Etusivu Blogi Adobe PHOTOSHOP tutuksi — opi käyttämään ohjelmaa ja muokkaamaan kuvia

Adobe PHOTOSHOP tutuksi — opi käyttämään ohjelmaa ja muokkaamaan kuvia

kirjoittanut Johe
adobe photoshop tutuksi - opi käyttämään ohjelmaa

Adobe Photoshop — opi käyttämään ohjelmaa!

Oon tehnyt YouTube-kanavalle pidempiä esim. Adobe Premiere, After Effects ja Adobe Photoshop -tutoriaaleja, joissa katsotaan kuinka ohjelmia käytetään. Tämä artikkeli paneutuu Adobe Photohsopin opiskeluun. Adobe Photoshop on iso ohjelma, eikä sen käyttöä opi päivässä — eikä viikossa vaan sitä täytyy opiskella jopa vuosia, että ohjelman käytön hallitsee kunnolla. Eniveis, pyrin kertomaan Photarin käytöstä sen minkä tiedän ja opetellaan ohjelman käyttöä pala palalta — asia kerrallaan.

Tästä artikkelista löydät Adobe Photoshop -tutoriaalit

Elikkä; tämän artikkelin idea on, että tänne kasaan kaikki mun YouTube-kanavan Adobe Photoshop -aiheiset tutoriaalit. Eli tämä artikkeli kasvaa ajan saatossa sitä mukaa kun tutoriaaleja tulee lisää. Pidemmittä puheitta: scrollaile hieman alaspäin ja ala tsekkailemaan videoita. Niitä katsomalla sun pitäis saada Adobe Photoshopista irti perusoppi ja paljon enemmänkin.

Kaikki materiaali mitä tuotan YouTube-kanavalle on ilmaista, mut toivon että jos opit videoista jotakin / koet että niistä on sulle hyötyä  — muista tykätä videoista ja tilata meitsin YouTube-kanava! Tuo videoista tykkääminen ja niihin kommentoiminen auttaa esim. siis siihen, että YouTube osaa näyttää videoita isommalle yleisölle. Kiitoksia katsomisesta! 😁

Samanlainen artikkeli Premiere-tutoriaaleista!

Oon kirjoitellut suht samankaltaisen artikkelin (kun tämä artikkeli on) mun tekemistä Adobe Premiere-tutoriaaleista. Eli tsekkaa ihmeessä kyseinen artikkeli jos Premieren käyttö kiinnostaa!

Mikä ihmeen Podcast -tutoriaali?

Kutsun näitä alla olevia tutoriaaleja ns. ”Podcast -tutoriaaleiksi” -koska niissä on paljonkin podcastmäisyyksiä: juttelen asioista tavallaan suht perusteellisesti ja pitkään, eikä mulla ole kiire mihinkään. YouTube-videothan ovat normaalisti tyypillisesti aika tiiviitä: kestoltaan about viidestä minuutista 20 minuuttiin. Mun YouTube-kanavalla videoiden pituudet ovat vaihdelleet puolesta tunnista yli pariin tuntiin. Olen todennut, ettei näitä asioita voi selittää parissa minuutissa — ei sitten niin millään, jos aikoo perusteellisemmin opettaa 😅

Löydät tutoriaalit alempaa

Skrollaile alaspäin, niin löydät tutoriaalit.

 

Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 1 — kuvankäsittely haltuun aloittelijoille (Podcast-tutoriaali)

Tämä yllä oleva tutoriaali on Adobe Photoshopin PERUSTEET OSA 1 — kannattaa tästä lähteä liikkeelle. Tässä tutoriaalissa katsotaan siis Adobe Photoshopin ja kuvankäsittelyn perusteet: ohjelman asetukset, ominaisuuksia, työkalut, layerit (tasot), muokataan (leijona)valokuvaa ja vaikka mitä. Kuvankäsittely on erittäin tärkeä taito nykypäivänä ja Adobe Photoshop on erittäinkin kova ohjelma tähän tarkoitukseen. Katso videon kuvaustekstistä tarkemmin aihealueet.

Photoshop on iso ohjelma

Adobe Photoshop -kuvankäsittelyohjelma on ollu mun go-to ykkösohjelma jo yli vuosikymmenen. Adobe Photoshop on iso ohjelma, eikä siitä ja sen käytöstä voi tietenkään tietää kaikkea aloittelijana — eikä itseasiassa tiedä vieläkään vaikka sitä on käyttänyt jo vuosia. Aina löytää jonkun uuden tavan tai työkalun, jonka avulla pystyy toteuttamaan jonkun jo vanhan jutun paljon nopeammin kuin aikaisemmin. Photoshop on juurikin monipuolisuutensa puolesta tosiaan hieno ja laaja ohjelma — ja kun ohjelmaa oppii kunnolla käyttämään, sen avulla saapi aikaiseksi melkeimpä mitä vaan.

Hanki Adobe Photoshop

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Mikäli ostat linkin kautta ohjelmat, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.

 

Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 2: Kuvamanipulaatio / kuvien yhdistäminen (Podcast-tutoriaali)

Tämä tutoriaali on Adobe Photoshopin Perusteet OSA 2, jossa käydään läpi Photarin perusteita tekemällä seuraavanlainen harjoitus: yhdistetään / sulautetaan kaksi eri tilanteista otettua valokuvaa toisiinsa. Treenataan esim. maskien käyttöä koko tutoriaalin ajan ja katsotaan kaikenlaisia pieniä niksejä kuinka kuvamanipulaatiosta tulee mahdollisimman saumattoman näköinen. Tutoriaalin aikana harjoitellaan myös linssiheijastuksen tekemistä, kuvan vinjetointia ja värimäärittelyä.

Tämä tutoriaali kantsii katsoa (nimensäkin mukaan) heti tuon ensimmäisen PERUSTEET OSA 1:sen jälkeen. Näet tutoriaalin tarkemmat tiedot videon alapuolelta (YouTubesta) kuvaustekstistä. 👍

 

 

 

Miten vaihdat Adobe Photoshopin käyttöliittymän KIELTÄ?

Tässä videossa tsekkaillaan nimensä mukaan, että miten vaihdat Adobe Photoshopin (tai muiden Adoben ohjelmien) käyttöliittymän KIELTÄ. Toivottavasti saat videolta tähän kysymykseen edes jonkinlaisen vastauksen — tästä ”Photarin kielen vaihtamisesta” on minulta kyselty muutamaankin otteeseen 😄

Pysy kartalla uusista julkaisuista Facebookissa!

Ainiin! Mulla on nykyään OMAT FACEBOOK -SIVUT näitä blogin ja YouTuben juttuja varten. Käy ihmeessä tsekkaamassa ja tykkäämässä, mikäli haluat vähän ajankohtaisemmin seurailla kaikkea uutta mitä julkaisen.

 

 

Miten vaihdat KUVAN VÄREJÄ Adobe Photoshopilla

Tässä videossa tsekkaillaan pari tapaa/keinoa, kuinka vaihdat haluamiesi alueiden VÄREJÄ kuvasta. Ensin katsotaan ”color range” -valintatyökalun käyttöä ja sen jälkeen toinen tapa (ehkä jopa itselläni käytetympi), eli muutetaan suoraan siveltimellä Hue/Saturation -tason maskia, jotta saadaan rajattua alue jonka väriä ollaan vaihtamassa.

Molemmissa tavoissa käytetään apuna tosiaan Hue/Saturation -säätötasoa ja muokataan sen maskia, eli niissä on paljon samoja piirteitä — mutta eniveis toivottavasti videosta oppii jotain uutta. Keinoja päästä haluttuun lopputulokseen Adobe Photoshopissa on aina monta, joten mielestäni on hyvä tietää vähintään pari tapaa aina toimia — jotta sulla on enemmän vaihtoehtoja.

Miten nauhoitat tietokoneesi näyttöä?

Tartteisko sun nauhottaa tietokoneen näyttöä? Tsekkaa tää artikkeli/video, jonka tein aiheesta. Videossa opiskellaan siis (ilmaisen) OBS Studion käyttöä, jonka avulla voit siis nauhoittaa tietokoneesi ääntä & näyttöä.

 

 

Näin POISTAT kuvasta periaatteessa mitä tahansa (Patch / paikkaus -työkalun käyttö)

Tässä videossa opiskellaan kuinka kuvasta POISTETAAN ASIOITA Adobe Photoshopilla — harjoitellaan toisin sanoen PATCH-TOOLIN käyttöä. Tässä tutoriaalissa meillä 5 erilaista kuvaa/tilannetta, joista poistetaan tiettyjä juttuja. Ensimmäinen kuva (surffari) on helpoin ja viimeinen kuva selkeästi vaikein (piano). Toivon, että tämä video valaisee tän työkalun käyttöä tavallaan erilaisissa tilanteissa. Toivottavasti tutoriaali ei ala toistamaan itseään jossain kohtaa. No, tehty jo mikä tehty 😄 eniveis, toivottavasti opit jotain uutta!

 

 

3 tapaa TERÄVÖITTÄÄ KUVIA Adobe Photoshopissa

Tässä tutoriaalissa tsekkaillaan nimensä mukaan 3 tapaa terävöittää valokuvia Adobe Photoshopissa. Kuten puhuttu, Photoshop on iso ohjelma ja KEINOJA tehdä asioita on aina monta. Kuvan terävöittämiseen löytyy myöskin muutamia keinoja.

  • Ensimmäinen keino (jota tutkimme videolla) on ihan perus Photoshop -terävöitystyökalun käyttö
  • toinen keino on mun yks lemppareista: eli ”epäterävä maski” -suotimen (efektin) avulla terävöitetään kuvaa
  • ja sitten vielä kolmas keino, eli ensin otetaan tasosta kopio ➡️ sitten laitetaan sille sekoitustilaksi ”kova valo” ➡️ ja tämän jälkeen laitetaan tasolle suodin nimeltä ”ylipäästö”.

Siinäpä nuo terävöitysmenetelmät mitä on tullut käytettyä.

Adobe Lightroom -perusteet

Tiedoksi; oon tehny kanavalle myös Adobe LIGHTROOMIN (Classic) Perusteet -videon! Kattele ihmeessä sekin jos innostaa. Kiitos!

 

 

Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 3: Laskuvarjohyppääjä- & maisema -kuvamanipulaation tekeminen

Tämä video on Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 3: Kuvamanipulaation tekeminen (laskuvarjohyppääjä / vuoristomaisema -kuva) jossa käydään läpi Photarin perusteita tekemällä harjoitus, jossa yhdistetään / sulautetaan muutama kuva toisiinsa ja tehdään niistä ns. toimiva kokonaisuus.

Tässä tutoriaalissa tulee paljon samoja asioita kuin Adobe Photoshopin perusteet OSA 2:ssa, mutta tulee myös jotain uusiakin juttuja. Reenaillaan ainakin lisää maskien käyttöä ja katsotaan kaikenlaisia pieniä vinkkejä kuinka kuvamanipulaatiosta tulee mahdollisimman saumattoman näköinen. Tutoriaalin aikana harjoitellaan myös kuinka kohinaa lisätään kuvaan & kuvan värimäärittelyä 👍

 

 

5 loistavaa PHOTOSHOP YouTube-kanavaa, joita kannattaa seurata

Tein YouTube-kanavalle videon jonka ajatuksena on, että mitä YouTube-kanavia kannattaisi seurata jos sulla on tavoitteena opiskella Adobe Photoshopin käyttöä? Päätin kertoa videolla omista kokemuksista — joten videossa kattellaan läpi yhteensä 5 kanavaa, joita oon ite seuraillut suhteellisen aktiivisesti. Käydään läpi seuraavat kanavat: PHLEARN, PixImperfect, kamerakoulu.fi, Benny Productions ja PhaseRunner. Näitä kanavia kantsii kyllä seurailla mikäli haluat ymmärtää Photoshoppia paremmin.

 

 

Double Exposure -efektin tekeminen Adobe Photoshopilla

Tässä tutoriaalissa tutkaillaan ns. ”Double Exposure” -efektin (tuplavalotus) tekemistä Adobe Photoshopilla. Tämä on hyvin yleinen tekniikka, jota nähdään käytettävän niin valokuvissa kuin videoissakin. Tutoriaalissa opitaan kuinka henkilö irroitetaan taustasta, kuvan värimäärittelyä, film lookin tekemistä, vinjetin tekoa ja muuta. Tutoriaali kestää noin 20 minuuttia.

Hanki Adobe Photoshop

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Mikäli ostat linkin kautta ohjelmat, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.

 

 

Näin optimoit kuvat VERKKOSIVUJA varten | Photoshop & Lightroom

 

Kun laitat kuvia nettiin / verkkosivuille, kuvien tulisi olla mahdollisimman pieniä tiedostokooltaan, oikeassa kuvaformaatissa ja tarvittavan kokoisella resoluutiolla. Näistä asioista jutellaan yläpuolella olevassa videossa. Mikä on hyvä resoluutio kuville? Mikä on hyvä maksimi tiedostokoko? Mikä on sopiva kuvaformaatti kuville? Miten kuvat optimoidaan Photoshopissa tai Lightroomissa? Monta kysymystä, mutta näihin kysymyksiin yritän tässä videossa vastailla👏

Hanki Lightroom itsellesi

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Lightroom? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Lightroomia.

 

 

Näin restauroit vanhat valokuvat Adobe Photoshopilla helposti 🪄

Tässä videossa katsotaan kuinka voit restauroida vanhoja valokuvia Adobe Photoshopilla. Kuvien restaurointi tapahtuu Photoshopin Neural Filttereiden avulla. Neural filttereitä on todella helppo käyttää ja saat niillä todella nopeasti esim. paranneltua vanhojen valokuviesi laatua. Filttereiden avulla pystyt helposti luomaan vanhoihin mustavalkovalokuviisi myös värit. Videolla näytän käytännön esimerkkejä siitä, kuinka Neural Filttereitä käytetään. Tässä alapuolella on kuvat, joita käytän tutoriaalissa.

Hanki Adobe Photoshop

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Mikäli ostat linkin kautta ohjelmat, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.

 

 

 

Kuvan syvääminen Adobe Photoshopilla (kuvien taustan irroittaminen) 🪄

 

Tässä videossa katsotaan kuinka kuvia syvätään Adobe Photoshopissa. Kuvan syvääminen tarkoittaa siis toisin sanoen sitä, että kuvasta irroitetaan tausta ja että kuva tallennetaan PNG-muotoon.

Katsotaan muutamiakin eri keinoja taustan poistamiseen kuvasta: pikavalintatyökalua, taustan poisto -nappia, objektinvalintatyökalua, värialue-työkalua ja kanavia sekä hienosäädä reunaa -työkalua. Toivottavasti opit jotain kuvien syväämisestä tässä tutoriaalissa!

 

 

 

 

Adobe Photoshop 2024: Generatiivinen täyttö on vihdoin täällä 🪄

Tässä videossa tarkastelemme uudelleen Generatiivisen täytön käyttöä, mutta tällä kertaa Adobe Photoshopin virallisessa versiossa. Tällä viikolla Adobe ilmoitti integroineensa Adobe Fireflyn ominaisuudet Adoben ohjelmiin, kuten Premiereen ja Photoshopiin. Photoshopissa voimme nyt hyödyntää esimerkiksi Generatiivista täyttöä.

 

 

 

***Tämä artikkeli jatkuu heti kun saan valmiiksi seuraavia tutoriaaleja***

 

 

 

Toivottavasti Adobe Photoshop tulee pikkuhiljaa tutuksi!

Jees, tähän artikkeliin tosiaan kasailen kaikki mun tekemät Photoshop-aiheiset tutoriaalit. Tutoriaaleja tippuu aina silloin tällöin. Nää tutoriaaliprojektit on ollu aika pitkiä projekteja tehdä — nimimerkillä esim. kahden tunnin mittaista tutoriaalia ei editoi ihan yhdessä illassa. Siitä voit olla kuitenkin varma, että uusia videoita tippuu tosiaan aina silloin tällöin 🙂

Kiitoksia lukemisesta ja kiitoksia katsomisesta!

Loppusanat, Adobe Photoshop ja tilaa kanava

Tilaa kanava!

Jees, kiitokset vaan tutoriaalieni katsomisesta! Mikäli tykkäsit videoista, muista tosiaan TYKÄTÄ ja laittaa ihmeessä myös kanava tilaukseen! Kiitos!

Hanki Adobe Photoshop

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Aiemmassa lauseessa on linkki Adoben sivuille, minkä kautta voit ostaa Photarin itsellesi. Mikäli ostat linkin kautta ohjelman, tuet samalla mun toimintaa täällä — joten kiitos.

Lue muita artikkeleitani

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Suojaa nettiliikenteesi — Hanki NordVPN

NordVPN affiliate banner

Miksi hankkia VPN?

Tiesitkö että, ilman VPN-yhteyttä kaikkea internet-liikennettäsi pystytään seuraamaan? Ilman VPN-yhteyttä olet käytännössä kuin avoin kirja, kun vierailet sivustoilla netissä.

VPN on virtuaalinen yksityisverkko (virtual private network) — palvelu, joka salaa verkkoliikenteesi ja suojaa verkkohenkilöllisyytesi. Suosittelen siis ehdottomasti käyttämään jotakin VPN:ää — itse olen käyttänyt muutaman vuoden NordVPN:ää.

Voin laittaa yhden NordVPN-tilauksen alle mun kaksi läppäriä, pöytäkoneen, puhelimen, tabletin ja vielä jonkun kuudennenkin laitteen. Nice!

👉 Hanki NordVPN täältä »

Voit tykätä myös näistä