Etusivu Blogi Adobe PREMIERE tutuksi — opi käyttämään ohjelmaa ja editoimaan videoita (tutoriaalit ovat ilmaisia)

Adobe PREMIERE tutuksi — opi käyttämään ohjelmaa ja editoimaan videoita (tutoriaalit ovat ilmaisia)

kirjoittanut Johe
adobe premiere tutuksi opi käyttämään ohjelmaa ja editoimaan videoita

Opi editoimaan videoita Adobe Premiere Pro:lla — ilmaiseksi!

Jos olet eksynyt aikaisemmin tänne mun blogiin (tai YouTube-kanavalle), tiedät ehkä että olen tehnyt tutoriaaleja aiheesta Adobe Premiere — ja videoeditointi. Mun tavoite on jakaa YouTube-kanavalle käytännössä kaikki tieto, mitä itse opin matkan varrella. Olen tätä jo vähän yli vuoden päivät työstänytkin, eli oon tehny YouTube-kanavalle pidempiä Adobe Premiere Pro -tutoriaaleja (+ muista Adobe ohjelmista), joissa kerron suht perusteellisesti kuinka ohjelmaa käytetään. Mikäli sua siis kiinnostaa oppia editoimaan videoita Adobe Premierellä — seuraile meitsin YT-kanavaa!

Tästä artikkelista löydät mun tekemät Adobe Premiere -aiheiset tutoriaalit

Tämän artikkelin idea on, että tänne kasaan kaikki mun YouTube-kanavan Adobe Premiere Pro -aiheiset tutoriaalit. Eli tämä artikkeli kasvaa ajan saatossa sitä mukaa kun tutoriaaleja tulee lisää. Pidemmittä puheitta: scrollaile hieman alaspäin ja ei muuta kuin katselemaan videoita. Niitä katsomalla sun pitäis saada Adobe Premierestä irti perusoppi ja paljon enemmänkin.

Ainut mitä pyytäisin on, että jos koet että videoista on sulle hyötyä  — tykkää videoista ja tilaa mun YouTube-kanava! Tuo ”videoista tykkääminen” auttaa siis siihen, että YouTube osaa näyttää videoita isommalle yleisölle. Kiitos jos niin teet ja kiitoksia myös katsomisesta 🙂

Podcast -tutoriaali?

Kutsun näitä alla olevia tutoriaaleja ns. ”Podcast -tutoriaaleiksi” -koska niissä on paljonkin podcast-mäisyyksiä: Juttelen asioista tavallaan suht perusteellisesti ja pitkään, eikä mulla ole kiire mihinkään. YouTube-videothan ovat normaalisti tyypillisesti aika tiiviitä: kestoltaan about viidestä minuutista 20 minuuttiin. Mun YouTube-kanavalla videoiden pituudet ovat vaihdelleet puolesta tunnista yli pariin tuntiin. Olen todennut, ettei näitä asioita voi selittää parissa minuutissa — ei sitten niin millään, jos aikoo perusteellisemmin opettaa.

 

Adobe Premiere PERUSTEET OSA 1 — aloittelijoille ja vähän kokeneemmillekin tekijöille (Podcast -tutoriaali)

Tutoriaalissa kerron tosiaan (nimensä mukaan) Adobe Premieren perusteet — kuinka kyseistä ohjelmaa kantsii alkaa käyttämään, mitä mun mielestä tärkeitä juttuja ohjelman suhteen kannattaisi ottaa huomioon. Tutoriaalin aikana editoidaan simppeli video, käsitellään sen värejä, lisätään musiikkiraita ja tulostellaan (exportataan) video ulos Premierestä.

Kaikki nää alla olevat tutoriaalit (tämä mukaanlukien) ovat tosiaan todella pitkiä verrattuna tyypillisiin YouTube-videoihin, mutta sen lupaan että niissä on kuitenkin asiaa alusta loppuun saakka. Kantsii ottaa kahvikuppi viereen, nostaa jalat pöydälle ja alkaa katselemaan videoita.

Hanki Adobe Premiere Pro tai After Effects

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Premiere Pro tai After Effects? Tuossa on linkit Adoben virallisille sivuille, josta voit ostaa ohjelmat. Mikäli ostat noiden linkkien kautta ohjelmat, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.

Adobe After Effects Perusteet

Olen tehnyt myös tutoriaalin Adobe After Effectsin perusteista, joten katsele ihmeessä sekin mikäli kiinnostusta löytyy.

 

Adobe Premiere ja omat kustomoidut KÄYTTÖLIITTYMÄT

Tässä tutoriaalissa juttelen tavallaan mun järjestelemästä Adobe Premiere -käyttöliittymästä — eli minkälaisia ikkunoita mulla on Premieressä aina auki editoidessani videoprojekteja. Oman ”käyttöliittymän” tekeminen on siinä mielessä erittäinkin tärkeää, että kun sulla ei oo ns. mitään ylimääräistä näkyvissa editoidessasi videoita — säästät rutkasti aikaa, koska sun huomio ei kiinnity ”turhiin” Premieren ikkunoihin ja välilehtiin. You know. Pikkujuttuja, mutta erittäin merkittäviä pitkässä juoksussa (Premieressä on itseasiassa suht paljon tämmösiä pieniä asioita, mitä ei vaan heti välttämättä tiedä).

Googlen mainoksia

 

Adobe Premiere PERUSTEET OSA 2: Stillkuvien animointi (Podcast -tutoriaali)

Tässä tutoriaalissa opiskellaan kuinka ANIMOIDAAN asioita Premierellä. Tässä (OSA 2:ssa) syvennytään tosiaan stillkuvien animoimiseen ja efektien käyttämiseen animoinnissa. Lyhyesti todettuna tehdään stillkuvista periatteessa ”Slideshow” -tyyppinen animaatio. Jutellaan myös paljon kaikenlaisista animaatioiden tekemisen periaaatteista ja tavallaan tavoista, joita mulle on esimerkiksi kehkeytynyt vuosien varrella. Lue tarkemmin tutoriaalista aikaisemmin kirjoittamastani artikkelista.

Simppeleiden animaatioiden tekeminen on kannattavaa vielä osata Premieressä, mutta jos animaatiorojektit menee vähänkään monimutkaisemmaksi — kannattaa siinä vaiheessa suosiolla siirtyä After Effectsin puolelle. Just saying 🙂

 

Adobe Premiere PERUSTEET OSA 3: Tekstityökalun käyttö & tekstin tyylit (Master Styles) ja tekstin luettavuus (Podcast -tutoriaali)

Tätä tutoriaalia oli pyydetty multa muutamaankin otteeseen — eli tutoriaalia, missä avaisin vähän Premieren tekstityökalun käyttöä. Tämä aihe on jäänyt jostain syystä pois mun aikaisemmista videoista.

Adobe Premiere Pro:n perusteet ensimmäisessä osassa tehtiin simppeli video, sovitettiin siihen vähän musiikkia ja exportattiin video ulos Premierestä. OSA 2:ssa syvennyttiin stillkuvien animoimiseen ja efektien käyttämiseen animoinnissa. Nyt tässä — osa kolmos osassa keskitytään Premieren tekstityökalun käyttöön. Ei jutella pelkästään työkalusta, vaan että kuinka sitä olisi hyvä käyttää, kuinka käytetään tekstin tyylejä (master styles) ja kuinka tekstistä tehdään luettavampaa.

 

Meitsin suosituimmat Adobe Premiere -PIKANÄPPÄIMET

Dodiin, yksi todella iso (monesti aliarvostettu) osa-alue videoeditoinnissa on PIKANÄPPÄIMET. En voi sanoin tarpeeksi painottaa niiden merkitystä kun editoit videoita — oli sulla sitten mikä tahansa videoeditointiohjelma. Pikanäppäimet nopeuttavat videoeditointityötä ihan älyttömän paljon! Suositukseni onkin, että jos editoit vähänkään enemmän Premierellä (tai muulla ohjelmalla): opettele ohjelman pikanäppäimet — sun editointinopeus käytännössä tuplaatuu ja ylikin. Puhun siis omasta kokemuksesta.

Tässä yllä olevassa videossa on siis pointtina, että avaan vähän mun käytetyimpiä Premieren pikanäppäimiä. Yritän esim. vastata kysymykseen, että mitkä pikanäppäimet on nopeuttanu mun videoeditointia eniten vuosien saatossa.

Googlen mainoksia

 

Adobe Premiere & After Effectsin LINKITETTY KÄYTTÖ ja Animation Composer ja Motion Bro -lisäosat (Podcast -tutoriaali)

Julkaisin aivan äskettäin tutoriaalin aiheesta: kuinka Adobe Premierellä ja After Effectsillä työskennellään yhtäaikaa, ”linkitetysti” — tai mitenkä sen nyt toteaa suomeksi. Harjoitellaan siis käyttämään ns. ”Linked Composition” -systeemiä, jolla nuo kaksi ohjelmaa linkitetään toisiinsa. Tutoriaali kestää sen takia pitkään, koska tutoriaalin aikana tehdään käytännössä kaikki mun YouTube-videoiden Introissa näkyvät animaatiot + selitän suht paljon taas asioita. Animaatiot toteuteaan käyttäen Animation Composer ja Motion Bro -lisäosia, jotka ovat maksullisia (lue lisää artikkelista). Suosittelen näitä lisäosia videolla, koska itse käytän niitä erittäin paljon.

Hanki Animation Composer & Motion Bro

Kun teemme animaatioita tutoriaalissa, käytämme kahta lisäosaa apuna: Animation Composer ja Motion Bro. Näistä linkeistä voit ostaa lisäosat omaan käyttöösi. Mikäli käytät noita linkkejä tehdessäsi ostoksia, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.

 

***Tämä artikkeli jatkuu heti kun saan valmiiksi seuraavia Premiere -aiheisia videoita.***

 

Toivottavasti Adobe Premiere tulee pikkuhiljaa tutuksi!

Jees, tähän artikkeliin tosiaan kasailen kaikki Premiere -aiheiset tutoriaalit. Tutoriaaleja tippuu aina silloin tällöin, mulla on nimittäin aika kiirus yleisesti ottaen + nää tutoriaaliprojektit on ollu aika pitkiä — nimimerkillä esim. kahden tunnin mittaista tutoriaalia ei editoi ihan yhdessä illassa. Siitä voit olla kuitenkin varma, että niitä tippuu aina silloin tällöin. 🙂

Kiitoksia lukemisesta ja kiitoksia katsomisesta!

Loppusanat, linkitetty kompositio After Effects ja Premiere

Tilaa kanava!

Jees, kiitokset vaan tutoriaalieni katsomisesta! Mikäli tykkäsit videoista, muista tosiaan TYKÄTÄ ja laittaa ihmeessä myös kanava tilaukseen! Kiitos!

Hanki Adobe Premiere CC

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Premiere Pro? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Premiereä.

Lue muita videoeditointi -aiheisia artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita käytän päivittäin työssäni ja joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi HINTAHAARUKAN eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

MEITSIN VIDEOKUVAUS-JÄRKKÄRI: Panasonic Lumix GH5 »

EEPPINEN MUISTIKORTTI (VIDEOKUVAUKSEEN): AngelBird, AV PRO SDXC, UHS-II, 128 Gb »

LOISTAVA KAMERAN VAKAUTTAJA: DJI Ronin S »

PARAS JÄRKKÄRIN GORILLAPOD: Joby GorillaPod 3k »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ: käytä NordVPN:ää »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parantaakseen sivuston käyttömukavuutta. Mikäli olet asian kanssa ok, paina "Hyväksy" -painiketta. Hyväksy Tietosuojalauseke »