Etusivu Ilmaiset asiat & mestat 3 ILMAISTA & koneelle ladattavaa kuvankäsittelyohjelmaa

3 ILMAISTA & koneelle ladattavaa kuvankäsittelyohjelmaa

kirjoittanut Johe
ilmainen-kuvankasittelyohjelma-ladattava-gimp-rawtherapee

Ilmaiset Photoshopin korvaajat

Ette ikinä arvaa minkä äärellä taas kerran ollaan: ILMAISTEN ASIOIDEN. Tällä kertaa listaan alle pari ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa; jotka kaikki varmasti jo (ehkä) tuntevat, mutta JOS EI — niin hyvä!

Hätä keinot keksii

Taas kerran: jos ei ole varaa Photoshoppiin niin on keksittävä jotakin muuta; ja pitkän tutkimuksen tuloksena on olemassa IHAN-OK-vaihtoehtoja Photoshopille. Ne on nämä ohjelmat, mitkä löydät alta. GIMPille ehdottomasti pisin peukku minulta, koska sitä oikeasti käyttäneenä voin sanoa, että sen ominaisuudet ovat kyllä laajat — ja aika samankaltaiset kuin Photoshopissa.

Lisälukemista

Muista lukea myös kirjoittamani artikkeli ILMAISISTA kuvankäsittelyohjelmista, joita käytät suoraan selaimessasi!

Kiinnostaako opetella PHOTOSHOPIN käyttöä?

Sain vähän aika sitten valmiiksi pidemmän luokan Adobe Photoshop -tutoriaalin nimeltä Adobe Photoshopin PERUSTEET. Kahtele jos on aikaa, se kestää yli pari tuntia mutta siinä on kyllä asiaa alusta loppuun saakka.

Jees, tämän pidemmittä puheitta hypätään asian ytimeen!

1. GIMP

Kaikki ovat varmaan joskus kuulleet GIMPistä? GIMP on kovimmista kovin ILMAINEN kuvankäsittelyohjelma — sitä voisi verrata jopa paljon puhuttuun Adobe Photoshoppiin.

Sillä voi tehdä aikalailla samat asiat kuin mitä Photoshopilla, mutta vähän kuitenkin eri lailla ja pitää vähän päätellä asioita. Itse GIMPPIäkin kouluttaneena ja käyttäneenä voin todeta, että sillä pääsee pitkälle, mutta aina on tosin vähän se fiilis että ”jos Photoshopissa tämä ominaisuus oli täällä, mistähän tämä sama toiminto löytyikään GIMPistä, hmm” ja niin edelleen. Mutta joo — sillä voit retusoida, manipuloida, muokata ja piirtää. Jos menee sormi suuhun GIMPin kanssa, Youtube on täynnä tutoriaaleja aiheeseen liittyen.

Lataile GIMPPI koneellesi tästä näin »

Tässä GIMPIN käyttöön liittyen perus-tutoriaali:

Go for it!

 

2. Paint.net

Mulla ei itselläni ole käytökokemusta Paint.netistä, mutta se on ilmeisesti hyvä. Se mikä pistää joka kerta silmään (huonolla tavalla ainakin minulla) Paint.NET:issä on ainakin ohjelman kotisivun ulkoasu — ja Paint.NETin LOGO. Joko graafikko on halunnut tarkoituksella Windowsin Paintin fiilista logoon tai sitten joku EI vaan osaa.

paint.net-kuva-imageNo, mutta luotaantyöntävästä ulkoasustaan huolimatta Paint.NET on täysin ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Ohjelma tukee tasoja (layers), historiaa, efektejä ja laajaa valikoiman käytännöllisiä työkaluja. Alun perin se oli ilmeisesti tarkoitettu vaihtoehtoiseksi ohjelmaksi Microsoft Paintin rinnalle, mutta on myöhemmin kehittynyt tehokkaaksi, itsenäiseksi kuvankäsittelyohjelmaksi.

Paint.netin natiivi kuvatyyppi PDN säilyttää tasot kuvassa ja mahdollistaa niiden muokkauksen erillisinä myöhemminkin (vertaa Photoshop, .PSD). Paint.NET tukee seuraavia tiedostoformaatteja: PNG, JPEG, BMP, GIF, TGA, DDS, TIFF ja PDN.

Paint.NET tukee tupla- ja neliydin sekä 64-bittisiä prosessoreita ja se tukee laajennuksia, joilla saat ohjelmistoon uusia efektejä, säätöjä ja tiedostotyyppejä.

Pistä Paint.NET lataukseen täältä »

Tutoriaali Paint.NETin käyttöön:

 

 

3. PhotoScape X

photoscapex-frontpage

PhotoScape saattaa näyttää melko yksinkertaiselta ilmaiselta valokuvankäsittelyohjelmalta, mutta sen päävalikosta ja löydät runsaasti ominaisuuksia: RAW-kuvien muuntaminen, valokuvien jakaminen ja yhdistäminen, animoidun GIF-kuvien luominen ja jopa melko outo (mutta hyödyllinen) toiminto, jolla voit tulostaa esim. kaavioita tai nuottipaperia.

Kokeile ihmeessä — se on kuitennii ilmainen! Paras ehkäpä sellaisille tyypeille ketkä eivät taida vaativaa kuvamanipulaatiota ja haluavat tuloksia nopeasti!

Lataa PhotoScape täältä »

Elokuviin liittyen PhotoScapella voi tehdä esim. Laureleita (lue aikaisempi artikkelini aiheesta) helposti:

 

4. BONUS: RawTherapee

raw-therapee-software-download

RawTherapee on ILMAINEN RAW-kuvien muokkausohjelma — NICE! Tällaista on oikeasti kaivattu. Lataa ohjelma täältä »

Tässä RawTherapeen ominaisuuksia:

  • Laaja valikoima tuettuja kameroita: tuetaan melkein kaikkia DSLR-levyjä ja jopa joitakin keskikokoisia kappaleita
  • Voi ladata useimmat raakatiedostot, mukaan lukien 16-, 24- ja 32-bittiset raakat HDR-DNG-kuvat, sekä tavalliset JPEG- PNG- (8- ja 16-bittiset) ja TIFF (8-, 16- ja 32-bittiset logluv-kuvat).
  • Voi tallentaa JPEG-, PNG- (8- ja 16-bittisiä) ja TIFF (8- ja 16-bittisiä) kuvia
  • Parannettu ohjaus algoritmeihin, joissa on monia hienosäätöparametreja ja käyrät
  • Voi lähettää GIMP: lle tai valitsemallesi muokkaustyökalulle yhdellä napsautuksella (16-bittinen TIFF-tiedosto)
  • Komentorivin käyttö normaalin graafisen rajapinnan lisäksi.
  • Erilaiset asettelut: useita välilehtiä, yksittäinen välilehti kalvonauhalla, pystysuora välilehti kalvonauhalla, kaksoismonitori
  • Hävittämätön muokkaus
  • Kehittynyt värinkäsittely valkotasapainosta HSV (Hue-Saturation-Value) -käyrille, värisävytys ja värinhallinta, mukaan lukien laaja-alainen ja pehmeä suojaus
  • Tehostetut valotus- ja äänityökalut: sävy- ja Lab-käyrät, kohokohtaiset ja varjotyökalut, äänikartoitus (HDR: n kaltainen vaikutus) jne
  • Useita denoising-menetelmiä: luminanssi, krominanssi (molemmat kirjoitettiin uudelleen vuonna 2012), impulssi (suolan ja pippurin melulle) kohinanvaimennus
  • Useita työkaluja yksityiskohtien parantamiseen: terävä maski, RL-dekonvoluutio, kontrasti yksityiskohtien tasoilla.
Tässä tutoriaali kuinka editoit RAW-kuviasi RawTherapeella:

 

Semmosta!

Ilmaisten asioiden äärellä käytiin taas, ja toivottavasti tästä olis sulle jotakin hyötyä! Vähintään tulee itselleni listattua näitä ilmais-juttuja tänne blogiin jos ei muuta 🙂 Kiitos kuitenkin lukemisesta!

Muuta ilmaista?

Tsekkaa tästä artikkelista mahtavat mestat, joista saat ladattua ILMAISIA VIDEOITA rojektejasi varten.

Jees, muista lukea aikaisempia artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä