Etusivu Blogi Paras älykello vuonna 2019 — 9 tämän vuoden kovinta älykelloa

Paras älykello vuonna 2019 — 9 tämän vuoden kovinta älykelloa

kirjoittanut Johe
älykello-samsung-galaxy-watch-active-2-paras

Parhaat älykellot vuonna 2019 — vertailun tulokset

Heissan, taas palaan tekniikan pariin. Tässä artikkelissa tsekkaillaan tämän vuoden 2019 kiinnostavimmat älykellot ja listaan kellot (jonkinlaiseen) parhausjärjestykseen ylhäältä alas. Tämän vuoden kovimpia älykellovalmistajia ovat mm. Apple, Samsung, Huawei, Fossil, Xiaomi ja muutama muu. Älykellot on just nyt kasvava trendi ja niitä (valmistajia ja kelloja) on sen takia aika paljon — ja jokaisessa kellossa on omat hyvät ja huonot puolensa + hinta ja näiden muuttujien kanssa oli kyllä melkoinen tasapainoittelu.

Miksi tämä artikkeli?

Tämän artikkelin kirjoitan siksi, koska mulla oli itselläni tarve ostaa hyvä ja ja toki paras älykello parhaaseen hintaan  – koska edellinen älykello sanoi itsensä niin sanotusti irti. Noin kolmen viikon tutkimuksien jälkeen päädyin ostamaan Samsung Galaxy Watch Active 2:sen.

Älykellojen tekniset tiedot

Löydät kellojen tarkemmat tekniset tiedot esittelyvideoista, jotka olen linkannut tähän artikkeliin, tai menemällä valmistajien/myyjien kotisivuille.

 

Älykellot vuonna 2019 — mitä kelloja kannattaa harkita?

 

Apple Watch 5 -älykello

Apple Watch Series 5 on monien arvosteluiden ja arvostelijoiden mielestä ehdottomasti toimivin ja paras älykello vuonna 2019! Siinä yhdistyy moni asia: ihan OK-kestoinen akku, toimiva sykkeen mittaus, monipuoliset ominaisuudet, premium-laatu ja niin edelleen.

Kellon hinta pyörii vähän kaupasta riippuen 500€ yläpuolella

Ainuat asiat mitkä mua EI saa ostamaan Apple Watch 5:sta ovat A.) en ylipäätään käytä Applen laitteita, B.) kellon on liian kallis mun budjettiin nähden.

Eli, jos sulla on budjettia — vahva suositus ostaa Apple Watch 5! Se olis kyllä hyvä! Meitsin pari kaveria (ketkä omistavat kellon) ovat kehuneet sitä kyllä hyväksi.

Nyt on Applekin mukana

Oot varmaan huomannu, että yleensä en Applen tuotteita tänne blogiin oo laittanu, mutta nyt oli pakko. Apple Watch 5 on erittäin toimiva kello ja eikä se oo ees mikään maailman kallein älykello, vaikka Applea onkin.

Osta Apple Watch Series 5 -älykello

Voit tilata Apple Watch Series 5-älykellon dustin.fi:stä.

  • Apple Watch Series 5 (dustin.fi) »

 

Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello

Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello on heti tässä toisena, koska muutaman viikon tutkimuksieni/kellovertailun jälkeen tämä on se kello jonka päädyin ostamaan. Kello on suht uusi, eli on erittäin validia ostaa se just nyt!

Kerronpa, että MIKSI ostin kellon:

Lyhyesti todettuna: se on kestävän tuntuinen, ohjelmisto on kohdallaan, se on enemmän urheilukello kuin ”pelkkä” älykello, Watchfacet, siinä on todella kiva ”kosketusrinkula” kellon ympärillä jonka kautta kelloa voi kätevästi käyttää, sen sai ostettua alle 300 €:lla + monia muita syitä.

Kellon hinta pyörii vähän kaupasta ja mallista riippuen 280€ – 500€ välissä

Lue lisää kellosta Samsungin sivuilla »

Google Assistant tänne kiitos!

OLISIN HALUNNUT puhtaasti Android-kellon, jossa on Google Assistant mukana — enkä Bigspyä, kuten tässä kellossa. No, se oli oikeastaan ainut negatiivinen puoli mitä aattelen tällä hetkellä kellosta. Kirjoittelin hetki sitten pidemmänkin arvostelun Samsung Galaxy Watch Active 2:sta kun olin sitä muutaman kuukauden käyttänyt.

Coolit Watchfacet

Tykkäsin Samsung Galaxy Watch Active 2:ssa myös sen ”watchfaceista” eli kellon taustakuvista ja teemoista. Jos haluat tehdä kellosta (tavallaan) sopivan sun vaatteisiin, voit ottaa vaatteesi väreistä / yksityiskohdista kuvan ja laittaa sen kelloosi taustakuvaksi. Nice.

Osta Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello

Voit tilata Samsung Galaxy Watch Active 2-älykellon Amazon.de:stä.

 

Tässä vielä vertailu Samsung Galaxy Watch Active 2:sta ja Apple Watch 5:sta

 

 

Samsung Galaxy Watch -älykello

Samsungin lippulaivakello eli Samsung Galaxy Watch on pirun kova kello myös! Tämä kuitenkin ei tullut mun ostoslistalle sen takia, että se alkaa olemaan jo jokseenkin ”vanha” kello, ja Samsungilta on tulossa tähän sarjaan jo seuraava malli varmaan ensi vuoden — 2020 puolella. Teknisiltä tiedoiltaan se on kuitenkin erittäin hyvä kello (tsekkaile video niin selviää tekniset tiedot.)

Kellon hinta pyörii vähän kaupasta ja mallista riippuen 200 – 400€ hujakoissa

Lue lisää kellosta Samsungin sivuilla »

Tiedoksi siis vain, että tällainen kello on olemassa ja sitä kannattaa miettiä / tutkia — ja varsinkin Galaxy Watch -sarjan seuraavaa mallia kantsii pitää silmällä.

Osta Samsung Galaxy Watch -älykello

Voit tilata älykellon Amazon.de:stä.

 

Huawei Watch GT 2 -älykello

Huawei Watch GT 2:sta mietin pitkään — siinä on näihin muihin yläpuolella mainittuihin kelloihin verrattuna älyttömän pitkäkestoinen AKKU. Kelloa voit käyttää yhdellä latauksella noin viikosta kahteen — riippuen toki sun käyttöaktiivisuudesta yms. Tässä kellossa on tehty paljon oikein myös — se on metallirakenteinen, toimiva käyttöjärjestelmä, tosiaan akku kestää hyvin yms jne.

Kellon hinta pyörii vähän kaupasta ja mallista riippuen 230€ hujakoissa

Lue lisää kellosta Huawein sivuilla »

Muistathan vielä USA:n ja Huawein kauppasodan?

Suurin syy miksi en ostanut Huawei Watch GT 2:sta on, nimenomaan koska se on Huawein valmistama — eli en halua ottaa pienintäkään riskiä siitä että kello ei toimi mulla jossain kohtaa johtuen USA:n ja Kiinan kauppasotahommasta. Vaikka kauppakielto-sopimus-asia onkin jo ilmeisesti rauhoittunut, en jotenkin perstuntumalta luota siihen vielä. Jotenkin siitä koko hommasta jäi kakan maku suuhun siitä hommasta.

Osta Huawei Watch GT 2 -älykello

Voit tilata Huawei Watch GT 2 -älykellon Amazon.de:stä.

 

Fossil Gen 5 -älykello

Tätä Fossil Gen 5 -kelloa mietin myös pitkään ostavani, mutta monien arvosteluiden perusteella kellossa ei kestä akku välttämättä PÄIVÄÄKÄÄN! Ja esim. vuoden käytön jälkeen niin mitähän akku kestää siinä vaiheessa — puoli päivää? Ugh, haluan että kellossa kestää akku vähintään päivän ja mielellään parikin.

Kellon hinta pyörii vähän kaupasta riippuen 270€ – 350€ hujakoissa

Listaan kellon kuitenkin tähän, koska jos ei ota huomioon akkukestoa, kello olis ollu todella kova vaihtoehto. Ehkä myös jos SINÄ et piittaa siitä että joudut päivittäin lataamaan kelloa, kello voi olla kello just sulle hyvä. Siinä on Wear OS -käyttöjärjestelmä missä on mukana mm. Google Assistant.

Osta Fossil Gen 5 -älykello

Voit tilata Fossil Gen 5 -älykellon Amazon.de:stä.

 

TicWatch Pro -älykello

TicWatch Pro kävi hetkellisesti mielessä sen hinnan ja pitkähkön akkukeston vuoksi. TicWatch Pro on ihan hyvälaatuinen kello ja siinä on mm. ”kaksinäyttöinen” näyttö — eli kello vaihtaa ”yksinkertaisemman” ja mustavalkoisen näytön värinäytön tilalle ajoittain säästämäänä akkua.

Kellon hinta pyörii vähän kaupasta riippuen 230€ hujakoissa

Lue lisää kellosta TicWatch Pro:n valmistajan sivuilla »

Osta TicWatch Pro -älykello

Voit tilata TicWatch Pro -älykellon Amazon.de, tai gearbest.comista.

 

Kospet Prime -älykello

Kun tätä kelloa tutkii niin tässä yhdistyy miljoona juttua mitkä ovat — ainakin paperilla — erittäin kova saavutus kellon hintaan nähden! Käykääpä huvikseen vilkaisemassa kellon valmistajan sivuilta Kospet Primen infoja — siis huhhuh. En uskaltanut tätä kelloa kuitenkaan ostaa (vielä) sen takia KOSKA en tiedä tarpeeksi valmistajasta — ihan tuli puskista mulle tää valmistaja kun tutkailin näitä kelloja. No, ehkä siitä tulee seuraava OnePlus ja kaikki hankkivat seuraavan 3 vuoden sisään Kospet-merkkiset kellot. Mistä näitä tietää.

Kellon hinta pyörii Gearbestissä 150€ hujakoissa

Käy valmistajan  sivuilla täällä »

Kospet Prime -kellossa on tosiaan koko kellon ympyrän kokoinen (1,6″) näyttö, metallirunko, 4G, 3 Gb RAM:mia, 32 Gb tilaa jne. Aika kovat speksit 150€ hintaan nähden.

Osta Kospet Prime -älykello

Voit tilata Kospet Prime -älykellon AliExpressistä tai  Gearbest.comista.

 

 

Amazfit Stratos -älykello

Amazfit -älykellot ovat parantaneet menoaan viime vuosina tosi paljon. Tämän arvostelu-artikkeleita ja videoita tutkiessa ihmiset ovat kyllä tykänneet Amazfit Stratos -kellosta. Ihan varteenotettava älykello siis! Itse halusin lopulta pidättäytyä toistaiseksi vähän tunnetummassa merkissä, jolle luovutan terveystietoni — eli Samsungissa. Saadaksesi lisäinfoa kellosta, tsekkaile alta video ja/tai lue tarkemmin esim. täältä.

Kellon hinta pyörii vähän kaupasta riippuen 150 – 200€ hujakoissa

Lue lisää kellosta valmistajan sivuilta »

Osta Amazfit Stratos -älykello

Voit tilata Amazfit Stratos -älykellon Amazon.de, AliExpress.com tai Gearbest.comista.

 

Withings Steel HR Sport -älykello

Mulla oli tämä kello (entinen Nokia) alunperin — ja sitä kerkesin noin 1,5 vuotta käyttämään päivittäin. Muutama viikko sitten se kello kuitenkin sanoi itsensä jostain kumman syystä irti? — enkä vieläkään tiedä miksi. Se vain sammui eikä ole käynnistynyt sen jälkeen vaikka mitä olen yrittänyt sille tehdä (sen takia ylipäätään näitä kelloja olen tässä vertaillut, ja ostanutkin jo uuden kellon.)

Kellon hinta pyörii vähän kaupasta riippuen 200€ hujakoissa

Lue lisää kellosta valmistajan sivuilta »

Nokian kello oli kyllä hyvä

Pakko myös kehua Nokian (nykyinen Withings) kelloa! Se oli hyvä; siinä kesti akku noin 25 vuorokautta (!), se oli vedenkestävä, simppelin tyylikäs kello. Hyvää oli myös toimiva sovellut puhelimessa, joka näytti urheilutulokset ja sykkeet selkeästi. Näiden hyvien juttujen takia ylipäätään tämä kello on tässä artikkelissa mukana!

Ei kosketusnäyttöä

Withings Steel HR Sport tottakai vähän eroaa noista muista esim. siten että tässä ei ole isoa — koko kellon näytön kattavaa kosketusnäyttöä — vaan tässä on tuo (kuvassa näkyvä) pieni musta ympyrä, jonka sisään tulee kaikki ilmoitukset tekstinä. Sen takia mm. Withingsin kellon akku kestää niin hyvin. Erilaisuutensa vuoksi tämä kello on tässä listassa viimeisenä.

Osta Withings Steel HR Sport -älykello

Voit tilata älykellon Amazon.de:stä.

 

Terveyteen kannattaa sijoittaa

Jees, jottei mun monta viikkoa kestäneeet älykello-tutkimukset ois menny ihan harakoille, niin kirjottelin tän artikkelin. Aattelin, että nyt ei mennä sieltä mistä saa vaan halvimmalla älykellon ostettua — onhan kuitenkin osaltaan oma terveys kyseessä (!): eli sykkeenmittaus, uni, stressitasot yms. Tämän takia myös ostin Samsungin Galaxy Watch Active 2:sen — halusin että kellon taustalla on ainakin tunnettu valmistaja.

Ostin BLOGAUS-läppärin

Välihuomiona vain niin ostin puoli vuotta sitten TREKSTOR SURFBOOK -merkkisen läppärin näitä kirjoitus-hommia varten. Käy tsekkaa tarkemmin läppäri mun aikaisemmassa kirjoittamassa artikkelissa.

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Musiikkia videoihin ja muihin projekteihin Artlistista!

Hanki musiikkia videoihin Artlist.io

Miksi hankkisit Artlistista musiikkia?

Artlistin musiikki on laadukasta ja heiltä löytyy erittäin monipuolinen valikoima erityylistä musiikkia. Olen itse päässyt käyttämään Artlistista ladattua musiikkia todella monessa videoprojektissa ja itselläni ei kyllä ole mitään valittamista Artlistista.

Artlististä ladatun musiikin lisenssi on huikea: se on Universal Lisenssi, eli voit käyttää musiikkia missä tahansa projektissa — peleissä, podcasteissä, YouTubessa, elokuvissa ja niin edelleen. Voit myös valita Personal Plan -lisenssin (on vähän halvempi), mikä kattaa ainoastaan eri sosiaalisen median alustat: YouTube, TikTok, Instagram, Twich, Facebook & Podcast.

👉 Hanki Artlist täältä »

Voit tykätä myös näistä