Etusivu Inspiraatio ANIMATION COMPOSER on After Effects -lisäosa, jolla säästät työaikaa ja teet samalla animaatioistasi tyylikkäämpiä

ANIMATION COMPOSER on After Effects -lisäosa, jolla säästät työaikaa ja teet samalla animaatioistasi tyylikkäämpiä

kirjoittanut Johe
voimakas-nainen-supervoimat-animaatio

Onko ”perus”-animaatioiden teko työlästä?

Teetkö paljon videoita — ja suunnitteletko niihin usein ANIMAATIOITA (After Effectsissä) — joiden tekemiseen kuluu suhteellisen paljon aikaa? Ota ihmeessä Animation Composer -lisäosa käyttöösi, niin kohta erilaisten animaatioiden tekemiseen kuluu tuntien sijaan minuutteja! Which is kinda nice. Ainakin mulla kävi näin.

Kerron lisää kyseisestä lisäosasta tässä artikkelissa.

Mukavakaan homma ei ole kivaa kiireessä

Kiire — eikä kehnot animaatiot ole kumpikaan kiva asia — ei SINUN, eikä varsinkaan asiakkaiden kannalta.

Animaatioiden tekeminenhän sinänsä on äärimmäisen kivaa puuhaa, mutta se taas EI OLE kivaa, että sulla on kiire — pitäisi saada työt tehtyä, ja lisäksi jos et ole (ehkä) hirveästi animoinut ennen — animaatiosi voivat olla kehnon näköisiä. Kiire — eikä kehnot animaatiot ole kumpikaan kiva asia — ei SINUN, eikä varsinkaan asiakkaiden kannalta.

Mitä tehdä?

tietokone-vaikea-ongelma-selvitys

Mitä jos saisit animaattorin supervoimat?

Haluaisitko olla siis NOPEAMPI tekemään animaatioita? Mitä jos olisit samalla kertaa nopeampi kun animaatioistasi tulee paljon KIVEMMAN NÄKÖISIÄ? No jep — eikö olisikin cool. Katsotaampa sellaista lisäosaa kun ”Animation Composer”, joka antaa sulle niin sanotusti supervoimat kun teet animaatioita After Effectsissä.

Lisäosan sloganin mukaan teet ”KOLMEN TUNNIN TYÖN KAHDESSA MINUUTISSA”. Yass!

supermies-animaatio-punainen-viitta-eeppinen

 

Animation Composer — MAAGINEN LISÄOSA

Kyse on siis Mister Horse (tekijä) ANIMATION COMPOSER -lisäosasta After Effectsille!

Animation Composer on hemmetin kova lisäosa — oon sitä nyt puolitoista vuotta käyttänyt ja olen ollut siihen äärimmäisen tyytyväinen. Lisäosan voit ladata ilmaiseksi, mutta sitä voi (ja kannattaa) ehdottomasti laajentaa maksullisilla laajennoksilla. Laajennokset maksavat jostain about 50 €:sta sataan euroon tms. eli ei todellakaan pahan hintainen. Plus — jos rahanmenon ajattelee niin, että se on tavallaan muutamassa TYÖTUNNISSA maksettu jo takaisin, lisäosa kannattaa ehdottomasti ostaa (tai ainakin itse ajattelin näin).

Voit kokeille lisäosaa ilmaiseksi

Saat ladattua lisäosan tosiaan ILMAISEKSI, mutta siinä on vain about 150 animaatio-presettiä mukana. Itse latailin aikanaan lisäosan itselleni kokeiluun ensin ilmaiseksi — ja parin viikon kokeilun jälkeen kun alkoi nuo 150 ilmaista presettiä tympimään — ostin lisäosaan about kaikki sen laajennokset! On ollu kyllä rahan arvoinen ostos.

Laajennokset VideoHivestä

Tässä artikkelissä käydään läpi Animation Composerin erilaisia laajennettavia lisäominaisuuksia. Voit ostaa lisäosaan laajennoksia VideoHivestä »

 

Mitä Animation Composerilla voi tehdä?

Lisäosalla voit tehdä kaikenlaista animaatioihin liittyvää:

  • ns. ”lower thirdsejä” (usein näet videoissa teksti-infolaatikoita tms. tai titteleitä -> lower thirdseillä tarkoitetaan usein niitä)
  • erittäin hienoja teksti-animaatioita
  • tyylikkäitä taso (layer) -animaatioita
  • 3D-animaatioita
  • cooleja siirtymä -efektejä (transitions)
  • mukana tulee myös liuta ääniefektejä
  • ja paljon muuta

Katsotaan seuraavaksi näitä ominaisuuksia yksitellen alla läpi (mitä ominaisuudet tarkoittavat).

Mikä on PRESETTI?

Alempana tulee moneen kertaan viljeltyä termiä ”preset / presetti”, joten mitä se tarkoittaa? No, kutsutaan sitä vaikka ”ANIMAATIO-POHJAKSI” suomennettuna.

1. Mitkä ihmeen ”Lower Thirdsit”?

Taas termejä, joille en tiedä suoraa suomenkielistä nimeä, joten kutsun niitä alkuperäisellä nimellä ”lower thirdseiksi”. Nää on erittäin yleisiä juttuja, mitä näkyy about joka toisessa videossa jossain kohtaa. Ovat käytännössä tavallaan erilaisia tapoja näyttää TEKSTIÄ videosi päällä.

Saat tämän laajennoksen ostettua MisterHorsen sivuilta »

 

2. 3D-ANIMAATIO -presetit

Näitä tulee käytettyä suhteellisen paljon! Suosittelen ostamaan kyllä, eivät ne maltaita maksa kuitenkaan.

 

3. TEKSTI-animaatio -presetit

Näitä tulee käytettyä myös jatkuvasti kun käytän Animation Composeria! Jos oot ostamassa Animation Composer -lisäosaan laajennoksia, tätä TEKSTI-animaatiot -laajennosta suosittelen ehdottomasti yhdeksi ostokseksi!

 

4. Elokuvantekijän SIIRTYMÄEFEKTIT (transitiot)

Tää on toinen ominaisuus joka on jatkuvasti käytössä mulla: SIIRTYMÄEFEKTIT (transitiot). Näillä siirtymillä saat eloa videoihisi kun videossasi siirrytään uuteen aiheeseen, kohtaukseen tai haluat muuten vain elävöittää tarinaasi. Tämän voit ostaa ilmeisesti vain MisterHorse.tv -sivuilta.

 

5. 2D motion -PRESETIT

Itsellä ainakin tulee käytettyä noita 2D-motion -presettejä todella usein. En löytäny tähän suoraa esittelyvideota Youtubesta, mutta löydät esittelyvideon noilta sivuilta mihin pääset linkeistä klikkaamalla (tämän kappaleen otsikossa ja kappaleessa).

 

6. 2D-SPECIAL -efektit

Nää on tämmösiä spesiaalimpeja animaatioita, joita voit laittaa videoosi helposti ja nopeasti.

 

Voiko animaatio-presettejä muokata?

Päässäsi herää varmasti kysymys, että ”Johe — jos teen animaatiot lisäosalla, tuleeko animaatioistani aina saman näköisiä? Eikös sellanen oo aika tylsää?” Sanon tähän heti, että ei tule — eli kun teet animaatioitasi lisäosalla ja vaikka käytät näitä valmiita ”presettejä” (esiasetuksia) -> niitä voi MUOKATA loputtomiin (joten niistä ei tule samannäköisiä aina). Saat lisäosan avulla about aina hyvän ja coolin POHJAN efekteillesi ja animaatioillesi.

 

MIKSI käytän Animation Composeria?

Noh — isoimpana asiana lisäosa on NOPEUTTANUT mun töitä todella paljon ja animaatioista tulee samalla tosiaan todella kivan näköisiä. Se mikä on ”kivannäköistä” on tottakai suhteellista, mutta amatööri-animoijan ja ammattilaisen erottaa kyllä moni. Nopeus on valttia.

Vaikka olisit ammattilainen, lisäosa sopii sulle silti

Kontekstinä vielä; oon animoinut ja käyttänyt After Effectsiä vuodesta 2011 lähtien, joten kokemusta kyllä siis löytyi jo ENNEN tämän lisäosan ostamista. Oon suhteellisen nopeakin animoimaan — mutta ostin SILTI lisäosan, koska se on nopeuttanut animaatioiden tekoa entisestään!

 

MILLOIN käytän Animation Composeria?

Animation Composer on ostohetkestä lähtien ollut mulla oikeastaan JOKAISESSA projektissa käytössä. Ihan sama oikeastaan mitä videota, elokuvaa tai asiakasprojektia olen tekemässä — keksin aina käyttöä Animation Composerille. Aina täytyy kuitenkin jossain kohtaa projektia animoida tekstejä, logoja, kuvia, tasoja ja niin edelleen ja Animation Composer NOPEUTTAA näiden juttujen animoimista huomattavasti (mikäli tämä ei tullut jo selväksi).

Inspiraation puute?

Jos INSPIRAATIOLLE tulee yhtäkkinen blackoutti (niin kuin usein tulee), avaan Animation Composerin ja saan sieltä nopeammin inspiraatiota erilaisista animaatioista, joita voisin tehdä vaikka videon teksteille. Lisäksi kun on aina se tieto, että animaatioita voi muokata loputtomiin, ei animaatioiden tekemisestä tule missään kohtaa tylsää.

 

Mitä HUONOA Animation Composerissa on?

Mietin tätäkin puolta tottakai, mutta en oikeasti hirveästi keksi mitään aivan täysin HUONOA Animation Composerista. Sen tehtävä on auttaa alkuun + antaa inspiraatiota animointiin — ja sen se tekee kyllä hyvin. No, ehkä aina aika ajoin toivoisi, että noita PRESETTEJÄ olisi laajennoksissa ENEMMÄN. Jossain kohtaa ne TUHATKIN presettiä tulee koluttua nimittäin läpi moneen kertaan ja niitä alkaa toivomaan lisää.

Joo no — ehkä se sitten on ”huonoa”, että lisäosaan ei tule tarpeeksi usein lisää presettejä. Mutta kyllä noilla (varsinkin) ostetuilla laajennoksilla pärjää vaikka kuinka kauan siis — itsekin vielä varmasti monta vuotta.

 

Aika on monesti rahaa

Mun täytyy usein osata laskea budjetteja, arvioida projektiin kuluvaa työaikaa suhteellisenkin tarkasti — ja kaikki tällaiset työkalut ovat erittäin tervetulleita kiireiseen arkeen jos ne SÄÄSTÄÄ työaikaa. Lisäksi mun täytyy pystyä tekemään videoita nopeastikin, joten taas kerran kaikki säästetty aika on plussaa. AIKA on nimittäin joskus aika kallista, valitettavasti.

Osta Animation Composer

Mikäli yläpuolella meni aivan täysin ohi nuo linkit, mistä voit ostaa Animation Composeriin laajennoksia; tässä on linkit uudestaan: TEKSTI-animaatio -presetit, 2D-MOTION -presetit, 3D-ANIMAATIO -presetit. Loput laajennokset löytä Mister Horsen sivuilta.

Hei, jos SINÄKIN tiedät jonkun lisäosan, jota kaikkien ihmisten tulisi käyttää — kerro ihmeessä siitä tuonne alas kommentteihin tai pistä mulle siitä viestiä niin yritän jakaa infoa siitä eteenpäin!

Jesh, muista lukasta muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen eeppiseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä