Etusivu Blogi Sitruunavesi on eeppinen juoma — tässä 7 syytä MIKSI juon sitruunavettä aamuisin

Sitruunavesi on eeppinen juoma — tässä 7 syytä MIKSI juon sitruunavettä aamuisin

kirjoittanut Johe
sitruunavesi-terveys

Oman terveyden hakkeroiminen: juo sitruunavettä

Sitruunavesi! — oon nyt viimesen puolen vuoden aikana juonu about joka aamu SITRUUNAVETTÄ. Ei oikeesti oo ollu yhtään mitään flunssia tai nuhia tms. koko sinä aikana kun oon sitruunavettä juonu (koputan puuta ja kovaa). Oon todella positiivisesti yllättynyt tästä sitruunavesi -asiasta — siitä siis miten se (toivottavasti) vaikuttaa terveyteen — ja aattelin asiasta turista hetken aikaa tänne blogiin — josko siitä joku muukin innostuisi.

Mistä sitruunaveden juominen lähti liikkeelle?

Törmäsin aikanaan tähän videoon ja ja — oikeastaan se sai mut kokeilemaan sitruunaveden juomista. Testasin sitä yhtenä aamuna ja sille tielle näköjään olen jäänyt.

En voinut olla kokeilematta

Siis — se mikä mua kiinnosti tässä hommassa oli se, että sitruunavedellä on todettu ihan älyttömän paljon terveysvaikutuksia (!), joita en voinu vaan ignoorata kun niistä kuulin. Heti tuli oikeastaan sellanen fiilis, että ”no hemmetti, miksenpä tuota testaisi?”. Sitruunaveden juominen on kuitenkin törkeän helppo juttu ihan vaan vaikka KOKEILLA — ei muuta kun kaupasta ostaa muutaman sitruunan jääkaappiin ja kokeilee jossain vaiheessa kun kerkiää.

(Tai tosin oikeasti jos haluaa nähdä sitruunaveden tuomia VAIKUTUKSIA, niin sen juomista pitäisi harrastaa pitkäjänteisemmin kuin vaan kerran — you know.)

Muita terveys-juttuja

Liittyen omiin tapoihin, lue ajatuksia aiheesta miksi juoksen AAMUISIN.

Iso vesikannu ja pilko sinne sitruuna

sitruunavesi-terveellisyys-terveysvaikutuksetNo joo, itsehän teen niin että pilkon sitruunan veteen (isoon vesikannuun) ja laitan sen sitten jääkaappiin —  lähinnä myös siksi, että ei tartte joka ikinen kerta pilkkoa uutta sitruunaa kun haluaa lasin sitruunavettä. Vesikannu kestää keskimäärin noin 3 vuorokautta sillein, että kun kannusta meinaa loppua vesi (mutta sitruunat ovat vielä hyviä) täytän kannun uudestaan vedellä.

— Tai oikeestaan en laita nykyään PELKÄSTÄÄN sitruunaa veteen, vaan laitan jotakin muuta sinne seuraksi. Kerron mun simppelin reseptin tän artikkelin lopussa.

Hypätään tässä välissä kuitenkin asiaan: eli sitruunan terveysvaikutuksiin ja MIKSI ylipäätään aloitin tän sitruunavesi -jutun.

 

Sitruuna ja sen eeppiset terveysvaikutukset

Sitruunat sisältävät kaliumia, C-vitamiinia, kuituja, useita kivennäisaineita, proteiinia sekä hiilihydraatteja. C-vitamiini ja sitruunan sisältämät bioflavonoidit ovat erittäin hyväksi pienempien verisuonien toiminnalle.

1. Sitruuna toimii painonpudottajana

Joidenkin eksperttien mukaan voit polttaa jopa 100 ylimääräistä kaloria päivässä, jos juot vetesi aina sitruunan kanssa. Sitruunan hapot sisältävät kuituja, jotka auttavat helpottamaan näläntunnetta.

2. Taistelee sydän- ja verisuonitauteja vastaan

Sitruunat sisältävät paljon kaliumia, jolla on useita hyödyllisiä ominaisuuksia liittyen kehomme lihasten ja sydämen toimintaan. Kalium on myös hyväksi ihmisille, sillä se laskee verenpainetta. Sitruuna sisältää myös antioksidantteja, jotka pienentävät sydän- ja verisuonitautien riskiä.

3. Sitruuna vahvistaa immuunijärjestelmää

supermies-animaatio-punainen-viitta-eeppinenMonet meistä varmasti ovat kuulleet tästä: sitruuna auttaa pitämään FLUNSSAN poissa. Tästä olen itse elävä esimerkki — taaai sitten mulle ei vaan oo jostain syystä nyt tullu flunssia (just) nyt kun oon sitruunavettä juonu — onko se vain sattumaa vai ei. Dunno. Sitruunalla on tosiaan antiseptisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia.

4. Sitruuna pienentää syöpäriskiä

Kyllä — sitruunoilla on epäilty olevan sormensa pelissä jopa syöpäriskin alenemisen kanssa. Tästä ei kait niin äärimmäisen todistusperäistä tutkimustulosta ole, mutta ainakin siitä on paljon puhetta ja epäilyjä ja muuta ympäri nettiä. Tiedä sitten, mikä on totta.

5. Raikastaa hengitystä

Sitruunaveden juominen / kurlaaminen on yksi parhaista luonnon tavoista raikastaa hengitys. Sitruunahappo stimuloi syljen tuotantoa ja taistelee pahan hajuista hengitystä vastaan. Sitrushappo ”ärsyttää” hengitysteillä olevaa limaa ja vaikuttaa täten positiivisesti hengityksen tuoksuun.

sitruuna-vesi-sitruunavesi

6. Parantaa ruoansulatusta

Sitruuna sisältää 10 prosenttia hiilihydraatteja kuitujen ja sokerin muodossa. Pääkuidut sitruunassa ovat pektiini, joka on yksi hiilihydraateista, jonka on tutkimuksissa havaittu edistävän terveyttä. Nämä hiilihydraatit auttavat ruuansulatusta toimimaan paremmin.

7. Sitruuna laskee tulehduksia

Sitruuunan sisältämä happo pitää sisällään tulehdusta laskevia sekä desinfioivia ominaisuuksia. Kuuman sitruunaveden juominen flunssassa on klassinen vanhan kansan rohto, jota monet meistä ovat yrittäneet. Sitruuna on antiseptistä, jonka takia se helpottaa kipeää kurkkua ja tukkoista nenää.

 

Plus — paljon muuta

Sitruunalla on vielä tuplasti lisää terveysvaikutuksia — mutta laitoin tähän artikkeliin vaan nämä, jotka ovat itselleni tärkeitä motivaattoreita. Mulle siis tärkeimmät ehdottomasti on flunssariskin pieneneminen, tulehduksien väheneminen, ruoansulatuksen paraneminen ja immuunijärjestelmän paraneminen. Eli lyhyesti todettuna TERVEYS -syyt.

sitruuna-viipaleetJos näin yksinkertaisen asian avulla voi vaikuttaa näin monipuolisesti (ja positiivisesti) omaan terveyteen, niin miksi ei? Tuntuu siltä, että urpohan se on joka tätä EI (edes) kokeile. Jos kokeilusta huolimatta tää ei oo oma juttu, niin sitten ei.

Sitruunan eräs MIINUSPUOLI

Ei voi olla asiaa, jossa näin paljon hyvää ja ei muka mitään huonoa — eikö vaan? Sitruunassa ja sitruunavedessä on AINAKIN se huono puoli, että koska se on HAPANTA niin se ei ole tietenkään hyväksi hampaille. No, en itse anna tämän olla kuitenkaan sellainen ongelma, että lopettaisin sitruunaveden juomisen sen happamuuden takia.

 

Mun sitruunavesi -yhdistelmä

Oon tässä puolen vuoden aikana kerinnyt kokeilemaan muutamaa erilaista variaatiota sitruunavesijuomasta. Nyt mikä resepti on ollut pisimpään käytössä on seuraavanlainen:

Kokeile ihmeessä omaa sekoitusta — veteenhän voi sitruunan lisäksi lisätä vaikka kurkkua, minttua tai just limeä tai muuta. Mulla on nyt tosiaan pisimpään ollu tää sitruuna & lime -yhdistelmä + ja sit aina jotakin epic shit -jauhetta kylkeen.

 

Uskomuksilla on iso vaikutus

Juu, tässä koko sitruunavesi -asiassa on varmaan 50% PLASEBO-efektiä, mutta no — sitten on. Ainakin on joku asia aamuisin, mistä uskoo että ”no nyt alkaa päivä terveellisesti”. Käyn tämän lisäksi toki myös about joka toinen aamu aamujuoksulla ja näinä aamuina vetäsen smoothien naamariin sitruunaveden lisäksi.

Mutta siis, konkluusiona: ittellä on ollu ainakin tosi hyvä fiilis joka kerta kun aamulla juo tyhjään vatsaan sitruunavettä ja uskon että se tekkee JOTAKIN taikoja & hyvyyksiä. Aina voi ottaa pienen stepin kohti terveellisempää elämää.

Kommentoi alle, tai pistä viestiä jos edes kokeilet sitruunaveden juomista!

Muita samankaltaisia juttuja:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen eeppiseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita käytän päivittäin työssäni ja joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi HINTAHAARUKAN eri tuotteille Hintaoppaasta.

PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS-JÄRKKÄRI: Panasonic Lumix GH5 »

EEPPINEN MUISTIKORTTI (VIDEOKUVAUKSEEN): AngelBird, AV PRO SDXC, UHS-II, 128 Gb »

KAMERAN VAKAUTTAJA: DJI Ronin S »

JÄRKKÄRIN GORILLAPOD: Joby GorillaPod 3k »

TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parantaakseen sivuston käyttömukavuutta. Mikäli olet asian kanssa ok, paina "Hyväksy" -painiketta. Hyväksy Tietosuojalauseke »