Etusivu Blogi Kryptovaluutat joihin olen sijoittanut 2021

Kryptovaluutat joihin olen sijoittanut 2021

kirjoittanut Johe
kryptovaluutat sijoittaminen 2021

Kryptovaluutat, joihin olen sijoittanut rahaa vuonna 2021

Kryptovaluutat on tämän hetken yksi kuumimmista puheenaiheista. Erilaisia kryptovaluuttoja on kymmenen vuoden aikana ilmestynyt/tehty todella paljon — niitä on itseasiassa tuhansia. Jotkut niistä ovat aivan huijausta — mutta jotkut projektit ovat taas todella valideja ja hyviä projekteja & sijoituskohteita. Mistä tietää, että mihin kryptovaluutoihin kannattaa alkaa sijoittamaan? Mistä löytää tietoa? Mihin kryptovaluuttoihin olen itse sijoittanut? Näihin kysymyksiin yritän antaa vastauksia tässä artikkelissa.

Pakko sanoa tähän alkuun, että useiden kryptojen käyttötarkoitusta ja pointtia on suht vaikea pukea sanoiksi — ainakin selvällä suomen kielellä 😆 olenkin tämän takia lainannut virallisilta sivuilta englanninkielisiä tekstejä mun oman tekstin tueksi + videoita, jotta saisit niistä viimeistään kiinni. No mutta — yritän parhaani.

Dodiin — mihin kryptovaluutoihin itse olen sijoittanut rahaa — ja miksi? Tsekkaillaan näitä alapuolella 👇

En ole sijoitusneuvoja

Pieni discleimeri tähän väliin, että EN OLE KENENKÄÄN SIJOITUSNEUVOJA — eikä näitä mun juttuja täällä todellakaan kannata ottaa sijoitusvinkkeinä. En ole  ammattilainen tässä hommassa, vaan itsekin vasta aloittelen. En ole sponsoroitu minkään yrityksen puolesta sanomaan näitä tässä artikkelissa mainittuja asioita. Tässä artikkelissa mainitut asiat eivät ole sijoitusvinkkejä, tee AINA omat tutkimuksesi ennen kuin sijoitat.

Olen vain random dude

Ei pidä uskoa jokaisen internetissä blogaavan / YouTubettavan tyypin sanoja. Minäkin olen vain ”yksi random tyyppi” netissä, you know. Eniveis, haluan silti jakaa blogissani sen tiedon joka MULLE on tarttunut muutaman kuukauden aikana matkaan.

Kryptovaluutat & sijoittaminen — miten päästä alkuun?

Kirjoitin vähän aikaa sitten artikkelin, jossa pohdin syitä miksi aloitin sijoittamaan kryptovaluutoihin ja miten kryptovaluutta-sijoittamisen kanssa päästään alkuun. Lue ihmeessä kyseinen artikkeli ENNEN kuin jatkat tämän artikkelin lukemista.

 

 

Kryptovaluutat ja niiden tutkiminen

Tee aina tutkimusta, katso videoita, lue, etsi tietoa just sua kiinnostavista kryptoprojekteista ENNEN kuin sijoitat. Kun olet tehnyt tutkimusta, tiedät paremmin että MIKSI olet sijoittamassa kyseiseen projektiin rahaa. Älä heitä summa mutikassa rahaa ”vaan johonkin” projektiin, vaan tosiaan tutustu siihen ensin. Kryptovaluuttoja on todella paljon ja  tehtävänä on löytää sieltä ne mahdolliset helmet, jotka voivat hyvässä lykyssä moninkertaistaa oman sijoituksen arvon.

Listan seuraamistani kryptoaiheisista paikoista & YouTubettajista

(Sama lista löytyy itseasiassa edellisestäkin kirjoittamastani artikkelista):

Itse seuraan aikalailla päivittäin näitä kanavia ja yritän parhaani mukaan tutkia & löytää uusia hyviä sijoituskohteita. Älä tietenkään sokeasti usko kaikkea mitä näet / kuulet netissä, sillä samanlaisia – tavallisia ihmisiä he ovat kuin mekin. Juuri tämän asian takia seuraan MONIA ERI tubettajia ja tahoja, jotta kuulen mahdollisimman monen eri ihmisen mielipiteen tietyistä projekteista. Videoiden katsomisen lisäksi käyn lukemassa ja tutkimassa aihetta myös itse. Aiheeseen perehtyneiden ystävien kanssa kannattaa myös keskustella näistä jutuista.

Tavoitteena löytää alihinnoitellut helmet

Tuhansien kryptojen joukkoon mahtuu monenlaista ja mun tavoite on löytää niiden joukosta ns. ”alihinnoitellut helmet” —  elikkä sellaiset kryptovaluuttaprojektit, joiden arvo on tällä hetkellä jotain aivan mitätöntä (esim. 0.004$), mutta niillä on hyvät mahdollisuudet kasvaa vaikkapa satoihin / tuhansiin euroihin. Vähän niin kuin Bitcoin, sen arvo on ollut ihan alkuaikoina jotain dollarin tuhannesosia ja nyt sen arvo on pyörinyt 50 000$ – 60 000$ välissä. Elikkä jos sijoittaa projektiin XY vaikka 200€ kun sen arvo on jottain 0,001$ — ja muutaman vuoden kuluttua jos tuon arvo on vaikka 10$ niin sun sijoituksen arvo erittäinkin moninkertaistunut. Etsivä löytää.

Mitä kautta sijoitan kryptovaluutoihin?

Lyhyt vastaus: sijoitan BINANCEN kautta, se on Kiinalainen kryptovaluuttapörssi. Lukase tosiaan mun edellinen artikkeli liittyen kryptovaluutta-sijoittamiseen — siellä juttelen hieman enemmän Binancesta.

kryptovaluutat kurssit tutkiminen

 

Pidemmittä puheitta — listaan alle kryptovaluutat, joihin oon itse laittanu rahaa 👇 viimeiseksi jutellaan hieman Bitcoinista ja Ethereumista. Huom: mitkään näistä alla olevista ei ole sijoitusneuvoja. En ole sijoitusneuvoja.

 

 

1. Kryptovaluutat & ostoprosessit — VeChain (VET)

VeChain (VET) on tehnyt mulle ehdottomasti isoimmat tuotot tässä parin kuukauden aikana ja uskon että se tulee nousemaan vielä tämän vuoden puolella moninkertaisesti. VeChainin pointti on tiivistetysti sellainen, että sen avulla / kautta ratkotaan erilaisia ongelmia ostamisprosesseihin liittyvissä tapahtumissa — esim. siihen että varmistetaan, että jokin tietty tuote on käynyt tietyt prosessit läpi ja tuote on mitä sen väitetään olevan (validointi). VeChain liittyy oikeastaan kaikkeen mitä ihmiset ostavat — sen takia sille on tarvetta & sen takia uskon että se kasvaa vielä todella paljon.

Tässä englanninkielistä selitystä: VeChain (VET) is a blockchain-powered supply chain platform. Begun in 2015 and launched in June 2016, VeChain aims to use distributed governance and Internet of Things (IoT) technology to create an ecosystem which solves some of the major problems with supply chain management.”

Tässä toinen video VeChainiin liittyen joka kantsii vilasta

 

 

 

2. Binance Coin (BNB)

Binancen oma coini, elikkä Binance Coin (BNB) on ollut myös yksi parhaista sijoituksista mitä oon sattunut tekemään. Sillä on ihan käyttötarkoituksensakin, elikkä jos ostat Binance Coinilla (Binancessa) muita kryptoja, saat näistä ostotapahtumista alennusta. Siinä on esimerkiksi yksi syy miksi ihmiset ovat sitä ostaneet ja miksi se on kasvanut lyhyessä ajassa itseasiassa kolmanneksi suurimmaksi kryptovaluutaksi (markkina-arvoltaan). Sillä voi toki tehdä paljon muutakin — ja ehkä parempi että käyt lukemassa ihan Binancen virallisilta sivuilta tarkempia tietoja.

binance coin bnbVeikkaan, että Binance Coinin arvo tulee vielä ainakin tuplaantumaan tämän vuoden puolella. Se on noussut muutamassa kuukaudessa tuolta about 70$ arvosta 500-600$ hujakoille.

Tästä tiivistä selitystä mikä on Binance Coin

 

 

3. Cardano (ADA)

Mitä nyt olen Cardanoa (ADA) -projektia tutkinut, niin se tuntuu vuorenvarmalta sijoituskohteelta tällä hetkellä, jolla ei ole suunta kuin ylöspäin (tulevaisuudessa). Cardanon kurssi ei välttämättä aivan lähiviikkoina vielä huimasti nouse, mutta sanotaanko muutaman vuoden sisään JOS EN näe Cardanon hinnan olevan 3-10$ hujakoilla — niin ihmettelen. Sitä ovat myös monet tutut ja ystävät kehuneet, joidenka kanssa olen kryptoista vaihtanut ajatuksia.

Tässä Cardanosta selvennystä

Cardano vs. ADA

Eniveis, Cardano ja ADA ovat kaksi erillistä asiaa: elikkä Cardano on itse blockchain, jossa ADA (eli Cardanon token) toimii. Cardanon pointti ratkoa tiettyjä ongelmia, joita esim. Bitcoiniin (ja Ethereumiin) liittyy: skaalautuvuus, yhteentoimivuus ja kestävyys.

 

Tässä myös toinen hyvä selitysvideo Cardanosta (ADA)

Jos joku juuri kryptovaluuttojen kanssa aloitteleva henkilö X kysyy multa, että mihinkä kryptoon sitä kannattaisi laittaa rahaa kiinni — niin tyyliin ensimmäisenä tulee mieleen juurikin Cardano (ADA). Cardano on kyllä kova. 😉

Mikä on Blockchain?

On ollut puhetta termistä ”Blockchain” — ja jos et tiedä mikä Blockchain on / mitä se tarkoittaa, katso esimerkiksi tämä video aiheesta.

 

 

4. Bittorrent (BTT) — kryptovaluutat & tiedostojen siirto

Bittorrent on yksi maailman isoimmista tiedoston välitys-systeemeistä (peer to peer). Tiedostojen siirtoihin liittyvät asiat ja niiden tarve ainoastaan oikeastaan kasvaa tulevaisuudessa, joten näen että BTT -kryptolla on potentiaalia kasvaa jossain kohtaa todella isoksikin. Bittorrentilla on yhteistyösopimuksia niin Netflixin, Googlen ja muiden isojen toimijoiden kanssa. Nyt tällä hetkellä Bittorrentin (BTT) arvo on luokkaa 0.008$, joten sitä saa todella halvalla vielä.

Tässä selitystä Bittorrentista

 

Tässä myös hyvää selitystä BTT:n hinta-arviosta ja muusta

Bittorrentilla on kehitteillä esim. tiedostonjako -systeemi (BTFS) ja kun se julkaistaan, luultavasti Bittorrentin hinta pompahtaa ylöspäin. Myöskin Bittorrentin seuraajat (Twitter) ovat olleet kasvussa viime aikoina.

 

5. Holochain (HOT) — vihreämpi krypto

Holochain on ehkä Blockchainin jonkinasteinen korvaaja — ehkä. Blockchainia on kritisoitu esimerkiksi sen runsaasta energiakulutuksesta ja hitaudesta, joten ei mikään ihme että jossain vaiheessa ihmiset ovat alkaneet kehittämään Blockchainin tilalle korvaajia. Holochain on ilmeisesti ”vihreämpi” vaihtoehto toimintamalliltaan. Holochainin päälle voi rakentaa omia — enemmän kustomoitavissa sovelluksia.

Tässä Coin Bureaun selvennystä Holochainista

Video on yli vuoden vanha, mutta eipä tuo Holochainin perusperiaate hirveästi ole ainakaan (ilmeisesti) muuttunut.

Holochain vaikuttaa mun mielestä mielenkiintoiselta projektilta — ja JOS projektille tulee enemmän kysyntää ja se on oikeasti toimiva & hyvä alusta uusille kryptoprojekteille — uskon että Holochain tulee kyllä kasvamaan. No — aika näyttää onko oma fiilis & sijoitus ollut oikea Holochainin suhteen. Vaikea sanoa vielä.

MIten Holochain toimii?

Tässä on ihan Holochainin tekijöiltä selvennöstä projektista. En väitä että olet videon katsomisen jälkeen yhtään sen viisaampi (video on aika tekniikkapainoitteinen), mutta tässäpä tuo nyt on kuitenkin. Käy myös lukemassa tämä Coin Bureaun arvostelu Holochainista.

Tässäpä englanninkielistä selitystä tästä projektista:
Each of us wants to have control over how and with whom we interact. In order to evolve and thrive, our communities must support everyone’s uniqueness. Yet today, our online relationships are dominated by centralized corporate web sites.

Holochain enables a distributed web with user autonomy built directly into its architecture and protocols. Data is about remembering our lived and shared experiences. Distributing the storage and processing of that data can change how we coordinate and interact. With digital integration under user control, Holochain liberates our online lives from corporate control over our choices and information.”

 

 

6. Harmony (ONE)

Harmony vaikuttaa sellaiselta projektilta, jossa on moni asia kunnossa; tekijät, nopeus, pienet ns. ”bensa/gas”maksut ja skaalautuvuus. Harmony on rakennettu alusta asti omaksi projektikseen taas kerran korjatakseen nimenomaan esim. Ethereumin, Cosmoksen ja Polkadotin ominaisuuksia — tai on ehkä väärin sanoa että ”korjatakseen”, mutta siis Harmony yrittää parhaansa olla tavallaan parempi projekti kuin nuo juuri edellä mainitut. Harmony on ajanut viime kuukausina melekosta hintarallia ylöspäin — vielä helmikuussa 2020 ONE -tokenin hinta on ollut 0.009$ ja nyt se on 0.14$. Huh.

Eniveis, Harmony kuulostaa mun korvaan todella vahvalta projektilta, jolla ei ole pitkässä juoksussa suunta kuin ylöpäin 🧐 Saat paremman kuvan Harmonysta kun katsot nämä ylä- ja alapuolella olevat videot aiheesta.

Tietoa Harmony:stä Coin Bureaulta

 

 

7. Kryptovaluutat & meemit = Dogecoin (DOGE)

Tähän sanon vaan että, ”koska Dogecoin” 😉 Laitoin Dogecoiniin kiinni rahaa 50€ pari kuukautta sitten ja nyt sen arvo on pyörinyt 400-600$ välillä. Haha. Ihan hyvä sijoitus sanoisinko.

Dogecoin on tosiaan tiivistetysti todettuna alunperin vitsiin perustuva krypto. Doge pohjautuu sellaiseen ajatukseen kun että ”kryptovaluuttasijoittamisen ei pitäisi olla näin vakavaa”. Dogecoin siis luotiin, että saatais kryptovaluutta-skeneä ”kevyemmäksi”. No — nyt siitä on tavallaan kasvanut maailman arvokkain VITSI — no, mikä on sisänsä aika huikeeta.

Muista, että Doge on vitsi

En suosittele Dogecoinia sijoituskohteena, mikäli et ymmärrä sen pointtia. Sillä ei ole minkäänlaista muuta arvonkehityksen (fundamentteja) perustetta kuin se että kuinka paljon siitä puhutaan netissä, YouTubessa, foorumeilla, twiiteissä ja muualla. Doge on krypto, jonka hinta elää valtavasti — joten älä sijoita siihen ainakaan sellaista rahaa jota et ole valmis häviämään (äläkä mihinkään muuhunkaan).

 

 

Bitcoin (BTC) sijoituskohteena

Moni sanoo, että ”sulla pitäis olla suurin osa sijoituksistasi Bitcoinissa”, koska se tavallaan on ”pohja” kaikelle muulle krypto-hommalle. Näinhän se tosiaan on. Itsehän en ole vielä Bitcoiniin sijoittanut taaleriakaan, mutta aion kyllä jossain vaiheessa laittaa BTC:kin rahaa. Bitcoin on kyllä kieltämättä sellainen kryptojen ”kulmakivi”, joka pitkässä juoksussa kasvattaa arvoaan aikalailla 100% varmasti. Uskon niin — koska näin se on toiminut niin kauan kun se on ollut olemassa, eli viimeiset 11 vuotta.

Kryptovaluutat & Bitcoinin nousu.. ja nousu 🤠

Mainitsin viime artikkelissani tästä ”Rise & rise of Bitcoin” dokumentista, mikä kannattaa ehdottomasti katsoa Bitcoiniin liittyen. Laitan kyseisen dokkarin myös tähän — vahva suositus on kyllä katsoa tämä. Se avas ainakin mun silmiä Bitcoinin suhteen.

Vaikka Bitcoinilla onkin ollut jopa vuoden-parin mittaisia ns. ”karhumarkkinoita / bear market”, niin aina se on sieltä noussut ylöspäin. Kymmenen vuoden aikana Bitcoinin arvo on noussut alle 100$ arvosta nyt tämän hetkiseen 54 000$ arvoon. Huhhuh, siinä vasta onkin sijoituksille vastiketta. Bitcoin sijoituskohteena on nimenomaan heille, ketkä ajattelevat sijoituksiaan vaikka 5-10 vuoden päähän.

Bitcoin = virtuaalinen kulta

Bitcoinista sanotaan, että se on ”store of value”, elikkä sitä voi vaikka verrata kultaan. Tosin Bitcoinin arvo on kasvanut lievästi sanottuna hieman eri tahtiin kuin kullan 🤭

 

 

Kryptovaluutat & Ethereum (ETH) sijoituskohteena

Ethereum on erittäin vahva sijoituskohde mun mielestä, koska sen päälle tehdään muita kryptoprojekteja. Voit rinnastaa Ethereumin vaikka Android- tai iOS käyttöjärjestelmiin, jotka ovat siis jo itsessään päteviä käyttöjärjestelmiä — mutta niiden päälle tekevät tuhannet ja tuhannet tahot erilaisia ohjelmia ja pelejä. Eli Ethereum on ikään kuin käyttöjärjestelmä: ns. ”platform”. Ympäri maailmaa eri tahot siis käyttävät Ethereumia hyödykseen ja alustana omille projekteilleen — Ethereumille on toisin sanoen kysyntää, mikä tarkoittaa sitä että sen hinta tulee menemään pitkässä juoksussa ylöspäin.

Kun kryptovaluutat alkoivat itseäni kiinnostamaan loppuvuodesta 2020, ensimmäisenä aloitin tiukasti seuraamaan Ethereumia (toki myös Bitcoinia). Ensimmäisiä kertoja kun tsekkailin Ethereumin hintoja, sen hinta pyöri 1000$ nurkilla — otetaan Flasforward 4 kuukautta eteenpäin, nyt tämän artikkelin kirjoitushetkellä ETH:n hinta on about 2700$.

Huom. itseltäni ei löydy myöskään Ethereumiä vielä lompakosta, mutta ostan sitäkin kyllä jossain vaiheessa. Oon nyt sijoitellut toistaiseksi yllä mainittuihin alt-coineihin (alternative coins / muut kolikot).

Mitä kautta sijoitan kryptovaluutoihin?

Jos tämä meni yläpuolella ohitse, niin sijoitan kryptovaluutoihin BINANCEN -nimisen pörssin kautta. Lukase tosiaan mun edellinen artikkeli liittyen kryptovaluutta-sijoittamiseen — siellä juttelen hieman enemmän Binancesta.

 

 

Kryptovaluutat kasvavat hurjaa vauhtia

Kryptovaluutat ovat nyt erittäin hyviä & tuottoisia sijoituskohteita ja niiden tarve ei ole muuta kuin kasvamaan päin. En näe itseasiassa oikeestaan mitään syytä miksi NE EIVÄT kasvaisi tulevaisuudessa, ellei nyt tyyliin internet katoa maailmasta yhtäkkisesti.

Työstön alla olevia artikkeleita kryptovaluuttoihin liittyen:

  • Kryptovaluutat ja niiden verotus vuonna 2021

Eniveis, kiitoksia lukemisesta ja toivottavasti tästä on apua — jos oot aloittelemassa kryptovaluuttojen kanssa. Muista lukea myös mun edellinen artikkeli ”kryptovaluutat & sijoittaminen” -aiheesta. Toivottavasti opit jotakin uutta, tai sait edes yhden tyypin mielipiteen asioista!

Tsekkaa pari muuta artikkeleitani:

Teen YouTubea!

Jees, hei jos satuit vaan eksymään tänne mun blogiin, etkä tiedä musta  mitään muuta; aattelin vaan todeta että mulla on YouTube-kanava, johon teen kaikenlaisia opetusvideoita ja tulevaisuudessa paljon muutakin. Käy tästä tsekkaamassa meittin YouTube-kanava. Kiitos!

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä