Etusivu Blogi Parhaat YouTube-kanavat vuonna 2019 — mitä YouTube-kanavia katsoin eniten?

Parhaat YouTube-kanavat vuonna 2019 — mitä YouTube-kanavia katsoin eniten?

kirjoittanut Johe
opiskelu YouTuben kautta

(Mun) parhaat & katsotuimmat YouTube-kanavat vuonna 2019

Dodiin! Mitkä Youtube-kanavat ovat parasta laatuaan just nyt? Mitä YouTube-kanavia seurasin eniten vuonna 2019? Niitä on todella paljon ja jouduin karsimaan osan kanavista pois, jotta ne mahtuisivat (järkevissä määrin) tähän artikkeliin. Toisaalta vieläkin tuntuu, että listasin niitä liian paljon tänne — mutta no, menkööt.

YRITIN jakaa kanavia ”kategorioittain” tuonne alle — ja aina laittaa tavallaan YHDEN kanavan pääsuosituksena per kategoria. Joidenkin kanavien aiheet liippaavat toisten kanavien aiheita, joten joitakin kanavia oli vaikea jaotella.

Youtube puhelin android youtube-kanavat

MIKSI ylipäätään katsoa YouTubea?

Olen puhunut täällä blogissa moneenkin otteeseen YouTubesta. YouTube on korvannut mulla käytännössä kokonaan  television — ja se toimii mm. päivittäisenä opettajana. No, ensinnäkin Youtubea on HELPPO katsoa missä vaan; bussissa/junassa, kahvilassa, ulkomailla, kaverilla — missä vaan sulla on puhelin mukana (ja toki internet). Syitä — MIKSI katsoa Youtubea on monia ja niitä voit käydä lukemassa esim. näistä aikaisemmin kirjoittamistani artikkeleista:

Tämmöstä! Mutta — nyt tän artikkelin aiheeseen — mitä kanavia seurasin eniten vuonna 2019? Jotkut kanavat ovat samoja ja jotkut uusia.

Kuinka saat lisää tilaajia Youtube-kanavallesi?

Tein vuosi sitten listan asioista, joita kantsii miettiä jos omaa Youtube-kanavaa pidät ja haluat kanavallesi lisää tilaajia. Se on edelleen erittäin relevantti artikkeli — itsekin sen sisältöjä huomioin joka kerta kun suunnittelen / teen uutta Youtube-videota.

Kanavalistalla ei ole 'Kauniita ja rohkeita'

Sellainen huomio, että: en katso saippuasarjoja, realityä enkä oikeestaa mitään ns. ”turhaa” — mistä koen että aivot sulaa ja multa valuu aikaa hukkaan. Siispä, nämäkin kanavat (jotka löydät tästä artikkelista) ovat jollain lailla sellaisia, että niistä joko jotakin oppii, saa uutisia, saa inspiraatiota tai ajatuksia yms.

 

Meitsin seuratuimmat Youtube-kanavat vuonna 2019

 

Matti Haapoja

Matti Haapoja on Suomalainen tyyppi, joka asuu Kanadassa ja tekee Youtubea. Kova äijä — elättää itsensä tekemällä filmejä, tutoriaaleja ja Vlogeja Youtubeen. Matin kanavalta löytyy Hyvää settiä videoiden tekemiseen liittyen, kantsii pistää seurantaan!

Peter McKinnon

Vähän samaan kastiin kuuluva ja toinen todella kova äijä, joka kannattaa laittaa seurantaan (jos ei jo ole!) on Peter McKinnon!

 

Film Riot

Jos oot kiinnostunu filmien tekemisestä ja ET seuraa vielä Film Riottia — en oikeen ees tiedä mitä sanoa — mut pistä nyt ihmeessä Film Riot seurantaan. Film Riotin oon esitelly täällä blogissa jo monta kertaa, joten en siitä monella sanalla kerro. Se kuuluu kuitenkin edelleen mun katsotuimpiin kanaviin ja luulen että se siellä pysyy. Erittäin hyvä kanava elokuvan / videontekoon liittyen, joka TÄYTYY laittaa seurantaan.

Lue lisää

Muita hyviä elokuvantekoon liittyviä kanavia löydät tästä artikkelista!

Adobe Premieren perusteet

Tein joku aika sitten Adobe Premiere PERUSTEET -videon mun YouTube-kanavalle. Lue tää artikkeli ja käy tsekkaa tutoriaali!

 

Valuetainment

Valuetainment on kova! Patrick Bet-David (juontaja Valuetainmentilla) on pätevä, hyvä puhumaan (ja saakelin nopea) ja hän pysyy aina asiassa! Älytön tyyppi ja hyvää sisältöä Valuetainmentilla on paljon; haastatteluita, vinkkejä, itsensä kehitystä ja uutisia yms.

Muita samanaiheisia kanavia

 

Alux.com

Tämä kanava kuuluu varmasti jo johonkin yläkategoriaan minkä oon jo listannu tähän artikkeliin — MUTTA haluan vaikka väkisin tehdä tästä kanavasta oman noston tähän, sillä Aluxin videot ovat olleen tämän vuoden yksiä ehdottomasti parhaimpia! Heillä on pysynyt erittäin hyvä ja tasainen laatu koko vuoden ajan. Aiheet vaihtelevat erittäin paljon — sanon vaan että kantsii käydä tutustumassa Aluxin kanavaan.

Video Influencers

Video Influencers on kova. Aiheina heillä on pääasiassa YOUTUBE: ”kuinka just susta tulee Youtube -mestari”. Pistä Video Influencers seurantaan mikäli haluat päästä Youtubesta jyvälle ja pysyä ajantasalla tubettamisen suhteen.

Muita Youtubeen liittyiä kanavia

 

ColdFusion

ColdFusion on kasvanut muutamassa vuodessa suhteellisen paljon. ColdFusion tekee kaikenlaisia historiaan, nykyaikaan ja toki myös tulevaisuuteen liittyviä videoita. Esimerkkinä nostin tähän ”a brief history of Internet” -videon. Videot kestävät keskimäärin kymmenestä minuutista puoleen tuntiin ja ovat tiukkaa asiaa alusta loppuun.

 

Marques Brownlee

Mikäli haluat pysyä ajan tasalla TEKNOLOGIASTA, puhelimista ja muista laitteista — laita seurantaan Marquesin kanava ja nää kanavat, jotka oon listannu tähän alle! Ihan todella kovia kanavia ovat kaikki, mutta jos joku kanava näistä pitää valita — ja mitä oon perstuntumalta eniten kattonu — on Marquesin kanava.

Muut teknologia -aiheiset YouTube-kanavat

Paras älykello vuonna 2019

Ostin kuukausi takaperin uuden älykellon. Kellon ostoa varten pääsin  tutkimaan ja vertailemaaan koko internetin valikoiman uusimmista älykelloista. Kirjoitin ”tutkimuksen ja vertailun tuloksista” artikkelin.

 

Dr. NickZyrowski

Dr. Nick Zyrowskin kanavalta löytyy erittäin selkeitä, tiiviitä ja aina aiheessa pysyviä videoita. Nick on nopea puhumaan joten kannattaa pitää korvat auki ja keskittyä videoihin. Kanavan aiheet liittyvät terveyteen, ruokavalioon, elintapoihin ja moneen muuhun.

Tää kanava taitaa olla ainut terveys-aiheinen Youtube-kanava, jota tulee seurattua.

 

Kurzgesagt – In a nutshell

Kurzgesargt on aivan täysin omassa luokassaan selitysvideoiden suhteen! Kaikki videot ovat laadultaan, äänimaailmaltaan ja animaatioiltaan suorastaan eeppisellä tasolla. Ihan siis todella hienoja videoita. Kantsii seurata!

Bright Side

Toinen selitysvideoita tekevä kanava, joka kannattaa laittaa seurantaan on Bright Side.

 

Matt D’Avella

Matt D’Avellasta olis paljon hyvää sanottavaa, mutta yritän taas tiivistää; mies tekee ajatuksia herättäviä videoita, joiden ois hyvinkin mahdollista olla puolituntisia tai vaikka tunnin mittaisia, mutta Matt saa pidettyä ne jollain ihmeen ilveellä tiiviinä — yleensä alle kymmenen minuutin mittaisina. Pistä tilaukseen!

Muut samankaltaiset Youtube-kanavat

 

TEDx -talks

Jos TEDx -puheet -kanava ei ole sulla jo tilauksessa – pistä ihmeessä! TEDx -talks Youtube-kanavalta löydät alansa parhaiden & menestyneiden ihmisten puheita ja tarinoita. TED – puheissa on yleensä erittäin hyvää sisältöä ja ja — puheiden aiheet kulkevat aika laidasta laitaan.

 

Will Smith

Hauskaa kun julkkikset ovat alkaneet pitämään omia Youtube-kanaviaan! On siistiä seurata esim. itsensä Will Smithin elämää ja mitä kaikkea hän tekee arjessaan. Toistaiseksi ainakin yllättävän hyviä videoita Willillä on ollut.

Will Smithin kanava alkaa mennä jo tavallaan ”viihde” -kategorian alle, kun jos vertaa yläpuolella olevia kanavia niin ne ovat olleet pitkälti asiasisältö -painoitteisia. Toisaalta Willin kanavalla on välillä asiasisältöäkin ja jotain tavallaan ”ajatuksia herättäviä” videoita.

Ryan Renolds

Pistä myös ihmeessä seurantaan Ryan Renoldsin Youtube-kanava. Hauskaa ja hyvää settiä hänenkin kanavallaan on.

 

Jimmy Kimmel Live

Nyt on puhtaasti viihdettä! Tai no — ASIAA näistäkin toisaalta haen: seuraan aika paljon Talk show -tyyppisiä kanavia, koska niissä on monesti mielenkiintoisia haastatteluita. Katson yleensä kaikkien uusien leffojen ja sarjojen näyttelijöiden, ohjaajien yms. haastattelut näiltä kanavilta — mm. koska niistä monesti selviää mielenkiintoisia asioita liittyen sarjojen ja elokuvien tekoon.

Muita hyviä Talk show -kanavia

 

Screen Rant

Näiltä kanavilta (Screen Rant ja muut) tulee viikottain sarjoihin, elokuviin ja peleihin liittyviä UUTISIA ja inside -tietoja. Komiikkaakin löytyy! Leffa / peli -intoilija kun olen niin mua nyt luonnostaan kiinnostelee mitä leffa- & pelimaailman kulisseissa tapahtuu.

Muut tähän aihepiiriin liittyvät hyvät YouTube-kanavat

 

YouTube on loputon suo

YouTubehan on loputon suo sisältönsä suhteen. Sieltä pitää vaan osata löytää itselleen oikeat ja relevantit kanavat, joita seurata. Tässä nyt tosiaan Meitsin 2019 vuoden Youtube-kanavat -lista. Toivottavasti siitä saa jotain osviittaa mitä kanavia kantsii seurailla — Ja kanaviahan riittää siis lisääkin — tässä oli nyt vain KATSOTUIMMAT Youtube-kanavat (ja karsin vielä näistäkin osan pois, jottei niitä olisi liikaa tässä artikkelissa).

Videoeditointi -vinkkejä meitsin kanavalta

Videoiden tekoon liittyen; oon tehny esim. After Effectsin perusteet -tutoriaalin, jossa käydään nimensä mukaan kyseisen ohjelman perusteet läpi — suhteellisen yksityiskohtaisesti. Tsekkaile alta.

Muista seurailla mun kanavaa Youtubessa — alotin sen vasta vuoden 2019 alusta ja teen sinne viikon parin välein videoita liittyen ainakin aluksi videoeditointiin ja muihin ohjelmiin.

Lue aikaisempia artikkeleitani


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä