Miten ja mistä voit ostaa musiikkia projektejasi varten?
Multa kysytään tätä kysymystä hyvin usein niin koulutuksissa kuten myös blogin- ja YouTuben kautta. Kysymykseen yritän jollain tapaa tässä artikkelissa vastata, ja lyhyt vastaus tietenkin on: musiikkia voi ostaa maksullisista äänikirjastoista. Tässä artikkelissa esittelen muutaman sellaisen äänikirjaston, joista olen itse (vähintään joskus) ostanut musiikkia ja joista mulla on itselläni hyviä kokemuksia.
Kun aloittelin videoiden tekoa niin yritin vähän jopa vältellä musiikin ostamista — koska en tietenkään halunnut maksaa sellaisista asioista, jotka voisi saada jostain ilmaiseksikin. Aikani ilmaisen musiikin kanssa yritin selvitä, mutta huomasin että pitkässä juoksussa (ja asiakasprojektien kanssa) siitä ei olisi tullut mitään. Huom. painosanalla laadukasta ilmaista musiikkia on kuitenkin periaatteessa saatavilla aika vähän — joten melko äkkiä alkuvaiheessa siirryin maksamaan musiikista. On nimittäin paljon helpompaa esim. lisenssiasioiden kanssa ja musiikin laatu on yleisesti ottaen paljon parempaa kun siitä vähän maksaa.
ILMAISTA musiikkia — mistä?
Olen kirjoittanut aikaisemmin artikkelin ilmaisen musiikin etsimisestä, lisensseistä ja lataamisesta. Tsekkaile tämä artikkeli, jos nimenomaan ilmainen musiikki kiinnostaa.Opiskele Photoshopin käyttöä ilmaiseksi
Haluatko opiskella Adobe Photoshopin käyttöä ja vieläpä ilmaiseksi? Olen tehnyt Photoshop -aiheista tutoriaalisarjaa omalle YouTube-kanavalle jo jonkin aikaa ja tästä artikkelista löydät kaikki mun tekemät Photoshop -tutoriaalit.
Musiikin ostaminen & äänikirjastot (YouTube-video)
Tein hetki sitten videon tästä samasta aiheesta, voit katsoa sen alta. Uudessa videossa käyn läpi samoja asioita kuin tässä artikkelissa, mutta toki vähän laajemmin. Esittelen muutaman paikan, joista olen vuosien varrella hankkinut maksullista musiikkia kaupallisia- & asiakasprojekteja varten.
Muista kommentoida
Hei, laittakaa myös kommenttia mulle — mitä opitte, oliko videolla hyvää infoa?Muista tykätä ja tilata
Mikäli satuit tutoriaalista tykkäämään, muista konkreettisestikin TYKÄTÄ ja laittaa myös kanava tilaukseen! Thanks!Jatka lukemista mikäli et halua / pysty videota katsomaan. Samat asiat periaatteessa löydät tiivistettynä alapuolelta 👇
1. Audiio.com — laaja musiikkivalikoima ja hyvät lisenssit
Audiiota olen käyttänyt jo 1-2 vuotta. Törmäsin tähän paikkaan Facebookin kautta kun näin siellä Audiio.comista mainoksen. Kun huomasin minkälaiset lisenssit Audiiossa on, niin ostin palvelun aikalailla saman tien, eli ostin Audiion ns. ”lifetime”-lisenssin. Tuolloin Audiio.comin lifetime -lisenssin sai hankittua 150$:lla mikä on (mun mielestä) ihan uskomattoman hyvä hinta siitä, että saat koko Audiio.comin musiikkitarjonnan käyttöösi loppuiäksi — lifetime-lisenssillä siis. Lifetime -lisenssin normaali hinta on 299$. Audiio.comin musiikkivalikoima on ihan suhteellisen laaja ja löydänkin sieltä usein tarvitsemani musiikin, mutta silloin tällöin joudun kuitenkin käymään katsomassa esim. pond5.comin valikoiman myös.
Katso tarkemmat hinnat nettisivuilta »
AUDIIO:n -lisenssit
LIFETIME -lisenssi
Tiivistetysti saat käyttöösi koko Audiio.comin musiikkikirjaston (nykyiset ja tulevat musiikit) ja voit käyttää niitä kaikkialla muualla paitsi OTT-palveluissa (eli esim. Netflix), elokuvateatterilevityksessä ja TV:ssä. Jos haluat käyttää musiikkia myös edellä mainitun kaltaisissa projekteissa niin tällöin täytyy päivittää lifetime-lisenssi Audiio PRO -lisenssiin. Lisenssi maksetaan vain kerran — eli maksa kerran for lifetime.
Audiio PRO -lisenssi
Tähän lisenssiin sisältyy kaikki Audiio.comin musiikki + ääniefektit, sekä voit käyttää PRO-lisenssin alla ladattuja musiikkeja missä tahansa projektissa. Tämä on ns. ”Universal Licence”. Simple as that. Tämä lisenssi maksetaan vuosittain.
2. POND5.com — paikka, josta saat musiikkia, videoita + paljon muuta
Pond5.comia oon käyttäny todella monta vuotta. Pond5.com taitaa olla itseasiassa ensimmäisiä äänikirjastoja, joita totuin aikanaan käyttämään — ja vieläkin kyseistä palvelua käytän aina silloin tällöin. Nykyään kuitenkin etsin enimmäkseen musiikkia Audiiosta ja parista muusta paikasta. Eniveis, pond5.com on yleishyvä paikka ja sieltä löytyy vähän kaikenlaista kuten videoita, musiikkia, ääniefektejä, After Effects -juttuja, 3D-malleja ynnä muuta. Pond5:n musiikkikirjasto on tooodella laaja ja sieltä löytyy vähän laidasta laitaan musiikkia.
Pond5.comissa on myös hyvää se, että voit ostaa tavallaan yksittäisen musiikkikappaleen ja käyttää sitä projekteissasi. Eli sun ei välttämättä tarvitse maksaa kuukausittaista/vuosittaista maksua musiikeista.
Katso tarkemmat hinnat nettisivuilta »
Pond5.com -lisenssi
Jos lainaan suoraan Pond5.comin sivuilta lisenssiasiaa: ”From regional television to global movie releases, our video clips and other media can be used in your productions worldwide and without expiration”. Sun pitäis voida käyttää ostamiasi kappaleita periaatteessa missa tahansa.
3. Artlist.io — pirun kova äänikirjasto josta löytyy musiikkia joka lähtöön
Artlistin laatu on todella kova — ja musiikkivalikoima on todella laaja. Artlististä löydät myös videoita ja ääniefektejä. Jos sulla on varaa ostaa Artlist niin tämä paikka on kyllä ehdottomasti rahan arvoinen äänikirjasto. Artlististä löytyy kyllä loistavaa musiikkia vähän joka tarpeeseen. En vaan itse ole Artlistiä ostanut, koska mulla on kuitenkin tuo Audiio jo käytössä, Artlist kuitenkin maksaa sen parisataa dollaria vuodessa.
Katso tarkemmat hinnat nettisivuilta »
Artlist.io -lisenssi
Artlistin lisenssi on erittäinkin simppeli ja hyvä: käytä missä- ja minkälaisissa projekteissa tahansa. Voit käyttää musiikkia somessa, YouTubessa, TV:ssä, elokuvateatterilevityksessä, podcasteissä yms. Tätä kutsutaan ns. ”Universal Licence”:ksi. Tämä lisenssi maksetaan vuosittain.Hanki Artlist itsellesi!
Meitsi on Artlistin kumppani, ja jos tilaat Artlistin mun linkin kautta, saat käyttää Artlistia 2kk ilmaiseksi. Kiitos!
4. Epidemicsound.com — laadukasta musiikkia moneen tarpeeseen
En hirveästi Epidemicsoundia ole käyttänyt (tyyliin yhden tai kaksi kappaletta sieltä ostanut), mutta se on monen kehuma äänikirjasto ja Epidemicsoundia käyttää mm. moni YouTubettaja. Epidemicsoundissa on erittäin laaja valikoima musiikkia ja kappaleet ovat laadukkaita.
Katso tarkemmat hinnat nettisivuilta »
Epidemicsound -lisenssi
Mikäli olen oikein ymmärtänyt; Epidemicsoundista löytyy ns. ”personal” ja ”commercial” maksusopparit/lisenssit; eli personal on nimensä mukaan sellaisia tekijöitä varten, jotka tarvitsevat musiikkia omia projekteja varten — ja Commercial -lisenssi on taas niitä tekijöitä varten, joiden täytyy hankkia musiikkia asiakasprojekteja varten. Käy vielä lukemassa itse tarkemmin asioista täältä. Lisenssi maksetaan kuukausittain / vuosittain.
Milloin kannattaa alkaa maksamaan äänikirjastoista / musiikista? 🤔
Ajattelisin tätä jotenkin näin: jos sulla on jatkuvasti jokin esim. videoprojekti työn alla ja tarvitset näin ollen myös uutta musiikkia jatkuvasti — miettisin siinä vaiheessa että olisko järkevää ostaa jonkinlainen kuukausi- / vuosilisenssi johonkin äänikirjastoon. Kun sulla on tiedossa töitä, tällöin voit olla tietenkin varmempi siitä, että saat nuo musiikkeihin menneet maksut joskus takaisinkin. Eli kantsii ajatella noita musiikkipalveluiden vuosi/kuukausilisenssimaksuja pitkällä aika-jänteellä niin, että ”asiakashan ne musiikit sitten lopulta maksaa”. You know. Eli ota ihmeessä siis musiikkien hinnat ja maksut laskutuksessa huomioon, ne ovat kuitenkin osa videoprojektien budjettia 👍
Sitten mikäli sulla on hankittuna jonkinlainen kuukausi- / vuosilisenssi äänikirjastoon X, tällöin ei tarvitse joka kerta miettiä esim. sitä että a.) mistä lähdet musiikkia etsimään + b.) eikä tarvitse stressata musiikkien käyttöoikeuksista.
Musiikki- & äänikirjastoja on toki enemmänkin
Jees! Jätän näiden äänikirjastojen listaamisen tällä kertaa tähän. Näitä paikkoja, mistä voit ostaa musiikkia on tottakai enemmänkin, mutta ehkä listaan niitä lisää jossain kohtaa tulevaisuudessa. Plus, toki myös sen takia listasin tässä artikkelissa (ja videossa) juuri nämä äänikirjastot, koska näitä olen nimenomaan itse käyttänyt. En halua hirveästi puhua täällä blogissa sellaisista asioista, joita en itse ensin käytä / tutki ensin 😄
Joka tapauksessa, kiitoksia lukemisesta ja katsomisesta. Nähdään taas seuraavan artikkelin merkeissä! Toivottavasti opit uusia juttuja!
Kiitos katsomisesta!
Jees, kiitokset vaan katsomisesta! Mikäli tykkäsit uudesta YouTube-videosta, muista tosiaan tykätä youtube-videosta ja laita ihmeessä kanava tilaukseen! Kiitos!Käy tsekkaamassa pari muuta artikkelia
Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!
TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN
Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen.
ADOBEN OHJELMISTOT: Adoben Creative Cloud »
Loistava lisäosa Adobe Premiereen & After Effectsiin: Animation Composer (Mister Horse)
🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »
🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:
VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »
PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »
Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »
Seuraile Johea:
Kiitos lukemisesta
Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!
Muista TILATA mun YouTube-kanava!
Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!