Etusivu Tuotearvostelu Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello — ajatukset kahden kuukauden käytön jälkeen

Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello — ajatukset kahden kuukauden käytön jälkeen

kirjoittanut Johe
samsung-galaxy-watch-active-2-arvostelu

Arvostelussa: Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello

Kirjoitin viime vuoden puolella (2019) marraskuun lopussa artikkelin: Paras älykello vuonna 2019 — 9 tämän vuoden kovinta älykelloa, jossa kävin älykelloja läpi joita tuli tutkittua ennen kuin päädyin ostamaan Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykellon.

Tässä artikkelissa käydään läpi mitä hyvää & mitää huonoa Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykellossa on tullut vastaan about kahden kuukauden käytön aikana / jälkeen. Suoraa puhetta.

HBQ-Q67 -kuulokkeiden arvostelu

Arvosteluista puheenollen, kirjoittelin vähän aika sitten arvostelun langattomista — HBQ-Q67 -nappikuulokkeista tänne blogiin. Lukase se, jos kiinnostaa tietää mitä mieltä oon kuulokkeista mieltä.

13,3'' TREKSTOR Surfbook -kannettavan arvostelu

Ostin puolisen vuotta sitten Amazon.de:stä halvalla eli 350€:lla kannettavan tietokoneen — TREKSTOR -merkkisen. Läppäri on ”ihan ok”. En ehkä tätä läppäriä suosittele sen kummemin kenellekään, mutta Lue ihmeessä kirjoittamani arvostelu kyseisestä läppäristä. Voihan olla että joku tarttee halvalla ”ihan ok” -läppäriä.

 

Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello — mitä hyvää / mitä huonoa?

 

+ Älykello, joka tekee mitä pyydetään

Samsung Galaxy Watch Active 2 ei mietiskele turhia — se toimii — mikä on mun mielestä tärkeintä. Kello on responsiivinen, eli ”vastaa” kun sitä koskettaa ja tekee mitä pyydetään. Vastaa välillä liiankin hyvin — eli kun käyn suihkussa niin kello on saattanut aktivoitua ja tehdä omiaan, koska kosketusnäyttö reagoi veteen. No, onneksi älykellossa on ns. ”vesimoodi” — jonka voit laittaa päälle kun meet suihkuun (niin kello EI reagoi enää veden kanssa).

No mutta niin; kosketusnäytössä ei mitään valittamista.

arvostelussa-galaxy-watch-active-2-kadessa

Responsiivisuus ostokriteerinä

Responsiivisuus” on mulla on yksi ostokriteeri muissakin älylaitteissa kuten puhelimessa ja tableteissa. Älylaitteita koskettelee sen verran paljon päivän aikana, että jos ne ei toimi niin kuin niiden kuuluisi (ja esim. lagaa / tökkii) niin ei hyvä.

 

+ Sykkeen mittaus toimii

Sykemittaus on tässä älykellossa oikein hyvä. Oon pitäny Galaxy Watch Active 2 päivittäin ranteessa ja tsekkailen sykettä aina silloin tällöin — ja kyllä se (luultavasti) antaa pienellä virhemarginaalilla oikeahkon sykkeen. Mistä näitä tietää onko syke juuri tasan oikea — ei ole kyse kuitenkaan mistään lääkäritason vehkeestä — mutta toivottavasti tulokset ovat edes ”sinne päin”.

syke-sykkeen-mittaus-samsung-galaxy-watch-active-2

Älä luota 100%

Eihän näihin älykellojen sykemittaukseen sataprosenttisesti kantsi koskaan luottaa, mutta antaa ne ainakin ”sinnepäin” olevan lukeman. You know.

 

+ Askelmittari on ”ihan jees

Askeleita haluan mitata tosiaan, koska käyn juoksemassa. En pelkästään juoksun takia — vaan haluan myös tietää, montako askelta otan suurinpiirtein päivän aikana — se on ihan kivaa dataa katsella + se motivoi jonkinverran liikkumaan. Mutta joo, askelmittaria on myös helppo huijata; esimerkiksi monesti kun soitan pianoa, kello ilmoittaa mulle yhtäkkiä että ”hei sulla on hieno urheilu-suoritus menossa” ja askelmäärät senkus kasvaa. Sit otan kellon ehkä pois tai jätän ranteeseen, riippuu fiiliksestä. Eli eli, älä luota taaskaan 100% näihin lukuihin — vaan ne ovat suuntaa antavia!

Tässä alla kuvaa Samsung Health -sovelluksesta

Samsung Health Sovellus

Ostokriteeri myös

Tämä oli myös mulla ostokriteerinä (askemittaus siis), koska koska käyn juoksemassa. Haluan ees suurinpiirtein tietää montako askelta otan päivässä.

 

+ Galaxy Watch Active 2:sen Watchfacet on cooleja

Tässä kellossa on paljon vaihdettavia ns. ”Watchfaceja” — eli voit muuttaa kellon ulkoasua mileiseksesi. Voit päättää miltä älykello käytännössä näyttää. Kun sain kellon ensimmäistä kertaa käteen, näitä Watchfeissejä tuli selattua monta tuntia putkeen. Voit myös ottaa puhelimella kuvan ja ladata sen älykelloon taustakuvaksi.

syke-sykkeen-mittaus-galaxy-watch-active-2

Voit vaihtaa näitä Watchfeissejä toki myös puhelimen Samsung Watch -ohjelmiston kautta. Puhelimen kautta näiden säätäminen on omasta näkökulmasta jopa kätevämpää kuin älykellon kautta.

watchface-puhelin-kayttoliittyma-ulkoasu-galaxy-watch-active-2

 

+ Kosketusrinkula — ”Touch Bezel

Touch Bezel” oli itseasiassa yksi syy miksi ostin tän kellon — niin hyvässä kuin pahassa.Hyvässä” tarkoitan sitä, että ajattelin että tää on hyvä ominaisuus — ja niinhän se siis varmasti onkin, mutta MUN käytössä se ei vaan toiminut. Tämä kosketusrinkula toimii siis näin: navigoidaksesi kellossa — voit navigoida koskettamalla tavallaan kellon ympärystä. Pieni värinäpalaute kertoo sulle, että nyt menit eteenpäin tai taaksepäin valikossa. Which is kinda nice.

Otin Touch Bezelin pois käytöstä

Touch bezel Galaxy Active 2Tosiaan, mun käytössä Touch Bezel ei vaan toiminut niin kuin ajattelin. Se ei toiminut esimerkiksi siksi, että aina kun laitoin kädet ns. sumppuun, jokin osa käsistäni koski vahingossa ”kosketusrinkulaan”, jolloin olin monesti navigoinut (huomaamattani) tahtomattani kellon asetuksia. Muutaman viikon jälkeen koin, että kosketusrinkulasta on enempi haittaa kuin hyötyä mulle.  Laitoin siis kosketuksen pois käytöstä ja nyt oon siitä lähtien menny ilman sitä.

 

+ Puhelimeen tulevat ilmoitukset näkyvät älykellossa

Tää on yksi tärkeimmistä jutuista! Viimeisin kello mikä mulla oli about puolentoista vuoden ajan — ilmoitti aina älykellon näytölle kaikesta, mitä mulla tapahtui puhelimessa. Tykkään siitä, että ilmoitukset tulevat ranteeseen — se vähentää mm. tarpeetonta puhelimen katsomista ja jos mulla on esim. puhelin äänettömällä, tunnen silti ranteessa kun jos joku vaikka soittaa tai lähettää viestiä. Iz nice.

ilmoitukset-tulevat-älykelloonEdellisen jälkeen halusin heti uuden älykellon

No tosiaan, kun mun edellinen älykello eli Nokia Steel Sport HR -kello sanoi niin sanotusti itsensä irti — oli hieman orpo olo kun ei tullut enää ilmoitukset puhelimesta ranteeseen. Pakko oli siis ostaa uusi älykello(!) 😀 Tämä ominaisuus (ilmoitukset/notifikaatiot) on siis toki varmaan kaikissa älykelloissa — mutta pakko mainita siitä, koska se on yksi iso syy miksi haluan käyttää älykelloa!

Ilmoitukset ostokriteerinä

Jees, kuten juuri totesin — mulle oli tää yksi ostokriteeri: että ilmoitukset tulevat ranteeseen, eli kelloon. Ai että — miten niinkin simppeli asia voi kätevöittää elämää. Tykkään.

 

+ Voit puhua PUHELUITA kellon kautta

Ai että tää on yllättävän kiva ominaisuus myös! Jos mulle tulee puhelu ja mun puhelin on jossain lähettyvillä, mutten jostain syystä halua vastata puhelimeen — VOIN PUHUA PUHELUN TÄN KELLON KAUTTA ja samalla vapauttaa vaikka käteni johonkin muuhun hommaan. Yllättän hyvä äänenlaatu on myös näissä kellon kautta puhutuissa puheluissa.

Samalla näytän salaiselta agentilta kun puhun kelloon julkisilla paikoilla. Buahah.

 

+ Voit kontrolloida Spotifyä

Tää oli mulla yksi älykellon ostokriteeri myös. Halusin, että Spotify toimii älykellon kautta — jotta voin vaihtaa älykellolla biisejä kun olen juoksulenkillä! Nyt mun ei tartte välttämättä  kaivaa PUHELINTA taskusta esiin (juoksulenkillä), jos haluan vaihtaa biisiä. Älykello on kokoajan kuitenkin ranteessa, niin sen kautta on mukavampi vaihtaa Spotifyssä biisejä (lennosta). Nice.

Tää kellon Spotifyn äppi toimii vähän hassusti välillä, mutta kyllä se asiansa on ajanut toistaiseksi.

spotify-vaihda-kappaletta-galaxy-watch-active-2

 

+ Kello on mukavan tuntuinen kädessä

Tiiviisti todettuna; Samsung Galaxy Watch Active 2 ei hierrä eikä tunnu pahalta kädessä ollessa. En juurikaan huomaa ees kelloa. Mulla on muovi-/ urheilu -ranneke käytössä (eikä esim. nahkaista versiota). Rannekkeesta ei kyllä oo hirveesti pahaa sanottavaa — paitsi kiinnitystavasta vähän (mutta puhutaan siitä kohta).

galaxy-watch-active-2-ranteessa-koko

 

— Samsung Galaxy Watch Active 2:sen AKKU

Tavallaan miinuksena ajattelen tässä Samsungin kellossa sen lyhytkestoista akkua: se kestää suurinpiirtein 3 vuorokautta yhdellä latauksella. Nimittäin, mun entiseen Nokian älykelloon (nykyinen Withings) tottuneena — jossa siis kesti akku noin 25 vuorokautta! — niin tää 3-4 päivän akkukesto tuntuu siihen verrattuna aika tyngältä. Tottakai toivoisin, että Samsung Galaxy Watch Active 2:sen akku kestäisi esim. viikosta kahteen – mutta ei se kyllä kestä.

Tottakai myös asioihin tottuu, eli oon jo tottunu lataamaan kelloa muutaman päivän välein — samalla lailla kun lataan puhelintakin joka ilta. Ei siinä sen kummempaa. Tavallaan huono asia, jonka kanssa oppii nopeasti elämään.

Withings (nokia) -älykellot on hyviä

Niin tosiaan, mulla ei muutes oo hirveesti huonoa mainittavaa Withings älykelloista (entinen Nokia). Itse käytin kyseistä kelloa yli vuoden ajan putkeen — kunnes kello hajosi. Vahva suositus kyllä sporttikelloksi Withings Steel Sport HR.

 

Galaxy Watch Active 2:sen KIINNITYSSYSTEEMI (ranneke)

Miinuksena tässä Galaxy Watch Active 2:sessa on, että en tykänny tästä rannekkeen kiinnitystavasta kauheasti — plus tunsin itseni jopa tyhmäksi kun ekaa kertaa olin laittamassa älykelloa ranteeseen. En ihan sekunnissa tajunnu kuinka se nimittäin kiinnitetään (sitä on hieman vaikea selittää tähän tekstinä). Plus — piti kysyä ihan työkaverilta näkemystä asiasta, että miten ihmeessä tää kello (hänen mielestään) laitetaan käteen.

samsung-galaxy-watch-active-2-ranneke-muovi-kiinnitys
Ranneke kiinnitetään näin. Vaihe 1
Ranneke kiinnitetään näin. Vaihe 2

Yritän kuitenkin selittää tilannetta (yläpuolella); Galaxy Watch Active 2:sen ranneke laitetaan käteen niin, että muovilenksut laitetaan ”sisäkkäin”, mikä tuntui musta ainakin tosi oudolta — enkä vielä parin viikonkaan käytön jälkeen oikein tottunut sitä laittamaan ranteeseen.

Joten: tee se itse ranneke

Pieni vinkki — jos et sinäkään pidä Galaxy Watch Active 2:sen originaalista ranneke-kiinnityksestä — kantsii hommata rannekkeeseen oma muovi-rinkula — PIENI MUOVIOSA (alla), jolla voit kiristää älykellon ranteeseesi samalla tapaa kuin minkä tahansa muun kellon. You know – Helepottaa elämää.

ranneke-diy-lenkki

 

— Älykellossa on Bixby

Miinuksena myös: miksei kaikki valmistajat käyttäis vaan ns. ”pure Android -käyttöliittymää” ja ohjelmistoja? En oikein yhtään välitä muiden valmistajien tekemistä OMISTA ohjelmista — kuten Samsungiin tai Huaweihin valmiiksi asennetuista ohjelmista (mitä puhelimen mukana siis tulee kun ostat sen). Ottaisvat OnePlussasta vaikka mallia — OnePlus vielä on suht ”puhdas” Android -kokemus.

Samsung Galaxy Watch Active 2:ssa tuli siis (tietty Samsungin) Bixby mukana asennettuna. Google Assistanttia oon tottunu käyttämään mun puhelimessa (OnePlus 6) ja sen siis olisin tähän kelloonkin toivonut ”assistantiksi”, mutta se ei ole kait mahdollista.

Kaikki ylimääräinen pois

Esimerkkinä myös, kun olen ostamassa / kasaamassa itselleni uutta tietokonetta — haluan, että siinä ei tule mitään YLIMÄÄRÄISTÄ sälää mukana. Haluan ainakin oman tietokoneen suhteen, että siellä on VAAN ne ohjelmistot ja tekniikka mukana, joita tarvitsen.

 

OSTA Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello

Näistä mestoista voit ostaa Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykellon. Itse tilasin kellon Amazon.de:stä, sillä sain sen käytännössä 100€ halvemmalta sieltä. Tilasin alumiinisen version, jolla oli hintaa viime vuoden puolella 280€. Stainless Steel (ruostumaton teräs) -versio maksaa sen satasen enemmän.

Osta Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello

Voit tilata älykellon Amazon.de:stä.

 

Loppukaneetit — en halua olla ilman älykelloa

Joo, mainitsinkin jo että mun mielestä älyttömän kiva asia älykelloissa on siis se, että saa puhelimeen tulevat ilmoitukset ranteeseen sillä se kätevöittää ainakin mun elämää huomattavasti. Jokainenhan perustelee toki ostoksensa itse, mutta tää on mun yks suurimmista syistä, MIKSI haluan pitää älykelloa.

Overall: Annan Samsung Galaxy Watch Active 2:lle arvosanan 8/10 — se on kestävän tuntuinen, toimii, vastaa kosketukseen, kiva käyttöliittymä, notifikaatiot (ilmoitukset), säätilan näkee, toimiva sykkeenmittaus jne. & huonoina juttuina 3 päivän akku, rannekkeen kiinnityssyteemi ja Bixby. Semmosta!

samsung-kadessa-alkunaytto

Paras älykello vuonna 2019

Jos sulla meni yläpuolella ohi tämä artikkeli, jonka kirjoitin älykelloista aikaisemmin — lukase ihmeessä se: Paras älykello vuonna 2019 – 9 tämän vuoden kovinta älykelloa!

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun JouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat Action VFX:n SÄÄ -elementeistä 25% hinnasta pois!

Voit tykätä myös näistä