Etusivu Blogi Paras VPN vuonna 2023 — Esittelyssä 5 parasta VPN palvelua

Paras VPN vuonna 2023 — Esittelyssä 5 parasta VPN palvelua

kirjoittanut Johe

VPN-palveluntarjoajia on viime vuosina tullut markkinoille paljon lisää ja tässä artikkelissa on ajatus tutkailla neljää mun mielestä parasta VPN-tarjoajaa. Pidetään katsukset hyvin lyhyinä ja ytimekkäinä.

☝️ Tiedoksi tähän alkuun, että mulla on ollut käytössä jo monta vuotta VPN (eli Virtual Private Network) ja oon käyttänyt sellasta palvelua kuin NordVPN. Tässä artikkelissa suosittelen (tietenkin) ykkösvaihtoehtona NordVPN:nää koska sitä itse käytän. NordVPN on toiminut kyllä hyvin eikä mulla ole siitä oikeastaan mitään sen kummempaa huonoa sanottavaa.

Jees, no mutta tässä artikkelissa katsotaan tosiaan NordVPN:n lisäksi muutama muu VPN-tarjoaja. Palvelun valintaan vaikuttaa ja vaikutti ainakin itselläni mm. hinta ja se että kuinka luotettavana ihmiset palvelua ovat pitäneet — koska nimenomaan luottamukseen / palvelun luotettavuuteen koko juttu perustuu.

Mulle tärkeimmät kirteerit VPN-palveluiden suhteen ovat

 1. Luotettavuus (arvostelut, suosittelut yms.)
 2. Hinta
 3. Salauksen taso
 4. Että eivät pidä loki-kirjaa selailusta
 5. Nopeus (toimiiko hyvin Suomessa)

Artikkelin lopussa käydään tarkemmin näitä kohtia läpi.

Tässä vielä selitystä siitä mikä on VPN

Mikä on VPN?

Käy lukemassa mun kirjoittama artikkeli VPN-aiheesta. Artikkelissa käydään läpi mm. että mikä se VPN oikeen on ja miksi sitä ylipäätään itse käytän.

 

 

1. NordVPN — huippuluokan VPN

Noniin, ensimmäisenä mainitsen muutaman ajatuksen NordVPN:stä. NordVPN on huippuluokan VPN-palvelu, joka tunnetaan vahvoista turvatoimistaan ​​ja laajasta palvelinverkostostaan. NordVPN käyttää sotilasluokan salausta ja se on ainakin mulla toiminut todella nopeasti, elikkä nettiliikenne ei hidastu juurikaan vaikka VPN on käytössä.

Kannattaa käyttää tavallaan lähintä mahdollista palvelinta kun käytät VPN:nää, jotta nettiliikenne ei kierrä tarpeettoman kaukaa (jolloin nettiliikenne yleensä hidastuu). Mikäli asut täällä Suomessa (kuten itse asun) ja jos kierrättäisin nettiliikenteen vaikka USA:sta — nettiliikenteeni hidastuisi todella paljon. Tämä vain siis vinkkinä. Itse yhdistän aina NordVPN:n Suomen palvelimiin.

paras vpn palvelu nordvpn

Tässä yllä kuva NordVPN:n käyttöliittymästä ja siitä kun olen yhdistänyt Suomen palvelimeen (punaisella ympyröity alue).

 

vpn vertailua

Tässä NordVPN:n omilta sivuilta kuvakaappaus, jossa näkyy heidän yksinkertaistettu vertailukuva muiden VPN-paveluntarjoajien kesken. NordVPN:n kilpailuetu on kyllä palvelimien määrä ja nopeus. NordVPN:n saan asennettua mun tablettiin, puhelimeen ja tietokoneeseen — muistaakseni yhteensä 5 laitteeseen.

NordVPN:n hintaa mun ei kannata tähän blogipostaukseen kirjoittaa, koska se voi vaihtua parin kuukauden päästä ja sitten tämä artikkeli ei enää pädekään. Käy siis itse katsomassa hinta täältä.

Julkisten Wi-Fien suojaaminen

Käytän NordVPN:nää ehdottomasti myös silloin kun jos mulla ei ole pääsyä internettiin ja joudun käyttämään julkista WiFiä esim. reissun päällä. Näissä tilanteissa ainakin viimeistään suosittelen käyttämään (ylipäätän) jotakin VPN-palvelua, koska jos käytät julkista WiFiä ilman minkäänlaista suojaa, silloin internet-liikkeitäsi pystytään seuraamaan todella helposti. Not good.

Hanki NordVPN

Tähän vaan huomiona, että en ole sponsoroitu NordVPN:n puolesta, mutta saan toki muutaman prosentin myynnistä jos satut NordVPN-palvelun ostamaan tältä sivulta löytyvistä linkeistä. Suosittelen NordVPN:nää koska itsekin sitä käytän.

 

 

 

 

2. AtlasVPN — tosi hyvä VPN

atlasvpn - edullinen vpn

AtlasVPN:ltä ottivat minuun yhteyttä ja kysyivät että haluaisinko kuukaudeksi ilmaiseksi käyttöön AtlasVPN:n testatakseni sitä. No minähän sanoin kyllä ja testailin Atlasta kuukauden ajan! Eipä mitään, juuri lopetin AtlasVPN:n käytön (huhtikuu 2023) ja voin hyvillä mielin todeta, että kyseessä on ihan laadukas VPN. AtlasVPN toimi mun normaalissa day-to-day käytössä tosi hyvin, ei ainakaan ollut mitään ongelmia käytössä 🤷‍♂️

AtlasVPN:ssä on hieman vähemmän ominaisuuksia kun jos sitä vertaa esim. isoveljeensä NordVPN:ään, mutta mulla ei oikein koskaan ole ollut edes tarve näille (NordVPN:n) ominaisuuksille. Haluan ja tarvitsen päivittäis-käytössä oikeastaan vaan toimivan suojauksen internetilleni — eli perushyvän VPN-palvelun. AtlasVPN:n yhteydet tosiaan toimivat itselläni ainakin tosi hyvin (Suomi, Jyväskylä) 👍 AtlasVPN käynnistyi automaattisesti aina samalla kun käynnistin tietokoneeni ja se kysyi heti että haluatko yhdistää lähimpään VPN-palvelimeen.

atlasvpn - plussat ja miinukset

Plussat

 • Hyvin kuluttajahintainen VPN-palvelu
 • Vakaat nopeudet
 • Eivät pidä kirjaa netinkäytöstäsi
 • Ladattavissa ilmainen versio
 • Voit käyttää Netflixin kaltaisia palveluita kun matkustat

Miinukset

 • (Suhteessa) pienempi määrä palvelimia
 • Ei ole ladattavissa selainlisäosana

Yhteenvetona voisin todeta, että AtlasVPN oli hyvä palvelu. VPN:n kuuluu olla simppeli käyttää ja sen kuuluu toimia tavallaan huomaamatta tietokoneen taustalla ja suojata samalla internetin käyttöä — ja sellainen fiilis mulle ainakin tuli AtlasVPN:stä. Selkeä käyttööliittymä, vakaat yhteydet ja auttavainen asiakaspalvelu 👍 jes! Kiitosta vaan AtlasVPN:lle että sain testata heidän palveluaan.

Hanki tästä AtlasVPN

Huomiona, että en ole sponsoroitu AtlasVPN:n puolesta, mutta saan toki muutaman prosentin myynnistä jos satut AtlasVPN-palvelun ostamaan tältä sivulta löytyvistä linkeistä. Jos haluat käyttöösi edullisen ja toimivan VPN:n, kokeile ihmeessä AtlasVPN:ää.

 

 

 

 

3. CyberGhost — suosittu ja hyvä VPN

cyberghost-loistava-vpnAina kun oon tehnyt vertailua VPN:ien suhteen, CyberGhost on tullut joka kerta ainakin mulle vastaan. Eli CyberGhostia ei voi melkeen jättää huomiotta, jos tutkii tätä aihetta. CyberGhost on yksi tunnetuimmista virtuaalisen yksityisen verkon palveluntarjoajista maailmassa. Se tarjoaa turvallisen yhteyden internetiin, jotta voit nauttia verkossa surffaamisesta, streamingista ja sometusta ilman huolta siitä, että joku muu näkee, mitä teet verkossa.

CyberGhost:n avulla voit vaihtaa virtuaalisen sijaintisi toiseen maahan, jolloin voit esimerkiksi katsoa televisio-ohjelmia, jotka ovat saatavilla vain tietyissä maissa. Palvelu tarjoaa yli 9400 palvelinpaikkaa yli 90 maassa, joten löydät varmasti sopivan palvelinpaikan missä sitten ikinä liikutkin.

CyberGhost on muiden VPN:nien tapaan myös yhteensopiva useimpien laitteiden kanssa, kuten tietokoneiden, älypuhelimien, tablet-laitteiden ja pelikonsoleiden kanssa. Voit asentaa sen helposti ja käyttää sitä yhdellä muutamalla klikkauksella.

Palvelu ei tallenna käyttäjien toimintahistoriaa eikä jaa tietoja kolmansille osapuolille. Voit myös valita erilaisia salausprotokollia, kuten OpenVPN ja IKEv2, jotta tiedonsiirto internetissä on entistä turvallisempaa.

CyberGhost ei ole mun mielestä yhtään liian kallis, tällä hetkellä sen saa muutamalla eurolla / kk ja kahden vuoden sopimuksella. En uskalla tähänkään tarkkoja hintoja laittaa, koska ne saattavat vaihtua vaikka ensi kuussa joksikin toiseksi. Mutta eniveis, CyberGhost ei kuulu todellakaan kalleimpien VPN:ien joukkoon, mikä on tosi jees!

 

 

 

 

4. ExpressVPN — kallis, mutta ilmeisen hyvä VPN

vpn joka toimii varmasti ExpressVPNExpressVPN on suosittu valinta syystä — se tarjoaa myös nopeat nopeudet, vahvat suojatoimenpiteet ja laajan palvelinverkoston. Yksi ExpressVPN:n hyvistä ominaisuuksista on sen MediaStreamer-palvelu, jonka avulla voit poistaa Netflixin ja muiden suoratoistoalustojen eston laitteissa, jotka eivät normaalisti tue VPN-verkkoja, kuten älytelevisiot ja pelikonsolit. Turvallisuuden kannalta ExpressVPN käyttää AES-256-salausta.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat

 • 24/7-asiakastuki live chatin kautta
 • Huippunopeat palvelimet 94 maassa
 • Sovellukset alustoille ja monille muille!
 • Luokkansa paras turvallisuus ja salaus
 • Ei toiminta- eikä yhteyslokeja

Kun vertailin esim. NordVPN ja ExpressVPN hintoja, tuntuu että ExpressVPN on hieman kalliimpi vaihtoehto. ExpressVPN tarjoaa kuitenkin 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten voit kokeilla sitä riskittömästi. Nämä hinnat kuitenkin vaihtelevat vuosittainkin, että en tuudittautuisi näihin mitä ne nyt tällä hetkellä ovat.

Ihan hyvin tuntuu näitä palvelimiakin olevan ExpressVPN:llä. Suomenkin kohdalla näyttäisi olevan täppä, joten yhteyksien pitäisi olla kunnossa. Nice.

 

 

 

 

5. Private Internet Access — Yksityinen Internet-yhteys (PIA)

private internet access - vpn Private Internet Access (PIA) on vakiintunut palvelu, joka tunnetaan vahvoista turvatoimistaan ​​ja huom. edullisesta hinnoittelustaan. PIA käyttää AES-256-salausta ja tarjoaa erilaisia ​​suojausominaisuuksia, DNS-vuodosuojauksen ja tuen useille VPN-protokollille.

Yksi PIA:n mahdollinen haittapuoli on, että sillä ei ole niin montaa palvelimia kuin joissain muissa tämän artikkelin vaihtoehdoissa, mikä voi (ehkä) joskus johtaa hitaampiin nopeuksiin ja yhteysongelmiin. Yrityksen verkosto on kuitenkin edelleen melko laaja ja sen kokonaissuorituskyky on hyvä.

PIA:n saat kytkettyä 10 laitetta yhtäaikaisesti, mikä on aika kova juttu. Moniin muihin VPN-palveluihin pystyt yleensä kytkemään tyyliin 4-7 laitetta yhteensä. PIA näyttää olevan hieman esim. käyttämääni NordVPN:nää hieman halvempi (2 vuoden sopimus), mikä tekee siitä kyllä edullisen vaihtoehdon.

Se mikä itseäni kiehtoi PIA:ssa on se että tämä VPN on tekijöidensä mukaan 100% Open Source — eli sen tekniikka perustuu vapaaseen lähdekoodiin. Esimerkiksi Wordpress-sisällönhallintajärjestelmä on Open Source, ja se on yksi maailman suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä.

vpn hintavertailu

 

Huomioitavaa VPN-palveluiden suhteen

Chat-tuki

Yksi asia, joka kantsii ottaa huomioon valittaessa palvelua, on sen tarjoaman asiakastuen taso. Jos kohtaat ongelmia VPN-yhteyden kanssa tai sinulla on kysyttävää palvelusta, on tärkeää, että sinulla on käytettävissäsi asiantunteva ja helposti lähestyttävä asiakaspalvelu. Kun valitset sulle parasta palvelua, kannattaa tsekata että yritys tarjoaa esim. 24/7 chat-tuen.

