?

Hintaa Roccat Vulcan 121 AIMO -näppäimistöllä oli semmoiset 124 € ja ostin sen Amazon.de:stä. Oon tätä aikasemmin käyttäny näppäimistöihin helposti alle 100€, koska oon aatellu että se mistä voin säästää niin säästän. Oon kuitenkin nyt toista mieltä: vähän yli 100€ oikeesti hyvästä näppäimistöstä on vielä vähän rahaa. Pitäs oikeestan aina ajatella noin — joskus sitä hyvää saa vaan rahalla. Valitettavaa, mutta totta.

Osta Roccat Vulcan 121 -näppäimistö

Tosiaan, saat näppäimistön monestakin paikkaa ja linkkailen mestoja tähän alle.

Miksi Amazon.de?

Niin, vielä tosta Amazon.de:stä pari juttua: oon Amazon.de:stä ostellu viime aikoina aika paljon tavaraa, sillä yleensä sieltä saa halvemmalla kuin Suomesta ja ei tartte maksaa tullimaksuja (koska EU). Tietenkin jos ostat Suomesta niin sanotusti jostain paikallisesta lähi-IT-liikkeestä, niin helpompaahan sun on viedä se sinne esimerkiksi palautukseen, korjattavaksi tai muuta. Mistä sitä tietää mitä teknisille vehkeille tapahtuu. No, itse oon luottanut  Amazoniin ja sieltä kaikki ostamani asiat ovat toimineet moitteetta ainakin toistaiseksi.

 

Roccat Vulcan 121 näppäimistö — Miksi?

Mulla on ajan saatossa ollut monenlaisia näppäimistöjä ja viimeisimmällä näppäimistöllä taisin mennä jostain vuodesta 2014 asti (Logitech jotakin jotakin), mutta se alkoi jo olemaan sellainen että kirjoittaessani näppäimistöllä — kirjoitus tuli pikkaisen jäljessä tietokoneelle, mikä oli TODELLA ärsyttävää. Näppäimistölle oli vuosien varrella kaatunut joskus nestettä, joten se alkoi varmaan bugaamaan jo senkin takia.

Rakkautta ensi painalluksella

No — eniveis olin jo pitkään niin sanotusti ostohousut jalassa ostamassa uutta näppäimistöä ja kiertelin jokaisen vastaantulleen tietotekniikkapainoitteisen liikkeen näppäimistöhyllyt läpi testaillakseni mahdollisimman montaa erilaista näppäimistöä. Kun kokeilin Roccat Vulcan 121 -näppäimistöä, niin tiesin oikeastaan samantien että ”TÄSSÄ SE NYT ON”.

roccat vulcan 121 aimo näppäimistöOlin nimittäin vertaillut kymmeniä näppäimistöjä, mutta mikään niistä ei oikein lämmittänyt mieltä. Heti kun tämä näppäimistö tuli vastaan niin aikalailla ensimmäisestä painalluksesta lähtien olin perstuntumalta varma, että tämä se nyt tosiaan on. Se on yleisestikin ottaen ihan paras fiilis kun olet pitkään etsinyt jotakin tiettyä tuotetta, kiertelet kaupoissa — ja sitten yhtäkkiä vaan löydät etsimäsi tuotteen. Nice. No joo, ostin näppäimistön ja oon ollu kyllä erittäin liekeissä tästä.

Asioita joita et Roccatin näppäimistöistä tiennyt

Tsekkaa vielä tää video, jossa kerrotaan vähän nippelitietoa Roccatin näppäimistöistä — muun moassa hyviä vinkkejä.

 

On se hyvä kun on hyvä näppäimistö

Eipä mulla tämän kummempaa. Sitä voi hakea iloa elämään simppeleistä asioita, olkoot se asia sitten vaikka hyvä ja vakaatoiminen näppäimistö.

Eniveis, jos oot ollu ettimässä kunnollista näppäimistöä niin toivottavasti sain sullekin ostohousut jalkaan Roccatin näppäimistöjen suhteen — ja näitä on toki muitakin malleja (kuin vain tämä 121 AIMO) ja en epäile yhtään etteikö nekin mallit oo yhtä hyviä. Näppäimistön tulee olla hyvä — jos näppäimistö ei toimi kunnolla tai sitä ei ole mukava käyttää, kyllä se tästälähin mulla ainakin vaihtoon menee. Ja Roccatin näppäimistöt ovat kyllä kehunsa ansainneet — ainakin allekirjoittaneelta.

Selaa nettiä turvallisesti ja peitä jälkesi NordVPN:n avulla (itsekin käytän)!

NordVPN - hyvä hinta erittäin hyvälle VPN:lle

Lue muita kirjoittamiani artikkeleita

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä