Etusivu Blogi Miten päädyin kirjoittamaan BLOGIA?

Miten päädyin kirjoittamaan BLOGIA?

kirjoittanut Johe
youtube-laptop-coffee-channel

Positiivisia yllätyksiä

Blogin kävijämäärät on kasvanut viime aikoina sen verran, että olen jopa yllättynyt — kuinka paljon porukka käy lukemassa artikkeleita täällä. Tämän vuoden puolella (2019) on tullut yli 4000 lukijaa / per kuukausi. Ja (yleisesti katsoen) muutaman kuukauden välein on ollut selkeä nousu kävijämäärissä.

Puhun kävijämääristä sekä analysoin kävijöitä enempi toisella kertaa, mutta nyt itse aiheeseen: MISTÄ lähtökohdista lähdin liikkeelle ja MIKSI ylipäätään kirjoitan blogia?

Mistä lähdin liikkeelle?

Ajatuksesta kaikki lähtee liikkeelle. Mulla on siis ollut tosi monta vuotta MIELESSÄ, että pitäisi alkaa blogaamaan tai/ja pitämään Youtube-kanavaa. Ajatukseni oli että saisin jaettua täällä vinkkejä, neuvoja, ajatuksia, tutoriaaleja ja kaikenlaista settiä maan ja pilvien väliltä. Mulla kuitenkin on kaikenlaisista asioista kokemusta, osaamista ja tietoa päässä että olis vaan mahtavaa jakaa kaikkea sitä (jotakin kautta) muille. No — monta tekosyytä tiukkaa aikataulua myöhemmin aloitin-kuin-aloitinkin tämän blogin kirjoittamisen (ja Olohuonetuotannon blogin myös) — ja myöhemmin myös Youtube-kanavan.

Katsastellaan lähtökohtia hieman tarkemmin. Nyt.

Taistelu aloittamisesta

No, melkeempä NOLLASTAHAN sitä piti lähteä liikkeelle blogaamisen suhteen. Toiselta ammatiltani teen kotisivuja, joten ei sillein tarvinnu käyttää (kotisivu)tekniikan opetteluun oikeastaan yhtään aikaa — vaan Piti päättää, että MILTÄ ASIAT NÄYTTÄÄ ja MITÄ ARTIKKELIA lähden kirjoittamaan ensimmäisenä.

Ja oikeastaan tärkein pointti ”mistä lähdin liikkeelle” oli mun tapauksessa lähinnä se, että sain (viime vuonna VIHDOIN) ylipäätään aloitettua blogin kirjoittamisen. Sitähän sanotaan, että ALOITTAMINEN on kaikista vaikeinta — pääsin taas todistamaan, että totta se on.

Ajan puute

Mulla on yleensä tuhat rautaa tulessa samalla kertaa — pitkään sitä nimittäin keksi kaikenlaisia ”tekosyitä”, että miksi EI nyt vielä aloita blogin kirjoittamista. Näistä tekosyistä oli pakko päästä eroon mikäli oikeasti tätä halusi tehdä.

Tiesin toki, ettei blogin kirjoittaminen mikään ”pieni urakka” suoraan sanottuna ole. Joten,  työmääränkin puolesta oli aika nihkeää aloittaa — eli vaikka aloittaisinkin, KERKEÄNKÖ lopulta kirjoittamaan mitään blogiin (?) — turhaahan tätä silloin olisi tehdä, you know. No, onneksi näin ei kuitenkaan lopulta käynyt.

Ajan käytön suhteen oli siis todella huonot lähtökohdat blogaamisen aloittamiselle.

Tärkeimpiä ajatuksia aloittamiseen

MUTTA — viimeinen potku perseelle ja yksi tärkeimmistä ajatuksista mulle blogin aloittamiseen oli asettaa itselleni VISIO: ”okei — NYT JOS ALOITAN (eli viime vuoden puolella), niin blogi ja Youtube-kanava voi olla aika isoja juttuja 10-20 vuoden päästä! Ja niissä vois olla aika huikee tietomäärä silloin.” — tämä siis todella pitkällä tähtäimellä ajateltuna. Ei siis kannattanut ajatella, että ”joo heti huomenna voin blogin avulla auttaa tuhansia ihmisiä tai jotain” — nope — täytyi ajatella vuosien päähän.

Alla olevassa videossa hyviä vinkkejä asioissa edistymiseen/aloittamiseen:

Ainiin — koska tiesin, etten ehkä kerkiä kirjoittamaan artikkeleita päivittäin — täytyi siis panostaa eniten siihen että blogissa on VAIN LAADUKASTA sisältöä ja kun tahtotila on AUTTAA IHMISIÄ — uskon että JOKU ainakin huomaa blogin.

Piti siis kääntää ajatus positiiviseksi: Miksi blogista EI tykättäisi (jos kerta blogin tarkoitus on suurimmilta osin auttaa)?

Ensimmäinen artikkeli

Ensimmäinen artikkeli tänne blogiin oli ”Kuinka oma elokuva saadaan elokuvateatterin kankaalle – teknisestä näkökulmasta?” Lähdin tästä aiheesta liikkeelle koska: juuri paria päivää ennen olin kirjoittanut samaisesta aiheesta pidemmän tarinan LinkedIniin, niin siinä kohtaa viimeistään totesin itselleni että ”nyt pe*kele, mikset kirjoita tätä artikkelia  suoraan OMAAN blogiin äläkä minnekään LinkedIniin!” — Sitten kirjoitin. Tänne. Ensimmäisen. Artikkelin.

Oikeastaan tästä hetkestä koko homma sai käytännössä ja virallisesti alkunsa.

Seuraatko muutes GOTTIA?

Ihan siis vain välikysymyksenä: seuraatko Game of Thronesia? Kirjoittelen artikkelia, johon linkkaan about kaiken mitä tulee uuteen (viimeiseen!) kauteen liittyen vastaan: making offit, haastattelut, analysointivideot yms. Lukase ja katsastele läpi jos kiinnostelee.

Kirjoittamisen tavoitteet

Aloittamista helpotti myös se, että asetin itselleni suht realistisen tavoitteen: kirjoitan YHDEN artikkelin viikossa = joka tarkoittaisi noin VIITTÄKYMMENTÄ artikkelia vuodessa. Annoin itselleni myös (aika)takarajan — YKSI ARTIKKELI (MAX) kahdessa viikossa.

Olen tämän vuoden puolella viimestään suhteellisen hyvin pysynyt tässä tavoitteessa ja — tai no — nykyään kirjoittelen yksi, kaksi tai jopa kolme artikkelia viikossa, miten nyt kerkijjää — ja riippuen artikkelin laajuudesta yms. Which is kinda nice.

blogi-kirjoittaminenMonena iltana sitä tulee istuttua kahviloissa kahvin & läppärin kera kirjoittamassa uutta artikkelia — eivät ne tyhjästä synny. Ja kirjoittaminen yllättävän kivaa puuhaa.

Aloittamisen jälkeen on helpompaa

Ja — nyt kun ON aloittanut, itse TEKEMINEN on paaaaaljon helpompaa — eli nyt tarvii vain kirjoittaa aina seuraava artikkeli. Ja mun mielestä NYT tekeminen on oikeesti tosi hauskaa kun ON JO aika paljonkin matskua täällä blogissa. Ja ja, mulla on pitkä lista kaikenlaisia aiheita & artikkeleita, mitä tänne täytyypi kirjoitella. Pitkä taival siis vielä edessä.

Se, mikä on aika siistiä — Blogin kirjoittamisesta & Youtubeen tekemisestä on tullut jo aikalailla TAPA. Kirjoittaminen on hauskaa ja nykyään aina kun saan jonkun (oikeestaan minkä tahansa) idean tai teen jotain projektia, heti aattelen sen niin että kirjoitampa tästä/aiheista jossain kohtaa blogiin artikkelin.

 

Missä (nyt) mennään?

Kummelin Joukoa ja Kostia lainaten: ”MISSÄ MENNÄÄN!”.

Blogissa käy tällä hetkellä keskimäärin 100-200 lukijaa päivässä (3000-4000 ihmistä / kk). Niin kuin yllä totesin, se on paremmin kuin olisin osannut toivoa. Tämän vuoden puolelle mulla on tavoite (lukijoiden suhteen) saada blogiin 300-500 päivittäistä kävijää. Ei kuulosta enää ihan täysin mahdottomalta!

Ensimmäisiä sponsori-kyselyitä

Tää on ihan siis huikeeta! Melkeimpä nyt tasan VUODEN kirjoittamisen jälkeen mulle on tullut jo KOLMELTA taholta kysymyksiä tyyliin, että ”Hei sä kirjoitat hyvää settiä ja päivität blogiasi suht usein — kysyisimmekin, että voitaisko kirjoittaa SUN blogiin samankaltaista sisältöä ja MAKSETTAISIIN siitä vielä sulle rahaa”. Ja ulkomailta asti tullut nämä kyselyt.

MÄ SIIS — SAISIN RAHAA SIITÄ — että JOKU MUU kirjoittaisi — MUN blogiin. WTF.

blogi-raha-passiivinen-palkkaEikä siis puhuta mistään ”eurosta tai kahdesta” vaan ihan oikeasti sellaisista rahoista, että saisin melekeen kuukauden ruoat sillä, että joku muu kirjoittaisi yhden artikkelin mun blogiin. Huhhuh.

No, harkitsen asiaa

Oon sanonu kaikkiin näihin artikkeli-kollaboraatio-kyselyihin toistaseks vielä että ”harkitsen asiaa ja palataan asialle myöhemmin”. Mutta aika näyttää mitä noiden sponsorointi-hommien kanssa käy — toivon tottakai, että jossain kohtaa sitä alkaa saamaan esim. passiivista tuloa blogin kautta. Toistaiseksi vaan siis se, että joku MUU kirjoittaisi mun henkilökohtaiseen blogiin tuntuu tosi oudolta. Vaikka siistiähän se ois että tuli rahaa passiivisesti.

Tämmmöstä.

 

Artikkeli kerrallaan

Jossain kohtaa kunhan kerkiän teen artikkelin (ja Youtube-videon aiheesta): analysoin tämän blogin kävijämääriä — kuinka paljon kävijöitä täällä käy ja mistä he tänne saapuvat — miten kauan kävijät viihtyvät sivuilla yms. Sellasta tulossa! Stay tuned!

Artikkeli kerrallaan meen oikeestaan eteenpäin. Suunnitelmia on vaikka mihin 🙂 katsotaan mihin tämä tie vie.

Jees, muista lukea aikaisempia artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen eeppiseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat Action VFX:n SÄÄ -elementeistä 25% hinnasta pois!

Voit tykätä myös näistä