Opiskelu YouTuben kautta on mahdollista
Nykyään on mahdollista opiskella vaikka ja mitä netin kautta ja yksi (Internetin) mahdollisuuksista on YouTube. YouTubessa on tarjontaa laidasta laitaan, mutta pointtina onkin että YouTubesta pitää löytää ”helmet”, eli erittäin hyvät kanavat joita seurata. Oon itse olen keskittynyt videoiden- & elokuvien tekoon, animaatioihin, kuvankäsittelyyn ja muutamaan muuhun aiheeseen. Eniveis, opiskelu YouTuben kautta on täysin mahdollista ja siitä yritän parhaani mukaan hieman puhua tässä artikkelissa.
Tästä artikkelista löydät pääasiassa muutaman vinkin, jotka toivottavasti helpottavat YouTuben katsomista ja lisäksi kokoan tähän myös ne YouTube-videot joissa käyn läpi hyviä YouTube-kanavia, joita kannattaa seurata.
Olen tosiaan viimeisen 10 vuoden aikana opiskellut YouTubesta aikalailla kaiken kuvankäsittelyyn, videoiden tekoon, kameroihin, musiikin tekemiseen ja moneen muuhun liittyvän. — Toki myös töitä tekemällä on tullut asioita opittua, mutta aina jos esimerkiksi on tullut ongelmia eteen — on YouTubesta nimenomaan löytynyt vastauksia & apua. Tätä samaa ajattelumallia haluan blogin ja YouTube-kanavani kautta välittää. Tämä artikkeli ja nämä videot ovat suunnattu varsinkin sellaisille henkilöille, jotka eivät vielä ole perehtynyt sen syvällisemmin YouTuben maailmaan.
Sisällysluettelo
- Opiskelu, YouTube ja elokuvanteko
- Adobe Photoshopin opiskelu YouTuben kautta
- Muutama vinkki helpottamaan YouTuben katsomista
- Loppusanat
Koulutodistuksia YouTubesta ei kuitenkaan saa
Mitään tavallaan virallista koulutodistustahan YouTuben kautta opiskelulla ei tietenkään saa, mutta ei esimerkiksi minulta ole koskaan kukaan kysynyt papereita kun oon videoalan töitä tehnyt. Tähän asti ihmiset/asiakkaat ovat arvostaneet kuitenkin sitä, että pystyykö toimittamaan tilatut työt ajallaan, minkälaista yhdessä työskentely oli ja minkälainen oli työn laatu. You know. Eli tottakai maailmassa on paljon sellaisia aloja (kuten lääkäri yms.) joita varten — tottakai tarvitsee käydä kouluja ja saada viralliset paperit. Puhunkin tässä artikkelissa vaan omasta puolestani 🙌
Seuraa montaa eri YouTube-kanavaa samaan aiheeseen liittyen
Jos haluat ottaa jonkun uuden aiheen/asian haltuun, niin suosittelen etsimään esim. 5 ERI YouTube-kanavaa, jotka käsittelevät samaa aihetta. Tällä tavalla saat jo suhteellisen laajan kuvan kyseisestä aiheesta, jota haluaisit opiskella. Esimerkiksi itse seuraan videoiden- ja elokuvantekoon liittyen 10-20 eri YouTube-kanavaa. Jotkut kanavat saattavat julkaista samasta aiheestakin videoita, mutta tällöin saan ainakin eri ihmisten mielipiteet kyseisestä aiheesta — mikä on mun mielestä todella hyvä juttu.
Ajatuksia oman YouTube-kanavan pitämisestä
Mitä ajatuksia mulla on oman YouTube-kanavan pitämisestä? Oon kirjoittanut aikaisemmin aiheesta artikkelin. Artikkelissa käydään läpi muutamia vinkkejä ja ajattelumalleja, joita kannattaa miettiä kun jos haluat oman kanavan perustaa / kanavaa ylläpitää.Mikä ihmeen Podcast -video?
Kutsun näitä alla olevia tutoriaaleja ns. ”Podcast -videoiksi” -koska niissä on paljonkin podcastmäisyyksiä: juttelen asioista tavallaan suht perusteellisesti ja pitkään, eikä mulla ole kiire mihinkään. YouTube-videothan ovat normaalisti tyypillisesti aika tiiviitä: kestoltaan about viidestä minuutista 20 minuuttiin. Mun YouTube-kanavalla videoiden pituudet ovat vaihdelleet puolesta tunnista yli pariin tuntiin. Olen todennut, ettei näitä asioita voi selittää parissa minuutissa — ei sitten niin millään, jos aikoo perusteellisemmin jutuista puhua 😅Artlist.io — laadukasta musiikkia videoihin!
Tarvitsetko musiikkia videoihisi? Artlistissa on erittäin laaja & laadukas valikoima eri tyylilajien musiikkia. Artlistissa on myös aikalailla internetin paras & helpoin lisenssi musiikeille. Käy tsekkaa!
Nyt hypätään itse asiaan, eli mitä kaikkia kanavia kannattaa YouTubessa seurailla 👇
Opiskelu, YouTube ja elokuvanteko
Kuten tämän artikkelin alussa totesin, YouTubesta pitää löytää ne ”helmet”, eli hyvät (YouTube)kanavat / tekijät joita seurata. Tässä videossa käyn läpi sellaiset kanavat videoiden- ja elokuvantekoon liittyen, jotka oon YouTubesta ajan mittaan löytänyt ja joita itse seuraan suhteellisen aktiivisesti.
Videolla käyn ensin käyn läpi kolme sellaista YouTube-kanavaa, joita seuraan eniten ja jos katsot videon loppuun asti, siellä katsotaan vielä 3 (bonus)-kanavaa läpi samoihin aiheisiin liittyen. Seuraile siis näitä YouTube-kanavia mikäli haluat tehdä parempia videoita / elokuvia.
Eli vaikka minäkin teen yrittäjänä pääasiassa videoita työkseni, en oo käyny tätä videohommaa varten tavallaan virallista 3-4 vuoden mittaista mediakoulua. YouTuben kautta oon opiskellut 97% kaikesta mitä tiedän videoista, kameroista & editoimisesta yms. 🤷♂️
Tämä on vaan mun mielestä todella siistiä nykypäivänä — että voi opiskella juttuja netistä ja vieläpä ilmaiseksi! Jos joku aihe kiinnostaa niin ei muuta kuin YouTube auki ja tutkimaan.
Video on ns. podcast-tyylinen ja kestää noin puoli tuntia, joten katsele se mikäli on aikaa! Toivottavasti videosta on hyötyä.
Yllä olevassa videossa esittelen seuraavat YouTube-kanavat
Hanki Adobe Premiere Pro tai After Effects
Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Premiere Pro tai After Effects? Tuossa on linkit Adoben virallisille sivuille, josta voit ostaa ohjelmat. Mikäli ostat noiden linkkien kautta ohjelmat, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.Haluatko opiskella videoeditointia Adobe Premierellä?
Oon koostanut tänne blogiin artikkelin, josta löydät kaikki mun tekemät (ilmaiset) Adobe Premiere-tutoriaalit. Tsekkaile siis tämä artikkeli, jos videoeditointi kiinnostaa.
Adobe Photoshopin opiskelu YouTuben kautta
Tässä alla olevassa videossa käyn läpi viisi Adobe PHOTOSHOP-aiheista YouTube-kanavaa, joita itse seurailen suhteellisen aktiivisesti. Käydään läpi seuraavat kanavat: PHLEARN, PixImperfect, kamerakoulu.fi, Benny Productions ja PhaseRunner. Seuraa näitä YouTube-kanavia mikäli haluat videä Photoshop -osaamisesi seuraavalle tasolle.
Vahva suositus muutes tsekata noi Benny Productions ja PhaseRunner — tekeävät nimittäin todella mielenkiintoisia ja eeppisiä videoita. Kyseisten kanavien videot käsittelevät sitä kuinka Photoshopilla tehdään visuaalista taidetta.
Tämäkin video on ns. podcast-tyylinen, joten katsele se mikäli on aikaa. Eniveis, toivottavasti saat videosta apuja ja vinkkejä Photoshopin käyttöön. Jos videosta jää kysyttävää tai joku asia meni täysin ohi, pistä mulle viestiä. Kiitos katsomisesta!
Tässä videossa käydään läpi YouTube-kanavat
Kiinnostaako opiskella Photoshopin käyttöä?
Oon koostanut tänne blogiin artikkelin, josta löydät kaikki mun tekemät (ilmaiset) Adobe PHOTOSHOP-tutoriaalit. Tsekkaile siis tämä artikkeli, jos Photoshopin opiskelu kiinnostaa.
Muutama vinkki helpottamaan YouTuben katsomista
Kuuntelen/katson YouTube-videoita vähän joka välissä: aina kun liikun paikasta toiseen, kun tiskaan, kun istun bussissa, kun siivoan, kun olen tietokoneella, kun käyn juoksemassa yms jne. Suurimmaksi osaksi ehkä jopa nimenomaan kuuntelen videoita — siitäkin jää kuitenkin paljon mieleen. Toki sellaiset videot, jotka ”pitää katsoa” niin ne sitten pyrin ihan katsomaan — esim. samalla kun tiskaan astioita. YouTube on mun mielestä hyvä just sen takia, että sieltä voi katsoa videoita silloin kun itsellä on aikaa ja mahdollisuuksia. Oon kirjoittanut tästä aiheesta joskus pidemmänkin artikkelin.
Tässä alla muutama vinkki helpottamaan YouTuben katsomista 👇
1. Hanki langattomat kuulokkeet
Koska kuuntelen ja katson videoita vähän joka hetki, niin tämän takia ostin jo monta vuotta sitten itselleni ensimmäiset LANGATTOMAT kuulokkeet. Langattomien kuulokkeiden avulla pystyn kuuntelemaan videoita kätevästi missä vain — olin sitten juoksemassa, bussissa tai muualla. Eikä tartte sekoilla kuulokkeiden piuhojen kanssa. Erittäin vahva suositus. 👍
2. Tee itsellesi Watch Later -lista
No miten muistan sen, että mitä sieltä YouTubesta pitikään katsoa? Jos mulle tulee YouTubessa vastaan video, jonka haluan katsoa, mutta ei ole juuri sillä hetkellä aikaa —> laitan videon ns. ”Watch later”-soittolistalle (eli ”katso myöhemmin”). Näin videot pysyvät muistissa ja aina kun mulla on päivässä hetki aikaa katsoa videoita, niin avaan tuon Watch later -soittolistan ja pistän videon sieltä pyörimään (alla kuva kyseisestä soittolistasta).
Tässä (yläpuolella) tämänhetkinen ”Watch Later” soittolistani; siellä on yli 3000 videota ja niistä oon heittämällä varmaan 70% ainakin katsonut. Ihan jokaista Watch Later -listalle tallentamaani videota en kerkiä katsomaan, mutta suurimman osan ainakin. Listalla on näköjään aika paljon videoita liittyen Kryptovaluutta-sijoittamiseen 😄, koska olen koko kuluneen vuoden ollut ihan likeissä kaikesta kryptoihin liittyvästä ja tutkinut aihetta päivittäin.
3. Laita YouTubesta Scheduled Digest -ominaisuus päälle
YouTuben asetuksista (puhelimesta) saa päälle eräänlaisen ”Scheduled Digest” (suomennos on ehkä ”Ajoitettu tiivistelmä”) asetuksen, mikä toimii niin että YouTube ilmoittaa sulle tiettyyn kellonaikaan kaikkien tilaamiesi kanavien uudet videot kerralla. Itse olen asettanut tämän Scheduled Digestin toimimaan niin, että joka päivä klo 19:00 saan kaikista päivän aikana ilmestyneistä uusista videoista ilmoituksen (kerralla). Tämän avulla vältyn siis siltä, ettei YouTube häiritse mua joka kerta kun jokin tilaamani kanava julkaisee uuden videon. Itselläni on about yli 100 YouTube-kanavaa tilattuna, niin jos jokaisen kanavan jokaisesta uudesta videoista tulisi ilmoitukset puhelimeen, se soisi aikalailla kokoajan. Vahva suositus pistää tämä ominaisuus päälle.
Mistä Scheduled Digest löytyy?
- Avaa YouTube-sovellus puhelimestasi
- Mene ASETUKSET
- Mene NOTIFICATIONS / ILMOITUKSET
- Sieltä paina Scheduled Digest ja aseta tänne haluamasi kellonaika
- That’s it!
***Tämä artikkeli jatkuu heti kun saan valmiiksi uusia videoita aiheeseen liittyen***
Opiskelu alkaa omasta motivaatiosta
Ja vielä tähän loppuun totean, että vaikka nykyään on kaikenlaista tietoa saatavilla ilmaiseksi netistä & YouTubesta, kaikki kuitenkin alkaa omasta motivaatiosta ja kiinnostuksesta. Itse ainakin ajaudun tutkimaan ja katsomaan sen aiheisia videoita, jotka mua itseäni kiinnostaa — ja sitenhän sitä parhaiten oppii. Yay!
Kiitoksia lukemisesta ja katsomisesta!
Tilaa kanava!
Jees, kiitokset vaan videoideni katsomisesta! Muista tosiaan tykätä videoista ja laittaa ihmeessä myös kanava tilaukseen. Kiitos!
Lue muita artikkeleitani
- Video- ja elokuvantekijän termistö haltuun osa 1: Resoluutio ja kuvanopeus
- Tsekkaa täältä VIDEOTEKIJÄN osto -vinkit
- 4 parasta & ILMAISTA videoeditointiohjelmaa — HitFilm, DaVinci, Lightworks & VSDC
Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!
TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN
Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen.
ADOBEN OHJELMISTOT: Adoben Creative Cloud »
Loistava lisäosa Adobe Premiereen & After Effectsiin: Animation Composer (Mister Horse)
🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »
🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:
VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »
PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »
Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »
Seuraile Johea:
Kiitos lukemisesta
Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!
Muista TILATA meittin YouTube-kanava!
Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!