Etusivu Blogi Paluu menneisyyteen: TITANIC ja sen parhaita Making Of -pätkiä ja tekijöiden haastatteluja

Paluu menneisyyteen: TITANIC ja sen parhaita Making Of -pätkiä ja tekijöiden haastatteluja

kirjoittanut Johe
titanic-1997-cameron-25

Aika kultaa todellakin muistot

Otan muutamia leffoja käsittelyyn muutaman vuoden takaa ja keräilen niistä infoa tänne blogiin. Nämä artikkelit tulevat käsittelemään vaikuttavimpien leffojen tekoprosessia (making of -materiaali ja B-roll), ohjaajien & näyttelijöiden haastatteluita ja muuta kivaa.

Ja tuo otsikko ”aika kultaa todellakin muistot” on aivan totta; AIKA laittaa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän kultakerroksia mun mielestä esim. Titanicin päälle — enkä siis tarkoita että Titanic olisi joskus huono ollut — päinvastoin; yksi tosiaan hienoimmista elokuvista mitä oon nähny. Ja koska Titanic on yksi näistä ensimmäisiä ”hienoista leffakokemuksista”, saakoot se kunnian olla ENSIMMÄISENÄ aiheena tässä artikkelisarjassa.

leonardo-dicaprio-kate-winslet-jim-cameron-water
[Tämän artikkelin ”pääkuva” ja tämä (yllä oleva) kuvituskuva on löydetty Googlesta. Jos joku haluaa tekijänoikeussyistä vetää kuvat pois tästä artikkelista, laittakaa mulle viestiä niin otan ne pois.]

Titanicin Making Offeja ja haastatteluita

Jossain kohtaa elokuvia tehneenä ja aina kaikesta leffantekoon liittyvästä kiinnostuneena — leffatekijöiden haastatteluja tulee ammennettua erittäin paljon — samoin myös making of -pätkiä ja ns. B-roll videoita. B-roll -videot ovat siis tavallaan sivullisten, muun työryhmän tms. nauhoittamia ”heiluvia” videoita kuvauksista.

Tähän artikkeliin tosiaan oon kasannu aikalailla kaikki parhaimmat Titanicin tekoprosessiin liittyvät videot mitä Youtubesta löysin. Aloitetaan ns. ”Million Dollar Shotista”, eli siitä kun Leo seisoo kaverinsa kanssa Titanicin kannella ja huutaa ”I’m the king of the world!(klippi tulee vastaan myös pidemmässä making of -videossa).

Pidemmät dokkarit Titanicin tekoprosessista

Alta löytyy kaksi hieman pidempää making of -videota Titanicin teosta; ensimmäinen on noin tunnin mittainen ja toinen on about puolituntinen dokumentti. Hyviä ja informatiivisia videoita molemmat.

Tässä tämä tunnin mittainen dokkari Titanicin tekemisestä:

Noin puolentunnin dokkari Titanicista:

Featurette ja Flooding Grand Staircase

Alla lyhyt featurette -pätkä ”Physical Shoot” ja tämän alpuolella lyhyt klippi B-roll videota siitä kuinka ”Flooding Grand Staircase” -kohtausta kuvattiin. Melekosta menoa.

James Cameronin haastattelu vuodelta 1997

Alla tunnin mittainen haastis Jamesilta vuodelta 1997. Tässä on paljon kiinnostavia ajatuksia. Titanic tuli periaatteessa ”viidessä vuodessa ideasta todeksi” -jos kuuntelee Jamesia.

Leonardo Dicapriolta muutama sana vuonna 1997

Leo oli vain (about) 23 -vuotias kuvatessaan Titanicia ja se oli siihen mennessä produktiona isoin myös itse Leolle. No, ilmestyessään Titanic täräytti Leon (ja Katen) maailmantähdeksi ja loppu onkin historiaa.

Leo puhuu 1918 -luvun luokka-jaosta, Jackin hahmosta ja kuuluisuudesta.

Alla pari haastattelua Kate Winsletiltä vuodelta 1997 ja 1998:

Kate oli parikymppinen nuori nainen kuvatessaan Titanicia ja Kate oli mm. Leonardo -fani ennen Leon tapaamista. Heillä synkkasi samantien heti ensi-tapaamisesta ja ovat pysyneet hyvinä ystävinä siitä lähtien.

Kate puhuu Rosen hahmosta ja hetkistä kun luki ensimmäistä kertaa käsikirjoituksen.

Katen Screen Test

Tutkiessani matskua tähän artikkeliin löysin ihan mielenkiintoisen palasen historiaa; yksi Kate Winsletin SCREEN TESTeistä, eli kun hän käy testaamassa kamera-ottoja kauan ennen Titanicin varsinaisia kuvauksia.

20 vuotta Titanicin kuvaamisen jälkeen

’Tässä vielä todella mielenkiintoinen dokkari Titanicista 20 vuotta kuvauksien jälkeen, suosittelen vahvasti.

Kun Titanic voittaa Parhaan elokuvan OSCARIN

En muistanutkaan, että Jim piti hiljaisen hetken Oscar -gaalassa kunnioittaakseen Titanicin tapaturmassa menehtyneitä ihmisiä — hieno hetki kyllä (hiljentyminen siis).

Lopuksi vähän huumoria

Eiköhän yläpuolella ole jo moneksi tunniksi katsottavaa, joten aletaan sulkemaan ympyrää pikkuhiljaa: ja — mikä olisi parempi tapa sulkea ympyrä kuin ”Titanicin kannelle”. Loppukevennykseksi siis Saturday Night Liven sketsi Leolta ja Jonah Hilliltä. Laitoin tämän ainakin mielestäni alkamaan kyseisestä kohtaa, jossa Jonah ja Leo tekevät tuon kuuluisan kohtauksen.

Semmoista; seuraavaksi teen Taru Sormusten Herrasta samankaltaisen artikkelin kuin tämä. Siitä trilogiasta pitäisi löytyä aivan järkyttävä määrä materiaalia; jäljelle jää oikeastaan vain haastava valinta, että mitä sisällytän tulevaan artikkeliin — mutta positiivinen ongelma sinänsä.

Lue aikaisempia artikkeleitani:


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat Action VFX:n SÄÄ -elementeistä 25% hinnasta pois!

Voit tykätä myös näistä