Yhteensopivuus laitteiden kanssa

Toinen tärkeä huomioitava tekijä on palvelun yhteensopivuus eri laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa. Jos sinulla on monenlaisia ​​laitteita, joita haluaisit VPN:n kanssa käyttää (kuten älypuhelimet, kannettavat tietokoneet ja älytelevisiot), on tärkeää valita palvelu, joka tukee kaikkia näitä laitteita. Muista myös tarkistaa, onko palvelu yhteensopiva haluamasi käyttöjärjestelmän (kuten Windows, macOS, Linux tai Android) kanssa. Toki yleensä VPN:t ovat yhteensopivia kaikkien yleisimpien järjestelmien kanssa.

Suorituskyky & nopeus

VPN-palvelua valittaessa on tärkeää ottaa huomioon hinnan lisäksi myös palvelun tarjoamat ominaisuudet ja suorituskyky. Muita huomioitavia tekijöitä ovat yrityksen palvelinverkon koko, salauksen taso, suojaustoimenpiteet sekä sen yleinen suorituskyky nopeuksien ja luotettavuuden suhteen.

Lokitietojen tallennus

On myös hyvä kiinnittää huomiota harkitsemasi VPN-palvelun käyttöehtoihin ja tietosuojakäytäntöön. Jotkut VPN:t pitävät lokeja käyttäjiensä toiminnoista, mikä voi olla huolestuttavaa niille, jotka etsivät erityistä yksityisyyttä. Joillain palveluilla on lievempiä käyttöehtoja, jotka saattavat antaa niille mahdollisuuden myydä käyttäjätietoja kolmansille osapuolille tai tehdä yhteistyötä viranomaisten tietopyyntöjen kanssa.

Muut mahdolliset haitat

Lopuksi on syytä mainita, että yksityisen verkon käytöllä voi joskus olla ei-toivottuja seurauksia. Joissakin tapauksissa VPN:t voivat aiheuttaa ongelmia suoratoistopalveluissa tai muissa (maantieteelliseen sijaintiin) perustuvissa verkkosivustoissa. Lisäksi jotkin yksityiset verkot voivat häiritä laitteesi yhteyttä kotiverkkoosi, mikä voi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi tiedostojen jakamisessa tai tulostimen käytössä. Mikäli olet ostamassa VPN:nää, muista tutkia pienellä präntti tarkkaan.

Muut huomiot

Lopuksi on syytä mainita, että saatavilla on myös muun tyyppisiä perinteisten kuluttajille suunnattujen VPN-palveluiden lisäksi, joita käytetään ensisijaisesti henkilökohtaiseen yksityisyyteen ja turvallisuuteen. Joitakin esimerkkejä ovat yritysten yksityiset verkot, jotka on suunniteltu yhdistämään työntekijät turvallisesti yrityksen verkkoon etätyöskentelyn aikana. Jos sulla on tällaisia erityistarpeita tai vaatimuksia, sinun kannattaa miettiä myös näitä vaihtoehtoja.

 

Vertaile ennen kuin ostat

Jees, ennen kuin ostat niin lue ihmeessä muualta netistä myös muiden arvioita eri palveluntarjoajista! Näin tein myös itsekin, eli vertailin monta kuukautta eri palveluntarjoajia ennen kuin päädyin NordVPN:ään.

Oon kirjoitellut muutaman muun artikkelin liittyen näihin VPN-juttuihin. Käy lukemassa miten VPN toimii ja miksi sitä on hyvä käyttää & arvosteluni NordVPN:n käytöstä.

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Suojaa nettiliikenteesi — Hanki NordVPN

NordVPN affiliate banner

Miksi hankkia VPN?

Tiesitkö että, ilman VPN-yhteyttä kaikkea internet-liikennettäsi pystytään seuraamaan? Ilman VPN-yhteyttä olet käytännössä kuin avoin kirja, kun vierailet sivustoilla netissä.

VPN on virtuaalinen yksityisverkko (virtual private network) — palvelu, joka salaa verkkoliikenteesi ja suojaa verkkohenkilöllisyytesi. Suosittelen siis ehdottomasti käyttämään jotakin VPN:ää — itse olen käyttänyt muutaman vuoden NordVPN:ää.

Voin laittaa yhden NordVPN-tilauksen alle mun kaksi läppäriä, pöytäkoneen, puhelimen, tabletin ja vielä jonkun kuudennenkin laitteen. Nice!

👉 Hanki NordVPN täältä »

Voit tykätä myös näistä