Etusivu Inspiraatio Haluatko oppia käyttämään Adobe After Effectsiä? Näitä Youtubekanavia seuraamalla pääset alkuun!

Haluatko oppia käyttämään Adobe After Effectsiä? Näitä Youtubekanavia seuraamalla pääset alkuun!

kirjoittanut Johe
after-effects-tutorials

Käden jatkeena ”perus” -videoeditoinnille

Adobe After Effects — mikä hieno ohjelma.  After Effectsillä eli ”Afterilla” saa aikaan hullun paljon ja se on ainakin itselläni irroittamaton osa video-editointia — Afteri on vähän niin kuin ”käden jatke” Premierelle. Vaikka Premierellä pääsee erittäinkin pitkälle — yleensä asia menee näin: se mitä et pysty tekemään videollesi Premieressä, pystyt yleensä tekemään sen Afterilla. Ja monesti esim. jos täytyy tehdä yksinkertainenkin animaatio Premierellä — melkeimpä teen sen suoraa Afterissa. Afterin mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Käytän AE:tä about joka rojektissa

After Effectsiä tulee käytettyä about 99-prosenttisesti jokaisessa videoprojektissa. Tästä syystä esimerkiksi teen aina tietyn kansiorakenteen  kun perustan uutta videoprojektia (tästä aiheesta voisin jossain vaiheessa kirjoittaa ihan omankin artikkelin) — teen sinne rakenteeseen mm. ”PR”- ja ”AE” -kansiot, koska olen suht varma että jossain vaiheessa AE:tä (Afteria) tulen käyttämään. Ja ”PR” -kansio on siis Premiere -projektia varten.

Huom!

Ainiin, laitan aika paljon juttuja Olkkarin Instagramiin liittyen After Effectsiin, joten jos kiinnostaa seuraile ihmeessä mua siellä!

Mikä on After Effects?

”Adobe After Effects on Adobe kehittämä videokuvan käsittelyohjelma, jolla tehdään digitaalisia kuvakompositioita ja erikoistehosteita. Ohjelma on tarkoitettu ammattilaiskäyttöön. Logiikaltaan se muistuttaa Photoshoppia, lopullinen kuvakompositio kootaan useista päällekkäisistä kuvaraidoista eli tasoista (layers), joita voidaan animoida ja sekoittaa keskenään. Adobe After Effectsiä käytetään paljon tv-, musiikkivideo- ja elokuvatuotannossa.

After Effectsiin on saatavilla runsaasti lisäosia, joista tunnetuin lienee Trapcoden Particular-tehoste, jota käytetään runsaasti elokuvissa ja mainoksissa. Osa liitännäisistä toimii myös Adobe Premiere Pro -ohjelmistossa.” – WikiPediasta lainattuna

Mihin käytän After Effectsiä?

No, kuten äsken totesin käytän Afteria esim. aina kun tarvitsee lähteä ”animoimaan” jotakin tekstiä, kuvaa, kuviota tai muuta — a.) Afterissa on paljon helpompi ylipäätään tehdä animaatioita ja b.) siellä pystyy animoinnin suhteen paljon hienovaraisempaan työskentelyyn. Afterissa tulee tehtyä myös paljon ns. videon ”korjailuja” — eli jos jotakin pitää esim. poistaa videosta tai lisätä videoon, niin heti sellaiset asiat vien suoraan Afteriin.

Afteri on omimmillaan myös jos videoon pitää ”träkätä” jotakin, tarkoitan että jos sulla on vaikka jokin 3D-elementti tai muu, jonka haluat lisätä kuvaan sillein että se on ikään kuin osa videota, tai kohtauksessa mukana / sisällä (liikkuu kameran mukana) — tällöin ota heti Afteri käyttöön.

Alla esimerkki TRÄKKÄÄMISESTÄ:

Afterin suhteen aluksi jouduin ainakin itse katsomaan ja lukemaan paljon tutoriaaleja netistä — ja joudun edelleenkin, vaikka sitä on käyttänyt jo monta vuotta. Kun tulee joku idea vaikka savuavasta logosta tai muusta efektistä, menen usein Youtubeen ja etsin aiheeseen liittyviä videoita — ja koetan löytää sieltä hyviä ideoita ja keinoja kuinka toteuttaisin asian. Afteri on erittäin laaja ohjelma ja aina siitä oppii jotakin uutta — esimerkiksi parempia ja tehokkaampia keinoja toteuttaa jokin vanha asia.

Kun on TARVE saada aikaan jotakin

Tarpeesta asiat lähtee usein liikkeelle; eli jos sinulla on ”tarve” saada jokin asia toteutettua: esimerkiksi se 3d-elementti ”träkättyä” videoon — niin silloin Afteri ja Youtube auki ja tutkimaan asiaa. Ei siinä oikein muuta keinoa ole. Youtube on ollut mun opettaja se voi olla kenen tahansa muunkin.

VÄLIHUOMIO: Elävöitä videoitasi SIIRTYMÄefekteillä

Kuluuko sulla aikaa siihen, että teet joka projektiin uudet ns. TRANSITIO-efektit (siirtymä-efektit)? Tsekkaa Envato Marketista Mister Horsen ”siirtymäefekti”-paketit! Nää on ihan törkeen kovia — säästää oikeasti työtunteja. Käytän näitä about joka projektissa!

Nyt päästään asiaan: tässä näitä parhaaksi katsomiani Afteriin liittyviä Youtube-kanavia. Laitan aina kunkin otsikon alle muutaman esimerkkitutoriaalin josta saa fiiliksen kanavasta. Listan ensimmäisenä löytyy kaksi kanavaa, joista olen maininnut jo aikaisemminkin, mutta heitä ei oikein voi olla mainitsematta jos puhutaan Afterista. Joten —

Video CoPilot

Jos mainitsee sanan ”After Effects” — niin on pakko mainita myös Video CoPilotin Andrew Kramer. Vaikka olen puhunut Andrewista ja Video CoPilotista aikaisemmassakin artikkelissa, hänet on ihan pakko mainita uudestaan täällä, koska tämä artikkeli keskittyy nimenomaan After Effectsiin. After Effects = Andrew Kramer. He ovat yhtä. Ei muuta.

Andrewia parhaimmillaan:

Andrew julkaisu hetki sitten eeppisen ILMAISEN lisäosan, katso alta:

Red Giant

Red Gianttia kannattaa seurata. Heiltä saat ostettua After Effectsiin (ja Premiereen) erittäin käyttökelpoisia ja hyviä lisäosia — joilla saat vietyä ohjelmasi — ja työsi — ns. nextille levelille! He tekevät tutoriaaleja, mutta harvoin ihan ”niitä näitä” kertovat After Effectsistä — vaan heillä on pointtina esitellä omia tuotteitaan (juurikin näitä lisäosia) tutoriaaliensa ja lyhytelokuviensa kautta. MUTTA — jos ostat esimerkiksi Trapcode Particular -lisäosan, suosittelen katsomaan heiltä myös tutoriaalit siihen liittyen, koska ovathan he kyseisen lisäosan luojia. Just saying.

Erittäin mainitsemisen arvoinen kanava Afterista puhuttaessa — ja saatoit törmätä heihin myös jo ”Haluatko elokuvantekijäksi” -artikkelini kautta.

Tässä pari uutta tutoriaalia Red Giantilta:

ECAbrams

ECAbramssia olen seurannut hyvin kauan, joskus kun etsin ensimmäisiä tutoriaaleja Afteriin liittyen niin tuli törmättyä Abramssiin. Pätevä kaveri ja pureutuu monenlaiseen asiaan liittyen After Effectsiin. Suositus.

Surfaced Studio

Tobias on kova äijä kertomaan Afterista (ja paljon muustakin) Youtube-kanavallaan. Hänen tutoriaalinsa upotin aikaisempaan artikkeliin, joka käsitteli aihetta ”Paras ILMAINEN videoeditointiohjelma, jolla aloittelijakin pääsee alkuun” ja Tobias kertoi siellä kuinka HitFilmiä käytetään. Hyvä mies, ei oikein muuta sanottavaa kun että suosittelen tutustumaan.

Ignace Aleya

Ignace Aleya on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus (viimeiset ehkä 1,5 vuotta olen seurannut), mutta hyviä tutoriaaleja hän tekee. Aloin seuraamaan häntä kun hänellä oli jotain 30 000 seuraajaa ja hänen Youtube-kanavansa on siitä kasvanut nyt lähes 200 000 seuraajan yhteisöksi. Katso ja tykkää!

Creatrix Visuals

Chris Connorilla on muutamia hyviä tutoriaaleja jotka kannattaa vilasta läpi. Laitan niitä tähän alle. Hän ei tee Youtubeen ihan niin säännöllisesti, joten ei kannata odottaa päivittäistä tai viikottaisia tutoriaaleja. Pätevä, innokas ja nuori tyyppi.

After Effects tutorials by Mikey

Mikeyn kanava on ollut tilauksessa jo pitkään ja aina aika-ajoin häneltä tulee joku uusi hyvä tutoriaali mistä oppii jotain uutta. Mikey on muiden joukossa myös pätevä kaveri ja tässä häneltä esimerkin vuoksi yksi hyvä tutoriaali:

Hyvä ja mukaansatempaava Afteri-tutoriaali

En listaa Peterin McKinnonin kanavaa tavallaan ”yhdeksi After-kanavista” tänne, koska hänen kanavallaan ei todellakaan ole suurin osa After Effects-aiheisia videoita. Mutta — äskettäin törmäsin Peterin After Effects -aloittelijoille suunnattuun tutoriaaliin, joka oli ihan hauska:

Hei — ei muuta kun harjoittelemaan VFX:ää!

Jes! Semmosta tänään! Muista, että multa voi kysyä lisää jos jokin asia jäi mietityttämään.


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä