Etusivu Blogi Miten katsoa Youtubea entistä tehokkaammin?

Miten katsoa Youtubea entistä tehokkaammin?

kirjoittanut Johe

Päivän Youtube-vinkki

Youtuben katsominen on kehittävää

Jou jou juutuub — oon joskus aikaisemminkin kirjoitellut Youtuben katsomisesta asiaa ja siihen liittyy paljon kaikenlaista, kuten esimerkiksi tottumiskysymyksiä, hyödyn saamista ja muuta. On monenlaisia tilanteita missä katson (tai kuuntelen) Youtubea, kuten kaupungilla, kahvilla, kotona, reissussa — about kaikkialla — miksi? No koska voi, siitä voi olla hyötyä ja se on mahdollista. Mutta joo, Youtuben katsomiseen tämäkin artikkeli liittyy — ehkä enemmän keskittymis- ja ajanhallinnallisesti.

*HUOMIO*

Kirjoittelen Youtubesta tänne blogiin aika paljon siksi, että se on ollut (ja ON) olennainen osa esim. omaa oppimistani elokuvanteon- ja monen muun asian suhteen. Youtube on myös todella iso ja vaikuttava osa nykyistä kulttuuriamme, joten Youtuben mukana pysyminen on erittäin tärkeää. Itselleni ainakin.

Mutta joo — asiaan: mulla alkoi tässä viime aikoina kännykän ilmoitusosa täyttymään kaikenlaisista uusista Youtube-video -ilmoituksista ja mietin että miten vitsissä kerkeän katsomaan kaikki nuo videot(?) Ugh — no päädyin ratkaisemaan asian jo aikaisemmassa artikkelissani mainitsemallani kikalla — eli laitan videot Watch Later -listalle. Ja tästä asiasta nyt seuraavaksi muutama ajatus.

Laitan usein postauksia uusista blogipäivityksistä Olohuonetuotannon Instagramiin, joten jos kiinnostaa seuraile ihmeessä mua siellä!

Kohti tehokkaampaa oppimista ja Youtube-videoiden katsomista

Watch Later -lista” on todella hyvä juttu! Ajattelin sitä vain painottaa enemmän nyt, koska olen viimeisenä parina kuukautena ajautunut käyttämään sitä entistä enemmän — ja todennut että se on entistä kätevämpi (kuin mitä aluksi ajattelin). Ennen laitoin Watch later -listalle itseasiassa tosi harvoin videoita, koska pyrin katsomaan uudet videot aina jossain vaiheessa saman päivän aikana — ja juuri tästä ajatuksesta aiheutui millin verran jopa aikataulullisia haasteita ja sitä, että keskittyminen herpaantuu olennaisesta työpäivän aikana. Minkälaisia haasteita? Sellaisia siis, että tuli alitajuntainen — tavallaan ”tavoite” saada todellakin katsottua (puhelimen ilmoitusosassa olevat) videot saman päivän aikana. Eihän sellainen kivaa ole, jos se häiritsee vähänkään muuta tekemistä.

Miten ratkaista tämä pieni haaste?

LAITAN KAIKKI VÄHÄNKÄÄN KIINNOSTAVAT VIDEOT SUORAAN WATCH LATER -LISTALLE. Poistan myös sellaiset videot puhelimen ilmoitusosasta, mitkä eivät kiinnosta sillä hetkellä. Videoiden ilmoitukset nimittäin saattoivat pyöriä tunteja tai päiviä puhelimen ilmoitusosassa – ja se aiheutti monesti esim. keskittymisen herpaantumista.

Stressaako se että et kerkeä katsomaan kaikkea sisältöä mitä haluaisit Youtubesta katsoa

*Voi itku, en kerkeä katsomaan / kuuntelemaan Youtube-videota. Nykymaailman ongelmia.*

Jep, mutta kuinka toimia jatkossa Youtuben katsomisen suhteen:

TILANNE: sinulla on kiireinen hetki / päivä ja saat puhelimesi yläosaan ilmoituksen uudesta videosta jonka haluat joskus katsoa:

  • laita video SAMANTIEN (kun päätät että onko video relevanttia katsottavaa sinulle) WATCH LATER -listalle
  • POISTA VIDEO puhelimen ilmoitusosasta, jottei se vie kuormita ajatuksiasi enää päivän aikana
  • tämä poistaa sinulta mietinnän siitä, että ”vitsi jos video häipyykin ilmoitusosasta” ja niin edelleen
  • tai ”mikähän video se oli mikä piti katsoa..
  • (tai joku muu asia mietityttää)
  • sitten kun sinulla on rauhallinen hetki jossain vaiheessa päivää — avaa Watch Later -lista
  • sun ei tartte muistella että mitäs videoita pitikään katsella → vaan kaikki videot löytyvät Watch Later -listasi lopusta
  • voit katsella tai kuunnella videot kaikessa rauhassa ja poistaa videot Watch Later -listalta mikäli niin haluat

Think, focus and use your time to it later

Nyt kun siirsit haluamasi videon samantien Watch later -listalle, sinulta poistuu ajatus siitä, että milloin kerkeät katsomaan kyseisen videon, tai ylipäätään ”paineen” muistaa, että mikäs video se oli mikä pitikään katsoa. Kun videot on laitettu päivän kiireisinä hetkinä Watch later -listalle, tarvitsee vain odottaa rauhallista hetkeä; kuten kun liikut julkisilla, kävelet töistä kotiin tms. niin pistä kuuloke korvaan → ota puhelin käteen → katso Watch later -listasi ja näet että ”niin joo tuo videohan sitä piti katsoa”. Ei muuta kuin ala kuuntelemaan tai katsomaan. And no stress. Ja niin kuin otsikkokin vihjaa → käytä ajatustasi ja aikaasi kyseisen sisällön omaksumiseen (videoon) myöhemmin kun on parempi hetki ja kun siihen riittää oikeasti keskittymiskyky.

Katso Youtubevideoita kun liikut julkisilla ja oikeasti on aikaa

Olettaen toki nyt, että sulla on älypuhelin ja puhelimeesi tulee kymmeniä tai satoja ilmoituksia päivässä ja keskittyminen olennaiseen on kiinni elämän pienistä valinnoista kuten esimerkiksi harhaudutko jokaisen ilmoituksen tullessa menemään Facebookkiin pariksi minuutiksi ja joudut taas keräämään keskittymisesi siihen mitä olitkaan tekemässä. Työkyky kärsii ja asioiden vieminen loppuun viivästyy näiden pienien — periaatteessa valintojen ja tapojen takia.

Tämän Youtuben katsomistapoihin liittyvän vinkin halusin vain jakaa, koska siinä on yksi huono tapa ja huolenaihe vähemmän. ”Yhden prosentin paremmin” niin kuin viimeisemmässä artikkelissani tuli todettua monta kertaa.

Tässä vielä Derralilta video, kuinka Watch later -listaa käytetään (jos joku ei tiedä mistä se löytyy tms.):

Loppusanoja

Semmosta tänään! Tämä on todella pieni asia — I know, mutta elämä sattuu koostumaan päivän aikana tehdyistä pienistä asioista ja valinnoista. Kirjoitan tästä siksi, että se on lisännyt omaa tehokkuutta millin verran ja toivon, että se voisi vaikuttaa jonkun muunkin elämään. Ja myös siksi, että jos vaikka joku Youtubeen-vasta-totutteleva ei jostain syystä ymmärrä käyttää tätä erinomaista listaa vielä.

Muuta luettavaa:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat Action VFX:n SÄÄ -elementeistä 25% hinnasta pois!

Voit tykätä myös näistä