Etusivu Esittelyssä Miten ansaita tuloja YouTubella ja blogilla?

Miten ansaita tuloja YouTubella ja blogilla?

kirjoittanut Johe
passiivinen tulo internet raha

Miten YouTuben ja blogin kautta ansaitaan rahaa?

Ensimmäisen kerran kun kuulin siitä, että pystyt ansaitsemaan tuloja netissä — olen ollut aiheesta kiinnostunut ja tietoisesti tätä kohti yrittänyt mennä. Kerron myös alempana paljon ansaitsen ja mistä se summa koostuu. Eniveis, pääpointti tässä artikkelissa on käydä läpi yhteensä 4 keinoa, joilla ansaitsen hieman tuloa kuukaudessa netissä. Suosittelen lukemaan erittäin tarkkaan tämä blogiartikkelin.

Viimeisten vuosien aikana olen alkanut tienaamaan netissä (“passiivisesti“) ensin muutamia senttejä — ja nykyisin  muutamia euroja päivittäin. Alan vihdoin myös olla siinä tilanteessa, että rohkenen itse jakamaan tietoa eteenpäin tästä aiheesta. Jokainen netissä tienattu sentti/euro on aina kotiin päin — vaikka tienaisit vaan euron kuukaudessa. Mun mielestä jokaisen ihmisen tulisi nykypäivänä tietää edes joitain keinoja, kuinka ansaita rahaa netissä.

Tämän artikkelin rakenne

 1. Mitä on “passiivinen tulo”?
 2. Miten paljon itse ansaitsen kuukaudessa netissä tuloja?
 3. Mainostulot & blogin kirjoittaminen
 4. Mainostulot ja YouTube
 5. Miten ansaita tuloja kumppanuusmarkkinoinnilla (affiliate-markkinointi)?
 6. BONUS: Ansaiste passiivista tuloa steikkaamalla kryptovaluuttoja
 7. Ei ole olemassakaan täysin passiivista tulonlähdettä
 8. Loppusanat

Tarkoitukseni on jakaa tietoa

Sen haluan vielä selventää tähän alkuun, että tämän artikkelin tavoitteena on jakaa tietoa eteenpäin. Suomessa rahasta puhuminen on mun mielestä vähän liian tabu asia — joten yritetään sitä pienin askelin korjata.

ILMAISTA musiikkia — mistä?

Olen kirjoittanut aikaisemmin artikkelin ilmaisen musiikin etsimisestä, lisensseistä ja lataamisesta. Tsekkaile tämä artikkeli, jos nimenomaan ilmainen musiikki kiinnostaa.

Opiskele Photoshopin käyttöä ilmaiseksi

Haluatko opiskella Adobe Photoshopin käyttöä ja vieläpä ilmaiseksi? Olen tehnyt Photoshop -aiheista tutoriaalisarjaa omalle YouTube-kanavalle jo jonkin aikaa ja  tästä artikkelista löydät kaikki mun tekemät Photoshop -tutoriaalit.

Muista maksaa tuloistasi VEROT

Välihuomiona vaan: passiivinen tulo on samalla tapaa veronalaista tuloa kun mikä tahansa muukin tulo, joten siitä täytyy maksaa valtiolle verot. Eli jos alat tienaamaan passiivisesti mitä tahansa tuloja, muista hoitaa veroasiat kuntoon.

 

 

Mitä on “passiivinen tulo”?

Passiivisella tulolla yleensä tarkoitetaan sitä, että ansaitset rahaa nimensä mukaan ns. “passiivisesti“, eli et välttämättä tee käytännössä työtä ansaitun rahan eteen juuri sillä hetkellä. Eli teoriassa voit ansaita rahaa vaikka matkustaessasi ulkomailla tai nukkuessasi — ja mikäs nyt sen parempaa olisi? Yleensä tämä ansaitseminen tapahtuu netin kauttta. Toki on myös monia muita keinoja ansaita passiivisesti tuloja, mutta jos keskitytään nyt vaan internetissä ansaitsemiseen.

Lähes aina kuitenkin passiivisen tulon eteen on jossain kohtaa tehtävä työ, mutta sitten kun kyseisen työn on etukäteen tehnyt — tuon tehdyn työn avulla voit jatkossa sitten ansaita rahaa ns. passiivisesti. Tällä (etukäteen) tehdyllä työllä tarkoitan käytännössä esim. sitä että olet kirjoittanut artikkelin blogiin, tehnyt YouTube-videon, jonkin netissä myytävän tuotteen, kirjoitat kirjan tms. Kirjoitin tästä aiheesta tämän artikkelin loppuun muutaman ajatuksen lisää.

raha kasvattaminen internet passiivinen raha

Kuinka paljon ansaitsen rahaa netissä kuukausittain?

Kun aloitin tutustumaan tähän konseptiin, ainakin itsestäni tuntui monta vuotta itseasiassa siltä, että eihän tämä nyt voi mitenkään olla mahdollista — tai että enhän minä nyt pysty ansaitsemaan rahaa netissä. Hitot — kyllä pystyy. Muutaman vuoden työn jälkeen nykyään ansaitsen netissä about 30€-100€ kuukaudessa — about passiivisesti.

Eihän tuo välttämättä kuulosta isolta summalta siihen nähden ainakaan mitä sen eteen on joutunut tekemään duunia, mutta jos sen kääntääkin toisinpäin — että mitä jos maksaisit vaikka 70€ /kk jostain palvelusta X niin kyllä tuo ainakin minulle olisi iso raha. You know. Kaikki eurot mitä netin kautta ansaitsee ovat aina kotiin päin. Vaikka ansaitsisit vain euron tai viisi euroa kuukaudessa passiivisesti, on sekin jo plussaa. Se on vähän kuin joku yritys maksaisi sinulle muutaman euron osinkoja joka kuukausi. Ja jos ansaitset esim. tuon 100€ kuussa — ja kun summan kertaa kahdellatoista, niin se tekee jo vuodessa kuitenkin pyöreät 1200€, millä jo jotakin pystyy ostamaankin 😊

Tulot koostuvat pienistä puroista

Mun omat netissä ansaitut tulot koostuu niin sanotusti pienistä puroista ja tulot vaihtelevat vielä kuukausittain suht paljon. Tuo 30-100€ / kk summa muodostuu muutamastakin eri passiivisesta tulonlähteestä, jotka puran alapuolella auki. Eli saatan ansaita yhdestä tulonlähteestä esim. 7€ kuukaudessa, 30€ toisesta ja vaikka 50€ kolmannesta ja niin edespäin. Yhteensä näistä sitten kertyy isompi summa kuussa tuloja.

 

No, miten ansaitsen rahaa netissä / passiivisesti? Jatka lukemista 👇

 

1. Mainostulot & blogin kirjoittaminen (Google Adsense)

Miten ansaita rahaa blogin kirjoittamisella? Oman blogin kautta ansainta-mahdollisuuksia on monia — ja yksi tapa (ehkä myös helpoin) on että hankkii Google Adsense -tilin, jonka kautta laittaa blogiartikkeleihin näkyviin mainoksia. Kun ihmiset lukevat artikkeleitasi ja näkevät samalla artikkeleihin sisällytettyjä mainoksia, ansaitset tätä kautta hieman rahaa. Se, että kuinka paljon ansaitset rahaa mainoksilla, riippuu täysin siitä kuinka paljon blogillasi on lukijoita — eli kuinka monta kertaa ihmiset näkevät mainokset. Mainostulot kun perustuvat näyttö- / ja klikkauskertoihin.

Tässä alapuolella esimerkki Google AdSense -mainoksesta 👇

Eli kun laitat mainoksia sopiviin paikkoihin pitkin blogiasi, alkaa niistä kertymään pikkuhiljaa tuloja. Ei mitään suuria tuloja, mutta tuloja kuitenkin. Esimerkiksi itse saan näillä AdSense-mainoksilla about 7€ – 20€ kuukaudessa — riippuu tosiaan ihan siitä minkä verran kuukaudessa on ollut kävijöitä blogissa 🤷‍♂️ Joskus on enemmän ja joskus vähemmän.

Google AdSense mainostulot

Tällä hetkellä mulla on noin 5000-6000 lukijaa/kävijää kuukaudessa täällä blogissa. Näillä lukijamäärillä olen about 10€ mainostuloja.

Miten saat AdSense-mainokset sivuillesi?

 1. Perusta oma AdSense-tili
 2. Kun tilisi on hyväksytysti perustettu, pystyt tämän jälkeen laittamaan erilaisia/kokoisia mainoksia nettisivuillesi
 3. Laita mainoksia joko yksitelle eri puolille sivustoa, tai voit myös aktivoida AdSensen laittamaan mainokset automaattisesti sivustollesi
 4. Olen laittanut yksitellen mainokset juuri niille kohdille sivustoa kun itse haluan (eli en käytä tuota automaattista toimintoa, vaikka sen avulla voisikin ansaita hieman enempi rahaa). Yritän ajatella lukija/käyttäjämukavuutta, etteivät mainokset esim. tuki koko sivustoa.

 

mainokset google adsense

Käytän täällä blogissa ainoastaan “kuvallisia mainoksia”, koska ne ovat minusta selkeämpiä kuin tekstimainokset. Tekstimainokset saattavat monesti hukkua muun tekstin sekaan.

Tässäpä oikeastaan on lyhyesti purettuna tämä AdSense-mainostulojen kautta ansaintalogiikka. AdSense-tilin perustaminen ja sen kautta ansaitseminen on nykyään itselleni aika perusasia kun kirjoitan tätä blogia. Monta vuotta olenkin jo AdSenseä käyttänyt ja sen kautta ansaitsee sellaista hyvää / tasaista pientä perustuloa — ja AdSense kantsii mun mielestä kannattaa jokaisella blogaajalla olla käytössä.

 

 

2. Mainostulot & YouTube (Google Adsense)

Miten ansaita rahaa YouTube-videoilla? Eräs vastauksista on: MAINOKSET. YouTubessa ansainta-mahdollisuuksia on itseasiassa moniakin, mutta keskitytään nyt tässä tapauksessa vaan mainoksiin. Eli, kun pidät YouTube-kanavaa — pystyt tietyssä vaiheessa ns. monetisoimaan” / kaupallistamaan kanavasi = hakeutumaan YouTuben mainoskumppaniksi. Käytännössä mitä monetisoiminen tarkoittaa on, että saat kanavasi videoihin näkyviin mainokset ja pystyt ansaitsemaan mainosten näyttämisen kautta rahaa.

Eli, nyt jatkossa jos katsot videoitani ja niissä näkyy mainoksia, se tarkoittaa sitä että minä saan kyseisen mainoksen näyttämisestä joitakin senttejä tuloja. Tällä hetkellä parhaiten tuottavimmat videot taikovat rahaa noin 2-7€ kuukaudessa. Mitä enemmän teen nyt jatkossa videoita, tuo kuukausittainen tulo alkaa (toivottavasti) pikkuhiljaa kasvamaan — riippuu tosin täysin siitä miten hyvin videot menestyvät YouTubessa ja mikä videoiden aihe on.

Alla kuvakaappaus YouTube-kanavani hallintapaneelista:

passiivinen tulo YouTube mainostulot

Tähän samaan aiheeseen “miten teet rahaa YouTubella” liittyy myös seuraava kohta, josta puhun: eli tuo Affiliate-myynti (lue alta). Eli monet YouTubettajat tienaavat todella hyvin affiliate-myynneillä – paaljon enemmän kuin näistä AdSense -mainostuloista.

Miten päästä YouTuben kumppanuusohjelmaan?

Ennen vanhaan (joskus about vielä 2017 tienoilla) YouTube-kanavan pystyi monetisoimaan muistaakseni jopa heti kun oli kanavan perustanut. Nykyään ei enää pysty näin tekemään, eli jotta saat videoihin näkymään mainoksia, täytyy hakeutua ns. “YouTuben-mainoskumppaniksi”. Lisäksi kanavasi tarkistetaan, että täyttääkö se tietyt kriteerit siihen että voit ansaita mainostuloja kanavalla.

On olemassa tosiaan tiettyjä kriteereitä, jonka jälkeen pystyt monetisoimaan YouTube-kanavasi

 • tarvitset kanavallesi yli 4000 tuntia Watchtimeä (eli katseluaikaa)
 • kanavalla täytyy olla yli 1000 tilaajaa
 • Google AdSense-tili täytyy olla perustettuna ja tilin on täytynyt olla voimassa yli kuukauden

Käsittääkseni kaikkien noiden lukujen täytyy olla vuoden sisään hankittuja, eli esim. vaikka olisit saanut 4000 tuntia katseluaikaa kanavallesi, mutta jos se on tullut — sanotaanko 4 vuoden aikana — se ei riitä. Lue täältä tosiaan noista kriteereistä tarkemmin.

Eniveis, sitten kun/jos sinut hyväksytään YouTuben kumppaniohjelmaan, sieltä tuli ainakin minulle aikanaan tällainen sähköposti:

youtube kumppaniohjelma

Google AdSense-tili täytyy myös linkittää YouTube-tilin kanssa, jotta voit ansaita mainostuloja. Itse olen linkittänyt YouTubeen saman AdSense-tilin, jonka kautta ansaitsen näitä blogi-mainostuloja.

 

 

3. Miten ansaita tuloja kumppanuusmarkkinoinnilla (affiliate-markkinointi)

Tämä on ollut mulle yksi parhaiten tuottaneista tavoista ansaita rahaa netissä: kumppanuusmarkkinointi (eli affiliate-markkinointi). Mitä on Affiliate-markkinointi? No otetaan esimerkki: koska itse käytän Adobe-tuotteita ja niistä pääasiassa olen puhunut & opettanut ohjelmien käyttöä YouTube-kanavallani, pystyn kyseisiä tuotteita hyvillä mielin suosittelemaan myös katsojilleni. Pystyn siis seisomaan sanojeni takana kun puhun Adoben tuote-perheestä, koska käytän niitä töissäni itse.

Luottamus on kaiken A ja O

Luottamus YouTubettajan ja katsojien välillä on siis kaiken A ja O kun jos tekee kumppanuusmarkkinointia (affiliate-markkinointi). You know — eli jos mun täytyisi ostaa esimerkiksi uusi kamera tms. — ennen ostamista itse ainakin tutkin ja punnitsen mahdollisimman tarkkaan tuotteen, eli katson aiheeseen liittyen eri YouTubettajilta arvostelu / esittely-videoita. Toisin sanoen teen monesti ostopäätökseni eri YouTubettajien sanomisten perusteella. Toisin sanoen 😄 — luotan tiettyihin YouTubettajiin.

Jos olet joskus kuullut mun mainitsevan YouTube-videoissani seuraavanlaisen asian; että “mikäli haluat tukea mun toimintaa täällä YouTubessa, klikkaa tämän YouTube-videon kuvaustekstissä olevia linkkejä — ja jos päädyt linkkien kautta ostamaan jonkun Adoben tuotteen (esim. Adobe Premieren), saan kyseisestä ostotapahtumasta pienen prosentin itselleni“. Mikäli saan katsojat toimimaan pyytämälläni tavalla, tämä on affiliate-myyntiä.

Tässä alla kuvakaappaus viimeaikaisista myyntitapahtumista (eli joku on ostanut linkkieni kautta Adoben tuotteita tai muuta):

passiivinen tulo Sovnr commerce mainostulot affiliate

Saan yhdestä myyntitapahtumasta niinkin ison summan kuin 7,5$ per myynti — mikä on mun mielestä suhteellisen iso! 😧 ne päivät ovat ihan parhaita, jolloin näen yläpuolella olevaan viivastoon ilmestyneen tuollaisen sinisen kolmion — se tarkoittaa sitä että on tapahtunut myyntitapahtuma.

3.1 Kumppanuusverkostot (Affiliate-verkostot)

Netti on täynnä erilaisia kumppanuusverkostoja, eli palveluita joiden kautta ansaitseminen tapahtuu. Mikä on kumppanuusverkosto? Pähkinänkuoressa kumppanuusverkosto on nettisivu/palvelu jolla on suhteita eri palveluiden, brändien, valmistajien yms kanssa jo valmiiksi.

Kumppanuusverkostojen toiminta pähkinänkuoressa

 1. Brändit ja palvelut ovat sopineet kumppanuusverkoston kanssa myyntiprosentit ja muut ehdot jo valmiiksi
 2. Kun sinä (sisällöntuottajan roolissa) liityt kumppanuusverkostoon, pystyt valitsemaan kätevästi verkostosta jonkun tietyn brändin, jota haluat edustaa (esim. Adidas, Sony, Adobe tms.)
 3. Kirjoitat esim. blogiartikkelin Playstation 5:sta 👉 voit laittaa kyseiseen tuotteeseen johtavan linkin blogiisi
 4. Jos sitten ihmiset päätyvät ostamaan tuotteen linkkisi kautta, ansaitset siitä sopimuksen mukaisesti välityspalkkiota (esim. 10% jokaisen tuotteen myynnistä)
 5. Kumppanuusverkosto (esim. Sovnr Commerce) lähettää sinulle kuukausittain ansaitsemasi tulot

Kumppanuusverkostoja on monia

Tässä pieni lista eri kumppanuusverkostoista, joihin olen tutustunut ja joihin olen tällä hetkellä kirjautuneena. Eri kumppanuusverkostoilla on eri yrityksien/brändien kanssa sopimukset. Eniten tulee käytettyä tuota Sovnr Commercea, koska sitä kautta ansaitsen myymällä/suosittelemalla Adoben tuotteita.

On olemassa myös paaaaljon paljon muitakin affiliate-palveluita, mutta se lista on siis todella pitkä — enkä välttämättä halua laitttaa niitä tähän koska en ole niitä itse käyttänyt.

 

 

3.2 Miten ansaita tuloja Adoben tuotteilla?

Koska mun YouTube-kanavan yksi pääpointeista on Adobe-tuotteiden opetus ja esittely, myyn nimenomaan Adoben tuotteita affiliate-linkkien kautta. Eli kun joku klikkaa kyseisistä affiliate-linkeistä ja päätyy ostamaan vaikka Adobe Premieren, saan kyseisestä myyntitapahtumasta pienen prosentin itselleni. Käytän näiden Adobeen liittyvien affiliate-linkkien luomiseen palvelua nimeltä Sovnr Commerce (entinen VigLink).

Lue affiliatelinkin luomis-ohjeet alta 👇

Miten affiliate-linkki käytännössä luodaan?

Tässä alla käyn kuvien kera läpi kuinka esimerkiksi luodaan affiliate-linkki Adobe Photoshop-ohjelmalle. Se ei todellakaan ole vaikeaa, kun linkin on kerran luonut.

1. Kirjaudu Sovnr Commerceen ja liity Adoben suosittelijaksi

Eli olettaen että olet luonut omat SOVNR COMMERCE -tunnukset/tilin 👉 kirjaudu Sovnr Commerceen ja mene MERCHANT-välilehdelle. Etsi “merchant”-listalta Adobe ja liity Adoben suosittelijaksi. Sitten kun liittymisesti on APPROVED eli hyväksytty, pystyt luomaan affiliate-linkkejä Adoben tuotteisiin.

adobe suosittelija affiliate

2. Kopioi tuotteen linkki, jota haluat suositella blogissasi / YouTube-kanavallasi

Otetaan esimerkiksi kuinka luodaan Adobe Photoshop -affiliatelinkki. Mene Adoben sivuille ja etsi sieltä Photoshop-sivu. Kopioi selaimen osoitekentästä Photoshop-sivun linkki (ympyröity punaisella).

kopioi adobe photoshop linkki

3. Luo affiliate-linkki Sovnr Commercen hallintapaneelissa

Mene takaisin Sovnr Commerceen ja mene ANYWHERE-välilehdelle. Liitä juuri kopioimasi Photoshop-sivun osoite “Create a link / URL to affiliate” -kenttään ja paina BUILD-painikkeesta. Sen jälkeen sulle pitäisi ilmestyä vähän erikoisen näköinen osoite/linkki, joka on siis sinun henkilökohtainen Adobe Photoshop -suosittelu/affiliatelinkki.

sovnr commerce luo affiliate linkki passiivinen tulo

Tässä esimerkki omasta Photoshop affiliate-linkistä: https://prf.hn/l/MDQ3j33. Tätä linkkiä jaan YouTube-videoiden kuvausteksteissä ja blogiartikkeleissa. Kun ihmiset klikkailevat linkistä ja (toivottavasti) päätyvät ostamaan Photoshopin linkin kautta, pystyy linkin avulla ansaitsemaan passiivista tuloa.

Tässäpä tuo pähkinänkuoressa. Jos jäi kysyttävää niin laita mulle viestiä, opastan mielelläni lisää.

Ilmoita affiliate-linkeistä

Ainiin; jos laitat näitä affiliate linkkejä esim. artikkelin tekstin sekaan  — niin muistathan ilmoittaa/kertoa lukijoillesi tai katsojillesi siitä että jotkut linkeistä ovat affiliate-linkkejä. Se on hyvien käytöstapojen mukaista toimintaa. Jos skrollaat tämän artikkelin loppuun, siellä näet mun kirjoittaman ilmoituksen affiliate-linkeistä, joita esim. tästä blogikirjoituksesta saattaa löytyä.

 

 

4. BONUS: Kryptovaluutat ja niiden steikkaaminen

Tämä on ehkä maailman helpoin keino tehdä rahaa netissä: voit ansaita passiivista tuloa “steikkaamalla kryptot” joita omistat. Toki tässä on se, että sulla täytyy olla entuudestaan se raha, jonka sijoitat ja laitat ns. kasvattamaan arvoaan. Avaan tätä konseptia aivan juuri lisää. Oon puhunut nyt muutamaan otteeseen täällä blogissa kryptovaluutta-sijoittamisesta ja oon kirjottanu seuraavanlaisia artikkeleita Kryptoihin liittyen:

Ansaitsen steikkaamalla omistamiani kryptoja noin 30-60$ kuukaudessa. Alla on kuva mun puhelimen Binance-sovelluksesta (Earn-välilehti), josta näkyy paljonko viimeisen 30 päivän aikana on kertynyt tuottoja steikkaamisen avulla = 53,3 USD. Yliviivasin punaisella tuon oman steikatun summan, koska en halua ihan välttämättä isosti mainostaa että kuinka paljon olen sijoittanut kryptoihin — pointtina on kuitenkin tuo saatu tuotto 30 päivän aikana.

binance kryptovaluutan steikkaaminen tuotot

 

Mitä tarkoittaa kryptovaluutan “steikkaaminen“?

Noniin, asiaan — mitä tarkoittaa kryptovaluutan steikkaaminen? Lainaan tähän fiksummilta ihmisiltä tekstiä: Steikkaus. Staking eli suomalaisittain steikkaus tarkoittaa kryptoissa sitä, että sinulla on jokin Proof of Stake-mallin kryptovaluutoista ja lukitset nämä varasi tietyksi aikaa kyseisen lohkoketjun ylläpitoon. Palkkiona tästä saat korkoa ja saamasi palkkio riippuu steikkaamasi valuutan määrästä. Steikattavia virtuaalivaluuttoja ovat esimerkiksi Tezos, Neo, Tron ja Cosmos ja steikkaukseen kuuluvat yleensä seuraavat ehdot; kryptolompakon on oltava verkossa 24/7 ja sen on tuettava steikkausta ja usein vaaditaan minimimäärää kryptoille.”

Steikkaaminen on tavallaan kryptojen vuokraamista

Jos vielä yritän tuota jotenkin yksinkertaistaa niin Steikkaaminen on sitä että annat/vuokraat/lukitset ostamasi kryptovaluutat eteenpäin ylläpito-tarkoituksessa. Eli kryptosi ovat AJAN X (esim. 15, 30, 60 tai 90 vuorokautta) siirretty muualle tekemään lohkoketjun ylläpitoon liittyviä asioita ja saat sitten tästä ylläpitotoiminnasta tavallaan tuottoa/vuokraa — yleensä 3-10% verran steikatusta summasta (vuodessa). Eli jos omistan esimerkiksi Cardano (ADA) -nimistä kryptovaluuttaat 1000€:n edestä ja steikkaan ne koko vuodeksi — saan tästä noin 5% tuoton.

Tässä alla kuvakaappaus omistamieni kryptovaluuttojen steikkaamisesta. Kaikilla steikattavilla kryptoilla — on vähän eri tuottoprosentit (Est. APY).

passiivinen tulo & kryptovaluutta steikkaaminen Binance

Tuolla näkyy esim. MATIC -token, jonka steikkaamisesta saa ihan mukavan tuoton: yli 11%. Se on kyllä todella kiva korko esimerkiksi verrattuna siihen jos pitäisit pankissasi säästötilillä rahoja.

Steikkaamisen tuottoprosentit vaihtelevat

Kuten aikaisemmin totesin, prosentit ovat yleensä luokkaa 3% – 10%. On olemassa paljon isompiakin tuottoprosentteja, esimerkiksi sellaisella kryptovaluutalla kun AXIE INFINITY (AXS) tuottoprosentti on yli 100% luokkaa (kuva alla).

kryptovaluutta steikkaus axie infinity

Voit käydä esimerkiksi Bitcoinkeskuksen sivuilta lukemassa tarkemmin lisää kryptojen steikkaamisesta.

Mitä kautta itse sijoitan kryptovaluutoihin?

Jos tätä en ole vielä kertonut: itse sijoitan kryptovaluutoihin BINANCE -nimisen pörssin kautta. Lukase tosiaan mun edellinen artikkeli liittyen kryptovaluutta-sijoittamiseen — siellä juttelen hieman enemmän Binancesta.

 

 

Ei ole olemassakaan täysin passiivista tulonlähdettä

Lopuksi tähän haluaisin todeta, että jos realistia ollaan — passiivinen tulo ei ole mulle ollut ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä koskaan TÄYSIN passiivista. Tarkoitan tällä sitä, että jossain kohtaa on tehtävä se työ sen eteen, jotta voi alkaa ansaitsemaan passiivista tuloa. ELI; jossain kohtaahan mun on kirjoitettava ne artikkelit blogiin tai tehtävä YouTube-videot YouTube-kanavalle. You know. Mutta toki — sen jälkeen kun tuo ennakko-työ on tehty, voi alkaa sen jälkeen ansaitsemaan kinda passiivista tuloa.

Plus, nää jutut mitä jaan täällä blogissa ei ole todellakaan mitään “Get rich quick schemejä” (eli tule rikkaaksi yhdessä yössä huijauksia). Nämä mitä oon tänne blogiin kirjoittanut yläpuolelle vaativat käsittämättömän määrän duunia alle, että ne alkavat tuottamaan passiivisesti tuloja. Otetaan tästä vielä varmuudeksi muutama esimerkki:

Ensimmäinen esimerkki:

 1. Olen suunnitellut, kuvannut & editoinut videon ja laitan sen YouTubeen = TEHTY TYÖ
 2. Sitten jos video on maailman loppuun asti YouTubessa ja ihmiset sitä katsovat — saan videon avulla niin kauan passiivisesti tuloa nukkuessanikin ( = PASSIIVINEN TULO).

Toinen esimerkki:

 1. Kirjoitan E-kirjan ja laitan se myyntiin vaikka Amazonin audiokirjastoon = TEHTY TYÖ
 2. Jos kirja on hyvä ja ihmiset sitä ostavat Amazonista, ansaitset niin kauan kirjan avulla rahaa kun se on Amazonissa myynnissä — nukkuessasikin ( = PASSIIVINEN TULO).

..kolmas esimerkki

 1. Kirjoita blogiin artikkeli = TEHTY TYÖ
 2. Ansaitset artikkelissa näkyvillä mainoksilla passiivista tuloa ( = PASSIIVINEN TULO)
 3. Ansaitset artikkeliisi upotettujen affiliatelinkkien avulla passivista tuloa ( = PASSIIVINEN TULO)

Sait varmaan jo kiinni tästä ajatuksesta — ei ole olemassakaan TÄYSIN passiivista tuloa, vaan jotta voi ansaita passiivista tuloa, on sen eteen tehtävä jossain kohtaa työtä — ja yleensä etukäteen.

 

Loppukaneetit

Jees! Tämmöistä tänään! Tämä “passiivinen tulo” aiheena on mun mielestä erittäin kiehtova ja jokaisen meistä kuuluisi osata tienata netissä passiivisesti rahaa — edes vähän! Vaikka ansaitsisit vain viisi euroa kuukaudessa passiivisesti, on sekin jo kotiin päin. Se mikä passiivisissa tuloissa on hienoa, tienaamisella ei ole minkäänlaista ylärajaa — eli jos keksit jonkinlaisen kultasuonen minkä kautta tienaat vaikka 15 000€ kuukaudessa netin kautta (passivisesti) — niin onneksi olkoon. Eipähän tarvitse enää varmastikaan käydä palkkaneuvotteluita kenenkään kanssa, eikä matkustaa tunnin verran aamuruuhkassa huonossa kelissä duuniin maanantaiaamuna. Tähän pyritään!

Joka tapauksessa, kiitoksia lukemisesta. Nähdään taas seuraavan artikkelin merkeissä! Toivottavasti opit uusia juttuja!

Laita YouTube-kanava tilaukseen!

Muista tosiaan käydä tsekkaamassa mun YouTube-kanava. Pistä ihmeessä kanava tilaukseen jos haluat kuunnella mun juttuja enemmän! Kiitos!

Käy tsekkaamassa pari muuta artikkelia

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita käytän päivittäin työssäni ja joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

🎥 VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ: käytä NordVPN:ää »

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Suojaa nettiliikenteesi — Hanki NordVPN

NordVPN affiliate banner

Miksi hankkia VPN?

Tiesitkö että, ilman VPN-yhteyttä kaikkea internet-liikennettäsi pystytään seuraamaan? Ilman VPN-yhteyttä olet käytännössä kuin avoin kirja, kun vierailet sivustoilla netissä.

VPN on virtuaalinen yksityisverkko (virtual private network) — palvelu, joka salaa verkkoliikenteesi ja suojaa verkkohenkilöllisyytesi. Suosittelen siis ehdottomasti käyttämään jotakin VPN:ää — itse olen käyttänyt muutaman vuoden NordVPN:ää.

Voin laittaa yhden NordVPN-tilauksen alle mun kaksi läppäriä, pöytäkoneen, puhelimen, tabletin ja vielä jonkun kuudennenkin laitteen. Nice!

👉 Hanki NordVPN täältä »

Voit tykätä myös näistä

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parantaakseen sivuston käyttömukavuutta. Mikäli olet asian kanssa ok, paina "Hyväksy" -painiketta. Hyväksy Tietosuojalauseke »