Etusivu Blogi ADOBE PREMIERE tutuksi — opi käyttämään ohjelmaa ja editoimaan videoita

ADOBE PREMIERE tutuksi — opi käyttämään ohjelmaa ja editoimaan videoita

kirjoittanut Johe
adobe premiere tutuksi opi käyttämään ohjelmaa ja editoimaan videoita

Opi editoimaan videoita Adobe Premiere Pro:lla — ilmaiseksi!

Jos olet eksynyt aikaisemmin tänne mun blogiin (tai YouTube-kanavalle) — tiedät ehkä että olen tehnyt tutoriaaleja aiheesta Adobe Premiere ja videoeditointi. Eräs tavoitteeni on jakaa YouTube-kanavalle käytännössä about kaikki tieto, mitä itse opin matkan varrella. Olen tätä jo vuoden – kaksi työstänytkin, eli oon tehny YouTube-kanavalle pidempiä esim. Adobe Premiere Pro -tutoriaaleja, joissa kerron kuinka ohjelmaa käytetään.

Tästä artikkelista löydät Adobe Premiere -aiheiset tutoriaalit

Tämän artikkelin idea on, että tänne kasaan kaikki mun YouTube-kanavan Adobe Premiere Pro -aiheiset tutoriaalit. Eli tämä artikkeli kasvaa ajan saatossa sitä mukaa kun tutoriaaleja tulee lisää. Pidemmittä puheitta: scrollaile hieman alaspäin ja ei muuta kuin katselemaan videoita. Niitä katsomalla sun pitäis saada Adobe Premierestä irti perusoppi ja paljon enemmänkin.

Kaikki materiaali mitä YouTube-kanavalle tuotan on ilmaista, mut esim. jos opit videoista jotakin / koet että niistä on sulle hyötyä  — muista tykätä videoista ja tilata meitsin YouTube-kanava! Tuo videoista tykkääminen ja niihin kommentoiminen auttaa esim. siis siihen, että YouTube osaa näyttää videoita isommalle yleisölle. Kiitoksia katsomisesta! 🙂

Mikä ihmeen Podcast -tutoriaali?

Kutsun näitä alla olevia tutoriaaleja ns. “Podcast -tutoriaaleiksi” -koska niissä on paljonkin podcastmäisyyksiä: juttelen asioista tavallaan suht perusteellisesti ja pitkään, eikä mulla ole kiire mihinkään. YouTube-videothan ovat normaalisti tyypillisesti aika tiiviitä: kestoltaan about viidestä minuutista 20 minuuttiin. Mun YouTube-kanavalla videoiden pituudet ovat vaihdelleet puolesta tunnista yli pariin tuntiin. Olen todennut, ettei näitä asioita voi selittää parissa minuutissa — ei sitten niin millään, jos aikoo perusteellisemmin opettaa 😅

Löydät tutoriaalit alempaa

Skrollaile alaspäin, niin löydät tutoriaalit.

 

Adobe Premiere PERUSTEET OSA 1 — aloittelijoille ja vähän kokeneemmillekin tekijöille (Podcast -tutoriaali)

Tutoriaalissa kerron tosiaan (nimensä mukaan) Adobe Premieren perusteet — kuinka kyseistä ohjelmaa kantsii alkaa käyttämään, mitä mun mielestä tärkeitä juttuja ohjelman suhteen kannattaisi ottaa huomioon. Tutoriaalin aikana editoidaan simppeli video, käsitellään sen värejä, lisätään musiikkiraita ja tulostellaan (exportataan) video ulos Premierestä.

Kaikki nää alla olevat tutoriaalit (tämä mukaanlukien) ovat tosiaan todella pitkiä verrattuna tyypillisiin YouTube-videoihin, mutta sen lupaan että niissä on kuitenkin asiaa alusta loppuun saakka. Kantsii ottaa kahvikuppi viereen, nostaa jalat pöydälle ja alkaa katselemaan videoita.

Hanki Adobe Premiere Pro tai After Effects

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Premiere Pro tai After Effects? Tuossa on linkit Adoben virallisille sivuille, josta voit ostaa ohjelmat. Mikäli ostat noiden linkkien kautta ohjelmat, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.

Adobe After Effects Perusteet

Olen tehnyt myös tutoriaalin Adobe After Effectsin perusteista, joten katsele ihmeessä sekin mikäli kiinnostusta löytyy.

 

 

Adobe Premiere PERUSTEET OSA 2: Stillkuvien animointi (Podcast -tutoriaali)

Tässä tutoriaalissa opiskellaan kuinka ANIMOIDAAN asioita Premierellä. Tässä (OSA 2:ssa) syvennytään tosiaan stillkuvien animoimiseen ja efektien käyttämiseen animoinnissa. Lyhyesti todettuna tehdään stillkuvista periatteessa “Slideshow” -tyyppinen animaatio. Jutellaan myös paljon kaikenlaisista animaatioiden tekemisen periaaatteista ja tavallaan tavoista, joita mulle on esimerkiksi kehkeytynyt vuosien varrella. Lue tarkemmin tutoriaalista aikaisemmin kirjoittamastani artikkelista.

Simppeleiden animaatioiden tekeminen on kannattavaa vielä osata Premieressä, mutta jos animaatiorojektit menee vähänkään monimutkaisemmaksi — kannattaa siinä vaiheessa suosiolla siirtyä After Effectsin puolelle. Just saying 🙂

Pysy kartalla uusista julkaisuista Facebookissa!

Ainiin! On unohtunut aivan tyystin mainita tänne blogiin siitä, että mulla on nykyään OMAT FACEBOOK -SIVUT näitä blogin ja YouTuben juttuja varten. Käy ihmeessä tsekkaamassa ja tykkäämässä, mikäli haluat vähän ajankohtaisemmin seurailla kaikkea uutta mitä julkaisen.

 

Adobe Premiere PERUSTEET OSA 3: Tekstityökalun käyttö & tekstin tyylit (Master Styles) ja tekstin luettavuus (Podcast -tutoriaali)

Tätä tutoriaalia oli pyydetty multa muutamaankin otteeseen — eli tutoriaalia, missä avaisin vähän Premieren tekstityökalun käyttöä. Tämä aihe on jäänyt jostain syystä pois mun aikaisemmista videoista.

Adobe Premiere Pro:n perusteet ensimmäisessä osassa tehtiin simppeli video, sovitettiin siihen vähän musiikkia ja exportattiin video ulos Premierestä. OSA 2:ssa syvennyttiin stillkuvien animoimiseen ja efektien käyttämiseen animoinnissa. Nyt tässä — osa kolmos osassa keskitytään Premieren tekstityökalun käyttöön. Ei jutella pelkästään työkalusta, vaan että kuinka sitä olisi hyvä käyttää, kuinka käytetään tekstin tyylejä (master styles) ja kuinka tekstistä tehdään luettavampaa.

 

Meitsin suosituimmat Adobe Premiere -PIKANÄPPÄIMET

Dodiin, yksi todella iso (monesti aliarvostettu) osa-alue videoeditoinnissa on PIKANÄPPÄIMET. En voi sanoin tarpeeksi painottaa niiden merkitystä kun editoit videoita — oli sulla sitten mikä tahansa videoeditointiohjelma. Pikanäppäimet nopeuttavat videoeditointityötä ihan älyttömän paljon! Suositukseni onkin, että jos editoit vähänkään enemmän Premierellä (tai muulla ohjelmalla): opettele ohjelman pikanäppäimet — sun editointinopeus käytännössä tuplaatuu ja ylikin. Puhun siis omasta kokemuksesta.

Tässä yllä olevassa videossa on siis pointtina, että avaan vähän mun käytetyimpiä Premieren pikanäppäimiä. Yritän esim. vastata kysymykseen, että mitkä pikanäppäimet on nopeuttanu mun videoeditointia eniten vuosien saatossa.

 

Adobe Premiere & After Effectsin LINKITETTY KÄYTTÖ ja Animation Composer ja Motion Bro -lisäosat (Podcast -tutoriaali)

Julkaisin aivan äskettäin tutoriaalin aiheesta: kuinka Adobe Premierellä ja After Effectsillä työskennellään yhtäaikaa, “linkitetysti” — tai mitenkä sen nyt toteaa suomeksi. Harjoitellaan siis käyttämään ns. “Linked Composition” -systeemiä, jolla nuo kaksi ohjelmaa linkitetään toisiinsa. Tutoriaali kestää sen takia pitkään, koska tutoriaalin aikana tehdään käytännössä kaikki mun YouTube-videoiden Introissa näkyvät animaatiot + selitän suht paljon taas asioita. Animaatiot toteuteaan käyttäen Animation Composer ja Motion Bro -lisäosia, jotka ovat maksullisia (lue lisää artikkelista). Suosittelen näitä lisäosia videolla, koska itse käytän niitä erittäin paljon.

Hanki Animation Composer & Motion Bro

Kun teemme animaatioita tutoriaalissa, käytämme kahta lisäosaa apuna: Animation Composer ja Motion Bro. Näistä linkeistä voit ostaa lisäosat omaan käyttöösi. Mikäli käytät noita linkkejä tehdessäsi ostoksia, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.

 

Miten teet videoihisi LOPPUTEKSTIT Adobe Premierellä (Podcast -tutoriaali)?

Tässä tutoriaalissa näytän kuinka voit tehdä alhaalta ylöspäin scrollaavat LOPPUTEKSTIT (end credits) videoosi Adobe Premierellä. Olet varmasti nähnyt elokuvien lopussa tämän tyyppisiä juttuja — eli opetellaan siis oikeasti tekemään tavallaan elokuvien lopputekstejä. Videon alussa kerron myös kuinka olen itse aiemmin tehnyt lopputekstejä mm. lyhytelokuviini. Tsekkaile tarkemmat videon aiheet ja aikakoodit scrollaamalla tätä kuvaustekstiä alaspäin. Tämä on taas “podcast-tutoriaali” — joten kattele siis jos on aikaa.

 

 

Miten tulostat MONTA VIDEOTA KERRALLA ulos Adobe Premierestä?

Tässä tutoriaalissa kerron kuinka voit tulostaa (exportata) MONTA VIDEOTA KERRALLA ulos Adobe Premierestä. Jotta voit tulostaa monta videota kerralla, tätä varten sun tarvitsee asentaa Adobe Media Encoder tietokoneelle. About tutoriaalin puolesta välistä eteenpäin katsotaan tätä itse asiaa (eli monen videon tulostamista) — eli tutoriaalin alkupuoliskolla selitän kontekstia ja tilanteita liittyen aiheeseen.

 

Miten teet videoosi TEKSTITYKSET (CAPTIONS / SUBTITLES) Adobe Premierellä?

Tässä tutoriaalissa juttelen siis TEKSTITYKSIEN tekemisestä videoon. Tarkemmin ottaen aiheena on DIALOGIN tekstittäminen, eli kun videolla on paljon puhetta — tutkitaan mitenkä tällaisia kohtia kannattaisi tekstittää. Tekstitykset tehdään käyttämällä CAPTIONS-layeriä.

Videon alkupuoliskolla selitän aiheesta hieman kontekstia, kuinka luot CAPTIONS -layerin + tsekkaillaan miten se toimii. Tutoriaalin about puolesta välistä eteenpäin katsotaan tätä itse asiaa, eli kuinka tekstityksien teko tapahtuu käytännössä. Lopuksi tulostetaan (export) video ulos tekstityksien kera.

SUBTITLES vs. CAPTIONS?

Kun on puhe videoiden/elokuvien tekstityksistä, olen ainakin itse tottunut puhumaan niistä “subtitles” -termillä. Adobe Premieressä kuitenkin käytetään termiä CAPTIONS ja sen takia täytyy käyttää kyseistä termiä tässä tutoriaalissa. Jotkut ihmiset (itseni mukaan lukien) ymmärtävät kuitenkin paremmin tuon “subtitles” -termin, joten sen takia liitän tuon termin mukaan kun puhun tästä aiheesta.

 

 

Äänenkäsittely ja oman PUHEÄÄNEN muokkaaminen Adobe Premierellä

Tässä tutoriaalissa jutellaan AUDION- & ÄÄNENKÄSITTELYSTÄ Adobe Premierellä, kuinka esim. Audio Track Mixeriä käytetään + miten muokkaan omaa PUHEÄÄNTÄ, jonka olen nauhoittanut pöytämikillä (Røde NT USB).

Videon alkupuoliskolla esittelen mun simppelin audio setupin (tietokonepöytä / pöytämikki / OBS Studio), sen jälkeen kerron että MIKSI työskentelen äänen kanssa niin kuin työskentelen — sitten kerron Audio Track Mixerin käytöstä pintapuolisesti ja tutoriaalin about puolesta välistä eteenpäin katsotaan, kuinka muokkaan mun puheääntä ääniefektien ja Audio Track Mixerin avulla.

OBS Studion perusteet

Tein vastikään tutoriaalin OBS Studion käytöstä, eli siitä kuinka nauhoitan tietokoneeni näyttöä ja pöytämikillä omaa puheääntä. Tsekkaa ihmeessä mikäli aihe kiinnostaa!

Hanki hyvä puhemikki

Kerron tutoriaalissa, että millä mikillä itse nauhoitan omia puheita ja lupasin linkata videon alle kuvaustekstiin hyviä puhemikki -vaihtoehtoja. Tässä niitä olisi:

 

 

Tärisevän videon VAKAUTTAMINEN Adobe Premieressä (Warp Stabilizer perusteet)

Olrait! Tässä tutoriaalissa tsekkaillaan miten (hieman) tärisevää videokuvaa vakautetaan Warp Stabilizer -efektillä Adobe Premieressä. Tutoriaalissa tsekkaillaan Warp Stabilizer -efektin peruskäyttöä, miten sitä käytetään erilaisten videoklippien kanssa, minkälaisia asetuksia efektistä löytyy ja myös ratkotaan erilaisia ongelmatilanteita. Ylipäätään pointtina mulla on näyttää miten olen ITSE tottunut efektiä käyttämään.

Kantsii lukea vielä tämä artikkeli Warp Stabilizerin käytöstä jos innostaa!

 

 

 

Jos Premiere EI ANNA TUODA Audiota tai Videota aikajalle — mitä tehdä? (aloittelijoille)

Tässä videossa haluan antaa erääseen suht turhauttavaan ongelmaan/asiaan vastauksia. Tai no — niin kauan tämä juttu on ns. “ongelma” kun et tiedä siihen ratkaisua — oikeastihan selvennän vaan erään Premieren ominaisuuden käyttöä. Eniveis, tämä tilanne tulee jossain kohtaa vastaan jokaisella meistä — olit sitten aloittelija tai ammattilainen. Itsehän olen aikanaan yrittänyt monta monta tuntia selvittää, mistä tämä ongelma johtuu ja nyt haluan tehdä & antaa tästä aiheesta jonkinlaisen vastauksen tänne kanavalle.

Mikäli tätä videota katsomalla ei selviä tämä juttu, tsekkaa tämä artikkeli.

Toivottavasti opit jotain uutta!

 

Editoi nopeammin videoita Adobe Premieressä tällä  kikalla / pikanäppäimellä!

Tämä on podcast-tutoriaali aiheesta: jos mietin että mikä PIKANÄPPÄIN on säästänyt multa työaikaa eniten, niin se on kyllä ZOOM-työkalun käyttö näppäimistöstä käsin. Elikkä: kannattaa siirtää siis kaikki Zoomaustyö (tai suurin osa siitä) näppäimistöön, toisin sanoen tee Zoomista pikanäppäin. Ei kannata zoomata käyttämällä hiirtä, sillä se on todella hidasta (toki joskus täytyy). Kun aikanaan tajusin siirtää suurimman osan Zoomaustyöstä näppäimistöön, huomasin kuinka oma videoeditointinopeuteni suoraan sanottuna tuplaantui. Enkä edes liioittele, kun näin sanon. 👍 toivottavasti sulle käy samoin!

 

 

Miten teet TEKSTITYKSET videoon Adobe Premierellä 2021?

Tämä on uudempi video (2021) tästä Miten teet tekstityksiä videoon Adobe Premierellä -aiheesta. Eli; kun Adobe Premieren tekstitys-työkaluun tuli isompi päivitys vuoden 2021 aikana, tässä videossa katsellaan kuinka tuota uutta TEKSTITYS-työkalua (TEXT-tool) käytetään — ja kuinka sillä tehdään tekstityksiä videoihin. Videolla jutellaan myös tekstityksien tyyleistä (styles) ja kerron muutaman ajatuksen kuinka tekstitykset otetaan ulos Premierestä. 👍

 

 

3 VIDEO- & ELOKUVANTEKO YouTube-kanavaa, joita kannattaa seurata

Tässä videossa käyn läpi 3 videon- & elokuvanteko-aiheista YouTube-kanavaa, joita itse seuraan suhteellisen aktiivisesti. Videon lopussa käydään vielä 3 (bonus)YouTube-kanavaa läpi samoihin aiheisiin liittyen, joten katso ihmeessä video loppuun asti. Seuraa näitä YouTube-kanavia mikäli haluat tehdä parempia videoita / elokuvia.

Olen opiskellut oikeastaan kaiken videoiden tekemiseen liittyvän YouTuben kautta, eli en ole käynyt virallista elokuva”koulua” — vaan YouTube on ollut mun opettaja & koulu. Tästä syystä haluan esitellä niitä YouTube-kanavia, jotka ovat auttaneet itseäni matkan varrella.

 

 

***Tämä artikkeli jatkuu heti kun saan valmiiksi seuraavia Premiere -aiheisia videoita.***

 

 

Toivottavasti Adobe Premiere tulee pikkuhiljaa tutuksi!

Jees, tähän artikkeliin tosiaan kasailen kaikki mun tekemät Premiere -aiheiset tutoriaalit. Tutoriaaleja tippuu aina silloin tällöin — mulla on nimittäin aika kiirus yleisesti ottaen + nää tutoriaaliprojektit on ollu aika pitkiä — nimimerkillä esim. kahden tunnin mittaista tutoriaalia ei editoi ihan yhdessä illassa. Siitä voit olla kuitenkin varma, että niitä tippuu tosiaan aina silloin tällöin 🙂

Kiitoksia lukemisesta ja kiitoksia katsomisesta!

Loppusanat, linkitetty kompositio After Effects ja Premiere

Tilaa kanava!

Jees, kiitokset vaan tutoriaalieni katsomisesta! Mikäli tykkäsit videoista, muista tosiaan TYKÄTÄ ja laittaa ihmeessä myös kanava tilaukseen! Kiitos!

Hanki Adobe Premiere CC

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Premiere Pro? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Premiereä.

Lue muita videoeditointi -aiheisia artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita käytän päivittäin työssäni ja joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

EEPPINEN MUISTIKORTTI (VIDEOKUVAUKSEEN): Kingston 128GB SDXC UHS-II Memory Card »

LOISTAVA KAMERAN VAKAUTTAJA: DJI Ronin S »

PARAS JÄRKKÄRIN GORILLAPOD: Joby GorillaPod 3k »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ: käytä NordVPN:ää »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parantaakseen sivuston käyttömukavuutta. Mikäli olet asian kanssa ok, paina "Hyväksy" -painiketta. Hyväksy Tietosuojalauseke »