Etusivu Blogi Videoeditointi -tutoriaalien aatelia: Linus Tech Tips -kanavan videoeditoijan vinkit

Videoeditointi -tutoriaalien aatelia: Linus Tech Tips -kanavan videoeditoijan vinkit

kirjoittanut Johe
video-editing-tips-advices

Pitkä”, mutta opettavainen

Mikäli et siedä pitkiä (Youtube)videoita, käänny pois tästä artikkelista — mutta mikäli kiinnostaa oikeasti oppia editoimaan videoita (ammattimaisesti, nopeasti, tehokkaasti  yms. jne) — katso ihmeessä tämä tutoriaali (tai oikeastaan NÄMÄ tutoriaalit).

Video kestää yli NELJÄ tuntia ja (tutoriaalin tekijä) Hemert ”varoittaakin” heti alussa, että ”joo kyllä — tiedän että video on pitkä, mutta sillä on syynsä: tähän videoon tiivistyy käytännössä NELJÄ VUOTTA = NELJÄ TUNTIA”. Periaatteessa siis video EI ole pitkä, jos asiaa ajattelee näin — Hemert toteaa. (Samasta syystä myös tämän artikkelin ison otsikon ”pitkä” -sana on lainausmerkeissä.)

Katso Tamarin eeppinen video alta:

Videon on tehnyt tosiaan Tamar Van Hemert, joka on siis LINUS TECH TIPS -kanavan videoeditoija. Hän kertoo videossaan erittäin hyviä käytännön vinkkejä, kuinka editoit videoita tehokkaasti & nopeasti, plus hän kertoo erittäin tarkasti mikä on hänen Workflownsa, kuinka hän nopeuttaa leikkausprosessiaan käyttämällä AHK:ta (AutoHotKeytä) ja kertoo mm. käyttämänsä näppäin-shortcutit.

Tässä mielestäni mielenkiintoisimpia aiheita, joita videolla käsitellään:

  • Youtube -käyttöliittymä, exporttaus
  • Hemertin ergonomia, videoeditointi-laitteisto
  • Leikkaaminen, A-Roll ja B-roll
  • Makrot, AHK (AutoHotKeyn käyttö)
  • Amatöörivirheet
  • ..ja monta muuta

100%:sti en ole itsekään katsonut tätä tutoriaalia, mutta lähestulkoon kokonaan ja toki omasta mielestäni mielenkiintoisimmat kohdat (pariinkin kertaan). Ja tottakai suosittelen myös sinulle, että katsot juuri sinua kiinnostavat kohdat, sillä kuten todettu — tutoriaali on pitkä.

Alla Tamar Van Hemertin ensimmäinen video aiheesta:

Hemert toteaa videon alla (kuvaustekstissa / descriptionissa) että älä katso tätä tutoriaalia, vaan siirry suosiolla suoraan uudempaan tutoriaaliin (joka on siis yläpuolella) — sillä se on kaikin puolin parempi. Laitan videon kuitenkin alle, jos haluat sitä vilkaista.

Kyseinen video keräsi siis aikanaan sen verran paljon hyvää palautetta, että Hemert päätti tehdä toisen — vieläkin pätevämmän ja paremman tutoriaalin. Se siis löytyy tämän artikkelin ensimmäisenä videona.

Mikäli et näitä videoita JUURI NYT ehdi katsomaan — suosittelen laittamaan ne johonkin muistiin ja katsoa kun aikaa on. Niissä on paljon opettavaista matskua.

Meitin Youtube-kanava

Tsekkaa ihmeessä mun Youtube-kanava; jaan siellä kaikenlaisia vinkkejä videoeditointiin liittyen.

 

Näitä lisää

Joo, siis näitä lisää — ehdottomasti. Tällaisista tutoriaaleista oppii enemmän kuin laki sallii! Halusin jakaa tutoriaalin tänne blogiin, jos joku ei ole sitä vielä huomannut/löytänyt Youtuben ihmeellisestä maailmasta.

Hyviä Videoeditointi -läppäreitä

Ootko miettiny videoeditointiin soveltuvan LÄPPÄRIN ostoa? Tässä pari vaihtoehtoa: Asus ROG GL503 15,6″ tai Asus ROG Strix GL504GM 15,6″

Tässä muutes artikkeli, jossa puhun siitä kuinka saat Adobe Premiereen enempi tehoa »

 

Meitsin tekemä ADOBE PREMIEREN PERUSTEET -tutoriaali:

Videoeditointiin liittyen, tässä on mun — vasta tekemä Premieren perusteet -tutoriaali, jossa käydään läpi kyseisen ohjelman perusteet suhteellisen yksityiskohtaisesti. Tsekkaile alta.

Lue ihmeessä myös aikaisempia artikkeleitani Youtubesta:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat Action VFX:n SÄÄ -elementeistä 25% hinnasta pois!

Voit tykätä myös näistä