Etusivu Blogi AliExpress & Ebay — mitä niistä kannattaa ostaa VIDEOTEKIJÄN näkökulmasta?

AliExpress & Ebay — mitä niistä kannattaa ostaa VIDEOTEKIJÄN näkökulmasta?

kirjoittanut Johe
aliexpress-ebay-mita-kannattaa-ostaa

AliExpress & Ebay – voiko halpa olla hyvää?

AliExpress, Wish, Banggood, Ebay jne. kuuluvat ns. halpa- / kiinaverkkokauppoihin (vaikka Ebayhän on ihan oikeasti HUUTOKAUPPA josta saa kunnollistakin tavaraa) ja kyseisiin kauppoihin liittyy tiettyjä ennakko-oletuksia — että niistä ostetut asiat eivät ole välttämättä hyviä ja kestäviä. Eivät monet asiat olekaan, mutta joukosta löytyy kuitenkin HELMIÄKIN — ja ajattelin näistä ”helmistä” nimenomaan kertoilla tässä artikkelissa — että minkälaista tavaraa kannattaa ostaa esim. AliExpressistä (ja Ebaysta) + minkälaista tavaraa olen itse ostellut.

Pieniä paketteja ympäri vuoden

Oon vuosien varrella ostanu Ebaysta ja AliExpressiltä paljonkin asioita ja esim. viimekin vuonna mulla oli tyyliin koko vuoden ajan aina JOTAKIN pientä (mutta tarpeellista) tulossa Ebaysta tai AliExpressiltä. Pieniä ”lahjoja” ympäri vuoden — mikäs sen kivempaa. Heh. Eivät ostokset paljoa maksa kuitenkaan, niin ei koko omaisuutta menetä 😉

AliExpress on osoittautunut yllättävän kovaksi mestaksi

Ensin ostin Ebaysta muutaman vuoden ajan tavaraa — mutta erehdyin kokeilemaan AliExpressiä ja se on nyt noussut sanoisinko YKKÖSMESTAKSI mistä tilailen asioita. Oikeastaan PELKÄSTÄÄN positiivisia kokemuksia on AliExpressistä: sieltä ostokset ovat tulleet aina mm. ajallaan ja ovat toimineetkin vielä — ja mikä hauskinta, toimitukset ovat saapuneet kotiovesta sisään joskus NOPEAMMIN kuin Suomesta tilattuna. Iso plussa.

Pelottavan hyvin ovat siis asiat sujuneet AliExpressin suhteen (toistaiseksi).

Tämän artikkelin linkit

Tässä artikkelissa puhun Ebaysta JA AliExpressistä, mutta löydät linkkejä VAIN AliExpressin tuotteisiin. Tämä siksi, että voit laittaa toiseen välilehteen Ebayn ja etsiä samoilla hakusanoilla sieltä — niin pitäis löytyä vastaava tuote suht vaivattomasti Ebaystakin.

Ebay on hyvänä kakkosena

Mulla on SUURIMMAKSI osaksi positiivisia kokemuksia Ebaysta — mutta vain ”suurimmaksi osaksi”, koska jotkut ostokset eivät ole saapuneet ja yksi tuote on ollut esim. rikki saapuessaan mulle. Rahat on saanut onneksi aina takaisin jos jotakin on käynyt — koska Ebayn eeppinen money-back guarantee”. Ebayn tilausajoihin en myöskään suoraan sanottuna luota — tilatut vehkeet tulevat postiin sitten kun tulevat.

Kuulostinpa negatiiviselta. On mulla siis 92,5% positiiviset fiilikset Ebaysta. Rehellinen vain haluan täällä olla.

Nollabudjetti-meininki

Jos olet blogiani lukenut, mulla on tapana puhua ”NOLLABUDJETISTA” — eli yritän ja teen kaikkeni, jotta löydän halvalla mahdollisimman hyvää.

Vertaile hintoja paikalliseen tasoon

Kun mulle tulee mieleen joku uusi (pieni) asia joka pitäisi ostaa — käyn tsekkaamassa ensin paikallisen hinta-tason (ja toki myös vertailen netissä) — ja sitten ostan Ebaysta tai AliExpressiltä mikäli saan niistä halvemmalla.

Miksi tuhlaisin vaivalla tienaamiani rahoja ostamalla paikallisesti, jos tiedän saavani netistä halvemmalla (parin viikon odotusajalla)(?) — Tyhmäähän se olisi.

Pari vinkkiä ostamiseen

1. Tarkista aina MYYJÄ ja PALJONKO kyseistä tuotetta on myyty.
2. Tarkista aina tuotteen saamat ARVIOT ja arviointien määrä.
Nämä kertovat yleensä tuotteen luotettavuudesta — edes jotakin.
No mutta — tsekataampa seuraavaksi listaa asioista, joita olen AliExpressistä tai Ebaysta ostanut! Ei muuta kuin osto-housut jalkaan.

 

Latauspiuhat & laturit

fast-charge-usb-c-one-plus-aliexpress

Piuhoja olen ostanut ihan huoletta. Kännykälle latauspiuhoja ja latureita — ovat yleensä nimittäin moninkertaisesti halvempia kuin Suomesta ostettuina. Kaikki piuhat ovat toimineet, mitä olen tilannut.

Pari suosittua USB-C -piuha vaihtoehtoa:

Piuhoja on aina hyvä olla — mullakin (kaikissa repuissa) mukana vähintään yksi kännykän latauspiuha.

 

Älypuhelimen kuoret

one-plus-phone-case-leather-aliexpress

Mulle on tullut suorastaan tavaksi sellainen, että kun ostan uuden puhelimen — ostan puhelinta varten ennakkoon muutaman, kaksi tai jopa kolme erilaista suojakuorta Ebaysta, tai AliExpressiltä. Tämä siksi, että on varaa valita ja koska saan KOLME KUOTA tyyliin ALLE siihen hintaan mitä saisin YHDEN kuoren Suomessa — mikä on aika älytöntä.

Tsekkaa alta muutama vaihtoehto (One Plus -puhelimille):

Oikeesti, Suomen hintataso on ihan älytön (vielä ainakin toistaiseksi) puhelinten kuorien suhteen. Tottakai valmistajalla on aina väliä. Itsellä kuitenkin esim. Ebaysta tai AliExpressiltä tilatut kuoret on kestäny yleensä niin kauan kuin itse puhelinta tulee käytettyä.

 

Puhelimille kolmijalka / pidike

puhelimen-kolmijalka-tripod-aliexpress

Pieniä kolmijalkoja olen ostanut muutamia — pari erilaista puhelimen kolmijalkaa ja pidikettä — koska nämä eivät oikeasti maksa kuin euron tai pari (kotiin toimitettuna!). Eivät tietenkään laadultaan ole mitään mahtavinta, mutta ovat jo monta vuotta ajaneet asiansa, kun on esim. puhelinta tai ääninauhuria tarvinnut johonkin asetella (kiinni kolmijalalle).

Kolmijalka -vaihtoehtoja (puhelimille):

Ei järkkäreille

En kuitenkaan suosittele HALPOJEN kolmijalkojen ostamista JÄRKKÄREILLE — tai en ainakaan itse uskalla LUOTTAA ja laittaa omaa monen tonnin järkkäriä halvan kolmijalan varaan. Järkkäriä varten ostin ihan kunnon metallisen Joby -kolmijalan.

 

Action kamera- / GoPro -pidikkeet

gopro-action-camera-mount-tripod

Näillä saat kiinni GoPro -kamerasi kiinni esim. puhelimen kolmijalkaan. Kiinnikkeet ovat paljon halvempia esim. AliExpressiltä ostettuina kuin Suomesta.

 

Muistikortinlukijat

sd-card-reader-ugreen-usb3

Oon ostanu parikin muistikortinlukijaa AliExpressiltä ja olen suosinut merkkiä ”UGreen”. Ensimmäinen ostamani muistikortinlukija on ollut jo vuoden päivät käytössä ja toimii moitteetta, ei mitään huonoa sanottavaa.

UGreeniltä pari hyvää vaihtoehtoa:

UGreen -muistikortinlukijat on tosiaan toimineet oikein luotettavasti ainaki mun käytössä.

 

Muistikorttien suojakotelot

sd-card-protective-case-aliexpress

Tällaisen menin ostamaan kun sai — taas kerran — halvemmalla kuin suomesta: MUISTIKORTEILLE SUOJAKOTELO. Tämä on aina mukana kameralaukussa kuvaus / reissuhommissa jos vaikka muistikortit pittää  kuljettaa jollekulle.

Pari vaihtoehtoa muistikorttien suojakoteloiksi:

Ainakin toi mikä mulla on ollut nii oon pystyny luottaan siihen ja se tuntuu jopa laadukkaalta.

 

USB 3-hubit

ugreen-usb3-hub-aliexpress

Oon ostanut AliExpressiltä UGreen -merkkisen USB-hubin ja voin kertua että TOIMII. Ei huonoa palautetta — ainiin muista ostaa myös virtapiuha ja virtalähde messiin niin voit liittää vaikka neljä ulkoista kiintolevyä USB-hubiin kiinni.

Tässä muutama USB Hub -vaihtoehto:

En JUSTIINSA samaa vaihtoehtoa löytänyt AliExpressistä mikä mulla on (UGreeniltä), mutta löytyi ainakin suht suosittu vaihtoehto — ja samalta valmistajalta.

 

Ulkoisille kiintolevyille -suojakotelo

orico-hard-drive-case-aliexpress

Siitä lähtien kun tilasin näitä kaksi — ovat olleet jatkuvasti käytössä. Toinen on varuilta kameralaukussa odottamassa käyttöä ja toinen on aina repussa mukana kiintolevyineen.

Pari vaihtoehtoa kiintolevy -koteloista:

 

Vyölaukku (kuvaus-hommia varten)

vesitiivis-vyolaukku-armeija-tyyli-kuvaus

Tämä on muodostunut korvaamattomaksi asiaksi kuvauksissa! Oikeasti, JOS TEET KUVAUSREISSUJA niin osta jonkinlainen VYÖLAUKKU, koska voit laittaa kaikenlaista pikku-nippeli-asiaa sinne (akut, patterit, jakoavaimet, kolmijalkojen kiinnityslevyt, pienet piuhat, puhemikkien tuulejsuojat jne.)

Ihan OK -vyölaukkuja:

Laukku on ollu mulla AINA käytössä (kuvauksissa) siitä lähtien kun sellasen ostin!

 

Kameran objektiivin suojafiltterit / linssit

hoya-camera-filter-uv-suoja

No näistä voi olla montaa mieltä — moni sanoo että kamerasi on tasan niin hyvä riippuen mitä optiikkaa sulla on siinä kiinni — ja niinhän se onkin. Koska olen nollanbudjetin taistelija, olen näitä kumminkin omiin vehkeisiin ostanut enkä ole suurta huonommuutta kokenut — mutta tottakai teet omat valintasi.

AliExpress suojalinssi-valikoimaa:

Nää ei oo kuitenkaan mitään ”euron linssejä” — että ihan jopa 7:stä eurosta ylöspäin saa AliExpressissäkin pulittaa.

 

Nappi- / puhemikkien tuulensuojat

puhemikki-tuulensuoja-deadcat-mini-fur

Nämä ovat monta kertaa halvempia AliExpressistä tilattuina kuin Suomen hintoihin verrattuna! Vahva suositus. Ajavat kuitenkin täysin asiansa! Näitten hinta pyörii 1€ – 4€ välillä AliExpressissä.

Varteenotettavia vaihtoehtoja puhemikkien tuulensuojaksi:

Tästä jos oikeestaan meet vielä halvemmaksi niin oman sukan saat laittaa puhemikin ympärille tuulensuojaksi.

 

Universaalit virta -adapterit

virta-adapteri-uk-eu-usa-asia

Näitä tarvitset siinä kohtaa mikäli ostat KUVAUSVALOJA tai muita vehkeitä Jenkeistä, UK:sta tai muualta ja muistat/tajuat/huomaat, että ”nii, vehkeiden mukana tulevat virtajohdot eivät muutes käy Suomen virtapistokkeisiin. Kiva”. Ostamani virta-adapterit ovat toimineet moitteetta ja ovat moninkertaisesti halvempia Ebaysta / AliExpressistä kuin Suomesta ostettuina! Vahva suositus. Hyvänä lisänä toimivat tottakai myös ulkomaanreissuilla virran muuntajina.

Eeppisiä vaihtoehtoja virta-adaptereiksi:

Virta-adapterit maksaa oikeesti aivan törkeesti jos jostain lentokentältä joudut joskus sellasen ostamaan.

 

Äänen ”jakajat

usb-audio-interface-vention-aliexpress

Tällaisen ostin kun täytyi saada pianosta ääni tallennettua läppäriin. On toistaiseksi toiminut hyvin. Tämän avulla siis saat ulkoisen mikin kautta tulevan äänen USB:n kautta koneeseen ja saat vielä tähän kuulokkeetkin kiinni (esim. läppärissä).

 

AliExpress ja langattomat kuulokkeet

(Tää kappale ja video on lisätty tähän artikkeliin 8.8.2019) Tein hetki sitten esittelyvideon mun omistamista langattomista bluetooth kuulokkeista, joista kaksi oon ostanu AliExpressistä.

 

No, saiko halvalla hyvää?

Kyllä mun mielestä saa / löytää hyviäkin juttuja (ainakin hintaansa nähden) näistä mestoista kunhan jaksaa etsiä ja testailla. Ja eikä näitä vehkeitä kannatta ostaa sellaisella ajatuksella, että ”joo kyllä tämän nyt tulee kestää loppuikäni” — ei.  En osta Ebaysta tai AliExpressistä MITÄÄN sellaisia asioita, mistä olisi oikeasti elämä kiinni — koska en niihin toistaiseksi niin paljoa luota (harmi). Pointti siis, että käytä sinäkin OMAA harkintaasi aina kun jotakin ostat!

Neuvoja Kiinasta ostamiseen

Jos et ole ennen paljoa Kiinan maalta ostellut: lue lisää kiina-nettiostamisesta Maksukamu.comista »

Loppukaneettina: pidä oletukset matalalla niin et pety

Vaikka mulla ei ole juurikaan huonoja kokemuksia ostoksistani näistä paikoista — silti on vähän ennakko-oletuksena näistä kiina-vehkeistä (mulla ainakin) suhteellisen usien se fiilis, että ”no — halvalla ostan, niin kunhan se nyt toimii vaikka VUODEN verran niin olen voiton puolella. Ja ei ostokseen nyt NIIN paljoa rahaa kuitenkaan tuhlaudu, että joutuisin vararikkoon jos tuote ei toimisikaan”. No, enpähän pety.

Mut semmosta, toivottavasti näistä mun kokemuksista on hyötyä jollekulle, joka miettii että kannattaako ostaa vaiko eikö. Suosittelen kokeilemaan ainakin – voit löytää timantteja kaiken krääsän joukosta!

Lue aikaisempia artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä