Etusivu Blogi ILMAISIA 4k & Full HD -VIDEOITA projektejasi varten — tässä 4 sivustoa

ILMAISIA 4k & Full HD -VIDEOITA projektejasi varten — tässä 4 sivustoa

kirjoittanut Johe
ilmaiset-video-pankit-mies-menestys

Rojaltivapaita VIDEOITA projekeihin

Olen puhunut aikaisemmin pakoista, joista niitä saa ladattua ilmaisia kuvituskuvia niin henkilökohtaiseen kuin kaupalliseen käyttöön — laskelmieni mukaan olen listannut 13 ilmaista & mielestäni parasta kuvapankkia tänne blogiin. Alku-fiilistelyksi voit niitä tsekkailla näistä linkeistä jos haluat:

Jees, kuvapankeista vain lyhyenä mainintana ensin — mutta onko siis olemassa ILMAISIA VIDEOpankkejakin? On — niitä on toistaiseksi vähemmän ja niissä on yleensä tiukempia rajoituksia verrattuna kuvapankkeihin, mutta tsekkaillaan niitä läpi tässä artikkelissa. Ilmaisia videoita löytyy monista paikoista niin, että ensin tullaan sivuston ”pääsivulle” (blogi, tms. muu sivusto)  ja ”ilmaiset videot” löytyvät joltain alasivulta tai ”freebies” -osiosta — tavallaan osana isompaa kokonaisuutta.

Vain parhaat sivustot pääsivät tälle listalle

Listaan tähän artikkeliin VAIN paikkoja, joista ITSE VOIN ja rehellisesti JAKSAN ladata videoita. Ilmaisia videoita löytyy monilta muiltakin sivustoilta, kuten Stock Footage 4 Free, VidsPlay jne. mutta kyseisten sivustojen käyttöliittymä ei joko miellyttänyt, tai niihin oli esimerkiksi pakko tehdä tunnukset ennen kuin pystyi lataamaan mitään. Joten, vaikka on ilmaisesta asiasta kyse – voi olla pienestäkin asiasta kiinni miksei ilmaistakaan jaksa ladata.

Eli tässä muutama kriteeri, jotka läpäistyään sivusto pääsi tälle listalle:

  • Hyvännäköinen ja helposti lähestyttävä käyttöliittymä
  • Ei tarvinnut rekisteröityä
  • HD- tai 4k -videoita
  • Lisenssi CC0, tai että korkeintaan joutuu merkitsemään tekijän projektiin

Jees, eli näistä mestoista saat ilmaisia videoita projekteihisi

 

1. Pexels Videot

pexels-video-ilmaisia-videoita-kayttoonTäältä saa hyviä ja hyvälaatuisia videoita .mp4 -muodossa ja voit käyttää videoita missä projektissa tahansa — henkilökohtaisessa ja kaupallisessa. Videot ovat CC0 -lisenssillä, joten tekijämerkinnöistä ei välttämättä tarvitse huolehtia. Tottakai — aina on hyvä kiittää tekijää, mutta Pexelssistä ladatuilta videoilta se ei ole tosiaan vaadittua.

 

2. Pixabay Videot

upeita-ilmaisia-videoita-pixabayPixabay on upea paikka. Pixabaysta voit löytää myös ilmaisia 4k-videoita! Videot ovat ladattavissa .mp4-muodossa ja ilman tekijämerkintöjä. Käytä videoita henkilökohtaisissa- tai kaupallisissa projekteissa. Nice!

 

3. Videezy

videezy-free-videos-for-commercial-or-personal-useVideezy on ”ihan hyvä” paikka ja se on osa isompaa ”Eezy” -verkostoa. Täältä saat ilmaisia videoita — myöskin .mp4 -muodossa ja HD-laadulla, mutta Videezystä ladattujen videoiden suhteen joudut merkitsemään projektiisi niiden tekijätiedot. Ei nyt mikään iso ”miinus”, mutta yksi työvaihe enemmän. Ihan hyviä videoita Videezystä kuitenkin löytyy.

 

4. Videvo

videvo-ilmaisia-rojaltivapaita-videoita-projekteihinTämäkin on ”ihan hyvä” mesta. Videvosta saat ladattua ilmaisten videoiden lisäksi paljon muutakin, kuten video-efektejä/templaatteja, musiikkia ja ääniefektejä. Yleensä videot ovat HD-laadulla, .mp4-muodossa ja voit käyttää niitä projekteissasi ilman tekijämerkintöjä – mutta perehdy ihmeessä ensin Videvon eri lisensseihin!

Huomaa, että ILMAISET videot ovat ”FREE” merkinnällä, kun niitä etsit. Mikäli videon ylälaidassa on ”salama” -ikoni, se on Premium-sisältöä.

 

5. BONUS: POND5 ”Public Domain (free)” -osio

pond5-public-domain-free-videosJos POND5.com ei ole vielä tuttu, pistä tämä paikka jonnekin ylös! Tämä on suoraan sanottuna SUOSITUIN paikkani, josta löydän (maksullista) musiikkia, videoita, After Effects -templaatteja, ääniefektejä ja muuta. Kerron POND5:sesta lisää jossain muussa artikkelissa, mutta MIKSI se on nyt täällä bonuksena ilmaisten videoiasioiden joukossa?

Pond5 Public Domain

Pond5.comista löytyy oma ilmaisten videoiden osio; ”Public Domain (free)”, josta löydät ilmaisia videoita. Public Domain (free) -osiosta löydät VANHOJA — about sota-ajan videoita, joita voit käyttää projekteissa, joilla ET tavoittele rahaa tai muuten mainosta tuotteita. Löydät tämän osion, kun etsit mitä tahansa asiaa POND5:sta ja ”hakukriteereihin” laitat kriteeriksi ”Public Free Domain”.

Itse en ole koskaan ladannut tuolta Public Domain (free) -osiosta mitään, mutta ajattelin silti kertoa siitä tänne blogiin, että sellainenkin paikka on — tiedoksi siis vain!

 

Lista täydentyy toivottavasti jatkossa

On jo pitkään pitänyt kirjoittaa tästä aiheesta, mutta on ollut kaikkea muuta hässäkkää tässä. Hei, ja näistä listaamistani paikoista oikeasti suosin KAHTA ENSIMMÄISTÄ eniten (eli Pexels Video ja Pixabay), mutta nuo pari muutakin paikkaa (Videezy ja Videvo) pääsivät kuitenkin listalle, koska niissä oli OK -käyttöliittymä ja videoita pääsi lataamaan suhteellisen helposti. Täydennän tätä listaa heti kun tulee ilmi joku uusi kriteerit täyttävä mesta, mistä saa ladattua ilmaisia ja laadukkaita videoita.

Hyviä Videoeditointi -läppäreitä

Videoista ja videoeditoinnista puheenollen — ootko miettiny videoeditointiin soveltuvan LÄPPÄRIN ostoa? Tässä pari vaihtoehtoa: Asus ROG GL503 15,6″ tai Asus ROG Strix GL504GM 15,6″.

Tsellasta, kysele ja kommentoi alle jos jokin asia jäi mietityttämään!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä