Etusivu Blogi Testissä AtlasVPN — ajatuksia & kokemuksia

Testissä AtlasVPN — ajatuksia & kokemuksia

kirjoittanut Johe
atlasvpn arvostelu

VPN-tarjoajia on nykyään paljon ja niiden joukosta on haastava löytää hyvää ja luotettavaa vaihtoehtoa. Yritän tätä haastetta hieman helpottaa, eli tässä artikkelissa on tarkoitus puhua eräästä hyvästä VPN-vaihtoehdosta:  AtlasVPN:stä. Pääsin testaamaan AtlasVPN-palvelua ilmaiseksi ja siitä jäi mulle ainakin hyvä fiilis. Tähän artikkeliin mulla olis tarkoitus purkaa päällimmäisiä ajatuksia AtlasVPN:stä.

Tiedoksi, että AtlasVPN:ltä ottivat minuun yhteyttä ja kysyivät että haluaisinko kuukaudeksi ilmaiseksi käyttöön AtlasVPN:n testatakseni sitä. Ja minähän testasin! Vähän aika sitten lopetin AtlasVPN:n käytön (huhtikuu 2023) ja voin kyllä todeta, että kyseessä on toimiva VPN.

5 parasta VPN-palveua

Tein tutkimuusta alkuvuodesta (2023), että mikä VPN ois tällä hetkellä hinta-laatu suhteessa paras. Käy lukemassa ajatuksiani aiheesta täältä.

 

 

Mikä on VPN?

Hei, ensin ois varmasti hyvä käydä läpi että mikä VPN ylipäätään on ja mitä sillä tehdään. Jos et vielä sitä tiedä, niin tsekkaile alla oleva video. Tiivistettynä: virtuaalinen yksityisverkko (VPN) saa verkkoliikenteen kulkemaan salatun tunnelin kautta. VPN suojaa sinua tunkeilevalta seurannalta, julkisten Wi-Fi-verkkojen vaaroilta, vakoilulta ja piilottaa IP-osoitteesi.

Mikä on VPN?

Tässä artikkelissa käydään läpi mm. että mikä VPN on ja miksi sitä ylipäätään itse käytän. Käy lukemassa!

 

 

 

 

AtlasVPN — laadukas ja edullinen VPN

atlasvpn testissäMennäänpäs sitten itse asiaan. Testailin AtlasVPN:ää tosiaan kuukauden ajan. No, mitä kuukaudesta jäi käteen / mitä mietteitä Atlaksen käytöstä? Päällimmäisenä fiiliksenä on, että AtlasVPN on aivan toimiva palvelu ja että ei mulla ainakaan  mitään ongelmia sen kanssa ollut. Kaikki ominaisuudet toimivat, nettiliikenne ei hidastunut vaikka AtlasVPN oli päällä ja palvelun kautta pystyi mm. yhdistämään Suomessa sijaitsevaan VPN-palvelimeen. Atlaksen käyttö oli helppoa ja huomaamatonta. Ohjelma käynnistyi samalla kun tietokoneeni käynnistyi ja se yhdisti automaattisesti VPN-palvelimeen.

atlasvpn - turvallinen ja nopea vpn palveluPalvelun kuvauksen mukaan parhaimpia AtlasVPN:n ominaisuuksia ovat sotilasluokan tason salaus, yli 750 palvelinta ympäri maailmaa, nopeus, 24/7 asiakaspalvelu yms. Joitain AtlasVPN:n erikoisominaisuuksia en edes kokeillut, kun en niitä itse tarvitse (Sivuhuomiona myös, että käyttämässäni NordVPN:ssä on paljon kaikenlaisia sivuominaisuuksia, joita en ole koskaan tarvinnut). Tarvitsen 95-prosenttisesti ainoastaan tavallaan itse VPN-ominaisuuden, eli että ohjelma yhdistää automaattisesti nopeimpaan & lähimpään VPN-palvelimeen + että netin nopeus ei hidastu. Näin netin käyttö pysyy vaivattomasti ja huomaamattomasti suojattuna.

Käytä lähintä palvelinta

Yleisenä vinkkinä toteaisin, että kannattaa aina käyttää lähintä mahdollista palvelinta kun käytät (mitä tahansa) VPN:nää, jotta nettiliikenne ei kierrä tarpeettoman kaukaa. Mikäli nettiliikenne kiertää liian kaukaa (esim. USA:sta) niin tottakai tällöin hidastuu myös netin nopeus. Mikäli asut täällä Suomessa niin käytä ihmeessä siis Suomessa sijaitsevia VPN-palvelimia.

atlasvpn yhdistetty Suomeen

Julkisten Wi-Fien suojaaminen

Käytän VPN:nää ehdottomasti myös silloin kun jos joudun käyttämään julkista WiFiä esim. reissun päällä. Näissä tilanteissa ainakin viimeistään suosittelen käyttämään (ylipäätän) jotakin VPN-palvelua. Jos nimittäin käytät julkista WiFiä ilman minkäänlaista suojaa, tälöin internet-liikkeitäsi pystytään seuraamaan todella helposti.

Hanki tästä AtlasVPN

Huomiona, että en ole sponsoroitu AtlasVPN:n puolesta, mutta saan toki muutaman prosentin myynnistä jos satut palvelun ostamaan tältä sivulta löytyvistä linkeistä. Jos haluat käyttöösi edullisen ja toimivan VPN:n, kokeile ihmeessä Atlasta.

 

Voit liittää Atlakseen loputtomasti laitteita

Tässä AtlasVPN sivuilta kuvakaappaus, jossa näkyy yksinkertaistettu vertailukuva muiden VPN-paveluntarjoajien kesken.

vertailu muihin vpn tarjoajiinAtlaksen pari kilpailuetua on toki hinta, mutta myös loputtomat laiteliitännät. Eli: pystyt liittämään niin monta laitetta kuin haluat yhden Atlas-tunnusten/sopimuksen alle. Aika nice. Vertailun vuoksi esimerkiksi NordVPN:ää pystyn käyttämään muistaakseni yhteensä 5 laitteessa yhtäaikaa. Useimmat VPN:t asettavat rajoituksen sille, kuinka monta laitetta voi yhdistää VPN-palveluun kerrallaan. Yleensä raja on viisi laitetta per tili. Atlas kuuluu tosiaan sellaiseen VPN-palveluluokkaan, jossa ei ole rajoituksia samanaikaisten yhteyksien määrälle. Muita tähän luokkaan kuuluvia palveluita ovat käsittääkseni Surfshark VPN ja Windscribe VPN.

Atlaksen tarkkaa hintaa mun ei kannata tähän blogipostaukseen kirjoittaa, koska se voi vaihtua parin kuukauden päästä — ja sitten tämä artikkeli ei enää pädekään. Käy siis itse katsomassa hinta täältä.

 

 

AlasVPN ominaisuudet

Mikäli kiinnostaa, voisin listata tähän AtlasVPN tärkeimpiä ominaisuuksia (alla kuva). Nämä näkyy tuossa kuvassa englanniksi, mutta suomennan ne alapuolelle.

atlasvpn ominaisuudet

  • SafeBrowsen avulla suojaat itseäsi kalastelulta (phishing), haittaohjelmilta (malware), vakoiulta (spyware) ja muilta scämmeitä.
  • Data Breach Monitorin avulla tiedät, että jos sinuun liittyvää dataa on jaettu nettiin.
  • Solid no-logs policy tarkoittaa sitä että AtlasVPN ei kerää mitään netin käyttöösi liittyvää dataa.
  • Network Kill Switchin avulla pystyt periaatteessa sulkemaan internetin tietokoneestasi silloin jos VPN-yhteys on jotenkin epävakaa tai se katkeaa.

Tosiaan, VPN:n perustoiminto on luoda salattu yhteys laitteesi ja VPN-yhtiön hallinnoiman palvelimen välille. Kaikki internet-liikenteesi kulkee yhteyden kautta palvelimelle ja palaa normaalisti takaisin internetiin. Tämä varmistaa, ettei internet-palveluntarjoajasi voi seurata tai hyötyä online-toiminnastasi. Se myös vaikeuttaa mainostajia ja muita seuraamaan liikkeitäsi verkossa. Tämä ominaisuus on juurikin siis se mitä itse VPN:ltä haen.

Split tunneling

Useimmat VPN-palvelut tarjoavat myös toiminnon nimeltä ”split tunneling”. Kun Split tunneling on käytössä, tiettyjen sovellusten liikenteen voi ohjata VPN:n salatun yhteyden ulkopuolelle (eli voit pitää VPN päällä, mutta ohjata tietyt ohjelmat  sen ulkopuolelle). Tämä on kätevää matalamman turvallisuuden aktiviteettien, kuten videoiden suoratoiston ja pelaamisen, kannalta. AtlasVPN:ssä on tämä ominaisuus, mutta vain Android-sovelluksessa.

Data Breach Monitor (tietovuotomonitori)

Atlas VPN sisältää myös tietovuotomonitorin. Eli voit syöttää Atlakselle sähköpostiosoitteesi, ja Atlas ilmoittaa sinulle, jos kyseinen osoite esiintyy tietovuotaneiden tunnistetietojen kokoelmassa. Ilmaiskäyttäjät voivat seurata yhtä sähköpostiosoitetta, kun taas maksavat asiakkaat voivat seurata montaakin osoitetta.

 

 

 

AtlasVPN yhteenveto

Hinta on ainakin itselleni hyvinkin ratkaiseva tekijä valitessani mitä tahansa palvelua — kuten myös VPN suhteen. Atlaksen kokeilujakson jälkeen mietin jopa, että vaihtaisin nykyisen NordVPN-sopimukseni AtlasVPN:ään, sillä AtlasVPN on hieman edullisempi & saan sen mukana suht samat ominaisuudet kun mitä NordVPN:ssäkin on. Mutta, ehkä kuitenkin käytän nykyisen NordVPN:n sopimusjaksoni loppuun (koska se on jo maksettu etukäteen) ja fiilistelen sen jälkeen, että vaihdanko palveluntarjoajaa.

plussat ja miinukset

AtlasVPN plussat

Kuten yllä olevasta kuvasta voidaan lukea, Atlaksen:n plussat ovat:

  • Erittäin kuluttajahintainen VPN-palvelu
  • Vakaat nopeudet
  • Eivät pidä kirjaa netinkäytöstäsi
  • Ladattavissa ilmainen versio

Miinukset

  • Suhteessa muihin kilpailijoihin pienempi määrä palvelimia
  • Atlasta Ei ole ladattavissa selainlisäosana

 

Yhteenvetona toteaisin, että AtlasVPN oli ainakin mun käytössä erittäin toimiva. VPN:n kuuluu mun mielestä olla yksinkertaista käyttää ja sen kuuluu toimia tavallaan huomaamatta tietokoneen taustalla ja suojata samalla internetin käyttöä — ja sellainen fiilis mulle ainakin tuli AtlasVPN:stä. Atlaksessa oli selkeä käyttööliittymä, vakaat yhteydet ja auttavainen asiakaspalvelu 👍 yeah! Iso kiitos AtlasVPN:lle että sain testata palvelua.

Hanki tästä AtlasVPN

Huomiona, että en ole sponsoroitu AtlasVPN:n puolesta, mutta saan toki muutaman prosentin myynnistä jos satut palvelun ostamaan tältä sivulta löytyvistä linkeistä. Jos haluat käyttöösi edullisen ja toimivan VPN:n, kokeile ihmeessä AtlasVPN:ää.

 

 

Vertaile ennen kuin ostat

Tottakai sitä saisi tarkemman kuvan palvelusta ja sen laadusta, jos palvelua käyttäisi vuosia, mutta tässä nyt tosiaan pintapuoliset ajatukset AtlasVPN:stä. Kannattaa tottakai lukea myös netistä muiden arvosteluita palvelusta, ennen kuin teet ostopäätöksiä.

Hei, tiedoksi että oon kirjoitellut muitakin artikkeleita liittyen VPN-juttuihin. Käy lukemassa miten VPN toimii ja miksi sitä on hyvä käyttää & arvosteluni NordVPN:n käytöstä sekä 5 parasta VPN-palvelua.

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä