Etusivu Esittelyssä Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 2 — Kuvamanipulaatio / kuvien yhdistäminen (ilmainen Podcast-tutoriaali)

Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 2 — Kuvamanipulaatio / kuvien yhdistäminen (ilmainen Podcast-tutoriaali)

kirjoittanut Johe
Adobe Photoshop Perusteet osa 2: Kuvamanipulaatio ja kuvien yhdistäminen

Kuvamanipulaatio & Adobe Photoshop

YES! Tässäpä uutta tutoriaalia: Adobe Photoshop -ohjelman PERUSTEET OSA 2. Tutoriaalissa opiskellaan kuvamanipulaation tekemistä = kahden kuvan yhdistämistä/sulauttamista toisiinsa. Opetellaan myös monia muita juttuja kuten varjostuksen tekoa, linssiheijastuksen tekoa, kuvan vinjetointia ja kuvan värimäärittelyä + kuvamaskien käyttöä harjoitellaan koko tutoriaalin ajan.

Adobe Photoshop on tärkeä ohjelma osata

Olen aikaisemmin tehnyt YouTube-kanavalle Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 1 — kuvankäsittely haltuun aloittelijoille -tutoriaalin, joten jos et ole nähnyt sitä (ja jos olet aloittelija Photarin kanssa) niin tsekkaa ihmeessä se ensin läpi. Ala sitten vasta katselemaan tätä uutta tutoriaalia. Jes.

Adobe Photoshoppia olen käyttänyt ja kuvia editoinut jo jostain teinivuosilta asti ja näin yleisenä huomiona voin todeta, että Photoshop on erittäin tärkeä ohjelma osata Adobe Premieren tai After Effectsin rinnalla. Se on erittäin monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, jota tuskin tulet oppimaan koskaan sataprosenttisesti — mutta kun ohjelman niin sanotun ”peruskäytön” oppii, niin pääsee jo pitkälle. Toisin sanoen Photarista oppii aina aika ajoin jotakin uutta.

Kenelle tutoriaali on suunnattu?

Tutoriaali on suunnattu aloittelijoille. Eli tuskin videota kannattaa katsoa, mikäli sulla on 5 vuoden takaa Photoshopista kokemusta.

Löydät tutoriaalin alempaa

Skrollaile alaspäin niin löydät itse tutoriaalin. Oon kirjotellu tähän ensiksi kaikenlaista tutoriaaliin liittyvää tekstiä.

 

Tutoriaali on pitkä, mutta täynnä informaatiota

Tutoriaali on tyypilliseen tapaani suht pitkä, mutta täynnä informaatiota. Sen takia olen nimennyt tämänkin tutoriaalin ns. ”Podcast-tutoriaaliksi”. Olen leikannut sen mahdollisimman tiiviiksi, jotta tutoriaali menisi jatkuvasti eteenpäin. Tutoriaali kestää vähän yli tunnin, joten katsele mikäli sulla on kiinnostusta ja aikaa.

adobe photoshop kurssi perusteet osa 2

Tiesitkö, että?

Kun nauhoitan melkeimpä mitä tahansa tutoriaalia, mulla on lähtömateriaalia leikkaamisen alussa yleensä moninkertainen määrä (itse tutoriaalin lopulliseen kestoon nähden): nyt esim. tässä tapauksessa materiaalia oli yli 3 tunnin edestä. Kun olen leikannut itseltäni niin sanotusti parhaat otot talteen ja ajatustauot pois, tämän tutoriaalin pituus pienentyi tuosta kolmesta tunnista about tuntiin. YouTube-videoiden tekeminen ei todellakaan mene aina kerralla purkkiin. Haha. 😅

 

Tutoriaalin aiheet

Tässä tutoriaalissa käydään läpi kuvankäsittelyohjelma Adobe Photoshopin (edelleen) perusteita, tekemällä kahdesta kuvasta yhdistelmäkuva / kuvamanipulaatio -harjoitus. Aiheet vaihtelevat alkusanoista, tasojen kanssa työskentelyyn, siveltimen ja paikkaus-työkalujen käyttöön ja moneen muuhun.

 • Alkusanat ja tutoriaalin esittely
 • Kuvan & kohteen valinta / rajaaminen (select)
 • Kuvan sulautus / maskaaminen
 • Kuvan perspektiivistä asiaa
 • Jatketaan kuvan sulauttamista
 • Yksitäisen tason värien muokkaaminen
 • Kuvan varjostus
 • Kuvan rajaaminen (crop)
 • Asioiden poistaminen kuvasta (Patch tool)
 • Koko kuvan värien määrittely
 • Taivaan värin / kirkkauden säätäminen
 • Linssiheijastuksen teko
 • Kuvan vinjetointi
 • Lopetus

On paljon asioita joista haluaisin jutella tutoriaalissa, mutta on yritettävä pitää tutoriaali edelleen ”tiiviinä”.

Photoshop on monipuolinen ohjelma

Ota huomioon, että Photoshop on sellainen ohjelma, jolla voit tehdä saman asian monella eri tavalla — voit tavallaan päästä haluttuun lopputulokseen montaa eri kautta. Kerkeän näissä videoissani näyttämään aina tavallaan yhden tavan tehdä joku tietty asia. Joten, ota näistä videoista se oppi irti mitä saat.

 

Lataa materiaalit

Tässä videossa tosiaan tehdään muutaman valokuvan avulla simppelihkö kuvamanipulaatio-harjoitus (ovat ilmaisia kuvia). Tästä alta voit latailla omalle koneellesi nämä kaksi kuvaa, joita käytän tässä tutoriaalissa (mikäli siis haluat samoilla materiaaleilla editoida kun katsot tätä tutoriaalia). The choice is yours.

Hanki ulkoinen SSD

Ihan vaan vinkkinä; meitsi yleensä editoi videoprojekteja ja stillkuvia suoraan ulkoisilta SSD-levyiltä, koska ne ovat normaaleihin kiintolevyihin verrattuna paljon nopeampia — kantsii ehdottomasti stekata. Ulkoiset SSD:t ovat pieniä, pirun nopeita ja käteviä.

 

Adobe Photoshop ja kuvankäsittely 102: Kuvamanipulaatio

Tässä uusi tutoriaali: Adobe Photoshop Perusteet OSA 2 – kuvankäsittely, kuvamanipulaatio / kuvien yhdistäminen toisiinsa (ilmainen Podcast -tutoriaali). Ainiin — infoa tulee todella paljon, joten katso video ajatuksella ja pidä korvat ja silmät auki! Ennen kun alat tutoriaalia katsomaan, suosittelen hakemaan teetä tai kahvetta kaveriksi. Ei muuta kun ollos hyvä!

Muista kommentoida

Hei, laittakaa myös kommenttia mulle — mitä opitte, oliko videolla hyvää infoa, oliko video aivan liian pitkä (eli toisinsanoen kannattaako mun tehdä tällaisia videoita jatkossa?)

Muista tykätä ja tilata

Mikäli satuit tutoriaalista tykkäämään, muista konkreettisestikin TYKÄTÄ ja laittaa myös kanava tilaukseen! Thanks!

Hanki Photoshop itsellesi

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Photaria.

Siirry videon eri kohtiin

Tiedoksi vain, olen jakanut videon eri aihealueisiin ja voit ”siirtyä/liikkua” niiden aiheiden välillä mikäli haluat. Käy siis tsekkaamassa Youtuben puolella videon kuvausteksti (description), josta näet AJAT ja aihealueet!

 

 

Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 1

Mainitsen tässä tässä tutoriaalissa alussa Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 1:stä, joten linkkailen kyseisen tutoriaalin tähän. Tsekkaile siis tämä Photarin perusteet OSA 1 -tutoriaali mikäli olet aivan vasta-alkaja Photarin kanssa.

Oon tehny mun kanavalle näistä Adoben ohjelmista kaikenlaisia tutoriaaleja ja listaan tähän alle nyt muutaman. Tsekkaile näitä mikäli videoeditointi kiinnostelee 🙂

Adobe PREMIEREN Perusteet

Jos olet aloittelija Adobe Premieren kanssa — suosittelen katsomaan tekemäni videon Adobe Premieren PERUSTEET. Videolla käydään läpi nimensä mukaan Premieren perusteita, ihan alkeista lähtien.

After Effectsin Perusteet

Tässä on sitten Adobe After Effectsin perusteet -tutoriaali. Mikäli AE-homat kiinnostaa niin tsekkaileppa tuo!

 

Adobe Photoshop -osaamista tarvitaan

Jees, tämmöstä tänään. Kuvankäsittely on tosiaankin tärkeä aihe ja tästä aiheesta oli mukavaa työstää tätä kuvamanipulaatio-tutoriaalia. Jatkoa on kyllä tähänkin tulossa — mulle on tullut nimittäin paljon kysymyksiä liittyen Photoshopin käyttöön + monet esim. valokuvaajat tuntuvat tarvitsevan Photoshop -osaamista. This will be continued.

Eniveis, kiitoksia katsomisesta ja nähdään seuraavan videon merkeissä! Toivottavasti videolta oppii asioita!

Pysy kartalla uusista julkaisuista Facebookissa!

Ainiin! On unohtunut aivan tyystin mainita tänne blogiin siitä, että mulla on nykyään OMAT FACEBOOK -SIVUT näitä blogin ja YouTuben juttuja varten. Käy ihmeessä tsekkaamassa ja tykkäämässä, mikäli haluat vähän ajankohtaisemmin seurailla kaikkea uutta mitä julkaisen.

Kiitos katsomisesta!

Jees, kiitokset vaan katsomisesta! Mikäli tykkäsit videosta, muista tosiaan TYKÄTÄ youtube-videon alta ja laita ihmeessä myös kanava tilaukseen! Kiitos!

Lue muita artikkeleitani:

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä