Etusivu Blogi Adobe Premiere & After Effects saivat vastikään eeppiset päivitykset — mitä kaikkea uutta ohjelmiin tuli?

Adobe Premiere & After Effects saivat vastikään eeppiset päivitykset — mitä kaikkea uutta ohjelmiin tuli?

kirjoittanut Johe
epic-video-effects-shady-man

Aivan mahtavaa ADOBE!

Adobe päivitti ohjelmistojaan tässä kuussa (huhtikuu 2019) ja päivityksen mukana tuli erittäin mielenkiintoisia ja oikeesti hyviä uusia ominaisuuksia. Otetaan käsittelyyn tässä artikkelissa vain Adobe Premiere ja After Effects, niin pysyy jonkinlaisessa hanskassa tämän artikkelin sisältö. Uusista ominaisuuksista puheenollen olen jo joitakin niistä ottanut jo jokapäiväiseen käyttöön — ja jotkut on vielä varmasti tulossa.

Pidemmittä puheitta, tsekkaillaan mitä päivittyi!

Adoben virallinen ilmoitus, mitä uutta ohjelmistoihin tuli:

”Hetki sitten (tänä vuonna 2019) julkaistut päivitykset Adoben video- ja äänityökaluihin tarjoavat parempaa suorituskykyä, tehokkaampaa työnkulkua ja Adobe Sensein tekoälyn voima nopeuttaa jälkituotantoa. Poista objektit videostasi Content-Aware Fillillä After Effectsissä, jota käyttää Adobe Sensei. Järjestä ja tallenna mediasi Freeform Project -paneelissa Premiere Prossa. Suunnittele Titlejä ja grafiikkaa tarkasti ja johdonmukaisesti käyttämällä Premiere Pro -ohjaimia (guides & rulers).” —Adobelta lainattua

MattWhoisJohnssonin video Adoben uudesta päivityksestä, kandee tsekkaa:

 

Premieren ja After Effectsin parhaat uudistukset (mun mielestä)

 

Premiere Pro -ominaisuus #1: Rulers & Guides (mittaviivasto ja ohjaimet)

Tämä on periaatteessa niin PERUS-ominaisuus, mikä on löytynyt varmaan kaikista muista ohjelmista PAITSI PREMIERESTÄ. Premiereen siis tuli (vasta nyt) ns. mittaviivasto ja vedettävät ”ohjaimet”, joiden avulla saat aseteltua paremmin ja samalle tasalle esim. tekstejä, kuvia ja niin edelleen (Premieren program-monitorissa).

Voisko tässä kohtaa todeta, että ”Adobe — parempi liian myöhään kuin milloinkaan.”

rulers-and-guides-adobe-premiereTämän ominaisuuden poissaolo on aiheuttanut ainakin allekirjoittaneelle jo vuosien ajan ärsytystä aina siinä kohtaa kun on pitänyt jotakin (mitä tahansa elementtejä) asetella Program -monitor -näkymässä.  Mutta, hyvä että se nyt on olemassa! Pointsit Adobelle.

Hanki Adobe Premiere CC

Ootko miettinyt Adobe Premieren ostamista? Adoben virallisilta sivuilta voit hankkia Adobe Premiere Pro CC -paketin itsellesi.

 

Premiere Pro -ominaisuus #2: Ääniefektien kopioiminen Track Mixerissä

Tätä ominaisuutta oon oottanu kans kauan! Ennen on oikeesti pitäny tehdä (track mixerissä) aina efektit alusta asti uudestaan eri träckeille, mutta NYT ei tartte! Jes!

audio-effects-copy-audio-track-mixerHirvee työmaa ollu aikasemmin

Eli — tähän asti jos oot tosiaan halunnu tehdä koko trackille jonkun ääniefektin, sun on pitänyt säätää efekti alusta asti aina uudestaan / per träkki. Ugh. Kopioimisen mahdollisuutta ei ole ainakaan mun tietoon ollu — muuten ku ”effect controls” -paneelissa ja tavallaan kaikkialla muualla Premieressä.

Tämä — että EI OLE VOINUT kopioida efektejä suoraan track mixerissä (trackiltä toiselle) on ollut aika arsesta. Oon myös tosi kauan ihmetelly, että miksei efektien kopioiminen oo ollu mahdollista — ja että oonko itte vaan ollu niin sokea että en oo keksiny siihen aikasemmin ratkaisua. No nyt toki viimestään selvisi, että eihän se ole ollut mahdollistakaan.

Mutta, taas kerran hienoa Adobe että tulit hommassa vastaan!

 

Premiere Pro -ominaisuus #3: HEVC -videoformaatin suorityskyvyn parannus

Itte kuvailen tosiaan Panasonic GH5 -kameralla ja sillä saa 10-bittistä videota tallennettua. Premiere Prohon tuli nyt kyseiseen videoformaattiin liittyen suorituskyvyn parannusta:

  • HEVC-videon toistaminen (Windowsissa) on tasaisempaa uuden päivityksen jälkeen
  • myös Macille saatiin toiston parannusta H.264: n ja HEVC: n suhteen

En oo ite vielä kyseistä ominaisuutta testaamalla testannu, mutta luotan että jotakin parannusta on kyseisen formaatin (videon) työstämisen suhteen tapahtunut.

 

Premiere Pro -ominaisuus #4: Freeform View (järjestä mediaa vapaasti projekti-ikkunassa)

Uuden päivityksen myötä voit tosiaan järjestellä videoita tavallaan (esimerkiksi) ”storyboard” -muotoon jo projektipaneelissa, ja sitten tuoda video aikajanalle haluamassasi järjestyksessä. Tämä helpottaa mm. materiaalin organisointia ja leikkaamisprosesssin aloittamista.

Premiere free form view
Veri nice.

 

After Effects -ominaisuus #1: Content Aware Fill VIDEOLLE

Tästä kaikki puhuu, siis huhhuh CONTENT AWARE FILL -ominaisuus VIDEOLLE! WTF — Nyt on jäätävää Adobe. Tämän ominaisuuden myötä voit siis käytännössä poistaa objekteja, ihmisiä, tai jotakin muuta ylimääräistä VIDEOkuvastasi hämmästyttävän helposti (After Effectsillä).

Tälle ihan jopas repesin. Tsekkaa tää Adoben virallinen video Content Aware Fillistä.

Lue artikkelia alaspäin, koska linkkasin sinne vielä Peter McKinnonin videon liittyen tohon Content Aware Fillin käyttämiseen videoissa.

VÄLIHUOMIO: Elävöitä videoitasi SIIRTYMÄefekteillä

Kuluuko sulla aikaa siihen, että teet joka projektiin uudet ns. TRANSITIO-efektit (siirtymä-efektit)? Tsekkaa Envato Marketista Mister Horsen ”siirtymäefekti”-paketit! Nää on ihan törkeen kovia — säästää oikeasti työtunteja. Käytän näitä about joka projektissa!

 

After Effects -ominaisuus #2: Motion blur & Frame blending automatisointi

Tähän asti jos oot halunnu ottaa käyttään MOTION BLURRIN (eli liike-epäterävöityksen) animaatioihisi AE:ssä, sun on pitänyt klikata kahdesta kohtaa: layerin motion blur -nappi päälle ja sitten vielä itse Aikajanan motion blur -nappi päälle. Tällöin motion blur on vasta kytkeytynyt päälle.

Havainnollistuskuva siitä että ”motion blur” on päällä vaikka on klikattu vain ylhäältä:

automatic-motion-blur-applyUuden päivityksen asiat hieman AUTOMATISOITUU,  eli kun jos klikkaat layerin motion blur (tai aikajanan isommasta motion blur) -namiskasta, kytkeytyy motion blur tosiaan niistä päälle. Tämä ominaisuus vähentää turhia klikkauksia — toisinsanoen työmäärää, mikä on aina hyvä.

Voit ottaa asetuksista ominaisuuden pois päältä (eli tavallaan palata vanhaan) mikäli haluat.

 

After Effects -ominaisuus #3: AE:n paranneltu skriptaus -näkymä

Tiesithän tosiaan, että voit koodata javascriptiä After Effectissä? Skriptaamisen avulla saa tehtyä paljon dynaamisempia animaatioita ja efektejä — jos vain OSAAT (koodata). Uusi editori on paljon enemmän oikeesti koodaamiseen tehty.

Uusi skriptaus -näkymä:

adobe-after-effects-new-scripting-view”Uusi Expression Editori korvaa nykyisen muokkaimen nykyaikaisella, joustavalla editorilla, jossa on  ominaisuuksia; kuten rivinumerot, syntaksin korostus, koodin taitto ja automaattinen viimeistely. Muokkainta voidaan säätää mieltymysten ja täsmällisten tarpeiden mukaan.” — Adobe

Itse tosiaan olen aika vähäisesti skriptaillut AE:ssa aikaisemmin, mutta sen mitä koodieditoria olen käyttänyt, niin se on ollut suoraan sanottuna aika surkea. Nyt se on parempi.

 

Meitsin tekemä ADOBE PREMIEREN PERUSTEET -tutoriaali:

Aiheeseen liittyen, tässä on mun vasta tekemä Premieren perusteet -tutoriaali, jossa käydään läpi kyseisen ohjelman perusteet suhteellisen yksityiskohtaisesti. Tsekkaile alta.

 

Hyvään suuntaan mennään

Tämä päivitys on ehdottomasti parasta antia Adobelta mies muistiin. Erittäin käytännöllisiä ominaisuuksia, joista osa lähti heti käyttöön — ja tiedän käyttäväni niitä AINA tästä lähtien. Kiitos Adobe.

Tsekkaa vielä Adoben sivuilta viralliset listat kaikista uusista ominaisuuksista:

Hyviä Videoeditointi -läppäreitä

Ootko miettiny videoeditointiin soveltuvan LÄPPÄRIN ostoa? Tässä pari vaihtoehtoa: Asus ROG GL503 15,6″ tai Asus ROG Strix GL504GM 15,6″
Loppukevennykseksi tsekkaa Peteltä hauska video AE:n päivittymisestä:

Lue aikaisempia artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tässä artikkelissa oli muutama kuvituskuva Adoben omilta sivuilta otettu.


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä