Etusivu Blogi 10 Youtube-kanavaa joita jokaisen ELOKUVANTEKIJÄN kannattaa seurata

10 Youtube-kanavaa joita jokaisen ELOKUVANTEKIJÄN kannattaa seurata

kirjoittanut Johe

Hyviä Youtube-kanavia elokuvantekijöille

Jees, taas Youtube-kanava -asiaa! Tässäpä listaa, keitä kannattaa Youtubessa seurailla mikäli teet VIDEOITA, elokuvia — tai oot muuten vaan media- / TV -alalla. Näiltä kanavilta saat paljon vinkkejä ja ajatuksia kuinka tehdä laadukkaita ja hienoja (ja minimi-budjetilla) filmejä.

Lue lisää

Tästä listasta on jätetty tarkoituksella pois mm. Film Riot, Video CoPilot, Red Giant yms., joista oon puhunu jo aikaisemmissa artikkeleissa — joten jos kiinnostaa niin lukase ihmeessä ne läpi.

Kummemmitta puheitta hypätäämpä asiaan!

1. Indy Mogul

Indy Mogul on kova. I M tekee vähän samalla ajatuksella videoita kuin esim. Film Riot — eli pyrkii mahdollisimman halvalla tuottamaan mahdollisimman hyvää jälkeä (elokuvia & videoita). Heidän kanavaltaan löytyy arvosteluita, vinkkejä, tutoriaaleja, vlogeja ja niin edelleen. Vahva suositus.

 

2. ShutterStock Tutorials

Pidän ShutterStockista ja Premiumbeatista (alla) erityisesti siksi, että heiltä saa silloin tällöin (laadukkaiden tutoriaalien lisäksi) ILMAISIA – videoissa ja elokuvissa käytettäviä – efektejä ja työkaluja! Vahva suositus seurata Youtubessa ja vahva suositus myös käydä heidän kotisivuillaan katsomassa mitä (ilmaista) kivaa sieltä löytyykään.

 

3. Cinecom

Cinecomia aloin vasta vähän aika sitten seuraamaan — mietin itseasiassa juuri, että miksi en ole aikaisemmin heitä seurannut, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Cinecomilta tulee erittäin hyväntuulisia ja laadukkaita tutoriaaleja, joita olen tsekkaillut jo monia. Hyvää settiä.

 

4. PremiumBeat

PremiumBeat kuuluu aikalailla samaan kastiin ShutterStock Tutorialssien kanssa: heiltä saat ladattua laadukkaita videoefektejä, työkaluja, ääniä ja niin edelleen. He tarjoavat (kotisivuillaan) maksullista musiikkia, mutta kandee tosiaan käydä tsekkaamassa PremiumBeatin blogi — sieltä saa kaikenlaista ilmaista kivaa ja vinkkejä.

 

 

5. Deity Microphones

Nää tyypit tekkee ÄÄNIHOMMIA: kertovat kanavallaan paljon mm. mikeistä ja äänisuunnittelusta. Heiltä löytyy esimerkiksi erittäin hyvä tutoriaali liittyen puhemikkien piilottamiseen (kun laitat niitä näyttelijöille).

 

6. This Guy Edits

This Guy Edits on parantanut menoaan vuosien varrella kovasti. Kanavalta löytyy KAIKENLAISTA videoeditointiin liittyen; vinkkejä, ajatuksia, analysointivideoita ja mm. ”vierailu-videoita”; eli tyyppi käy tsekkaamassa muiden editoijien työtapoja ja kertoo niistä kanavallaan.

 

 

7. D4Darius

Tältä kanavalta löytyy asiaa ohjaamisesta, käsikirjoittamisesta, tarinankerronnasta ja ja — erinäisiä videoita + D4Dariuksen lyhytfilmejä. Ihan hyvä kanava pistää muistiin — en itse ole kovin paljoa seurannut, mutta hyvää settiä hän tekee.

 

8. Lessons From the Screenplay

Lessons from the Screenplaytä oon seurannu jo vuosia. Aivan sairaan HYVÄ kanava, josta saat vinkkejä tarinankerrontaan ja käsikirjoittamiseen. Kanavalta löytyy PALJON erilaisia elokuvien (käsikirjoitusten ja hahmojen) breakdown -videoita ja analysointeja. Ihan siis todella mielenkiintoista settiä! Iso sydän ja suositus tälle kanavalle.

 

9. DSLR Video Shooter

Tätä kanavaa olen monesti ajautunut katsomaan esim. kun olen tehnyt LAITEHANKINTOJA. Kanavalta löytyy mm. monen eri objektiivin, kameran, äänivehkeen yms jne arvosteluita, vertailuja ja muuta. Selkeä tyyppi selittämässä kameran edessä ja videot ovat perus -lyhyitä ja ytimekkäitä — videot pysyy asiassa.

 

10. Corridor Crew

CORRIDOR DIGITALIA ja Crewiä ja Castia (Corridorin Podcast) kannattaa seurailla — he tekeävät videoita ja elokuvia ihan omassa eeppisessä (tube)luokassaan ja tietätävät tosiaan yhtä sun toista elokuvanteosta. Katso, kuuntele, opi — and repeat. Jos ET siis ole seurannut tai törmännyt heihin aikaisemmin – niin nyt viimeistään. Pistä seurantaan!

 

Ei nää tähän lopu

Semmosta! Tässä nyt taas listaa seurattavista Youtube-kanavista — ja kanaviahan riittää, listaan niistä jossain vaiheessa taas lisää. Jaa ja tykkää tästä artikkelista jos siitä oli hyötyä sulle! Kiitos lukemisesta!

Videoeditointi -vinkkejä meitsin kanavalta myös:

Videoihin ja elokuvantekoon liittyen, tässä on mun vasta tekemä Premieren perusteet -tutoriaali, jossa käydään läpi kyseisen ohjelman perusteet suhteellisen yksityiskohtaisesti. Tsekkaile alta.

Muista seurailla mun kanavaa Youtubessa — alotin sen vasta vuoden alusta ja teen sinne viikon parin välein videoita liittyen ainakin aluksi videoeditointiin ja muihin ohjelmiin.

Lue aikaisempia artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä