Etusivu Blogi Mavic Air OHJAIN ei yhdisty puhelimeen — mitä tehdä?

Mavic Air OHJAIN ei yhdisty puhelimeen — mitä tehdä?

kirjoittanut Johe
Mavic Air ohjain ei yhdisty puhelimeen - mitä tehdä?

Mavic Air OHJAIN ei yhdisty puhelimeen — mikä vikana ja mitä tehdä?

Ostin keväällä Mavic Air -dronen (ensimmäisen version). Tiedän, olisi pitänyt hetki vielä odotella niin olis kannattanut ostaa suoraan Mavic Air 2, mutta tarvitsin sitä mitä pikimmin työhommiin. Eniveis, kaikkihan ei mennyt niin kuin elokuvissa: Mavic Air OHJAIN ei tahtonut yhdistyä mun puhelimeen! Argh, taistelin tämän ongelman kanssa yhteensä varmaan viikon. Mikä tässä oli vikana?

Tämä on suhteellisen lyhyt artikkeli, jossa haluan vaan lyhyesti purkaa ajatuksia tästä ongelmasta ja kertoa mikä toimi lopulta ratkaisuna mun ongelmaan — eli mitä tein, että sain puhelimeni yhdistymään Mavic Air ohjaimeen? Vastaus on erittäin simppeli juttu, mutta JOS ET TIEDÄ SITÄ NIIN ET TIEDÄ.

Arvostelussa NordVPN

Oon käyttäny NordVPN:nää nyt yli puoli vuotta. Kirjoitin kyseisestä palvelusta ja sen käytöstä arvostelun, lue läpi jos kiinnostelee.

Parhaat älykellot 2020

Ootko miettiny viime aikoina älykellon hankkimista? Sain hetki sitten valmiiksi artikkelin, jossa tutkin JUST NYT (vuonna 2020) kovimpia älykelloja, joita kannattaa harkita ostavansa.

 

WiFi yhdistyi, mutta Mavic Air -ohjain ei

Mulla on OnePlus 6 -puhelin ja tosiaan sitä yritin yhdistää Mavic Air -ohjaimeen. Puhelimessa ei pitäisi olla mitään vikaa, eikä Mavic Airissakaan (juurihan olin sen ostanut), päivitykset olivat molemmissa ajan tasalla ja olin katsonut miljoona tutoriaalia YouTubesta aiheeseen liittyen — mutta mikään ei auttanut. Tosin, sain puhelimen yhdistymään Mavic Airiin WiFin kautta, mutta en tosiaan saanut puhelinta ja Mavic Air -ohjainta yhdistettyä toisiinsa. About viikon verran tämän ongelman kanssa painin ja melkein jo luovutin, kunnes keksin tälle syyn.

mavic air ohjain ja puhelin yhdistyminen

Syy oli puhelimen asetuksissa: USB DEBUGGING

  1. Mene puhelimesi ASETUKSIIN -> SYSTEM -> DEVELOPER OPTIONS -> etsi USB DEBUGGING
  2. Laita USB DEBUGGING päälle!
  3. Tämän jälkeen mulla lähti asiat toimimaan, eli puhelimeni yhdistyi Mavic Air ohjaimeen

mavic air ohjain puhelimen asetuksed usb debugging

Olishan tuo nyt pitänyt arvata — USB Debugging. Kun laitoin tuon USB DEBUGGING -asetuksen päälle niin puhelin yhdistyi saman tien Mavic Airin ohjaimeen. Kun ratkaisu löytyi niin olo oli suhtellisen helpottunut, koska ongelma ei ollutkaan juuri ostetussa Mavic Airissa — eikä puhelimessa — vaan asetuksessa, jota en ollut vaan tajunnut kokeilla laittaa päälle.

USB debugging avulla puhelin yhdistyi ohjaimeen

Kun mikään ei auttanut

Mistäpä tuotakaan tajuaa kun ei missään ohjeissa, eikä katsomissani kymmenissä YouTube-videoissakaan kerrottu USB debugging -asiasta. Soitin parille ystävällekin, että ”hei mites onko teillä yhdistynyt puhelin ihan normaalisti Mavicin vehkeisiin kun ootte niitä ekaa kertaa laittanu käyttökuntoon” — ja vastaus oli hyvin yksimielinen: kyllä on toiminut. Tämä ei paljon mun tilannetta lohduttanut.

tietokone-vaikea-ongelma-selvitysLöysin lopulta ratkaisun kun luin erästä foorumia, missä random tyyppi oli kysynyt samasta ongelmasta ja siihen viestiin oli joku vastannut että ”kokkeileppa muutes usb debugging -asetus laittaa päälle”. Kokeilin ja asiat lähtivät heti sen jälkeen toimimaan. ”Etsivä löytää” joo, mutta olisin kyllä mieluusti käyttänyt tämän etsintä/ongelmanratkomiseen käytetyn ajan johonkin muuhun. Just saying.

 

Toivottavasti tästä on apua

Semmosta, toivottavasti saat vastauksia ongelmiisi tästä artikkelista — jos tämä artikkeli/ratkaisu auttaa yhtäkään ihmistä tässä maailmassa mun lisäksi niin olen tehtäväni tehnyt 🙂 mikäli saat Mavicin ohjaimen yhdistymään puhelimeesi lukemalla tän artikkelin, kommentoi siitä alle! kiitos.

Kuten jo sanoin, tämä artikkeli ei ole mitenkään pitkä — halusin vaan lyhyesti purkaa ajatuksia tästä Mavic Air -ohjaimen yhdistymisongelmasta ja ongelmanratkaisusta. Palataan asiaan!

Opi editoimaan videoita Adobe Premierellä

Oon tehny montakin tutoriaalia aiheesta Adobe Premieren perusteet ja tästä artikkelista löydät kaikki kyseiset tutoriaalit.

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä