Etusivu Ilmaiset asiat & mestat 4 parasta & ILMAISTA videoeditointiohjelmaa — HitFilm, DaVinci, Lightworks & VSDC

4 parasta & ILMAISTA videoeditointiohjelmaa — HitFilm, DaVinci, Lightworks & VSDC

kirjoittanut Johe
davinci-resolve-free-ilmainen-videoeditointiohjelma

Toimiva & ilmainen videoeditointiohjelma on kysytty juttu

VIDEO on alati kasvava markkina ja videoiden tekeminen (nollabudjetillakin) on yleistynyt aivan todella paljon viime vuosina. Koska kohta about kaikki maailman ihmiset tekevät eeppisiä videoita kotonaan kotikoneella — ILMAINEN videoeditointiohjelma on suhteellisen kysytty juttu.

Tässä artikkelissa tsiigaillaan NELJÄ parasta ja ilmaista videoeditointiohjelmaa, joihin olen törmännyt.

Kiinnostaako aloittaa videoeditointi?

Tein hetki sitten mun Youtube-kanavalle ADOBE PREMIEREN PERUSTEET -tutoriaalin, jonka kautta pääset nimensä mukaan ohjelman perusteisiin kiinni. Katsele tutoriaali ja lue lisää täältä mikäli aihe kiinnostaa.

Ohjelmien ominaisuudet löydät niiden virallisilta sivuilta

Tässä artikkelissa kerron lyhyesti jokaisesta ohjelmasta, mutta niiden ominaisuuksia en tänne luetellut. Saat kaikin puolin tarkemmin, paremmin ja viralliset ohjelmien ominaisuudet tietoosi ohjelmien virallisilta sivuilta.

 

Eipä mithään, hypätään suoraan aiheeseen!

 

1. HitFilm Express — Hyvä ilmainen videoeditointiohjelma

HitFilmistä oon jauhanut täällä blogissa aikasemminkin ja kirjottelin siitä esittely -artikkelinkin. Tsekkaile sieltä (aikaisemmasta blogiartikkelistani) tarkemmin mistä on HitFilmin suhteen kyse! Lyhyesti todettuna HitFilm on erittäin kova ja ilmainen videoeditointiohjelma, jolla aloittelijakin pääsee alkuun — ja HitFilmillä saa tehtyä peruseditointia erittäin hyvin ja miksei vaativampaakin. Jujuna on vaan se, että jos sun videoprojektit menee kovin haastaviksi niin joudut — ehkä — laajentamaan ohjelmaa maksullisilla lisäpalikoilla.

Lataa HitFilm Express täältä »

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä HitFilm Expressiä on ladattu noin 4,5 miljoonaa kertaa — todella paljon siis. Aikanaan kun törmäsin Hitfilmiin ekan kerran, sitä oli ladattu vain muutama satatuhatta kertaa!

hitfilm-express-ilmainen-videoeditointiohjelma

Hitfilm Express -tutoriaalivideo aloittelijoille

HitFilm toimii vähän samaan tapaan (tai on saman henkinen) kuin Adobe Premiere, joten sen käyttäminen ensimmäistä kertaa ainakin itselleni oli hyvinkin ”tuttua”. Tottakai ohjelmat ovat toimivat hieman erilailla, mutta samoja piirteitä niissä on paljon.

 

Tässä vielä meitsin esittelyvideo HitFilm Expressistä

Tässä videossa käydään käytännössä läpi, että mistä saat ladattua HitFilmin ja kuinka se asentuu omalle tietokoneelle.

 

2. DAVINCI RESOLVE — värimäärittely- & videoeditointi

DaVinci Resolve 16 on tullut vähän aika sitten ladattavaksi. Davinci Resolve on maksullinen ohjelma (DaVinci Resolve Studio), mutta myös saatavilla ilmaiseksi! Ohjelma on erittäin hyvä nimenomaan VÄRIMÄÄRITTELYTYÖTÄ varten (tai siis sitä varten se on käsittääkseni alunperin suunniteltu) — mutta on laajentunut täysipainoiseksi videoeditointiohjelmaksi. Ainakin itse tutustuin vuosia sitten Davinciin värimäärittelyn näkökulmasta — ja kaikki tututkin puhuivat silloin Davincista vain silloin kun oli kyseessä värimäärittelyasiat.

davinci-resolve-free-videoeditor

Lataa DaVinci Resolve täältä »

No, mutta kuitenkin — nykyään se siis ainakin on ihan täysiverinen editointiohjelma ja tosiaan saatavilla ilmaiseksi. Kantsii kokeilla! Tässä alla aloittelijoille suunnattu tutoriaali Davincin käyttöön.

 

Huomio!

HitFilm Expressin ja DaVinci Resolven jälkeen tulevat ohjelmat (tässä listassa), eli Lightworks ja VSDC — niin niiden ohjelmien käyttö-mukavuusaste pienenee huomattavasti — ainakin mun fiilis oli tämä. Toisinsanoen, en siis ehkä näitä kahta (alla olevaa) ohjelmaa ottaisi työ- / harrastekäyttöön itselleni — mutta listaan ne tähän kuitenkin siinä mielessä koska ne olivat tutkimuksien mukaan parhaimmat ohjelmat mitä löysin HitFilmin ja DaVincin lisäksi. Ilmaisia videoeditointiohjelmiahan on siis vielä jokunenkin lisää, mutta ne eivät enää päässeet tähän artikkeliin syystä tai toisesta.

 

3. LIGHTWORKS — Nopeaa ja helppoa videoeditointia

Lightworksilla saat vielä ihan kivan käyttöliittymän videoiden editoimista varten — etäisesti jopa jollain lailla samanhenkisen kuin kahdessa aikaisemmassa ohjelmassa. Kuitenkin sen verran erilailla Lightworks -ohjelma toimi — etten ainakaan itse päässyt sen kanssa samalle henkiselle viivalle ensimmäisen 10 minuutin kokeilun aikana (kun jos vertaan kahteen ensimmäiseen ohjelmaan).

Lataa Lightworks -ohjelma täältä »

Jokatapauksessa — ohjelmasta on saatavilla ilmainen versio jolla voit editoida perustasolla videoita ja saat tulostettua videoita esim. Youtubea varten (ilman vesileimoja), mikä on hienoa.

Aloittelijoille suunnattu Lightworks -tutoriaali

 

4. VSDC — ilmainen videoeditointiohjelma

VSDC:n verkkosivuilta lainattua: ”VSDC on tarkoitettu videotiedostojen muokkaamiseen ja monimutkaisten videoiden luomiseen, joihin liittyy erilaisia ​​visuaalisia ja äänitehosteita. Ohjelma tarjoaa monipuolisen toiminnallisuuden, mutta siinä on silti yksinkertainen ja intuitiivinen käyttöliittymä, jonka avulla voit luoda videoita pelkästään vaivalla.”

Täältä voit latailla VSDC -ohjelman »

Katselin alla olevan tutoriaalin ohjelman käytöstä ja VSDC vaikutti ihan validilta videoeditointiohjelmalta — vähän sekavalta tosin. Enkä liiemmin piittaa valkoisesta käyttöliittymästä videoeditointiohjelmissa (en oo varma voiko sitä vaihtaa ohjelmassa — toivottavasti). Voit tutustua ohjelmaan alla olevan videon kautta.

 

Toivottavasti näistä on apua

Jees, tämmösiä ohjelmia tällä kertaa! HitFilm ja DaVinci Resolve on kyllä kovia ohjelmia — niitä kahta kannattaa ehdottomasti tsekkailla & käyttää jos on mahdollisuus. Ja niistä ohjelmista on rehellisesti sanottuna erittäin hyvä pers-tuntuma.

Etsinnässä käytetty kannettava tietokone?

Tein tänne mun blogiin joku hetki sitten artikkelin parhaista verkkosivustoista, jotka myyvät käytettyjä kannettavia tietokoneita. Tsekkaile artikkeli, mikäli sulla on tietokone etsinnässä.

KIITOKSET!

Lue muita video-aiheisia artikkeleitani:

Tämän artikkelin pää-artikkelikuva on otettu DaVinci Resolven sivuilta. HitFilm -kuvat on otettu HitFilmin sivuilta.

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Musiikkia videoihin ja muihin projekteihin Artlistista!

Hanki musiikkia videoihin Artlist.io

Miksi hankkisit Artlistista musiikkia?

Artlistin musiikki on laadukasta ja heiltä löytyy erittäin monipuolinen valikoima erityylistä musiikkia. Olen itse päässyt käyttämään Artlistista ladattua musiikkia todella monessa videoprojektissa ja itselläni ei kyllä ole mitään valittamista Artlistista.

Artlististä ladatun musiikin lisenssi on huikea: se on Universal Lisenssi, eli voit käyttää musiikkia missä tahansa projektissa — peleissä, podcasteissä, YouTubessa, elokuvissa ja niin edelleen. Voit myös valita Personal Plan -lisenssin (on vähän halvempi), mikä kattaa ainoastaan eri sosiaalisen median alustat: YouTube, TikTok, Instagram, Twich, Facebook & Podcast.

👉 Hanki Artlist täältä »

Voit tykätä myös näistä