Etusivu Blogi Game of Thrones -teorioita: miten tämä eeppinen sarja tulee loppumaan?

Game of Thrones -teorioita: miten tämä eeppinen sarja tulee loppumaan?

kirjoittanut Johe

Kuinka Game of Thrones päättyy?

Tämä kysymys kuumottaa monia ja aattelin kirjoittaa aiheesta lyhyesti + postata muutaman mielenkiintoisen videon Game of Thronesin loppuratkaisun analysointiin liittyen. Nämä ovat parhaat videot, joita mulle on tullut ajan saatossa vastaan.

Kaikenlaisia teorioita sitä tosiaan liikkuu GoTin lopusta maailmalla jo, mutta kukaan TV-tuotannon ulkopuolinen voi oikeastaan vielä 100% varmasti tietää kuinka GoT loppuu — koska viimeistä tuotantokautta ei ole vielä julkaistu, eikä itseasiassa George R.R. Martin ole edes kirjoittanut kuuluisaa kirjasarjaansa loppuun asti.

Lue muut aiheeseen liittyvä (täältä blogista löytyvät) artikkelit:

Vain muutama ihminen tietää

Tämän hetkisen tiedon mukaan David Benioff ja Weiss + muutama muu HBO:n johtaja (ja toki Martin itse) tietää kuinka GoT loppuu. Jopa näyttelijöistäkään ei ole varmuutta, että tietävätkö he — koska huhujen mukaan HBO kuvasi ns. vaihtoehtoisia loppuja” GoT:in lopusta — varmistaakseen juuri että GoTin loppuratkaisusta ei lähde kiertämään vahingossakaan minkäänlaisia tarinoita, näyttelijöidenkään suusta.

david-benioff-weiss-storytellersNo, miten TV-show saadaan päätökseen jos kukaan ei tiedä kuinka sarja loppuu? Kertoman mukaan Martin antoi Benioffille ja Weissille kolmannen (vai neljännen?) tuotantokauden jälkeen niin sanotusti PUNAISEN LANGAN; että kuinka GoT tulee loppumaan ja tavallaan pääpointit; mitä asioita pitää tapahtua jotta Game of Thrones loppuu kunnolla (toki TV-sarjan loppu eroaakin varmasti hieman kirjojen lopusta).

Katkeransuloinen loppu?

Martin on puhunut jo monessa haastattelussa, että Game of Thronesilla tulee olemaan niin sanotusti ”katkeransuloinen loppu — eli vaikka hyvikset ehkä voittavatkin lopussa — mutta millä hinnalla? — Toisinsanoen (kun GoTista on puhe): kysymys on ehkä ennemmin ketkä kuolevat ja ketkä jäävät henkiin.

 

Lopun teoriat

Okei, nyt kun tiedämme mitä sarjan luojan mielessä liikkuu, on hyvä siirtyä LOPUN TEORIOIHIN — Kaikenlaisiin olettamuksiin ja kirjassa ja TV-showssa vastaantulleiden pienien vihjeiden perusteella muodostettuihin ajatuksiin.

Välihuomio:

Nämä analysointivideot ovat aika pitkiä, mutta pistä videot vähintään muistiin ja katsele kun kerkiät — tai pistä kuulokkeisiin ja kuuntele.

Tässä todella hyvä ja realistisen kuuloinen ennustus (The Story you never Knew), kuinka sarja tulee loppumaan. On jo pari vuotta vanha, mutta paljon katsottu ja tykätty video.

Semmosta. Jon, George Washington, Jesus Snow. Hah.

 

New Rockstarssin video aiheesta

Seuraava analysointivideo. Alla olevassa videossa analysointi (kuinka GoT loppuu) alkaa vasta noin 14 minuutin kohdalla, mutta hyvää analysointia tulossa! Toki videon ensimmäiset 14 minuuttia sisältää myös tiukkaa settiä, joten katso videon alku ihmeessä. Ja — Kieltämättä siistejä olettamuksia tosiaan sarjan lopusta, mitä ei ainakaan itselleni tullut mieleen.

Talking Thronesin ja Last Harpyn videot aiheesta

Mulla on ollu sellanen tapa ainakin viimeisen kolmen GoT-tuotantokauden kanssa, että katson uuden jakson ja aina jakson jälkeen analysointivideon (breakdown -videon) aiheesta + making offit! Esimerkiksi juuri Talking Thrones (video alla) tekee yleensä jokaisesta jaksosta ns. breakdown -videon. Katsomalla näitä on pysyny paremmin kartalla mitä sarjassa tapahtuu.

Breakdown -videot auttaa sarjan seuraamisessa
Game of Thrones
on tosiaan sarja, jossa on (mulle ainakin) liian paljon ihmisiä, perheitä, pieniä tapahtumia, hetkiä, dialogeja ja kaikenlaisia lankoja joita pitää MUISTAA osata yhdistää, jotta tajuaa sarjasta kaiken mahdollisen. Tästä syystä oon kokenu, että justiinsa nää breakdown- & analysointivideot auttavat asiassa. En minä ainakaan muista, että mitä vaikka Jaime Lannister on sanonut kolmannen tuotantokauden toisen jakson puolivälissä kohtauksessa x. You know.

No mutta, siirrytään Talking Thronesin pariin: taas pitkä video, joten pistä kuulokkeet rohkeasti korville ja kuuntele.

Viimeiseksi Last Harpyn olettamukset aiheesta: vähän avarakatseisempi analysointi Game of Thronesin lopusta.

Semmosta! Eeppistä tulee joka tapauksessa olemaan.

 

Uusin video aiheesta ”kuinka Got tulee loppumaan”:

 

Tee videoiden kuunteleminen mahdollisimman helpoksi

Jotta voisit mahdollisimman heleposti kuunnella musiikkia tai näitä videoita, niin suosittelen tähän LANGATTOMIA KUULOKKEITA. Tässä Dustinin Urbanista Tokyo -kuulokkeet — tai tässä Amazonin suositut Antimi -bluetooth kuulokkeet. Itselläni on PAMU -kuulokkeet, joista oon jutellu täällä blogissa aikaisemminkin.

 

Hullun siistejä Game of Thrones -aiheisia METALLISIA julisteita:

Löysin DISPLATE:lta aivan sairaan hienoja elokuva-, peli- TV-sarja -aiheisia (METALLISIA) julisteita. Displate kandee käydä tsekkaa ihan noin ylipäätäänkin — mutta tässä nyt pari GoT-aiheista julistetta. Samoten AliExpressistä löytyy myös todella hienoja julisteita!

 

Kyllä se sieltä ajallaan loppuu

Joo, GOTTI on kestänyt jo niin kauan että kaikenlaisia teorioita on kerinny syntymään GoTin lopusta ja oikeastaan kaikesta GoT:tiin liittyvästä. Kirjoittelin tän lisäksi artikkelin johon laitoin kaikenlaisia muita GoT-teorioita ja hahmojen taustatarina -selityksiä — joista löytyy tavallaan syvempää infoa GoTin hahmoista ja maailmasta. Kaikkea kun ei kerrota TV-showssa (tai keritä kertomaan).

No joo, meittistä on vaan hauskaa analysoida etukäteen asioita kaikkien vihjeiden perusteella; jostain kumman syystä se on kiehtovaa. No mutta, kohtahan tuo nähdään kuinka GoTti loppuu, ei enää montaa kuukautta: 14.4.2019!

(Tämän artikkelin kuvituskuvat on löydetty Googlesta)

Jees, muista lukea aikaisempia artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat Action VFX:n SÄÄ -elementeistä 25% hinnasta pois!

Voit tykätä myös näistä