Etusivu Tutoriaalit Photoshop perusteet OSA 3 — Laskuvarjohyppääjä- & maisema -kuvamanipulaation tekeminen (Podcast-tutoriaali)

Photoshop perusteet OSA 3 — Laskuvarjohyppääjä- & maisema -kuvamanipulaation tekeminen (Podcast-tutoriaali)

kirjoittanut Johe
adobe photoshop perusteet osa 3 kuvamanipulaation tekeminen

Adobe Photoshop perusteet OSA 3

YAS! Tämä video on Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 3: Laskuvarjohyppääjä- & maisema -kuvamanipulaation tekeminen (Podcast-tutoriaali), jossa käydään läpi Photarin perusteita tekemällä harjoitus, jossa yhdistetään / sulautetaan muutama kuva toisiinsa ja tehdään niistä ns. toimiva kokonaisuus.

Jatkoa edelliselle Photoshop tutoriaalille

Tässä tutoriaalissa jatketaan about siitä mihin Adobe Photoshop perusteet OSA 2:ssa jäätiin — ja tehdään ehkä vähän ”vaativampi” kuvamanipulaatio. Reenaillaan lisää maskien käyttöä ja katsotaan kaikenlaisia pieniä vinkkejä kuinka kuvamanipulaatiosta tulee mahdollisimman saumattoman näköinen. Tutoriaalin aikana harjoitellaan myös kuinka kohinaa lisätään kuvaan & kuvan värimäärittelyä 👍 vahva suositus muutes katsoa tuo Photoshopin perusteet OSA 2:nen ennen kuin katsot tämän uuden tutoriaalin.

Adobe Photoshopilla olen editoinut kuvia yli kymmenkunta vuotta, ja voin kyllä todeta että se on erittäin tärkeä ohjelma osata esim. Adobe Lightroomin, Adobe Premieren tai After Effectsin rinnalla. Photoshop on erittäin monipuolinen kuvankäsittelyohjelma.

Tutoriaali on taas pitkä, mutta täynnä informaatiota

Uusi tutoriaali on tyypilliseen tapaani suht pitkä, mutta täynnä informaatiota. Sen takia olen nimennyt tämänkin tutoriaalin ns. ”Podcast-tutoriaaliksi”. Olen leikannut sen mahdollisimman tiiviiksi, jotta tutoriaali menisi jatkuvasti eteenpäin. Tutoriaali kestää vähän yli tunnin, joten katsele mikäli sulla on kiinnostusta ja aikaa. Eniveis, video on ilmainen joten et menetä ainakaan rahaa vaikka sen katsot 😉

Kenelle tutoriaali on suunnattu?

Tutoriaali on suunnattu jo vähän Photoshopilla tehneille. Eli kun lähdet tutoriaalia katsomaan, oletan että tiedät Photoshopin aivan perusteet. Ei tutoriaalissa nyt mitään älyttömän vaativia juttuja käydä läpi, mutta en välttämättä selitä niin paljoa asioita enää auki.

Löydät tutoriaalin alempaa

Skrollaile alaspäin niin löydät itse tutoriaalin. Oon kirjotellu tähän ensiksi kaikenlaista tutoriaaliin liittyvää tekstiä.

 

 

Photoshop perusteet OSA 3 aiheet

Tässä tutoriaalissa tehdään tosiaan Photoshopilla kuvamanipulaatio — yhdistetään muutama kuva toisiinsa ja tehdään niistä tyylikäs kokonaisuus. Tässä alla tarkemmin lueteltuna aiheet.

 • Videon intro
 • Alkusanat & johdanto
 • Projektin aloitus, kuvien tuominen
 • Elementtien ”upottamista” taustaan & maskien käyttöä
 • Valkoisen alueen poistaminen Premieren aikajanakuvasta
 • Laskuvarjohyppääjän upottaminen kuvaan
 • Pilvien tuominen upottaminen kuvaan
 • Kuvan tasojen värien muokkaaminen
 • Tasojen yhdistäminen toisiinsa (Combine layers)
 • Yksittäisen tason värien muokkaamista
 • Laskuvarjohyppääjän värien muokkaaminen
 • Liike-epäterävöityksen lisääminen tasolle
 • Koko kuvan värien muokkaaminen
 • Kohinan lisääminen kuvaan
 • Loppuhöpinät & kiitos katsomisesta

En IHAN kaikkia aiheita tähän kasannut, vaan juttelen näiden lisäksi myös muista jutuista.

Tässä alla kuva tosiaan lopputuloksesta mikä tutoriaalin aikana pyritään tekemään. Scrollaile edelleen alaspäin niin löydät itse tutoriaalin.

photoshop perusteet osa 3 lopputulos kuvamanipulaatio(Tutoriaalin lopputulos)

 

Lataa tutoriaalissa käytetyt materiaalit

Tästä alta voit latailla omalle koneellesi nämä muutamat kuvat, joita tässä tutoriaalissa käytetään, jos haluat (ovat ilmaisia). Voit toki myös käyttää omia kuvia kun teet tutoriaalin mukaan juttuja.

Hanki ulkoinen SSD

Vinkki-vitonen; meitsi yleensä editoi videoprojekteja ja stillkuvia suoraan ulkoisilta SSD-levyiltä, koska ne ovat normaaleihin kiintolevyihin verrattuna paljon nopeampia — kantsii ehdottomasti stekata. Ulkoiset SSD:t ovat pieniä, pirun nopeita ja käteviä.

Pysy kartalla uusista julkaisuista Facebookissa

Mulla on muutes nykyään omat Facebook -sivut näitä blogin ja YouTuben juttuja varten. Käy tsekkaamassa ja tykkäämässä, mikäli haluat seurailla meitsin juttuja vähän ajankohtaisemmin.

 

 

Adobe Photoshop perusteet OSA 3

Tässäpä tämä uusi tutoriaali: Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 3: Laskuvarjohyppääjä- & maisema -kuvamanipulaation tekeminen — Infoa tulee taas suht paljon, muista hakea kahvia ja pitää korvat ja silmät auki! Ei muuta kuin olkaattes hyvät!

Muista kommentoida

Hei, laittakaa myös kommenttia mulle — mitä opitte, oliko videolla hyvää infoa?

Muista tykätä ja tilata

Mikäli satuit tutoriaalista tykkäämään, muista konkreettisestikin TYKÄTÄ ja laittaa myös kanava tilaukseen! Thanks!

Hanki Photoshop itsellesi

Kiinnostaako ostaa omaan käyttöön Adobe Photoshop? Käy tsekkaa Adoben virallisilta sivuilta Photoshopin hankkimista.

Siirry videon eri kohtiin

Tiedoksi vain, olen jakanut videon eri aihealueisiin ja voit ”siirtyä/liikkua” niiden aiheiden välillä mikäli haluat. Käy siis tsekkaamassa Youtuben puolella videon kuvausteksti (description), josta näet AJAT ja aihealueet!

 

 

 

Adobe Photoshop PERUSTEET OSA 2

Tosiaan, mainitsen tässä tutoriaalissa Adobe Photoshop perusteet OSA 2:sta muutamaan kertaan, joten linkkaan tutoriaalin tähän alle. Suositelen katsomaan tämän tutoriaalin ennen tän uusimman tutoriaalin (OSA 3:sen) katsomista. Pysyt paremmin kärryillä asioissa.

 

Katso Adobe Photoshop perusteet OSA 1

Mikäli olet aivan täysin aloittelija Photoshopin kanssa, käy ihmeessä tsekkaamassa Adobe Photoshop perusteet OSA 1 -tutoriaali. Siinä paneudutaan Photshopin ihan perusteisiin.

KAIKKI Photoshop-tutoriaalit yhdestä paikasta

Oon kasannut tänne blogiin artikkelin, josta löytyy kaikki mun tekemät Photoshop-tutoriaalit yhdestä samasta paikasta. Aattelin että kyseisestä artikkelista olis kätevä näitä katsella.

 

Photoshop -tutoriaaleille tulossa jatkoa

Jees! Nyt tämä tutoriaali on jo KOLMAS tällainen isompi Adobe Photoshop -perusteet tyylinen tutoriaali — ja en näe näille ainakaan vielä loppua. Tulevissa tutoriaaleissa tulen tekemään erilaisia kuvanmuokkauksia + otan käsittelyyn eri aiheita liittyen Photoshopin käyttöön. Mulle saa myös laittaa viestillä aihe-ehdotuksia jos sellaisia on sulla mielessä 🙂

Joka tapauksessa, kaikkea eeppistä on siis tulossa! Kiitoksia katsomisesta ja nähdään taas seuraavan videon merkeissä! Toivottavasti opit uusia juttuja!

Kiitos katsomisesta!

Jees, kiitokset vaan katsomisesta! Mikäli tykkäsit videosta, muista tosiaan tykätä youtube-videosta ja laita ihmeessä kanava tilaukseen! Kiitos!

Käy tsekkaamassa pari muuta artikkeleitani:

Kiitoksia lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi! Tämä artikkeli sisältää ns. affiliate -linkkejä, eli mikäli päädyt ostamaan Adoben tuotteita (tai muita asioita) tämän artikkelin kautta — saan ostotapahtumasta välityspalkkion. Mikäli käytät linkkejä, pystyt tällä tavoin tukemaan mun toimintaa täällä blogissa ja YouTubessa, joten kiitos!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA meittin YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA ääniefektejä Action VFX:ltä!

free-explosion-sound-sfx

Voit tykätä myös näistä