Etusivu Blogi ROSKAPOSTI ongelmana? Tässä VINKKI kuinka pääset siitä eroon

ROSKAPOSTI ongelmana? Tässä VINKKI kuinka pääset siitä eroon

kirjoittanut Johe
stop-spam

Onko roskaposti ongelmana?

Mulle tuli yhteen aikaan about 100 roskapostia PÄIVÄSSÄ!

Täyttyykö SAAPUNEET -kansiosi roskapostista (englanniksi: SPAM)? Roskaposti on ollut mulla vuosien varrella  toistuvasti ongelma. Se on ollut aikalailla kausittaista; joskus sitä tulee enempi ja joskus vähempi — esimerkiksi vuonna 2012 muistan kuinka mulle saattoi tulla oikeasti lähemmäs 100 ROSKAPOSTIA PÄIVÄSSÄ! Kuukaudessa roskapostia saattoi olla jopa 2000-3000 (!!) saapuneet kansiossa — ja se alkoi jo hidastamaan sähköpostiohjelmaakin (Hotmail). Tämä tilanne oli jo suht häiritsevä, mutta onneks roskapostin tulo loppui syystä X (mitä en nyt muista).

Tähän väliin jo totean, että kantsii tästälähin selata nettiä turvallisesti ja peittää jälkesi NordVPN:n avulla

NordVPN - hyvä hinta erittäin hyvälle VPN:lle

Roskapostia, roskapostia..

No — SPÄMMIÄ on tosiaan vuosien saatossa tullut eri verran, mutta pari vuotta sitten mulle alkoi kuitenkin (taas) tulla roskapostia säännöllisemmin; tällä kertaa about 3-10 roskapostia päivittäin. Sitä kesti ihan viime viikkoihin asti kunnes keksin erään jutun, millä oon saanu sen taas aisoihin. Kerron siitä kohta.ugh-mug-failure-epic-fail

Keskittyminen herpaantuu päivän aikana monta kertaa (muista tärkeistä asioista), kun puhelin värisee ja  ilmoittaa saapuneesta sähköpostista — ja se onkin ROSKAPOSTI

Mutta — pointti että ROSKAPOSTI voi oikeasti olla todella suuri vaiva. Jos työskentelet säännöllisesti internetin parissa (ja kautta), käyt monilla ERI sivustoilla päivittäin ja (valitettavasti) JOUDUT laittamaan sähköpostiasi moneen paikkaan, niin roskapostin tuloa on vaikea estää täysin.

Plus — sitten kun roskapostia tulee monta kuukautta putkeen, on hassua kuinka alkaa käymään ihan rutiinista (ja toki TYÖSTÄ) tavallaan se, kun päivittäin POISTAT (käsin) kymmenkunta roskapostia, tai merkkaat niitä ”roskaposteiksi” tms. Ugh, ei se kivaa ole. Ja — kännykkä värisee ja piippaa ihan turhaan ja joka taas aiheuttaa sen, että oma keskittyminen herpaantuu jokaisen roskapostin tullessa.

Alla pari esimerkkiä, minkälaista roskapostia on tullut; aivan täysin oudoista ja kryptisistä osoitteista:

Tai tämmöistä:

roskaposti-kuva

Mut joo, mulla on ihan tarpeeksi oikeitakin töitä, niin halusin tästä YLIMÄÄRÄISESTÄ (päivittäisestä) urakasta todellakin eroon.

 

Miten olen saanut roskapostin aisoihin?

No, tosiaan viimeisen vuoden (2018) ajan MERKKAILIN (roskapostiksi tulkitsemiani) sähköposteja ROSKAPOSTIKSI, mutta se ei näyttänyt auttavan. Ajattelin siis, että kun ”merkkaan kyseisen lähettäjän roskapostiksi”, se menisi jatkossa suoraan roskaposti-kansioon — ENKÄ saisi enää kyseiseltä lähettäjältä postia.

No, kun pitkän yrittämisen jälkeen MIKÄÄN EI NÄYTTÄNYT AUTTAVAN — viime joulukuussa (2018) aloin laittamaan (roskapostiksi tulkitsemiani) sähköposteja huvin ja vaihteen vuoksi ”ESTÄ” -listalle — ja TÄMÄ nyt VIHDOIN näyttää auttavan asiaan! Oikeasti,  NYT EI TULE ENÄÄ ROSKAPOSTIA KUN ”ESTÄÄ” kyseiset lähettäjät suoraan (EIKÄ VAAN ”merkkaa niitä roskapostiksi”).

Pistä roskapostiksi tulkitsemasi mailit ”ESTÄ”-listalle niin saat roskapostin loppumaan

Pistä siis roskapostit suoraan ESTÄ-listalle, äläkä ”merkkaa niitä roskapostiksi” koska se (ei ainakaan minulla) ole auttanut, vaikka luulisi sen auttavan. Tietääkö kukaan ees, mitä sen pitäisi tehdä (se siis, että ”merkkaan sähköpostin roskapostiksi”) / Pitäiskö sen toimia? Se on ollut toistaiseksi aivan turha ominaisuus.

Tässä vielä Step by step -ohje roskapostin estoon:

Eli, kun sulle tulee yksikin (epäilyttävä) ROSKAPOSTI:

  1. VALITSE kyseinen maili ja laita se suoraan ESTÄ-listalle
    roskaposti-esta-sahkoposti-merkitse
  2. NYT ei pitäisi tulla enää kyseiseltä lähettäjältä roskapostia
  3. Tee tämä KAIKILLE epäilyttäville maileille

Tätä roseduuria joutuu tekemään varmasti monta, monta kertaa, mutta kyllä ne siitä loppuu. Ainakin minulla on NYT vihdoin vähentynyt tyyliin 95% roskapostista parissa kuukaudessa. Ainiin, tää roskapostiongelma on ollut lähinnä Hotmailin puolella — hyvin harvoin Gmailissa. Heleppoa kuin heinänteko nyt kun tuonkin tietää, mutta kyllä siinä 30 vuotta meni että hokasi tämänkin asian.

Mikään ei anna 100% suojaa

Ja vielä lisäyksenä, että TUSKIN TÄMÄKÄÄN ON MIKÄÄN 100% SUOJA SPÄMMIÄ VASTAAN— ja eikä voikaan olla, mutta ainakin SUURI OSA roskapostista jää tulematta.

Oppia ikä kaikki. Ainakin tää on toiminut mulla ja toivon, että se toimii sullakin.

The End of Roskaposti

Tämä nyt vaan tämmösenä NOPEENA VINKKINÄ tähän aiheeseen liittyen. TOIVOTTAVASTI saat roskapostin loppumaan! Muista, että multa voi kysyä lisää jos jokin asia jäi mietityttämään.

Jees, muista lukea aikaisempia artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä