Etusivu Blogi Sähköposti tukossa roskapostista? Tässä vinkki mikä saattaa auttaa!

Sähköposti tukossa roskapostista? Tässä vinkki mikä saattaa auttaa!

kirjoittanut Johe
Sähköposti tukossa roskapostista

Sähköposti tukossa roskapostista?

Sähköposti tukossa? — joo, mulla on ollu aika kauan. Tai no, ei nyt ihan ”tukossa tukossa”, mutta roskapostia on taas kerran tullut suht paljon. Nää roskaposti-jutut menee aika aalloittain — joskus roskapostia ei juurikaan oo mut sit taas joinain kuukausina sitä on ihan älyttömästi. Enkä nyt mielestäni jaa sähköpostiosoitettani missään epämääräisissä paikoissa (että mistä se tavallaan altistuisi roskapostin saamiselle).

Toisaalta, nyt on kyse mun aivan täysin ensimmäisestä sähköposti-osoitteesta (joka on siis Hotmailissa), jonka loin joskus kun olin tyyliin 9 vuotias — muistaakseni. Et onhan se vuosien varrella saattanu joutua vääriin käsiin. MUITA sähköpostiosoitteitani, jotka ovat Googlessa tämä roskapostiongelma ei koske. Google osaa jotenkin suodattaa roskapostit hyvin pois. Which is kinda nice.

sähköposti-paljon-roskaposti

Simppeli vinkki

Mutta asiaan! Jos sinäkin kärsit ajoittain siitä, että sun Hotmailin (tai miksei muidenkin palveluiden) Saapuneet-sähköpostikansio on täynnä roskapostia, kerron tässä artikkelissa simppelin vinkin, jota kannattaa ainakin kokeilla, josko se toimisi tähän ongelmaan. Itselläni se on ainakin jossain määrin toiminut.

Lue myös aikaisempi artikkeli aiheesta

Oon kirjoittanu tästä samasta aiheesta aikaisemminkin: Roskaposti ongelmana? Tässä vinkki kuinka pääset siitä eroon. No joo, tämän aikaisemman jutun voimalla meninkin jonkin aikaa ja sainkin roskapostin tuloa vähenemään, mutta sitten sitä alkoi tulemaan jossain kohtaa lisää. Tässä nyt uusi yritys.

 

Sähköposti on tukossa — kuinka saat roskapostin tuloa vähenemään?

 

Sähköposti on kuitenkin sellainen asia, jota käyt tarkistamassa päivittäin ehkä montakin kertaa — ihan ilman että sitä ees aattelee. Olishan se kiva siis olla sillä tavalla ”puhdas”, ettei aikaa kulu hukkaan siinä että siirtelet roskaposteja kansiosta toiseen.

Noniin — tässä nyt simppeli vinkki, mitä kannattaa ainakin tosiaan kokeilla — jos se vähentäisi roskapostitulvaa. Ei ole todellakaan monimutkaisesta asiasta kyse!

Esimmäiseksi kuva tilanteesta

Sähköposti täynnä roskapostia? Tässä vinkki kuinka pääset roskapostista eroon

Eli — KUN JOS Saapuneet -kansioosi tulee roskapostia;

  1. Klikkaa kyseinen roskaposti aktiiviseksi (vasemmalla puolella ”check”-merkki)
  2. Paina PUHDISTA -napista
  3. Klikkaa ”Siirrä kaikki viestit kansiosta Saapuneet ja kaikki tulevat viestit”
  4. Valitse ”Siirrä kansioon:” valinnasta Roskaposti-kansio
  5. Paina OK

Siinäpä se. Nyt Hotmailin pitäisi tajuta siirtää kaikki kyseiseltä lähettäjältä tulevat viestit nyt ja jatkossa suoraan Roskaposti-kansioon. Nice!

Tätä toimintaa oon nyt pari kuukautta harrastanu ja roskaposti on (ainakin mun mielestä / sellanen fiilis) vähentynyt huomattavasti! Niin kun näkyy niin mun Roskaposti-kansiossa on tuon kuvan ottohetkellä 576 viestiä — ja en kyllä niitä kaikkia ole sinne itse siirtänyt — että kyllä toi Puhdista -ominaisuus jotakin tekkee!

Tee Puhdistus-toimenpide monta kertaa

Tottakai — koska roskapostia tulee niin monista ERI OSOITTEISTA niin tämän Puhdista -toimenpiteen joutuu tekemään jokusen kerran ennen kuin Roskaposti tulo alkaa vähenemään! Nyt kun oon tehny tätä Puhdista -asiaa parisen kuukautta niin roskaposti on alkanut oikeesti vähenemään hyvinkin.

Google Play kauppa ei toimi?

Asiasta melkein kukkaruukkuun, niin samanlaista vinkin tynkää kirjoittelin muutama viikko sitten kun selvittelin erästä oman puhelimen (OnePlus 6) Google Play kauppa -ongelmaa. Mulla ei siis toiminut Google Play kauppa puoleentoista viikkoon, enkä meinannut saada puhelintani päivitettyä yms. Lue tästä artikkelista, kuinka ongelma selvisi.

 

Sähköposti ei ole enää niin tukossa

Mua on turhauttanu aina roskapostin tuleminen — koska se, että käyt esim. joka päivä poistamassa / tyhjentämässä / siirtämässä yksitellen Saapuneet -kansiosta roskapostit Roskaposti -kansioon (monien vuosien ajan) vie sulta jo aika ison kasan AIKAA, mitä voisit käyttää ihan johonkin muuhun. Sitä aikaa et saa koskaan takasin, mitä käytät niinkin turhaan asiaan kun roskapostien siirtelyyn kansiosta toiseen.

No, toivottavasti tämä auttaa edes jonkin verran pahimpaan roskaposti -tulvaan! Eihän tämäkään vinkki luultavasti KOKONAAN roskapostin tuloa estä, mutta toivottavasti se sitä edes vähentää. Tsemmosta! Eipä mulla muuta, palataan asialle!

Selaa nettiä turvallisesti ja peitä jälkesi NordVPN:n avulla

NordVPN - hyvä hinta erittäin hyvälle VPN:lle

Paras älykello vuonna 2019

Asiasta ihan kukkaruukkuun, kirjoitin vähän aika sitten ÄLYKELLOISTA artikkelin — lukase ihmeessä se: Paras älykello vuonna 2019 – 9 tämän vuoden kovinta älykelloa!

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä