Etusivu Tutoriaalit Adobe Premiere PERUSTEET OSA 2: Stillkuvien animointi (ILMAINEN Podcast -tutoriaali)

Adobe Premiere PERUSTEET OSA 2: Stillkuvien animointi (ILMAINEN Podcast -tutoriaali)

kirjoittanut Johe

Adobe Premiere & Stillkuvien animointi

Doddiin! On uuden tutoriaalin aika! Uus tutoriaali on Adobe Premiere PERUSTEET OSA 2, joka on käytännössä suora jatko-osa Adobe Premiere Perusteet (osa 1) -tutoriaalille.

Ensimmäisessä osassa tehtiin simppeli video, miksattiin siihen musiikkia ja tulostettiin video ulos Premierestä. Tässä (OSA 2:ssa) syvennytään stillkuvien animoimiseen ja efektien käyttämiseen animoinnissa. Lyhyesti todettuna tehdään periaatteessa stillkuvista “Slideshow” -tyyppinen animaatio. Jutellaan myös paljon kaikenlaisista animaatioiden tekemisen periaaatteista ja tavallaan tavoista, joita mulle on esimerkiksi kehkeytynyt vuosien varrella.

Adobe Premieren Perusteet (osa 1)

Tein tosiaan aikaisemmin Adobe Premieren Perusteet (osa 1):sen, joten jos et ole nähnyt sitä niin katso ihmeessä se. Löydät OSA 1 -tutoriaalin upotettuna tän artikkelin aivan loppuun.

After Effectsin perusteet (osa 1)

Oon myös tehny Adobe After Effectsistä perusteet -videon, jos AE -jutut kiinnostelee enemmän. Nämä “perusteet” -videot ovat tyyliltään aika samanlaisia, eli podcast -tyylisesti kerron asioita.

 

AIHEET, joita videolla käydään läpi

Tässä tutoriaalissa opitaan, kuinka Premieressä tehdään animaatioita ja käytetään efektejä hyödyksi animoinnissa. Aikakoodi otsikoiden perässä tarkoittaa aina hetkeä, joissa selitän kyseisestä asiasta videolla. Jos skrollaat alaspäin tätä artikkelia, sieltä löytyy tarkemmin selitettynä nää aiheet auki.

  1. Alkusanat ja tutoriaalin esittely (00:05)
  2. Kohtauksen (sequencen) luominen (07:52)
  3. Animaatioprojektin aloitus (00:13:12)
  4. Efektit / maskit ja niiden animointi (00:25:58)
  5. Basic 3D-efekti (00:32:01)
  6. Keyframeista asiaa (00:43:45)
  7. Gaussian blur -efekti (00:51:11)
  8. Lens flare -efekti (01:02:43)
  9. Turbulent displace -efekti (01:08:23)
  10. Savu- & pölyhiukkasten upottaminen videoon (01:16:25)
  11. Videon tulostaminen / exporttaus (01:22:05)
  12. Lopetushöpinät (01:28:23)

Olishan Premieressä vielä vaikka kuinka paljon (animointiin liittyen) asiaa, mutta jottei tutoriaali veny ihan ÄLYttömän pitkäksi, pakko keskittyä johonkin. Leikkasin itseltäni taas kerran jäätävän määrän ajatus- ja hengitystaukoja pois, jotta tutoriaali olisi mahdollisimman tiivis! Lähtömateriaalia mulla oli kuitenkin yli 4 tunnin edestä!

 

⬇️ Voit ladata tutoriaalissa käytetyt materiaalit tästä

Jos haluat tehdä samoilla materiaaleilla kuin minä tässä teen, niin voit ladata materiaalit tästä alta. Matskut ovat ilmaisia ja voit käyttää niitä jatkossa joko henk. koht. projekteissa tai asiakastöissä.

  1. Stillkuva 1 »
  2. Stillkuva 2 »
  3. Stillkuva 3 »
  4. Stillkuva 4 »
  5. Stillkuva 5 »
  6. Savuefektit (isompi paketti) »
  7. Valoefektit (isompi paketti) »

Nuo savuefektit ja valoefektit ovat “isompia paketteja“, joista löydät sitten tietyt tiedostot joita käytän tässä tutoriaalissa. Joten ole tarkkana tiedostojen nimien kanssa, että löydät varmasti oikeat tiedostot.

 

Adobe Premiere Perusteet OSA 2 -tutoriaali

Jees, tässäpä tämä uusi tutoriaali. Tutoriaali sopii sulle mikäli ET ole tehnyt juurikaan animaatioita Premieressä (tai AE:ssa) tai et oo käyttäny Premieressä efektejä — tai esimerkiksi animoinut “maskeja“. Videossa käydään läpi kaikenlaisia pikku niksejä ja vinkkejä kuinka itse animoin kuvia Premieressä.

Muista kommentoida

Hei, muistakaa laittaa kommenttia mulle — mitä opitte, oliko videolla hyvää infoa?

Muista tykätä ja tilata

Mikäli satuit tutoriaalista tykkäämään, muista konkreettisestikin TYKÄTÄ ja laittaa myös kanava tilaukseen! Kitoos!

Hanki Adobe Premiere CC

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Premiere Pro? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Premiereä.

Siirry videon eri kohtiin

Tiedoksi vain, olen jakanut videon eri aihealueisiin ja voit siirtyä niiden välillä mikäli haluat. Käy siis tsekkaamassa YouTuben puolella videon KUVAUSTEKSTI (description), josta näet AJAT ja aihealueet joihin video on jaettu. AJOISTA KLIKKAAMALLA (esim. 07:52 Kohtauksen luominen) voit siirtyä videon eri kohtiin!

 

Adobe Premiere perusteet OSA 2 — mitä kaikkea videolla käydään läpi?

 

1. VIDEON ESITTELY & ALKUSANAT (00:05)

Aivan aluksi esittelen videon sisällön ja juttelen yleisiä ajatuksia tutoriaalista — millainen video on, mitä tulet oppimaan ja jotain muuta. Perus -alkuhöpinöitä siis luvassa.

adobe-premiere-perusteet-osa-2-tutoriaali-alkusanat

Numero otsikon perässä?

Koska tämä artikkeli perustuu tekemääni Youtube-videoon — laitoin näiden otsikoiden loppuun aina AJANKOHDAN, jolloin kyseisestä asiasta on puhetta tutoriaalissa. Sen takia näet numerot näiden otsikoiden perässä.

 

2. Kohtauksen (sequencen) luominen (07:52)

IHAN ALUKSI — jotta voidaan alkaa ylipäätään editoimaan mitään — tarvitsemme KOHTAUKSEN (sequence). Tutkitaan siis, kuinka luomme kohtauksen lyhyelle animaatioprojektillemme. Koska upotamme animaatioon savuefektiä ja muuta — niin tän takia luodaan kohtaus, jolla on seuraavat arvot: resoluutio 1920 x 1080px ja kuvanopeus pyöreästi 24 fps.

premiere-perusteet-osa-2-kohtauksen-luominen

 

 

3. Animaatioprojekti: STILLKUVIEN animointi (13:23)

No nyt alkaa itse projekti. Aloitetaan tekemään animaatiota kuva kerrallaan! Selitän taas kohta kohdalta asioita auki podcast-omaisesti, jottei jää mitään (katsojalta) tajuamatta. Hope so.

premiere-osa-2-animaatio-aloitus

Hanki ulkoinen SSD

Editoitko videoita kenties reissussa? Erittäin kova teko on hankkia reissuja varten ULKOINEN SSD-KIINTOLEVY! SSD-asema on noin 5-10 kertaa nopeampi kuin normaali kiintolevy. Ulkoiset SSD:t ovat pieniä, pirun nopeita ja käteviä.

Haluatko itse kasata VIDEOEDITOINTI -tietokoneen?

Kirjoittelin jonkin aikaa sitten artikkelin tietokoneen kasaamisesta (osista) ajatellen että sillä olisi mahdollisimman hyvä editoida videoita.

 

Kohdissa 4-10 tehdään animaatioprojektia eteenpäin, käydään läpi erilaisia efektejä ja niiden ominaisuuksia. Tutkitaan myös tarkemmin kuinka Keyframet toimii eri tilanteissa. Mun mielestä on turha näitä kohtia sen tarkemmin tähän avata, koska videolta ne selviää selkeämmin.

 

11. Animaation tulostaminen (exporting) ulos Premierestä (01:22:05)

Jees, ei käytetä ihan hirveästi aikaa tähän tulostus -hommaan, koska olen selittänyt tulostusasetuksista jo Premiere Perusteet OSA 1 -tutoriaalissa. Katso se video, jos tulostusasetukset ovat sulle epäselviä.

premiere-osa-2-animaation-tulostaminen-exporting

 

12. LOPETUSHÖPINÄT (01:28:23)

Lopuksi katsellaan tekemämme animaatio — jutellaan siitä muutamalla sanalla ja sit aletaan lopettelemaan videota. Kerron vielä jotakin yleisiä ajatuksia animaatioiden tekemiseen liittyen. Kantsii kattoa video aivan loppuun asti, sillä kerron ihan videon lopuksi vielä mitä kanavalle on tulossa tulevaisuudessa.

premiere-perusteet-osa-2-lopetusjutustelut

 

 

Adobe Premieren PERUSTEET OSA 1 -video

Puhun videolla moneen otteeseen Adobe Premieren Perusteet -videosta, jonka tein jokin aikaa sitten. Tsekkaile tää mikäli oot IHAN aloittelija Adobe Premieren suhteen.

 

Toivottavasti opit lisää animoimisesta!

Alotin tekeen tätä videota joskus joulukuun puolivälissä. Sitten iskeytyi kaikenlaista tekemistä eteen, eli mm. olin Freeskate -elokuvan kuvauksissa viikon ajan — mikä oli siistiä. Heti palattuani Jyväskylään uuden vuoden jälkeen ryhdyin hommiin ajatuksena tehdä tämä tutoriaali valmiiksi. Suhteellisen paljon nimittäin duunia aina tällaisessa pitkässä tutoriaalissa.

Kiitos katsomisesta!

Jees, kiitokset vaan uusimman tutoriaalini katsomisesta! Mikäli tykkäsit videosta, muista tosiaan TYKÄTÄ youtube-videon alta ja laita ihmeessä myös kanava tilaukseen! Kiitos!

Adobe Premieren Perusteet (osa 3)

Tän 2-osan jälkeen kantsii kattoa Adobe Premieren perusteet OSA 3. OSA 3:ssa harjoitellaan käyttämään Premieren tekstityökalua ja jutellaan paljon kaikenlaista liittyen tekstien tekemiseen ja tekstin luettavuuteen.

Lue muita videoeditointi -aiheisia artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Musiikkia videoihin ja muihin projekteihin Artlistista!

Hanki musiikkia videoihin Artlist.io

Miksi hankkisit Artlistista musiikkia?

Artlistin musiikki on laadukasta ja heiltä löytyy erittäin monipuolinen valikoima erityylistä musiikkia. Olen itse päässyt käyttämään Artlistista ladattua musiikkia todella monessa videoprojektissa ja itselläni ei kyllä ole mitään valittamista Artlistista.

Artlististä ladatun musiikin lisenssi on huikea: se on Universal Lisenssi, eli voit käyttää musiikkia missä tahansa projektissa — peleissä, podcasteissä, YouTubessa, elokuvissa ja niin edelleen. Voit myös valita Personal Plan -lisenssin (on vähän halvempi), mikä kattaa ainoastaan eri sosiaalisen median alustat: YouTube, TikTok, Instagram, Twich, Facebook & Podcast.

👉 Hanki Artlist täältä »

Voit tykätä myös näistä