Etusivu Esittelyssä Herätä valokuvat eloon After Effectsillä — 2.5D animaation teko

Herätä valokuvat eloon After Effectsillä — 2.5D animaation teko

kirjoittanut Johe
Herätä valokuvat eloon After Effectsillä - 2.5D animaation teko

Herätä valokuvat eloon After Effectsin avulla!

After Effectsillä voi tehdä monenlaista ja yksi asia mihin olen Afteria paljon käyttänyt — on ”elävöittämään” valokuvia. Eli nimenomaan valokuvat on todella mukava ja helppo herättää eloon After Effectsillä. Keinoja elävöittämiseen on monia, mutta jos haluat saada tämän tutoriaalin kaltaisen efektin aikaan (tätä kutsutaan myös Parallax-efektiksi); tarvitsee ymmärtää hieman Afterin 3D- ja kameraominaisuuksia.

Video on ollut pitkään tekeillä

Tämä tutoriaali on ollut mulla todella pitkään työlistalla ja nyt se on vihdoin valmis: eli 2.5D animaation tekeminen After Effectsillä. Kun ensimmäistä kertaa tajusin, että Afterilla pystyy tekemään tämänkaltaisia animaatioita — innostuin tästä itse aikanaan todella kovasti. Olenkin sittemmin päässyt vuosien varrella tekemään näitä 2.5 animaatioita moneen otteeseen; joko omissa jutuissa, opetuksissa tai töissä. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt mitään Afterin 3D-ominaisuuksia, niin toivottavasti tämän tutoriaalin jälkeen sulla on jonkinlainen kuva siitä että miten näiden kanssa työskennellään.

After Effectsia olen käyttänyt about kymmenkunta vuotta, ja voin kyllä todeta että se on erittäin tärkeä ohjelma osata esim. Adobe Lightroomin, Adobe Premieren tai After Photoshopin rinnalla. After Effects on erittäin monipuolinen & monikäyttöinen videon jälkityöstö-ohjelma.

Tutoriaali on tiivis paketti

Uusi tutoriaali on tyypilliseen tapaani suht pitkä, mutta täynnä informaatiota. Olen leikannut videon mahdollisimman tiiviiksi, jotta tutoriaali menisi sujuvasti eteenpäin. Tutoriaali kestää about tunnin, joten katsele mikäli sulla on kiinnostusta ja aikaa 😉

Kenelle tutoriaali on suunnattu?

Tutoriaali on suunnattu jo vähän After Effectsiä käyttäneille. Oletan siis että tiedät Afterin perusteet.

After Effectsin perusteet tutoriaali

Mikäli olet aivan aloittelija After Effectsin kanssa, niin suosittelen tsekkaamaan After Effects -perusteet OSA 1 -tutoriaalin.

Löydät tutoriaalin alempaa

Skrollaamalla alaspäin, löydät itse tutoriaalin. Oon kirjotellu tähän ensiksi kaikenlaista tutoriaaliin liittyvää sisältöä.

 

 

Tutoriaalin aiheet 🪄

Tämän tutoriaalin aikana tehdään tosiaan valokuvista After Effectsillä eräänlainen 2.5D animaatio. Tässä alla tarkemmin lueteltuna aiheet.

  • Alkusanat & johdanto
  • Taustojen irrottaminen valokuvista (Photoshop)
  • Tasojen asettelu kohtaukseen After Effectsissä (2D, AE)
  • Tasojen asettelu 3D ympäristöön (AE)
  • After Effects & kameran käyttö
  • Null objektit & AE kameran animointi
  • Pölyhiukkasten tuominen kohtaukseen
  • Puppet pin -toolin käyttö
  • After Effects & valojen käyttö
  • Loppusanat

Alla kuvakaappaus tutoriaalin eräästä tilanteesta, kun kuvia on aseteltu 3D-ympäristöön After Effectsissä. Kuvan oikealla laidalla on kamera, jota liikutellaan saadaksemme videoon aikaan kolmiulotteisen tunnelman.

Herätä valokuvat eloon 2.5D animaation tekeminen - herätä valokuvat eloon After Effectsissä 3

📥 Lataa valokuvat ja muut materiaalit

Tästä alta voit latailla nää muutamat valokuvat, joita tässä tutoriaalin aikana tarvitaan (ovat ilmaisia). Voit toki myös käyttää omia valokuvia, kun teet tutoriaalin mukana juttuja.

Tiikeri
Lehtikuva
Toinen lehtikuva

Ilmaisia savu- ja valoefektejä
Lataa tästä »

Hanki ulkoinen SSD projektejasi varten

Yleensä editoin videoprojekteja suoraan ulkoisilta SSD-levyiltä, koska ne ovat normaaleihin kiintolevyihin verrattuna paaljon nopeampia.

Meitsillä on sivut Facebookissa

Mulla on muutes nykyään omat Facebook -sivut näitä blogin ja YouTuben juttuja varten. Käy tsekkaamassa ja tykkäämässä, mikäli haluat seurailla meitsin juttuja vähän.

 

2.5D Animaation tekeminen — Herätä valokuvat eloon After Effectsissä 🪄

Dodiin, tässä viimein tämä uusi tutoriaali! Miten valokuvista saadaan aikaan 3-ulotteiselta näyttävä animaatio After Effectsissä: eli 2.5D ANIMAATIO? 2.5D animaation luominen otsikkotasolla tapahtuu siten että: irrotetaan valokuvista taustat, laitetaan valokuvat After Effectsiin 3D-ympäristöön ja animoidaan hieman AE:n kameraa — ja oikeastaan näin meille on syntynyt 2.5D animaatio. Uujea!

Kantsii tsekkailla tutoriaali ajatuksen kanssa ja tarkkaan, ettet missaa mitään! Tutoriaalissa vietetään ensin jonkin aikaa Photoshopissa, eli muokataan valokuvat siellä — ja sitten siirrytään työskentelemään Afteriin, jossa ollaankin tutoriaalin loppuaika. Eniveis, mikäli en maininnut tätä jo tarpeeksi selkeästi; tarvitset tässä tutoriaalissa sekä Photoshoppia ja After Effectsiä.

Muista kommentoida

Hei, laittakaa myös kommenttia mulle — mitä opitte, oliko videolla hyvää infoa?

Muista tykätä ja tilata

Muista pistää videoon tykkäystä ja jätä mulle kommenttia. Laita myös mun YouTube-kanava tilaukseen! Iso Thanks!

Hanki After Effects itsellesi

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe After Effects? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Afterin hankkimista.

 

 

1. Muokataan valokuvat Photoshopissa

Tutoriaalin alkuosiossa vietetään aikaa Adobe Photoshopissa, eli siellä irroitetaan valokuvista taustat pois, jotta ne sulautuvat paremmin 3D-ympäristöön myöhemmin After Effectsissä. Mikäli valokuvissa on taustat mukana, ne näyttäisivät lopullisessa animaatiossa vähän tökeröiltä. Ota muokkaamasi valokuvat ulos Photoshopista .PNG -muodossa.

editoi valokuvat Photoshopissa - irroita taustat

 

2. After Effects ja 3D- & kameraominaisuudet

Tutoriaalin loppuaika vietetään After Effectsissä; eli kun olet irroittanut valokuvista taustat — tämän jälkeen ne tuodaan After Effectsiin. After Effectsissä valokuvat asetetaan 3D-ympäristöön ja laitetaan ne eri ”syvyystasoille” toisiinsa nähden. Lopuksi liikutellaan AE:n kameraa, jolloin animaatioon tulee kolmiulotteinen vaikutelma. Nice!

Valokuvat ja 3D-ympäristö sekä After Effects

Eniveis, tsekkaile tutoriaali, jotta saat tarkemman kuvan kaikesta mitä tullaan tekemään!

 

After Effectsistä oppii aina jotain uutta

Yeah! Toivottavasti tykkäsit ja opit uusia juttuja tästä tutoriaalista! After Effects on iso ohjelma ja opin itsekin siitä alituiseen uusia juttuja ja esim. tapoja työskennellä. After Effectsin kanssa on oikeastaan vain mielikuvitus rajana, että mitä kaikkea sillä voi saada aikaan.

Mikäli haluat tietää lisää After Effectsin käytöstä, tsekkaa esim. näitä videoita:

Joka tapauksessa, kiitoksia katsomisesta ja nähdään taas seuraavan videon merkeissä!

Kiitos katsomisesta!

Jees, kiitokset vaan katsomisesta! Mikäli tykkäsit videosta, muista tosiaan tykätä Youtube-videosta ja laita ihmeessä kanava tilaukseen! Kiitos!

Artlist.io — laadukasta musiikkia videoihin!

Tarvitsetko musiikkia videoihisi? Artlistissa on erittäin laaja & laadukas valikoima eri tyylilajien musiikkia. Artlistissa on myös aikalailla internetin paras & helpoin lisenssi musiikeille. Käy tsekkaa!

Käy tsekkaamassa muita artikkeleitani:

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Suojaa nettiliikenteesi — Hanki NordVPN

NordVPN affiliate banner

Miksi hankkia VPN?

Tiesitkö että, ilman VPN-yhteyttä kaikkea internet-liikennettäsi pystytään seuraamaan? Ilman VPN-yhteyttä olet käytännössä kuin avoin kirja, kun vierailet sivustoilla netissä.

VPN on virtuaalinen yksityisverkko (virtual private network) — palvelu, joka salaa verkkoliikenteesi ja suojaa verkkohenkilöllisyytesi. Suosittelen siis ehdottomasti käyttämään jotakin VPN:ää — itse olen käyttänyt muutaman vuoden NordVPN:ää.

Voin laittaa yhden NordVPN-tilauksen alle mun kaksi läppäriä, pöytäkoneen, puhelimen, tabletin ja vielä jonkun kuudennenkin laitteen. Nice!

👉 Hanki NordVPN täältä »

Voit tykätä myös näistä