Etusivu Blogi Final Fantasy 7 Remake — kun 23 vuoden odotus vihdoin palkittiin

Final Fantasy 7 Remake — kun 23 vuoden odotus vihdoin palkittiin

kirjoittanut Johe
Final Fantasy 7 Remake

Final Fantasyt ja pelaaminen

Noniin, en oo tänne blogiin tainnut vielä ihan hirveästi peleistä jauhaa — ja tämä on itseasiassa häirinnyt mua siinä mielessä tosi paljon, sillä PELIT ovat yleisesti ottaen erittäin tärkeä asia mulle. Nyt yritän tehdä tähän korjausliikkeitä. Pelit ja pelaaminen on määrittänyt meitsin elämää äärettömän paljon jo ihan pennusta pitäen ja määrittää paljon vieläkin. Osaksi esimerkiksi juuri pelaamisen ja pelien takia teen niitä juttuja mitä nykyään teen; eli videoita, YouTubea, musiikkia ja montaa muutakin asiaa. Ajattelinkin nyt ensimmäistä kertaa jutella tänne PELEISTÄ — ja tarkemmin oikeastaan yhdestä tietystä pelistä nimeltä Final Fantasy 7 ja Final Fantasy 7 Remake.

Witcher ja Game of Thrones

Oon kirjoitellut aikaisemmin mm. muista TV-sarjoista, joten jos kiinnostaa lukea niin tsekkaile näitä: Witcher TV-sarjasta artikkeli tai Game of Thronesista oon kirjoitellut paljonkin.

 

Final Fantasy 7 jätti lähtemättömän vaikutuksen

Muistan kuinka ensimmäisen kerran pelasin FF7:aa Playstation ykkösellä noin 23 vuotta sitten (about 8-9 vuotiaana). Muistan siis oikeasti sen päivän, tilanteen ja paikan — missä pelasin, kenen kanssa ja mikä fiilis oli. Näin syvästi voi jokin peli jättää ihmiseen vaikutuksen. Haha, hyvä etten muista vielä kellonaikaakin — tai no, mun mielestä se oli päiväsaika, koska oltiin tultu justiinsa koulusta ja menty erään kaverin luokse pelaamaan. ”Kevyesti” todettuna, tuo päivä ja peli muutti mun elämän ihan käytännössä lopullisesti.

Tässä yläpuolella vuonna 1997 julkaistun Final Fantasy 7:n traileri. Huh, tuntuu että noista ajoista vierähtänyt yhden elämä verran aikaa. Onhan tuo peli nykyään jo grafiikoiltaan tietenkin vanhahko, mutta ei sitä kyllä grafiikoiden takia pelattukaan — vaan epic sh*t tarinan, musiikin, taistelemisen ja hahmojen takia. Itseasiassa julkaisuvuotenaan tän pelin grafiikat oli alan parhaimmistoa. Tän pelin takia ostettiin konsoleita — niin hyvä se oli.

original Final Fantasy 7

 

Final Fantasy 7 jää elämään

Final Fantasy 7 on äärimmäisen tärkeä, koska se oli mun ensimmäinen kosketus Final Fantasy -sarjaan.

Final Fantasy 7:aa pelasin vuosina 1997 – 2006 neljä kertaa alusta loppuun läpi ja voisin pelata sen vielä nytkin läpi jos olisi ylimääräistä aikaa. Mulla on alkuperäisessä FF7:ssa pelitunteja takana varmaan jotain yli 300 tuntia ja muistan sen aikalailla ulkoa läpi. Final Fantasy 7 on eritäin rakas peli ja sen tapahtumat, fiilikset ja hetket jäivät elämään ja ovat jopa kasvaneet omalla tavallaan aikojen saatossa. FF7 on äärimmäisen tärkeä, koska se oli mun ensimmäinen kosketus Final Fantasy -sarjaan.

FF7 maailmankartta

FF7 Remake oli kaikkien nörttien märkä uni

Aikaa kulkee eteenpäin ja tulee paljon uusia pelejä pelattavaksi, mutta FF 7 ei missään nimessä koskaan unohdu. Alkuperäisen Final Fantasy 7:n julkaisusta on tosiaan sen 23 vuotta ja maailmalla oli pyörinyt moneen kertaa huhuja että FF7 -peliä työstettäisiin uudelleen, uusilla grafiikoilla ja päivitetyllä pelimekaniikalla. Eipä mitään, hypätään vuoteen 2015 ja kaikkien Final Fantasy -fanien toiveet täytettiin kun (alkuperäisen) pelin julkaisija silloinen SquareSoft ja nykyinen Square Enix räjäytti pankin: he näyttivät pelialan messuilla E3:lla Final Fantasy 7 Remakesta ensimmäisen trailerin. Tässä alla fiiliksiä pelimessuilta (tää on hemmetin hauska ? — kannattaa kattoa jos et oo nähny).

Niin kuin yleisön reaktioista nähdään; joku muukin oli odottanu tätä peliä. — Square Enix oli tehnyt juuri suuruuden hullun lupauksen: Final Fantasy 7 Remake julkaistaisiin lähivuosina. Se ei tulisi todellakaan olemaan helppo eikä pieni projekti + Squarella olisi miljoonien fanien paine hartioillaan.

No — viisi vuotta hurahti nopeasti ja nyt yhteensä 23 vuoden odotuksen jälkeen Remake -pelin julkaisupäivä läheni. Minkälaisia olivat (mun) viimeiset päivät juuri ennen pelin julkaisua, tai entäpä sitten julkaisuviikonloppu? Kerron lisää aivan juuri, joten jatka lukemista.

 

Final Fantasy 7 Remake ja sen odotus

Final Fantasy 7 Remake -peliä olin tosiaan odottanut kuin kuuta nousevaa — oli ihan siis järkyttävä odottamisen meininki ja mitä lähemmäs julkaisupäivää mentiin, laskin oikeasti päiviä ja tunteja että milloinka se peli kilahtaa mulle postiluukusta sisälle. Tällaisia fiiliksiä mulla ei ole ollut sitten vuoden 2000 kun odotin aikanaan Final Fantasy 9:n julkaisua. Muistan vieläkin, kun 20 vuotta sitten soittelin pelikauppoihin monta kertaa viikossa kysyäkseni, että ”milloin Final Fantasy 9 julkaistaan? Joko se on julkaistu?” Pelikaupan myyjiä varmaan ärsytti kun sama poika soittelee heille jatkuvasti. Haha. Mutta joo, vähän sama fiilis oli kyllä nyt kun odotin Final Fantasy 7 Remakea.

Tässä Final Fantasy 7 Remake traileri

 

Inside Final Fantasy 7 Remake

Square-Enixin blogista voit käydä lukemassa FF 7 Remake -pelin tekemisestä tarkemmin – sieltä löytyy tosiaan blogikirjoituksia ja tekijöiden haastatteluita.

 

Final Fantasy 7 Remake julkaisun hetket

MINÄPÄ KERRON TARINAN. ON KYSE SIIS FINAL FANTASY 7 REMAKEN JULKAISUVIIKOSTA. MITÄ SILLOIN TAPAHTUI?

Cloud StrifePelin julkaisijan mukaan (Square Enix) Final Fantasy 7 Remake piti julkaista maailmanlaajuisesti 10.4.2020 ja sen piti myös saapua ennakkotilaajille postiluukusta sisään 10.4.2020. Koska pelin julkaisupäivä sattui olemaan pääsiäispäivä, mulla valui kuvitteellisia hikipisaroita otsalta jo valmiiksi, koska tiesin ettei Suomessa kulje tuona päivänä tietenkään posti — sehän on pyhäpäivä. No eipä mittään — olin toistaiseksi toiveikas, sillä olin ennakkotilannut Final Fantasy 7 Remaken Deluxe Editionin jo ennen joulua eräästä putiikista ja toivoin että peli saapuisi mulle ajoissa.

Peli ei saapunut julkaisupäiväksi

Julkaisupäivä läheni ja pääsiäispäivä 10.4.2020 koitti, eikä peliä näkynyt. Muut kaverit, ketkä olivat tilanneet Remaken muualta kuin minä — saivat pelin jo pääsiäisviikonloppua edeltävänä maanantaina, eli monta päivää ennen varsinaista julkaisupäivää. Ugh.

Final Fantasy 7 Remaken saapuminen viivästyy

Yrittäjänä tulee tehtyä töitä ”vapaa-ajalla”, öisin ja vähän millon sattuu — olin luvannut itselleni, että kun FF 7 Remake julkaistaan, annan sille pelille aikaa tunteja, päiviä ja viikkoja ihan sieltä mistä voin vaan vapaata aikaa puristaa. Pääsiäisen aika olisi ollut juuri täydellistä aikaa pelata peliä — mutta pelihän EI tosiaan mulle saapunut vielä 10.4. Tämän lisäksi, kun kävin postissa peliä aikaisemmin samaisella viikolla kyselemässä (että olisiko peli saapunut mulle postiin, mutta siitä vaan ei olisi jostain syystä tullut vielä ilmoitusta mulle) niin postivirkailija totesi nauraen että ”voi kuule Ruotsista tulevat paketit saattavat viivästyä viikolla tai kahdella — koska korona”. Ugh. Tilasin siis ennen joulua jo pelin verkkokaupasta, jonka varasto on (ilmeisesti) Ruotsin puolella.

Musiikin lisensointi, creative commons lisenssitKorona-tilanne vaikeutti siis postin kulkemista yleisesti kaikkialla maailmassa juuri tuohon aikaan. En todellakaan jaksanut vielä ylimääräistä paria viikkoa peliä odottaa.

Päätin saada FF7 R:n hinnalla millä hyvänsä

No, koska postin lähetys todennäköisesti viivästyy parilla viikolla — päätin että ostan pelin nyt väliaikaisesti kaupasta ja myyn tämän (ostetun) pelin sitten myöhemmin vähän huokeammalla hinnalla jollekulle tutulle. Eletään edelleen siis pääsiäisen aikaa ja tuona perjantaina (eli 10.4.) kaupat eivät tietenkään olleet auki, joten tutkin että saisinko peliä mistään ihan kaupasta ostettua? Huomasin, että sitä oli Jyväskylän eräässä liikkeessä YKSI kappale myynnissä! Kaikkialta muualta se oli myyty loppuun tai sitä ei ollut muuten vaan saatavissa.

Päätin että kun perjantain jälkeen koittaa lauantai (eli 11.4.) juoksen heti aamusta ensimmäisenä asiakkaana Jyväskylän Power-liikkeeseen. Katsotaan kuinka käy!

Tifa LockhartTosiaan päätin siis, että ostan pelin itselleni väliaikaisesti kaupasta vaikka se oli mulle tulossa postissa (ennakkotilauksena). Myyn tämän kaupasta ostetun pelin sitten jollekulle pikkasen huokeampaan hintaan kun mun virallinen tilaus saapuu joskus parin viikon sisään postissa — se mun alkuperäinen ennakkotilaus oli nimittäin Deluxe Edition -versio. Kaupoista sai vain pelin ”normi”-versioita.

Final Fantasy 7 Remaken metsästys

Koittaa pääsiäisperjantain jälkeinen lauantai: juoksin 11.4.2020 paikalliseen IT-liikkeeseen klo 10 kun se avattiin. Syöksyin suoraan kaupan pelihyllylle etsimään FF 7 Remakea. Etsin peliä pelihyllyiltä varmaan vartin, mutta turhaan — peliä ei löytynyt. Menin kassalle kysyäkseni pelistä ja huomasin että kassalla oli muutama muukin. Seuraavaksi tapahtui ”hassunhauskoja” tilanteita: siinä vartin aikana kun etsin pelihyllyiltä Remakea, kauppaan oli saapunut tosiaan muutama muukin nuori mies kysymään peliä — ja he olivat ehtineet mennä juuri ennen mua kassalle kysymään samaista FF7 R -peliä. Kassalla kävi ilmi, että liikkeessä oli VAIN YKSI kappale Final Fantasy 7 Remake -peliä vapaana. No niin.

Final Fantasy 7 Remake taisteluKoska meitä oli kassalla kolme, myyjä vitsaili että ”pittääkö sitä vetää nyt sitten pitkää tikkua, että kuka pelin saa” — haha. No — niinhän siinä kävi että tietenkin ensimmäiset söivät hitaat — eli myyjä palveli tottakai ensin ensimmäisenä kassalle saapunutta ostajaa ja myi hänelle kaupan AINOAN vapaan FF 7 Remake -pelin. Argh — en saanut siis peliä vieläkään. Ei hitto mikä mäihä ? – Saavuin kauppaan ensimmäisenä, mutta koska menin pelihyllyille etsimään peliä ja viivyin siellä sen vartin, en saanut peliä. ”Jes”.

Vihdoin koitti H-hetki

Koska kauppareissu feilaantui, päätin paluumatkalla bussissa että kun pääsen kotiin, ostan pelin PS4 Storesta ja lataan sen Pleikkarille. Aivan sama mitä se peli maksaa nyt, mutta minä haluan päästä sitä nyt pe**ele pääsiäislomilla pelaamaan. Deluxe Edition tulkoot sitten postissa kun tulee. En tosin pysty tuota digitaalista versiota pelistä myymään eteenpäin, mutta aivan sama. Nyt aion käyttää nämä pääsiäispyhät tavalla tai toisella FF7 Remaken pelaamiseen.

Eipä mitään — menin kotiin, ostin pelin PS4 Storesta ja pääsin sitä vihdoin pelaamaan. Huh. Vihdoin! Ai että. Voi veljet. Ja voin kertua että kannatti odottaa tätä peliä! On mulla pelistä kriittistäkin sanottavaa, mutta nyt ei ole sen aika.

 

Paluu menneisyyteen

Tästä tekstistä ei tietenkään käy ilmi kaikki motiivit ja tilanteet, jotka johtivat näihin lauantain 11.4 seikkailuun, mutta toivon että ymmärrät kun vuosia odotat jotakin sulle tärkeää asiaa niin siinä ei enää paljon järki päätä pakota — positiivisella tavalla. Haha. FF 7 Remaken julkaisuviikolla koin kuinka sitä voi vielä näin 32 vuotiaana fiilistellä jotakin peliä ihan samalla tavalla kuin silloin kun odotin Final Fantasy 9:n julkaisua 20 vuottta aikaisemmin. Haha ?

Tulipa itseasiassa heti seuraavana viikolla tuo Deluxe Editionikin mulle, tässäpä tuo alla olevassa kuvassa.

fina-fantasy-7-remake-deluxe-edition

Final Fantasy 7 Remaken arvostelu

Tämä teksti ei nyt vielä mikään arvostelu ollut, vaan lähinnä tarina siitä kuinka sain ja pääsin FF7 Remakea pelaamaan. Tällä kaverilla (Maximillian Dood) on oikeastaan täysin samat ajatukset FF7 R:stä kun mulla, eli jos haluat kuulla periaatteessa mun ajatuksia pelistä, kattele tämä arvostelu (ei spoilereita):

 

Final Fantasyiden vaikutus

Final Fantasyiden ja pelaamisen kautta on mulle tullut paljon: mm. parhaat ystävät, musiikki-harrastus (soitan siis pianoa), monta mm. ulkomaanreissua kun ollaan käyty kuuntelemassa Final Fantasyiden musiikkia eri maissa — mitähän muuta, no paljon toki hyviä hetkiä kyseisten pelien parissa.

Perustin oman pelimusiikki YouTube-kanavan

Musiikkiharrastuksesta puheenollen — perustin tässä taannoin oman pianonsoittoon & pelimusiikki -aiheisen YouTube-kanavan! Kanavalta löytyy mun tekemiä pelimusiikki -piano covereita liittyen enimmäkseen juurikin Final Fantasyiden musiikkeihin. On siellä ja sinne tulee muidenkin pelien piano covereita, mutta mulla on semmonen pers-kutina, että tulen tekemään enimmäkseen FF-musiikkia. Tässä alla eräs viimeisimmistä pianovideoista.

Eipä siinä, jos kerkiän niin kirjoittelen jossain kohtaa ihan arvostelunkin tuosta FF7 Remakesta — voin kertua että oli se kyllä 23 vuoden odottamisen arvoinen. Siispä: erittäin vahva suositus pelata Final Fantasy 7 Remake ainakin kerran elämässä läpi! Ja tottakai jos et ole alkuperäistä Final Fantasy 7:aa pelannut niin se ehdottomasti ensimmäisenä työn alle!

Tämmöistä tänäään — halusin vaan tän tarinan tänne jakaa. Nauroin ainakin itse monta kertaa ääneen noille tilanteille sillon kun Remakea metsästin ympäri Jyväskylää. Fail after fail.

 

Ootko säkin Final Fantasy -fani?

Tykkäätkö säkin Final Fantasyistä? Kommentoi alle, jos Final Fantasyt on lähellä sydäntä. Tai jos oot sattumoisin pelannu Remaken läpi — mitä mieltä olit siitä? On aina hauskaa jutella / tutustua ihmisiin, jotka on kiinnostunut samoista aiheista.

Itsehän oon tosiaan pelannu aivan pennusta pitäen kaikenlaisia pelejä, mutta erityisesti Final Fantasyt on ollu lähellä sydäntä heti ensipelihetkistä lähtien! Nyt oon pelaamassa Final Fantasy 7 Remakea ”hard -modella” läpi — ai että se se vasta on kova!

Osta Final Fantasy 7 Remake

Täältä voit ostaa Final Fantasy 7 Remake -pelin tai originaalin FF7 -pelin PS4:lle julkaistuna. Vahva suositus.

Lue muita kirjoittamiani artikkeleita

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä