Etusivu Blogi Adobe AFTER EFFECTS tutuksi — tutoriaaleja aloittelijoille ja kokeneemmillekin tekijöille

Adobe AFTER EFFECTS tutuksi — tutoriaaleja aloittelijoille ja kokeneemmillekin tekijöille

kirjoittanut Johe
after effects perusteet - tutoriaaleja aloittelijoille ja kokeneemmillekin tekijöille

Opiskele itsesi After Effects -velhoksi

Oon tässä muutaman vuoden sisään tehnyt YouTube-kanavalle pidempiä esim. Adobe Premiere, After Effects ja Adobe Photoshop -tutoriaaleja, joissa opiskellaan miten ohjelmia käytetään. Tämä artikkeli paneutuu kuitenkin pelkästään Adobe After Effectsin tutkimiseen ja opiskeluun. Lähdetään AE:n perusteista liikkeelle ja opiskellaan asia kerrallaan uusia juttuja!

Tästä artikkelista löydät After Effects -tutoriaalit

After Effects tuntuu aluksi varmasti isolta ohjelmalta ottaa haltuun (ainakin itsestäni tuntui), mutta sitä oppii käyttämään kyllä suhteellisen nopeasti. Pyrin alta löytyvissä tutoriaaleissa kertomaan ohjelman käytöstä ilman kiirettä — eli rauhassa ja asia kerrallaan mennään eteenpäin.

Tän artikkelin idea tosiaan on, että olen kasannut (ja tulen kasaamaan) tänne kaikki mun YouTube-kanavan Adobe After Effects -aiheiset video ja tutoriaalit. Tästä johtuen tämä artikkeli kasvaa ajan myötä sitä mukaa kun tutoriaaleja ilmestyy kanavalle lisää. Alta löytyviä tutoriaaleja katsomalla sun pitäis saada Adobe After Effectsistä irti perusteet ja paljon enemmänkin!

Kaikki materiaali mitä tuotan YouTube-kanavalle on ilmaista sisältöä, mut mikäli opit videoista jotakin / koet että niistä on sulle hyötyä — muista tykätä videoista ja tilata meitsin YouTube-kanava! Kiitos paljon katsomisesta! 😁

Artikkeli PHOTOSHOP-tutoriaaleista!

Oon kirjoitellut samankaltaisen kooste-artikkelin (kuin tämä on) myös tekemistäni Photoshop-tutoriaaleista. Tsekkaa se, mikäli Photarin käyttö kiinnostaa!

Mikä ihmeen Podcast -tutoriaali?

Kutsun näitä alla olevia tutoriaaleja ”Podcast -tutoriaaleiksi” -koska niissä on paljonkin podcastmäisyyksiä: juttelen asioista suht perusteellisesti, eikä mulla ole kiire mihinkään. YouTube-videothan ovat tyypillisesti aika tiiviitä: kestoltaan about viidestä minuutista 20 minuuttiin. Mun YouTube-kanavalla videoiden pituudet ovat vaihdelleet puolesta tunnista yli pariin tuntiin. Olen todennut, ettei näitä asioita voi selittää parissa minuutissa — ei sitten niin millään, jos aikoo kunnolla opettaa 😅

Löydät tutoriaalit alempaa

Skrollaile alaspäin, niin löydät tutoriaalit.

 

After Effects PERUSTEET — aloittelijoille & vähän kokeneemmillekin tekijöille (Podcast-tutoriaali)

Noniin, tästä se lähtee: tämä video on AFTER EFFECTS -ohjelman perusteet. Video on noin kahden ja puolentunnin mittainen suht informatiivinen pläjäys AE-asiaa. Mulla ei ollu toisaalta ajatuksenakaan tehdä ”mahdollisimman nopeaa” videota, vaan oikeesti jutellaan ajan kanssa After Effectsiin liittyvistä asioista — kertoa ajatuksia, vinkkejä, kokemuksia ja niin edelleen.

Tutoriaali on suhteellisen massiivinen — mutta lupaan, että tässä on täyttä asiaa alusta loppuun. Tutoriaalissa käydään läpi After Effectsin perusteet projektin perustamisesta ja kovalevylle luotavasta kansiorakenteesta lähtien (tarkemmat aihealueet löydät YouTube-videon kuvaustekstistä).

► Lue tästä kirjoittamani artikkeli After Effectsin perusteista

Hanki After Effects

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe After Effects? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Afterin hankkimista.

 

 

7 asiaa AFTER EFFECTSISTÄ jotka olisin ALOITTELIJANA halunnut tietää

Tässä videossa käyn läpi seitsemän asiaa Adobe After Effectsistä, jotka olisin halunnut tietää silloin kun ensimmäistä kertaa AE:ta käytin. Näitä asioita, joita haluaisi kertoa aloittelijoille on paljon enemmänkin, mutta tässä videossa käyn läpi ne jutut mitä heti ensimmäisenä tuli mieleen — eli tavallaan TOP 7 asiaa.

Ensimmäiseksi käydään läpi että, minkätyyppisissä töissä/asioissa After Effects on hyvä ja minkälaisia töitä olen ohjelmalla itse tottunut tekemään. Loput tämän videon aiheista selventää joko After Effectsin yleistä käyttöä, tai ovat työtä tehostavia vinkkejä, eli mikäli olet aloittelija AE:n kanssa — toivottavasti nämä vinkit tulevat säästämään sulta työaikaa After Effectsin kanssa. Katso video ajatuksella.

 

Premieren & After Effectsin LINKITETTY KÄYTTÖ

Tässä tutoriaalissa opetellaan kuinka Adobe Premiereä ja After Effectsiä käytetään yhtäaikaa linkitetysti (linked composition). Tutoriaalin aikana tehdään mun YouTube-videoiden intro-osuuksissa näkyvät tekstipainoitteiset animaatiot. Animaatiot toteutetaan käyttäen Animation Composer ja Motion Bro -lisäosia apuna.

Nuo lisäosat ovat maksullisia, mutta ehdottoman kannattavia lisäosia ostaa mikäli teet yhtään enemmän töitä ja animaatioita After Effectsillä. Tutoriaalissa tulee taas todella paljon asiaa, joten koita pysyä hereillä!

► Tsekkaa & hanki Animation Composer -lisäosa
► Tsekkaa & hanki Motion Bro -lisäosa

Pysy kartalla uusista julkaisuista Facebookissa!

Ainiin! Mulla on nykyään OMAT FACEBOOK -SIVUT näitä blogin ja YouTuben juttuja varten. Käy ihmeessä tsekkaamassa ja tykkäämässä, mikäli haluat vähän ajankohtaisemmin seurailla kaikkea uutta mitä julkaisen.

Artikkeli PREMIERE-tutoriaaleista!

Oon kirjoitellut samankaltaisen artikkelin (kun tämä artikkeli on) tekemistäni Adobe Premiere-tutoriaaleista. Tsekkaa ihmeessä artikkeli, jos Premieren käyttö kiinnostaa!

 

ANIMATION COMPOSER -lisäosan esittely & käyttö After Effectsissä

Tässä tutoriaalissa esittelen tarkemmin tuon ANIMATION COMPOSER -lisäosan: minkälaisia juttuja lisäosalla voi tehdä + opetellaan käyttämään sitä ja katsotaan myös mistä saat otettua lisäosan käyttöösi. Animation Composer -lisäosa on ilmainen, mutta voit laajentaa sitä maksullisilla lisäpaketeilla. Animation Composer -lisäosa on ehdottomasti PARAS työtehokkuutta lisäävä After Effects -lisäosa ja sen takia se onkin ollut mulla käytössä jo monta vuotta.

 

 

After Effects Perusteet OSA 2: MOTION TRACKING / Liikkeen seuranta & animaatiot

Tässä videossa jutellaan After Effectsin TRACKERIN käytöstä! Tätä ”liikkeen seuraamista” voi kutsua nimikkeellä MOTION TRACKING. Se, millä tuo liikkeen seuraaminen tapahtuu on ”tracker point” ja itse työkalun nimi näkyy After Effectsin valikossa nimellä ”tracker”. Puhekielessä voidaan puhua ihan vaan ”träkkäämisestä”.

No mutta, koitappa nyt näitä asioita selittää suomeksi. Eniveis, harjoitellaan liikkuvan objektin seuraamista juurikin tuolla Trackerillä + harjoitellaan tuon seuratun liikkeen tallentamista ja kuinka sitä tietoa käytetään hyödyksi. Tutoriaalissa tehdään myös simppeleitä animaatioita. Meillä on 2kpl erilaista tilannetta / videota, joiden kanssa katsotaan tuota Trackerin käyttöä.

Hanki After Effects

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe After Effects? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Afterin hankkimista.

 

 

VIDEO COPILOT -esittely — Laadukkaita After Effects tutoriaaleja

Tässä videossa tsekkaillaan Video CoPilot -nimistä nettisivustoa ja YouTube-kanavaa. Video CoPilot julkaisee erittäin tasokkaita After Effects tutoriaaleja ja lisäksi heiltä pystyy ostamaan (maksullisia) tuotteita, AE-lisäosia & grafiikka-paketteja. Laadukkaiden tutoriaalien lisäksi he heiltä on saatavilla muutama ilmainen lisäosa, jota kannattaa harkita ottaa käyttöön. Kaiken kaikkiaan VideoCoPilot on 5/5 paikka, jota jokaisen AE:sta kiinnostuneen kannattaa seurata.

Tässä videossa vieraillaan seuraavissa paikoissa
videocopilot.net
youtube.com/user/videocopilot

 

 

Upota 3D elementtejä videoon After Effectsissä | 3D Camera Tracker käyttö 🎓

Tässä videossa tsekkaillaan kuinka videoon upotetaan erilaisia asioita (3D ympäristössä), kuten kuvia tai tekstiä. Tarkoituksena on saada upotetut elementit näyttämään tavallaan siltä kuin ne (kuvat ja tekstit) olisivat osa alkuperäistä videota. Tutoriaalissa opiskellaan pääasiassa 3D Camera Trackerin käyttöä.

Jos videosta jää kysyttävää tai joku asia meni täysin ohi, pistä mulle kommenttia videon alapuolelle tai laita viestiä blogin kautta! Kiitos katsomisesta!

 

 

2.5D Animaation tekeminen — Herätä valokuvat eloon After Effectsissä 🪄

Tässä tutoriaalissa katsotaan mielenkiintoista asiaa: miten valokuvista saadaan aikaan 3-ulotteiselta näyttävä animaatio After Effectsissä: eli 2.5D ANIMAATIO! 2.5D animaation luominen otsikkotasolla tapahtuu siten että: irrotetaan valokuvista taustat, laitetaan tasot After Effectsiin 3D ympäristöön ja animoidaan hieman AE:n kameraa — näin meille on syntynyt 2.5D animaatio. Uujeah!

Huom! Tässä tutoriaalissa tarvitset Adobe Photoshoppia ja After Effectsiä!

► Lue tästä kirjoittamani artikkeli aiheesta

 

 

Näin poistat Green Screenin videosta Adobe After Effectsissä

Tässä tutoriaalissa opiskellaan Green Screenin poistamista After Effectsillä. Tutoriaalissa jutellaan aiheesta yleisiä asioita, kerron myös omia kokemuksia ja tehdään simppeli animaatioprojekti. Jos Green Screen -aihe tulee sulle uutena niin toivottavasti opit jotakin uutta! Uujea!

► Lue tästä kirjoittamani artikkeli aiheesta

 

 

Tee näyttäviä tehosteita Mirror-efektillä After Effectsissä (ja Premieressä) 🪄

Tässä tutoriaalissa tutkaillaan kuink Mirror-efektiä (peili) käytetään After Effectsillä ja kuinka efektin avulla saa tehtyä näyttävän näköisiä visuaalisia tehosteita. Mirror-efektin käyttö on erittäin yksinkertaista ja sitä on helppo käyttää — silti sen avulla saa tosiaan näyttävän näköistä jälkeä aikaan.

 

 

***Tämä artikkeli jatkuu heti kun saan valmiiksi seuraavia tutoriaaleja***

 

 

Toivottavasti opit käyttämään After Effectsiä!

Tähän artikkeliin tosiaan kasailen kaikki mun tekemät After Effects -aiheiset videot. Uusia tutoriaaleja ilmestyy kanavalle aina silloin, kun kerkiän uutta sisältöä tekemään. En pysty toistaiseksi lupaamaan mitään tarkempaa aikataulua näille, vaan kantsii rauhassa odotella uutta. Näin pitkien videoiden tekeminen vaatii nimittäin aika paljon aikaa — mutta eniveis, siitä voit olla kuitenkin varma, että uusia videoita tippuu tosiaan aina silloin tällöin 🙂

Kiitoksia lukemisesta ja kiitoksia katsomisesta!

Loppusanat, Adobe After Effects ja tilaa kanava

Tilaa kanava!

Kiitokset tutoriaalieni katsomisesta! Jos tykkäsit videoista, muista tosiaan tykätä ja laittaa myös kanava tilaukseen! Kiitos!

Hanki After Effects

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe After Effects? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Afterin hankkimista.

Lue myös muita artikkeleitani

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Musiikkia videoihin ja muihin projekteihin Artlistista!

Hanki musiikkia videoihin Artlist.io

Miksi hankkisit Artlistista musiikkia?

Artlistin musiikki on laadukasta ja heiltä löytyy erittäin monipuolinen valikoima erityylistä musiikkia. Olen itse päässyt käyttämään Artlistista ladattua musiikkia todella monessa videoprojektissa ja itselläni ei kyllä ole mitään valittamista Artlistista.

Artlististä ladatun musiikin lisenssi on huikea: se on Universal Lisenssi, eli voit käyttää musiikkia missä tahansa projektissa — peleissä, podcasteissä, YouTubessa, elokuvissa ja niin edelleen. Voit myös valita Personal Plan -lisenssin (on vähän halvempi), mikä kattaa ainoastaan eri sosiaalisen median alustat: YouTube, TikTok, Instagram, Twich, Facebook & Podcast.

👉 Hanki Artlist täältä »

Voit tykätä myös näistä