Etusivu Blogi Artlist.io esittely — Loistava rojaltivapaa musiikkipalvelu videotekijöille

Artlist.io esittely — Loistava rojaltivapaa musiikkipalvelu videotekijöille

kirjoittanut Johe
artlist.io paras rojaltivapaa musiikkipalvelu videotekijöille web

Artlist — ratkaisu laadukkaan ja rojaltivapaan musiikin löytämiseen

Kun puhutaan visuaalisen ja nimenomaan videosisällön luomisesta, äänen ja musiikin merkitystä ei kantsi aliarvioida. Se on erittäin tärkeää, olipa kyse sitten elokuvista, YouTube-videoista, tai mainoksista. Äänen ja musiikin voima on kyky herättää tunteita, vahvistaa viestiä ja luoda kokemuksia. Tämän vuoksi on tärkeää pystyä valitsemaan sopiva musiikkikappale tai ääniefekti projektiasi varten. Näiden asioiden takia nostan tässä artikkelissa esiin Artlist.io:n jota olen itse käyttänyt muutaman vuoden — se on palvelu, joka on parantanut ja helpottanut ainakin mun kohdalla löytää ja käyttää musiikkia ja ääniefektejä videontuotannoissa.

Mun mielestä yks suurimmista haasteista videotekijänä on vuosien varrella ollut laadukkaan, tekijänoikeusvapaan musiikin löytäminen. Artlist on kyllä ollut vallan hyvä ratkaisu tähän haasteeseen: sen laaja musiikkivalikoima ja käyttäjäystävälliset lisenssiehdot tekevät siitä loistavan palvelun niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin. Tässä artikkelissa käydään läpi muun moassa Artlistin ominaisuuksisia ja omia käyttökokemuksia.

Olen Artlistin affiliate-kumppani

Tiedoksi että; Artlist pyysi mua affiliate-kumppanikseen vuonna 2022 ja olenkin heidän palvelustaan maininnut monissa yhteyksissä, mutta en yksistään ole vielä tehnyt sisältöä Artlistiin liittyen — paitsi nyt. He eivät maksa mulle mitään sisällön tekemisestä, mutta saan kuitenkin provision mikäli mun linkkien kautta päädyt ostamaan Artlist-palvelun. Plus, saat myös 2kk ilmaiseksi käyttää palvelua. Jos päädyt ostamaan linkkien kautta Artlistin, pystyt tällä tavalla tukemaan mun toimintaa – iso kiitos siis!

Kenelle tämä artikkeli on suunnattu?

Tämän artikkelin sisältö on suunnattu heille, jotka etsivät varteenotettavaa palvelua, josta saa laadukasta musiikkia erilaisia projekteja varten.

Etsitkö ilmaista musiikkia?

Oon kirjoitellut artikkelin myös ILMAISESTA musiikista. Tässä artikkelissa on ajatuksia aiheesta; mistä ilmaista musiikkia löytää ja minkälaisia lisenssiehtoja ilmaiseen musiikkiin liittyy.

 

 

Artlist pähkinänkuoressa

Artlist.io on online-alusta, joka on suunniteltu erityisesti vastaamaan videontekijöiden, podcastien tuottajien ja muiden luovien ammattilaisten äänitarpeisiin. Perustamisesta lähtien Artlist.io on kasvanut nopeasti, ja se on nyt yksi johtavista palveluista alallaan, tarjoten ainutlaatuisen valikoiman musiikkia ja ääniefektejä eri genreistä ja tyyleistä. Muistan itsekin kun eri YouTubettajat alkoivat Artlistista vuosia sitten puhumaan.

artlist.io - paras musiikkipalvelu videotekijöillePalvelun ydinajatus on yksinkertainen: tarjota laadukasta, monipuolista musiikkia ja ääniefektejä yhdellä, selkeällä lisenssillä. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat käyttää mitä tahansa alustan tarjoamaa kappaletta tai ääniefektiä ilman huolta tekijänoikeusrajoituksista tai lisämaksuista, riippumatta siitä, onko projekti kaupallinen vai ei. Tämä tekee Artlist.io:sta erittäin varteenotettavan vaihtoehdon kaikille luovalla alalla työskenteleville.

Artlist on suunniteltu helppokäyttöiseksi, mikä tekee musiikin ja ääniefektien löytämisestä ja valitsemisesta vaivatonta. Voit selata kappaleita erilaisten suodattimien, kuten tunnelman, genren tai instrumenttien perusteella, mikä auttaa sua löytämään nopeasti juuri oikean musiikin tai ääniefektin projektisi tarpeisiin.

 

YouTube-video: ARTLIST.io esittely — Laadukasta musiikkia ja ääniä videotuotantoihin

Tässä on myös YouTube-video, jossa käydään läpi about samat aiheet ja ajatukset kuin mitä tässä artikkelissä. Ei muuta kuin kahvikuppi käteen ja katselemaan 😊 voit jatkaa artikkelin lukemista scrollaamalla alaspäin.

Tykkää ja tilaa

Muista tykätä videosta ja laittaa myös kanava tilaukseen! Thanks!

Opiskele videoeditointia Adobe Premierellä

Tiedoksi, että oon tehnyt monta ilmaista Adobe Premiere -tutoriaalia, jotka löytyvät kaikki tästä artikkelista. Käy ihmeessä lukemassa mikäli Premieren käyttö kiinnostelee. Kiitos!

 

 

Miksi Artlist.io on hyvä?

Artlistin suosio on tulosta monista käyttäjäystävällisistä ominaisuuksista, jotka erottavat sen kilpailijoista. Käydäämpäs seuraavaksi läpi joitakin näistä ominaisuuksista.

Laaja ja monipuolinen musiikkikirjasto

No, tietenkin yksi Artlist.io:n tärkeimmistä vetonauloista on sen kattava ja laadukas musiikkikirjasto, joka sisältää tuhansia kappaleita monista eri genreistä. Artlist.io:n korkealaatuinen musiikki ja ääniefektit nostavat videoiden tuotantoarvoa, mikä on erityisen tärkeää nykypäivän some- ja mediaympäristössä. Ammattimaiset ääniraidat voivat tehdä videosta (ja muista projekteista) paljon houkuttelevamman ja ammattimaisemman kuuloisen, mikä puolestaan voi lisätä katselukertoja ja parantaa yleisön sitoutumista.

Olipa kyseessä sitten indie, rock, klassinen, elektroninen, tai jopa erikoisemmat genret, Artlist.io tarjoaa laajan valikoiman genrevaihtoehtoja. Jokainen kappale on tarkoin valittu varmistamaan, että ne täyttävät laatuvaatimukset ja ovat samalla monipuolisia eri tyyppisissä projekteissa käytettäväksi. Artlistia paljon selanneena ei oo tullut vastaan juurikaan sellaisia biisejä, joissa laatu olisi jotenkin huono —  vaan jokainen biisi tosiaan laatukriteereiltään hyviä.

Artlistin yksi vahvuus on tosiaan se, että ainakin mulla on paljon vapaampi fiilis etsiä musiikkia ja ääniä kun mun ei tartte huolehtia musiikin käyttöoikeuksista. Tämä vapauden tunne edistää luovuutta ja auttaa tuomaan oman vision eloon ilman ongelmia, mikä on tosi siistiä kyllä.

 

Suodattimet ja hakutoiminnot

Tässä kuvakaappaus Artlistin musiikin selaamisen suodattimista; voit valita keston, tahdin, vokaalittoman, nais- tai miesäänen, instrumentaalisen jne. Nämä työkalut säästävät työaikaa monesti kun pitää nopeallakin aikataululla kappaleita etsiä.

artlist.io työkalut ja suodattimet

Itse etsin projekteihini yleensä vokaalitonta musiikkia (eli missä ei ole laulua), koska suurimmassa osassa videoprojekteissani musiikki on kirjaimellisesti taustamusiikkia jolla tuetaan varsinaista tarinankerrontaa. Näitä on helppo etsiä kun laittaa päälle tuone ”instrumental” -suodattimen = eli sitten Artlist listaa ne musiikkikappaleet, joissa ei ole laulua.

 

Yksinkertainen ja selkeä lisenssi

Artlist.io:n tarjoama yksinkertainen lisenssimalli on yksi sen suurimmista vahvuuksista. Sen sijaan, että joutuisit navigoimaan monimutkaisten lisensointiehtojen viidakossa — Artlist.io tarjoaa yhden selkeän, kattavan lisenssin (poislukien Social-lisenssi), joka sallii käyttää mitä tahansa sen tarjoamaa musiikkia ja ääniefektejä missä tahansa projektissa — olipa se sitten kaupallinen tai ei-kaupallinen. Tämä poistaa epävarmuuden ja tekee lisensoinnista suoraviivaista.

Juurikin tämä Artlistin lisenssi on mun mielestä yksi sen parhaimmista asioista: koska mun ei tartte miettiä että ”voinko käyttää musiikkia projektissani”. Vastaus on, että ”voin”.

artlist.io - paras lisenssi

Puhutaan kohta hinnoittelusta lisää, mutta tiivistetysti Artlist.io tarjoaa kustannustehokkaan (hinta)ratkaisun musiikin hankintaan. Yksi kiinteä vuosimaksu antaa pääsyn koko musiikki- ja ääniefektikirjastoon, elikkä sun ei tarvii ostaa kappaleita tai niiden lisenssejä yksittäin.

Miten kauan musiikin lisenssi kestää?

Kun lataat ja käytät musiikkikappaletta Artlist-tilausjakson aikana, sen projektiin liitetyn musiikin lisenssi on voimassa ikuisesti. Tämä yksinkertaistaa projektien budjetointia ja suunnittelua, ja auttaa keskittymään luovaan prosessiin ilman huolta lisenssikustannuksista.

artlist usein kysytyt kysymyksetTässä yläpuolella kuvakaappaus usein kysytyistä kysymyksistä Artlist.io liittyen.

Hanki Artlist itsellesi

Meitsi on Artlistin kumppani, ja jos tilaat Artlistin mun linkin kautta, saat käyttää Artlistia 2kk ilmaiseksi. Kiitos!

 

Palvelun jatkuva päivitys ja uudet julkaisut

Artlist.io ei ole staattinen kirjasto, vaan se päivittyy jatkuvasti uusilla kappaleilla ja ääniefekteillä, mikä tarkoittaa, että käyttäjillä on aina pääsy tuoreimpaan ja trendikkäimpään sisältöön. Tämä pitää palvelun ajan tasalla ja varmistaa, että käyttäjillä on pääsy laajaan valikoimaan uusia musiikkikappaleita ja ääniä.

Artlist.io on myös hauska siinä mielessä, että se tarjoaa tuoreinta sisältöä ja uusia ääniraitoja, jotka heijastavat nykyisiä musiikillisia trendejä ja suuntauksia. Tästä on aina silloin tällöin ollut ihan hyötyäkin, kun voi selata tavallaan trendaavia musiikkikokoelmia.

Artlist tukee itsenäisiä artisteja

Artlist.io myös tukee itsenäisiä artisteja ympäri maailmaa. Jokainen kappale Artlist.io:ssa tulee suoraan artisteilta, mikä tarkoittaa, että kun käytät palvelua, tuet myös luovien taiteilijoiden yhteisöä. Nice!

 

 

Artlist.io hinnoittelu

Miten Artlist.io on hinnoiteltu ja mitä sen käyttöehdot sisältävät? Tämä on aina tärkeä huomioida kun käytät Artlistin kaltaisia musiikkipalveluita. Huomiona toki, että nämä hinnat ja kuvat jotka ovat tässä artikkelissa, pätevät ainoastaan artikkelin kirjoitushetkellä, joten muista tarkastaa aina ajantasaiset hinnat Artlist.io:n sivuilta! Tälläiset nämä hinnat ovat olleet jo muutaman vuoden ajan kuitenkin (kuva alla).

artlist lisenssit ja sopimukset

Miten Artlist on hinnoiteltu?

Artlist.io hinnoittelu on vuosimaksullinen, eli sen sijaan että maksaisit jokaisesta kappaleesta tai ääniefektistä erikseen, Artlist.io: musiikki- ja ääniefektipaketti maksaa kerran vuodessa muistaakseni about 300€ (Music & SFX Pro on 16,58 € / kk). Kannattaa siis lukea pienellä präntätty teksti, eli tosiaan vaikka tuolla (kuvassa) lukeekin isolla että ”kuukaudessa tämän ja tämän verran”, maksu suoritetaan kuitenkin kerran vuodessa.

Mutta, tämä yksi vuositilaus antaa kuitenkin käyttäjille periaateessa rajattoman pääsyn kaikkiin musiikkikappaleisiin ja ääniefekteihin. Tai sellainen ”rajoitus” palvelussa on, että voit ladata muistaakseni 40 musiikkikappaletta yhden päivän aikana. Tuo raja ei ole mulla ainakaan mennyt umpeen koskaan vielä ☝️

 

 

Artlistin huonot puolet?

Kun mietin, että onko Artlist-palvelusta mitään sen kummemmin huonoa sanottavaa, niin en kyllä äkkiseltään keksi ainakaan käytettävyyden puolesta — mitään huonoa siis. Toki aina tulee mieleen se, että palvelu voisi olla halvempi. Tuntuuhan se 300€ vuodessa tavallaan isolta summalta maksella, mutta kun sen kuitenkin vuoden aikana jakaa musiikkikappalemäärään, jonka palvelusta lataa — niin yksittäiselle kappaleelle ei jää oikeastaan enää iso hinta 😁haha. Että, tää on vähän mistä kulmasta asiaa katsoo.

Vuosilisenssi yrityksen kuluihin

Näin videoalan yrittäjänä voin toki laittaa tuon vuosimaksun yrityksen kuluihin, että pienentäähän se sitten lopulta verotusta. Plus, kun budjetoi videoprojekteja ja laskuttaa videotuotantopalveluita — voi budjetteihin laskea korvauksen musiikkimaksuihin liittyen, koska musiikkimaksut ovat tuotantoon liittyviä kuluja siinä missä muutkin 👍 eli tätä 300€:n vuosimaksua saa sitten vuoden aikana vähäsen ees takaisin päin.

 

Yhteenvetona

Elikkäs: Artlist.io on osoittautunut mulle ainakin arvokkaaksi resurssiksi videotekijänä, koska se tarjoaa laajan valikoiman korkealaatuista musiikkia ja ääniefektejä. Sen yksinkertainen lisenssimalli, suht kustannustehokkuus ja helppokäyttöisyys tekevät siitä erittäin hyvän valinnan niin harrastelijoille kuin ammattilaisillekin. Lisäksi Artlistin sisältö ja musiikkivalikoima päivittyy jatkuvasti, eli suhtellisen usein palvelusta löytyy aina jotakin uutta.

Suosittelen kyllä vahvasti Artlist.io:ta. Hanki Artlist vaikka vuodeksi käyttöön ja tutkaile matkan varrella että onko se sun omasta mielestäsi hyvä palvelu.

Hanki Artlist itsellesi

Meitsi on Artlistin kumppani, ja jos tilaat Artlistin mun linkin kautta, saat käyttää Artlistia 2kk ilmaiseksi. Kiitos!

Tilaa kanava!

Jos tykkäsit lukemastasi, muista käydä tsekkaamassa mun YouTube-kanava ja laita  kanava tilaukseen! Kiitos.

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!

 


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Suojaa nettiliikenteesi — Hanki NordVPN

NordVPN affiliate banner

Miksi hankkia VPN?

Tiesitkö että, ilman VPN-yhteyttä kaikkea internet-liikennettäsi pystytään seuraamaan? Ilman VPN-yhteyttä olet käytännössä kuin avoin kirja, kun vierailet sivustoilla netissä.

VPN on virtuaalinen yksityisverkko (virtual private network) — palvelu, joka salaa verkkoliikenteesi ja suojaa verkkohenkilöllisyytesi. Suosittelen siis ehdottomasti käyttämään jotakin VPN:ää — itse olen käyttänyt muutaman vuoden NordVPN:ää.

Voin laittaa yhden NordVPN-tilauksen alle mun kaksi läppäriä, pöytäkoneen, puhelimen, tabletin ja vielä jonkun kuudennenkin laitteen. Nice!

👉 Hanki NordVPN täältä »

Voit tykätä myös näistä