Etusivu Blogi TREKSTOR SURFBOOK A13 Ultrabook -kannettava tietokone — mitä hyvää & huonoa

TREKSTOR SURFBOOK A13 Ultrabook -kannettava tietokone — mitä hyvää & huonoa

kirjoittanut Johe
trekstor-surfbook-a13-arvostelu

Arvostelussa Trekstor Surfbook A13 Ultrabook -kannettava tietokone

Moro! Tässä artikkelissa arvostelen puoli vuotta sitten ostamani TREKSTOR SURFBOOK A13 -merkkisen kannettavan tietokoneen — onko Trekstor -läppäri ollut hyvä vai huono — mitä on jäänyt käteen?

Tutustu kyseisen kannettavan valmistajaan täällä »

trekstor-surfbook-a13-kannettava-tietokone-fiilis

Mulla oli keväällä tavoitteena löytää itselleni MAHDOLLISIMMAN HALVALLA — MAHDOLLISIMMAN HYVÄ läppäri ja joka olisi erittäin kannettava — eli kevyt ja pienikokoinen.

Tarkemmat kriteerit mun etsinnässä olleelle läppärille oli tässä

  • Käyttötarkoitus: blogin kirjoitus, netin selaaminen + muiden kevyiden asioiden tekeminen
  • Budjetti: max. 450€
  • Näytön koko 13,3″
  • vähintään 8 Gb keskusmuistia
  • vähintään 128 Gb SSD-asema
  • Windows -käyttöjärjestelmä
  • Näytönohjaimella ei niin suurta merkitystä, koska tiedän etten tule esimerkiksi videoita editoimaan tällä läppärillä
  • Paino: mahdollisimman kevyt

Siinäpä nuo kriteerit näin pääpiirteittäin. Mulla oli siis pointtina löytää mahdollisimman kannettava — toki myös tehokas ja hyvä läppäri mahdollisimman halvalla. Budjetti mulla oli luokkaa alle 450€, koska olin tyyliin puoli vuotta takaperin ostanut suht tehokkaan läppärin videoeditointia varten.

Mitä muita saman hintaluokan läppäreitä vertailin?

Kaiken lisäksi kolusin läpi varmaan Suomen kaikki käytettyjä pöytä- ja kannettavia tietokoneita myyvät sivustot. Kirjoittelin aiheesta aikaisemmin jo artikkelin, kantsii tutustua mikäli oot ettimässä käytettyjä tietokoneita!

After Effectsin perusteet

Hei! Asiasta kukkaruukkuun ja vielä ennen kuin alat lukemaan mun kommentteja läppäristä — käy tsekkaamassa mun uusin tutoriaali liittyen Adobe After Effectsin perusteisiin!

 

Eipä siinä — aletaan katsomaan Trekstor Surfbook -läppärin hyviä juttuja

 

Hintaansa nähden ihan jees

Kaiken suhteen mitä tulen tässä artikkelissa sanomaan — pitäkää mielessä Trekstor -läppärin hinta. Hintaa läppärille tuli Amazon.de:stä tilattuna noin 350€ — ja läppäri on nimenomaan HINTAANSA NÄHDEN ihan jees! Jos olisin tästä läppäristä maksanut vaikka 200€ enemmän — en olisi näin tyytyväinen läppäriin.

Eli, olen ihan tyytyväinen ollut. Mitä tämä ”ihan tyytyväinen” sitten tarkoittaakaan, selviää kun jatkat lukemista. Katsotaan tosiaan ensin läppärin plussapuolia läpi ja sitten miinuksia.

trekstor-surfbook-a13-kannettava-tietokone

 

+ Ihan hyvät tehot

Koneessa on seuraavat tekniset tiedot: 13,3″ FULL HD IPS -näyttö, Intel Celeron N3350, 8 Gb RAM, 128 Gb SSD -asema & Windows 64 Bit. Mitkään näistä komponenteista tuskin ovat mitään maailman parhaimpia, vaan hinta-laatu-suhteeltaa ihan OK tasoa.

 

+ Kiva tuntuma näppäimistössä

Näppäimistöllä on IHAN kiva kirjoittaa — tosin palaan tähän asiaan tuolla ”huonoissa puolissa” sillä näppäimistössä on sekä hyvää että huonoa. Kuitenkin — hyvää näppäimistössä on se että siihen ei jää rasvajälkiä, sillä on kiva kirjoittaa ja näppäimet tekevät juuri sen mitä haluankin + näppäinten kosketustuntuma on hyvä.

 

+ SSD -asema

SSD -asema on nykyään ehdoton vaatimus niin läppärille kuin pöytäkoneellekin. Näin yksittäisenä komponenttina se on yksi suurimmista tekijöistä, mikä vaikuttaa tietokoneesi nopeuteen! Lyhyesti todettuna mitä nopeammin tietoa luetaan kiintolevyltä — sitä nopeammin tietokoneesi / läppärisi toimii. Olen iloinen, että viime vuosina SSD-asemien hinnat ovat tippuneet huimasti alaspäin ja SSD-asemista on tullut oikeastaan jo ”vakio” tietokoneissa kun tietokoneissa.

Hanki ulkoinen SSD-kiintolevy

Editoitko esim. reissussa videoita? Hanki ULKOINEN SSD-KIINTOLEVY! Tämän avulla omien projektien tekeminen reissun päältä on nopeutunut huomattavasti. Ulkoiset SSD:t ovat pieniä, pirun nopeita ja käteviä.

 

+ Trekstor Surfbook kannettavuus

Kannettavuudella” tarkoitan siis tietokoneen fyysistä kokoa ja painoa. Trekstor Surfbook A13 on 13,3″ kokoinen ja 1,24kg painava kannettava tietokone. Mulle tämä kannettava on juuri ideaalin kokoinen napata reppuun mukaan aamulla kun lähden työpäivää viettämään — tai oikeastaan mihinkä vaan reissuun. Tästä erittäin iso plussa!

trekstor-surfbook-a13-kannettava-tietokone-2

 

+ Liitäntöjä on ihan OK:sti

Pienuutensa takia Trekstor Surfbook A13 -kannettavassa tietokoneessa on juuri ja juuri hyväksyttävä määrä liitäntöjä: vasemmalla laidalla kuuloke-liitäntä, USB 3.0, MicroUSB-paikka ja oikealla laidalla akun latauspaikka, toinen USB 3.0 ja mini-HDMI -liitännät. Ihan jees sanoisin, ei tähän enempää mahtuisikaan. Kahteen USB-paikkaan saat kuitenkin juuri esim. ulkoisen kiintolevyn ja erillisen hiiren kiinni.


 

 

Siinäpä nuo Trekstor Surfbook -kannettavan tietokoneen hyvät puolet. Nyt katsotaan vähän huonoja juttuja.

 

 

– CTRL -näppäin jää välillä pohjaan

Joo — tosiaan muuten hyvä näppäimistö, mutta CNTRL-näppäin jää välillä pohjaan (!) ja joudun tavallaan irrottamaan sen näppäimistön ikään kuin sisäpuolelta. Tämä ärysttää aina paikoin  kun se tapahtuu. Lisäksi ENTER-painike on ”vaakamallinen” — eikä ISO, johon olen pöytäkoneella tottunut. Tämä aiheuttaa sen, että about joka kerta kun koetan painaa ENTERIÄ — lyön siitä ohi. No, pikkujuttuja.

 

– Ei ”Premium” -fiilistä

Vaikka fiilis on muuten ihan hyvä läppärin ulkokuoresta ja tuntumasta — kun painan kämmenellä läppärin kuorta sisäänpäin, se taipuu. Trekstor Surfbook -kannettava on tehty (jostain) metallimuovin kaltaisesta materiaalista ja siitä uupuu kovemman metallisen / alumiinin fiilis — vähän sellainen ”premium” -fiilis siis uupuu. You know.

 

– Trekstor -kannettava kuumenee

Tämä kannettava kuumentuu yllättävän paljon käytössä — monesti havahdun reidet kuumina ja oikeasti vähän jopa polttaa, jos olen kirjoitellessani pitänyt läppäriä monta tuntia sylissä. Tämä nyt ei maailmaa kaada, mutta kunhan mainitsen.

 

Overall -konkluusio Trekstor Surfbook -kannettavasta

Kaikkiin näihin yllä listattuihin pointteihin voi todeta aina että ”no mitäpä nyt kannattaa olettaakkaan 350€ läppäriltä?”. Kyllä — juuri näin — en olettanutkaan että saan mitään Lenovon Carbon X1 -tasoista laatua kyseisellä rahasummalla.

Mun oletus ja tarve oli, että saan läppärin, jolla on hyvä kirjoittaa näitä blogiartikkeleita ja tehdä kaikenlaista muuta kevyttä. Trekstor -läppärissä on selkeästi hyvät ja huonot puolensa. Onneksi kuitenkin hyviä puolia on enemmän ja näiden huonojen puolien kanssa pystyy kyllä elämään ei siinä — vaikka välillä ne ärsyttävätkin.

Osta tai älä osta

Mikäli ostat Trekstor Surfbook -kannettavan tietokoneen — saat rahallesi ehdottomasti vastinetta — mutta MUISTA ettet saa täydellistä konetta (läheskään)! Saat 350€ hintalapulla ”ihan hyvän” Surfbook -luokan läppärin kyllä.

En kuitenkaan suosittele täydestä sydämestäni läppäriä. Jos sulla on hieman enemmän budjettia, sijoita mieluummin esim. Lenovon Thinkpad Carbon X1 -sarjaan — ne ainakin ovat todistetusti kestäviä.

Trekstor -läppärille kantolaukku

Ostin läppärille toki myös kanto”laukun” ja se löytyi myös Amazonista. Vilkaise/osta kantolaukku täältä.

 

Halvalla ei saa täydellistä

Jees, halusin vaan avata tänne blogiin kokemuksia läppäristä — mikäli oot esim. miettinyt juuri sattumalta kyseisen läppärin ostamista. Mikäli budjettisi on alle 500€ ja koneen tehovaatimuksesi eivät ole päätähuimaavia – varteenotettavia läppäreitä löytyy kyllä.

AliExpress & Chuwi -läppärit

Jos halpoja (uusia) läppäreitä mietiskelee ostavansa, niin kantsii ainakin vilkaista myös AliExpressin Chuwi Aerobook (Kiinalainen valmistaja) -sarjaa! Olin lähestulkoon painamassa OSTA-napista Chuwille. En kuitenkaan ostanut, koska Saksalainen valmistaja (Trekstor) vei voiton.

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat Action VFX:n SÄÄ -elementeistä 25% hinnasta pois!

Voit tykätä myös näistä