Etusivu Blogi Lähetä ISOJA TIEDOSTOJA internetissä ilmaiseksi — tässä 4 mestaa!

Lähetä ISOJA TIEDOSTOJA internetissä ilmaiseksi — tässä 4 mestaa!

kirjoittanut Johe
man-computer-thinking

Isot tiedostot etiäppäin

Heissan hei, on pitänyt jo pitkään kirjoittaa tästä aiheesta. Kysymys kuumottelee itseänikin (välillä) jatkuvasti ja yritän keksiä aina parempia keinoja tähän: eli kuinka lähettää ISOJA TIEDOSTOJA asiakkaille (tai muille) eteenpäin. Video-alalla isot tiedostot ovat nimittäin aikalailla normi, joten asian kanssa on tultava toimeen.

Rahalla saa ja pääsee — tottakai

Ja siis sanon heti alkuun toki että RAHALLA saa tämänkin ongelman ratkaistua helpostikin, mutta itse etsin aina ensin ILMAISIA (tai erittäin halpoja) keinoja — ja näitä viNkkejä yritän täällä kirjoituksissa jakaa.

file-transfer-internet

Eli — kuinka lähetät isoja tiedostoja netissä ilmaiseksi? Tässä 4 suosituinta mestaa joita käytän

 

1. WeTransfer

WeTransfer on ehdottomasti mun käytetyin paikka, jonka kautta lähetän tiedostoja. WeTransferin kautta saat erittäin nopeasti ja helposti tiedon liikkumaan — ja hyvänä juttuna tässä on se, että kun lähetät minkä tahansa tiedoston (tai tiedostoja) WT:llä, saat sähköpostiin vahvistuksen mikäli tiedosto on mennyt vastaanottajalle perille. Saat lisäksi vielä vahvistuksen siitäkin kun vastaanottaja LATAA lähettämäsi tiedostot. Nice. Näin voit olla varma, että tiedostosi on ainakin ladattu. Tosin, jatkosta ei voi koskaan olla satavarma — muuten kuin ottamalla esim. puhelimen kauniiseen käteen ja soittaa vastaanottajalle, että ”hei saitko tiedostot ja olivatko ne OK?”.

2GB:n lähetysraja (WT:n ilmaisversiossa)

ILMAISESSA WeTransferin versiossa voit lähettää tosiaan 2GB:n edestä tavaraa kerralla. Tästä isoimmille tiedostoille joudut keksimään jonkun muun tavan. Mikäli voit/haluat maksaa WeTransferin käytöstä, saat 100GB asti lähetys-tilaa tavallaan, eli voit ladata 100GB asti tiedostoja WeTransferin palvelimelle ja lähettää niitä.

Toimi WeTransferin kanssa näin

Kun lähetät tiedostoja, kandee myös lähettää samoihin aikoihin asiakkaalle erillinen sähköposti, jossa kerrot että ”hei lähetin sulle juuri tiedostoja WeTrasferilla ja tsekkaisitko ovatko ne OK. Muista katsoa myös ROSKAPOSTIkansiosta, jos WeTransfer -linkkiä ei ala näkymään”. WeTransfer -lähetykset menevät nimittäin monesti roskapostiin. Huomiona vain.

WeTransfer löytyy aina selaimen välilehdestä

WeTransfer on omassa käytössä ollut jopa niin suosittu, että se löytyy ensimmäisenä mulla selaimen VÄLILEHDISTÄ — Aina valmiina lähettämään tiedostoja.

 

2. FileMail — 50 GB ILMAISEKSI!

Filemail on uusin tulokas listaan ja tätä käytän yleensä kun ylittyy tuo WeTransferin 2GB:n lähetysraja. FileMaililla voit lähettää jopa 50 GIGATAVUUN asti tavaraa ja ILMAISEKSI(!). FileMail on kyllä hyvä + se on toiminut joka kerta kun sitä olen käyttänyt ja suosittelen sen käyttöä tosiaan heti kun tiedostot ovat isoja.

Itse käytän FileMailia näin: vaihdan tuosta tuon ”Send as link” -välilehden päälle ja lataan tiedostot siihen — saan latauslinkin ja voin lähettää latauslinkin niille kenelle haluan. Toki voit myös käyttää tuota ”Send ääs email”, ihan mikä tuntuu parhaimmalta.laheta-tiedostoja-linkki-filemail

Joka tapauksessa, käytä ihmeessä FileMailia kun tiedostosi ylittävät tuon 2GB — ellet halua maksaa esim. WeTransferin käytöstä.

 

3. pCloud Transfer

pcloud-transfer-files-send-big-filesIlmaista jopa 5 Gigaan asti

pCloud on tullut joskus aikaisemmin vastaan, mutten ole sitä toistaiseksi käyttänyt. Suhteellisen samalla tavalla toimii nämä kaikki palvelut ja (suht) saman verran saa lähetettyä ilmaiseksi tavaraa aina. pCloud vaikuttaa ainakin tosi hyvältä mitä mikäli tuohon ”lupaukseen” on luottamista (eli ”lähetä 5 gigaan asti tavaraa)!

 

4. JumboMail

jumbomail-send-big-files-2gb

Ilmaista (taas) 2 Gigaan asti

JuNboMail tuli tässä vastaan, kun tutkin uutta mahdollista matskua tähän artikkeliin, eli ei ole käyttökokemusta — koska WeTransferilla ja FileMaililla on toistaiseksi pärjännyt. Mutta, ihan varteenotettava vaihtoehto (JumboMail) tähän listaan ja siis hyvältä vaikutti kun luin tuota JumboMailin kuvaustekstiä.

Mahis saada myös 5 Gigaa ilmaiseksi

Joo, ja JuNboMail on myös ilmanen 2 GIGAAN asti — mutta sulla on mahdollisuus saada 5 GIGATAVUA lähetys-tilaa ilmaiseksi. Lue tarkemmin asiasta täältä!

Eli, tsekkaile JumboMail jos se tuntuis enempi SUN paikalta!

 

5. Google Drive, DropBox, OneDrive jne.

Eli, yllä oli NELJÄ mestaa joiden kautta voit suht helposti lähettää isojakin tiedostoja ilmaiseksi. Seuraavaksi muutama (tämä 5. kohta) vähän erilailla toimivia mestoja, mutta kuuluu kuitenkin mielestäni tänne artikkeliin, sillä näitä voi myös tottakai käyttää tiedostojen lähettämiseen. Näistä palveluista on myös monesta ILMAINEN versio saatavilla.

Näilläkin saat toki lähetettyä isoja tiedostoja

Ja sitten on nämä vakiomestat: GDrive, DropBox ja muut samankaltaiset pilvipalvelut. Nämä listaan tähän (ja saman otsikon alle kaikki) koska niistä osa on ollut jo kohta kymmenkunta vuotta itselläni käytössä ja ne toimivat about samalla tavalla kaikki — TOSIN tein puolitoistavuotta takaperin ns. ”eheyttämistoimenpiteitä” omassa toiminnassani ja poistin kaikki muut palvelut käytöstä kuin Google Driven. Tämän tein siksi ettei ole monessa paikkaa sekaisin asioita — lähinnä siis itseäni ajatellen ja järjestelmällisyyden vuoksi (tiedän mistä löydän aina asiat).

Jos näistä ei tosiaan ole joku kuullut vielä, niin tässä on listaa (hinnat tarkistettu 15.1.2019):

 • Google Drive
  15 GB ilmaiseksi
  100GB = 1,99 € / kk
  200GB = 2,99 € / kk
  2TB = 9,99 € / kk jne.
  Muista myös tsekata Google Photosin tarjoama RAJATON varmuuskopiointi puhelimesi kuville ja videoille(!)
 • DropBox
  1TB = 10,99 € / kk
  2TB = 21,99 € / kk (yksityishenkilöt)
 • OneDrive
  1TB = 5$ / kk, RAJATON TILA(!) = 10$ / kk (business pläänit)
 • Sync.com
  2TB = 8$ / kk
  + muut plaanit
 • pCloud
  500GB = 3,99$ / kk (tai maksa kerran 175$ ja saat for LIFETIME tämän 500GB tilaa)
  2TB = 7,99$ / kk (tai maksa kerran 350$ ja saat for LIFETIME tämän 2TB käyttöön)
 • iCloud
  50 Gt = 0,99 € / kk
  200 Gt = 2,99 € / kk
  2 Tt = 9,99 € / kk

TODELLA isojen tavaramäärien siirto kannattaa järjestää aina jotenkin toisin kuin lähettämällä netin yli

Itse käytän siis GOOGLE DRIVEÄ, ja maksan siitä kuukausittain 1,99€, jotta saan 100GB tilaa Googlelta. 100GB on riittänyt tavallaan yleistilaksi toistaiseksi, mutta haaste tulee aina kun jos olen käynyt kuvauksissa ja täytyisi lähettää esim. 250GB:n edestä videoita eteenpäin. TODELLA isojen tavaramäärien siirto kannattaa siis järjestää aina jotenkin toisin, ja parhaaksi keinoksi olen toki kokenut sen, että jos vaan millään voi jo kuvauksissa paikanpäällä siirtää videot, niin JES.

Etsivä löytää

Semmosta! Tässä nyt muutama ilmainen (ja vähän maksava) mesta, joita voi käyttää tiedostojen lähettämiseen interwebsin ylitse. Kommentoi ihmeessä jos käytät jo jotakin näistä tai sulla olis esim. ehdotus tälle listalle? Etsivä löytää niin kuin sanotaan — voihan olla että on vielä kymmenen kertaa parempiakin mestoja kuin nämä, mutta ne eivät ole vielä tulleet vastaan. Otan kyllä ilolla vastaan mikäli tulee!

Lue aikaisempia artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä