Etusivu Blogi Samsung Galaxy Fold -puhelin on erittäin hieno laite — mutta kannattaako sitä ostaa ihan vielä?

Samsung Galaxy Fold -puhelin on erittäin hieno laite — mutta kannattaako sitä ostaa ihan vielä?

kirjoittanut Johe
samsung-galaxy-fold

TAIPUVAT NÄYTÖT tulee!

How COOL is that! Meittihän on suhteellisen isolla innolla oottanu kääntyvällä näytöllä olevia puhelimia tulevaksi (vai PHABLET:eiksikö niitä pitäisi kutsua) ja nyt tuli ensimmäiset ”Foldable phonet” markkinoille: Huaweilta ja Samsungilta.

Nice — vai onko?

ENSIREAKTIOT on ollu positiivisia

Pääosin mitä oon nyt arviointivideoita esim. Samsung Galaxy Foldista katsonut on ollut erittäin positiivisia — ENSI-REAKTIOT nimenomaan. Ihmisillä on oikeasti sellainen olo kun näkee kääntyvän näytön ensimmäistä kertää, että ”ei vitsi onko toi totta oikeesti? Mahtavaa!”.

Näistä vehkeistä on ollu jo monta vuotta pelkästään PUHETTA ja oikeastaan muutamaa DEMOvideota lukuunottamatta mitään kaupallista laitetta ei ainakaan ole vielä nähnyt.

Tulevaisuus on tässä ja nyt

Kääntyvissä näytöissä on sitä jotakin: UUTTA ja tulevaisuuden tuntua! Aivan sairaan siistejä vehkeitähän noi taipuvalla näytöllä olevat / tulevat puhelimet on! Tuntuu että nytkö se tulevaisuus onkin tässä. Nice.

super-child-learning

Mutta sitten —

Tosiaan, ensireaktiot on ollu hyviä, mutta sitten kun esim. Samsung Galaxy Foldia on pari päivää käyttänyt, niin alkaa näkymään sellaisia vikoja, että EN ainakaan itse sijoittaisi laitteeseen liki 2000€ euroa.

Kyllä — kuulit oikein: Samsung Galaxy Fold maksaa pikkasta alle 2000€.

Puhelin on yleensä kuitenkin niin kovassa käytössä mulla, että en halua että sen tärkein osa — eli NÄYTTÖ hajoaa seuraavina päivinä. Puhutaan tästä hieman alhaalla lisää.

Mennäksemme itse asiaan, niin KATSO ALLA OLEVAT (kaikki videot) järjestyksessä, niin kerron sitten lisää ajatuksia Galaxy Foldista.

Voit aina myös KUUNNELLA videoita

Jos oot jossain menossa, niin kandee vähintään KUUNNELLA videot. Hanki siis hyvät langattomat kuulokkeet, joilla teet kuuntelemisen suhteellisen vaivattomaksi.

 

Unbox Therapylta Samsung Galaxy Foldin UNBOXAUS -video:

Unbox Therapyn hehkutuksen jälkeen mulla oli sellanen fiilis puhelimesta että ”JES, jotakin uutta ja hienoa! Cool!”. Meinasin jo vähän olla jopa ostohousut jalassa, että sitten kun hinta tippuu niin vois ehkä ajatella ostavansa kyseisen vehkeen.

 

Marques Brownleelta Samsung Galaxy Foldin ensituntumat:

Kaikki on tähän mennessä sanonut että ”on erittäin tyydyttävää laittaa puhelin kiinni ja avata se”. Laitteen avaamisesta ja sulkemisesta ihmiset tuntuvat ainakin tykkäävän.

 

Ja tähän väliin vielä Marquesin UNBOXAUS -video:

 

Tässä vielä CASEY NEISTATIN ensituntumat Galaxy Foldiin:

 

Jos yllä olevissa videoissa ei vielä ollut kamalasti negatiivista sanottavaa puhelimista niin nyt mennään kohti tämän artikkelin ydintä. Eli mikä menee pieleen kääntyvän näytön suhteen?

 

VERGEN rehellinen arviointivideo Samsung Galaxy Foldista:

Tämän videon nähtyäni mulle tuli heti oikeastaan se fiilis että OKEI — odotellaan vielä jonkin aikaa (muutamakin vuosi) että näistä vehkeistä korjataan ns. lapsen viat pois. Foldin näyttö ilmeisesti hajoaa aika helposti.

 

Marquesin ajatuksia kääntyvän näytön hajoamisesta:

Marquesin mukaan (ja tämän hetkisen tiedon mukaan) Galaxy Foldin mukana (näytössä kiinni olevaa) ohutta kalvoa (screen protector) ei kannata ottaa pois. Se ilmeisesti aiheuttaa jossain määrin näytön hajoamista — mikä on aika ihmeellistä. Eihän näin nyt pitäisi käydä. Samsung on sanonut ”palaavansa asiaan hetimiten”.

 

Päivitys 26.4.2019: Galaxy Foldit vedetään takaisin käyttäjiltä ja markkinoilta:

Tää video tuli justiin ulos missä Unbox Therapy kertoo, että ilmeisesti kaikki Samsung Galaxy Fold -puhelimet viedään käyttäjiltä pois. Niistä löytyi liikaa lapsenvikoja, eikä Samsung halua sellaista huonoa markkinointia kontolleen.

 

Ei siis ihan vielä

No, mikäli näihin on uskominen niin todellakin oon sitä mieltä, että EI KANNATA VIELÄ sijoittaa rahaa näihin vehkeisiin. Voihan olla toki että nää yksilöt ovat JUST NIITÄ YKSITTÄISIÄ KAPPALEITA (jotka Marques ja Verge esim. arvioivat), joista näyttö hajosi — ja kaikissa muissa se toimiikin (mistäs minä tiedän), mutta kunhan vedän johtopäätöksiä sen tiedon perusteella mitä tiedän.

ugh-mug-failure-epic-fail

Eikä mulla oo ylipäätäänkään varaa laittaa liki 2000€ PUHELIMEEN. Ugh. Tää ei oo tietenkään ihan tavallinen puhelin — mutta silti odotan että näiden hinta tippuu hitusen alaspäin. Ja kyllä luulen että joku valmistaja pystyy jossain vaiheessa allen tuhannen euron hintaan valmistamaan taipuvalla näytöllä olevan puhelimen — mutta aika näyttää.

Kaikesta huolimatta, voit tottakai myös ennakkorekisteröityä Galaxy Foldin tilaajaksi mikäli niin haluat!

Ensimmäisten versioiden lapsenviat

JA aina täytyy muistaa se, että nämä juuri tulleet puhelimet ovat ENSIMMÄISEN GENERAATION Foldable Phoneja, eli tästä mennään vain parempaan suuntaan — ja jonkun (eli Samsungin ja Huawein näemmä) on otettava ENSI ASKELEET kohti uutta ja eeppistä. Tosiaan, rohkea kokeilu ja iso iso askel kohti — no tulevaisuutta.

Kuka muistaa Samsung Galaxy S1:sen?

Ja Kyllä vielä on tuoreessa muistissa kun tosiaan ensimmäisen KOSKETUSNÄYTÖLLISEN puhelimen ostin: Samgsung Galaxy S1:sen — ja se oli niin siistiä ja samalla aivan *aska — tai ihan OOKOOsti se toimi ensimmäiset pari kuukautta mutta puolen vuoden jälkeen se oli jo aivan tukossa ja jäätyili käytössä. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin perus-(kosketusnäytöllinen)puhelin on aivan törkeän hyvä vehje.

Lue aikaisempi artikkelini aiheesta; miksi käytän kaikista puhelimista juuri ONE PLUS -puhelimia.

Siistejä juttuja kuitenkin Galaxy Foldissa on paljon:

  • PUHELIMEN NÄYTTÖ KÄÄNTYY WTF!
  • ns. APP CONTINUITY = jos käytät puhelinta ”puhelin/kiinni”-tilassa ja sitten avaan puhelimen ”tabletti”-tilaan niin voit jatkaa käytännössä suoraan siitä mihin jäät (toisessa tilassa), mikä on kyllä hyvä
  • MULTIWINDOW -näkymä = tabletti-tilassa saat monta ikkunaa näytölle eli voit käyttää montaa ohjelmaa yhtäaikaa
  • 12 Gigaa muistia
  • 512 Gigaa tilaa
  • ilmeisen kiva magneetti -kiinnitys kun kaikki tuntuvat siitä tykkäävän

Jonkun täytyy feilata

Mutta — pidetään jalat maassa ja odotellaan vielä. Kohti tulevaisuutta tässä mennään kumminkin — mikä on siistiä! Ja niin kuin muutaman kerran oon todennu täällä blogissa, että ”FAIL OFTEN FAIL BETTER” — tämä siis viittaus nyt tuohon taipuvan näytön lapsenvikoihin: jonkun täytyy feilata niiden suhteen, että jossain kohtaa onnistutaan.

Sitä odotellessa.

Lue aikaisempia artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämän artikkelin pääkuva on löydetty Googlesta.


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä