Etusivu Blogi Paras älykello 2020 — tämän vuoden kovimmat älykellot

Paras älykello 2020 — tämän vuoden kovimmat älykellot

kirjoittanut Johe
Paras älykello 2020

Parhaat älykellot vuonna 2020 — vertailua ja ajatuksia

Kirjoitin viime vuonna artikkelin ”paras älykello vuonna 2019” -tyyppisesti ja ajattelin jatkaa yhden kerran jälkeen jo hyväksi muodostunutta perinnettä. Tässä artikkelissa siis tehdään katsaus tämän vuoden kovimpiin älykelloihin: Paras älykello vuonna 2020 —  mitkä ovat vuoden 2020 parhaat älykellot? Katsotaan kellojen hintaa, ominaisuuksia ja laitan aina parhaan löytämäni YouTube-arvostelun aina kyseisen kellon lähettyville. Tässä vaiheessa totean jo, että tämän vuoden kovimpia älykellovalmistajia ovat mm. Huawei (ja HONOR), Samsung ja  Apple.

Älykellot ovat edelleen kasvava trendi ja on erittäin kiinnostavaa nähdä mitenkä älykellot ovat tulleet vuodessa eteenpäin niin akun keston, ominaisuuksien, laadun ja muiden juttujen suhteen. Mukana on toisaalta muutama sama kello kuin viime vuonnakin, mutta toki uuttakin on!

Lue viime vuoden artikkeli

Kirjoitin tosiaan viime vuonna 2019 tästä samasta aiheesta artikkelin, joten jos kiinnostaa niin lue ihmeessä se.

Käytän edelleen Samsungin kelloa

Itse käytän edelleen Samsung Galaxy Watch Active 2:sta, mutta tutkin jatkuvasti älykellomarkkinoista vähän myös tottakai sillä silmällä, että minkä älykellon ostan seuraavaksi, kun jos esimerkiksi tästä Samsungin kellosta mulla aika jättää. Tää mun kello on ollut kovassa käytössä ja on siis edelleen hyvä, että en osta uutta ennen kuin tämä sanoo itsensä irti.

Älykellojen tekniset tiedot

Löydät kellojen tarkemmat tekniset tiedot esittelyvideoista, jotka olen linkannut tähän artikkeliin, tai menemällä valmistajien/myyjien kotisivuille.

 

Paras älykello vuonna 2020 — mitä kelloja tänä vuonna kannattaa harkita?

 

Samsung Galaxy Watch 3 -älykello

Galaxy Watch 3 julkaistiin aivan äskettäin! Siitä on erittäin tuoreita arvosteluja ympäri YouTubea jos haluat käydä tutkimassa. Tästä kellosta mulla on tutkimuksieni puolesta sekä hyvää että huonoa sanottavaa, joten lue tarkkaan.

Hyppään heti vähän huonoon asiaan, eli akun kesto: Samsungin kelloissa kestää akku keskimäärin päivästä muutamiin päiviin. Tässäkin Samsung Watch 3 -kellossa kestää akku ilmeisesti pari päivää, riippuu käytöstä tietty. Joten jos akun kesto on määrittävä tekijä sulle kun oot valitsemassa itsellesi uutta älykelloa — tiedä se, että tässä kestää akku pari päivää.

Samsung Watch 3:ssa on hyvää esim. metallinen navigointi-rinkula, jonk avulla voit tosiaan navigoida kellon valikoissa ja siirtyä paikasta toiseen. Tähän kelloon on tullu uusina asioina mm. ”kaatumisen tunnistus / fall detection” eli jos olet vaikka vanhempi henkilö, tämä kello tunnistaa mikäli kaadut ja se voi hälyttää apua. Samsung Watch 3:ssa on hienoja Watchfaceja (eli miltä kellon ulkoasu näyttää), voit vastata tekstiviestihin kellon avulla, sisäänrakennettu GPS, voit vaihtaa kappaleita Spotifyssä, kellon rakenne tuntuu premiumilta (ruostumaton teräs), on vesitiivis, unen-, sykkeen ja hapenottokyvyn seuranta yms. Lue lisätietoja Samsungin sivuilta »

Kellon hintahaarukka on aika korkea: 500€ hujakoilla riippuen vähän mitä ominaisuuksia haluat kelloon.

Osta Samsung Galaxy Watch 3 -älykello

 

 

Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello

Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello on mulla ollu käytössä nyt joulusta lähtien ja pystyn hyvillä mielin edelleen suosittelemään tätä kelloa. Kun tutkin viime vuonna (2019) kelloja, tämä kello tosiaan karsiutui kaikista vaihtoehdoista mulle käyttöön.

Lyhyesti todettuna: Galaxy Watch Active 2 -älykello on ”premiumin” tuntuinen, ohjelmisto on kohdallaan, se on enemmän urheilukello kuin pelkkä älykello, kivat Watchfacet ja kellon maksoi mulle 280 € noin. Oon ollu kyllä pääosin tyytyväinen kelloon — ainuita negatiivisia asioita mitä toivoisin että olisi toisin — on juurikin kellon AKKU, se kestää mun käytössä 2 päivää ja sitten se pitää ladata. Lue lisää kellosta Samsungin sivuilla »

Lue mun arvostelu tästä kellosta

Lue kirjoittamani arvostelu Samsung Galaxy Watch Active 2:sesta. Tässä artikkelissa kerron kelloon liittyen käyttökokemuksia parin kuukauden käytön jälkeen.

Osta Samsung Galaxy Watch Active 2 -älykello

Voit tilata Samsung Galaxy Watch Active 2-älykellon Amazon.de:stä.

 

Huawei Watch GT 2e -älykello

Jos mietit Huawein kelloja niin sulla on käytännössä kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa tällä hetkellä: Huawei Watch GT2 ja Huawei Watch GT 2e ja jälkimmäinen näistä on enempi sporttisempi versio (”E”-kirjain merkkaa energiaa / nuoruutta).

Huawei Watch GT 2e on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, akun kesto on kova (noin 2 viikkoa), se mittaa hapenottokykyä, unenseuranta, voit tallentaa siihen musiikkia, notifikaatiot ja muut perusjutut on kunnossa. ET VOI puhua kellolla puheluita, eikä kellossa ole NFC:tä! Omasta kokemuksesta voin kertua, että (omalla) Samsungin Active 2 -älykellolla on ainakin ollut kiva puhua puheluita, joten tästä syystä (koska tällä ei voi puhua puheluita) en itse ostaisi tätä Watch GT2e -älykelloa. Muuten se on kova kello kyllä! Lue valmistajan sivuilta lisää »

Aina kun mietit Huawein tuotteita, niin muista USA:n ja HUAWEIN kauppasota ja mieti edes hetki, että vaikuttaako se sun käyttöön? Jos ei vaikuta, niin hieno homma! Ja ei kait tästä kauppasodasta ole ainakaan täällä Euroopassa ollut ongelmaa — koskee lähinnä jenkkejä.

Osta Huawei Watch GT 2e -älykello

Voit tilata Huawein Watch GT 2e -älykellon monestakin paikkaa.

 

Muista myös Huawei Watch GT2

Tämä kello oli myös mun edellisessä artikkelissä ja laitan sen tähän muistutukseksi, että tämäkin kello on vielä tänäkin vuonna erittäin validi vaihtoehto älykelloksi. Tästä alta voit katsoa arvostelun Huawei Watch GT2 -älykellosta.

 

 

HONOR Magic Watch 2 -älykello

Tässä on oikein hyvä kilpailija esim. Samsung Galaxy Watch Active 2:lle ja Huawein Watch GT2:lle. Tässä HONORin kellossa on mm. älytön akku: se kestää keskimäärin ilmeisesti 5-14 vuorokautta (riippuu tottaki miten sitä käyttää). Jos nyt ostaisin uutta älykelloa, harkitsisin vakavasti tämän kellon ostoa!

HONOR Magic Watch 2 -älykellossa on unenseuranta, voit puhua sillä puheluita, hyvä akku, notifikaatiot, hapen-, sykkeen- ja unen seuranta, se on tottakai vedenkestävä — lisäksi se on valmistettu ruostumattomattomasta teräksestä. Notifikaatioihin tosin ET voi reagoida, eli jos sulle tulee notifikaatio kelloon, voit vain lukea sen kellosta — etkä tavallaan esim. vastata siihen. Kellossa ei myöskään ole Google Mapsia, eikä NFC:tä, mutta muutoin tämä kello on ilmeisen kova vaihtoehto kun katsoo hintaa: 150 € – 200 € — vähän riippuu mistä ostaa. Lue lisää HONORin sivuilta »

Osta HONOR Magic Watch 2 -älykello

Voit tilata HONOR Magic Watch 2-älykellon monestakin paikkaa.

 

 

Apple Watch 5 -älykello

Apple Watch Series 5 on edelleen parhaiden älykellojen joukossa vaikka se on jo vuoden vanha! Siinä yhdistyy moni asia: ihan OK-kestoinen akku, toimiva sykkeen mittaus, monipuoliset ominaisuudet, premium-laatu ja niin edelleen.

Mua  ei saa edelleenkään ostamaan Applen älykelloa, koska en käytä muitakaan Applen tuotteita (kuten läppäriä tai pöytätietokonetta). Jos Applen vehkeitä käyttäisin niin tottakai harkitsisin Applen kelloakin. Arvosteluiden ja muutaman ystävän suosituksen perusteella voin kyllä hyvillä mielin suositella Applen kelloa — koska se oikeasti on yksi parhaista markkinoilla olevista älykelloista. Applen 5-sarjan kellojen hinnat pyörivät siellä 400€ – 550€ hujakoilla.

Osta Apple Watch 5 -älykello

Voit tilata älykellon monestakin paikkaa.

Niin — ja kohta on tulossa Apple Watch Series 6 ja tästä viitosversiosta tippuu mitä luultavimmin hinta, joten jätän tän tähän artikkeliin (koska moni voi harkita vielä ostavansa sitä).

 

Apple Watch Series 6 -älykello

Apple julkaisi viimeinkin Series 6 -älykellonsa. Yksi suurimmista hightlightseista mitä kelloon liittyy on, että se pystyy mittaamaan veren happipitoisuuden! Aika eeppistä. Älä kuitenkaan ajattele että tämä kello on millään lailla lääketieteellinen laite, nämä jutut ovat vain suuntaa antavia.

Veren happitaso on tärkeä kehon yleisen hyvinvoinnin mittari. Se auttaa myös ymmärtämään, miten hyvin elimistöösi imeytyy happea ja miten paljon happea kehosi saa. Apple Watch Series 6:n mahtavan uuden tunnistimen ja apin avulla voit mitata välittömästi veren happi­tason sekä tehdä päivin ja öin mittauksia taustalla. — lainattu Applen sivuilta

Ylemmässä videossa oli ”ensituntumia” Applen uudesta kellosta ja tässä alemmassa on älykellon unboxaus ja arvostelu.

Muita juttuja kellossa on aina päällä oleva näyttö, ”fall detection” eli kaatumisesta lähtee ilmoitus, unen seuranta, kellon akku kestää noin päivän / puolitoista.

 

OPPO Watch -älykello

No nyt! Vähän tämmönen random-löytö, mutta tää on ensimmäinen mun mielestä oikeasti ”sulava” ja toimivan oloinen Wear OS (Googlen käyttöjärjestelmä) -älykello. Kello vaikuttaa erittäin lupaavalta ja tämä kello menisi muuten itsellänikin jopa ostoslistalle, mikäli tässä ei olisi YHDEN päivän kestävä akku. Ugh, haluan tosiaan että seuraavassa kellossani on kestävämpi akku. Mikäli lyhyt akunkesto ei ole sulle ongelma — voin ainakin arvosteluiden perusteella suositella tätä. Lue lisää valmistajan sivuilta »

Eniveis; Oppo Watch -älykello on ilmeisen toimiva pakkaus; se toimii sulavasti eli vastaa kosketukseen, kirkas ja laadukas näyttö, voit puhua sillä puheluita, kellon ulkonäkö on kustomoitavissa, siinä on NFC, se mittaa askeleita ja sykettä ja se on vedenkestävä + siinä on Googlen Wear OS -järjestelmä mikä toimii kellossa yllättävän sulavasti.

Ei vielä kunnolla saatavilla

Tätä kelloa ei kuitenkaan ilmeisesti voi kovin monesta paikkaa ostaa vielä ja euroopassa sitä ei käsittääkseni ole myynnissä. Laitan tämän tähän siltä varuilta jos se joskus tulee myyntiin — ja koska se on kiinnostava kello!

 

Muut älykellot

Viime artikkelissa puhuin monen eri valmistajan älykelloista, mutta nyt yritän hieman rajata näitä. Käy kuitenkin tsekkaamassa sellaiset valmistajat kuin Xiaomi Amazfit -sarja, Kospet, Mobvoi ja Fossil.

Suunto- ja Garmin -älykellot

On tottakai olemassa myös SUUNTO ja GARMIN mutta näitä kelloja en jotenkin koe omakseni, joten en oo näiden valmistajien kelloja ihan hirvestäi vertaillutkaan. Ovat varmasti erittäin hyviä älykelloja! Suunnolta nopeahkosti vilkaisin varteenotettavia vaihtoehtoa ja sieltä iski semmoinen kuin SUUNTO 7 silmään, koska kyseisessä kellossa on Googlen Wear OS -järjestelmä.

 

 

Paras älykello 2020 — yhteenveto

No, mikä on paras älykello vuonna 2020 — onko sellaista? Jos otan älykellon suhteen hinnan ja omat toiveet huomioon, tällä hetkellä kallistuisin tuohon HONORin Magic Watch 2 -älykellon suuntaan. Sen saa suht halvalla (150-200€) ja siinä on todella monta ominaisuutta, mitä älykellolta tarvitsen. Muut kellot ovat tottakai erittäin kovia vaihtoehtoja ja moni niistä on mulla jaetulla ykkös- / kakkossijalla, mutta mulle merkkaa edelleen se AKUN KESTO aika paljon.

Akunkesto on tärkeä

Muutaman vuoden älykelloja käyttäneenä voin todeta sellaisen pikkujutun, että: jos lähden viikonloppureissulle ja unohdan ottaa kellon laturin mukaan ja älykellosta kerkiää loppumaan tämän takia virta (reissun päällä vielä) — niin se alkaa ketuttamaan pikässä juoksussa. Sanompa vaan. 🙂 Jos lyhyt akunkesto ei ole sulle ongelma niin sitten nuo yläpuolella olevat kellot ovat melkeempä kaikki sellaisia, joita voi helposti arvosteluiden perusteella suositella!

Minkälaisia ominaisuuksia haluan, että älykellossa on?

Mulla on muutamia kriteereitä älykellojen suhteen — mitä ominaisuuksia niissä pitää olla (varsinkin jos itselleni ostan seuraavaa älykelloa jossain kohtaa). Laitan tähän tiivistetysti omia toiveita:

  1. Akun kesto: vähintään viikko ja mitä enemmän sitä parempi
  2. Kelloon voi joko ladata sisäisesti musiikkia tai vaihtaa biisejä Spotifyssä
  3. Sykkeen-, asekeleiden ja hapenottokyvyn seuranta. No miksei unenkin seuranta(?) – itse en vaan tykkää pitää kelloa nukkumisen aikana kädessä
  4. Voi puhua puheluita kellon kautta
  5. Kellosta näkee notifikaatiot
  6. Voi muokata kellon ulkoasua (Watchfacet)
  7. Haluan, että se on KELLON näköinen (eikä esim. rannekkeen näköinen)
  8. Valmistettu ruostumattomasta teräksestä runko (stainless steel)

 

Ei kannata ostaa halvinta

Oli ihan virkistävää itsellenikin tehdä tällainen katsaus just NYT kovimmistä älykelloista — tiedämpähän mitä kelloja suositella jos jos joku kysyy. Sama meininki kuin viime vuonna, eli en suosittele menemään sieltä mistä aita on matalin ja tässä tapauksessa että mistä saat halvimmalla älykellon! Tämä siksi, että onhan tässä tavallaan oma terveys kyseessä (!): eli sykkeenmittaus, uni, stressitasot yms. joten en luottaisi halpoihin malleihin niin paljon kuin kalliimpiin.

Videoeditointi tietokone mallia 2020

Ostin itselleni justiinsa uuden videoeditointiin painottuneen pöytätietokoneen mallia 2020. Lue tästä artikkelista minkälaisia ajatuksia mulla oli tähän liittyen, paljonka osat maksoivat ja minkälaisen koneen ylipäätään kasasin itselleni.

Lue muita artikkeleitani:

Kiitos lukemisesta! Jaa artikkelia eteenpäin jos koet sen hyödylliseksi!


TYÖKALUT, JOITA KÄYTÄN & SUOSITTELEN

Tässä listaa työkaluista, joita voin suositella. Alla on linkkejä suoraan sivuille, joista voit ostaa kyseisen tuotteen. Näet suhteellisen kätevästi hintahaarukan eri tuotteille Hintaoppaasta.

MUN PUHELIN: OnePlus -puhelin »

VIDEOKUVAUS: Sony A7 SIII »

LOISTAVA TIETOKONEEN PÖYTÄMIKKI: Røde NT-USB & PÖYTÄTELINE: Røde PSA 1 »

BUDJETTILUOKAN PUHEMIKKI: Røde SmartLav+ »

PC:n NÄYTÖN NAUHOITUS: OBS Studio »

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Windows 10 Pro OEM »

🔰 PEITÄ JÄLKESI NETISSÄ:

🎵 MUSIIKKIA VIDEOIHIN: Tsekkaa Artlist.io »

JÄLKITYÖSTÖ-OHJELMISTO (PC): Adoben Creative Cloud »

Tässä on itseasiassa vain muutama suosittelemani tuote, joten lue lisää osto- ja hankintasuosituksistani täältä »

Seuraile Johea:

Kiitos lukemisesta

Tsekkaa ihmeessä myös kirjoittamani artikkelit: 5 PARASTA sivustoa & tässä 8 LOISTAVAA sivustoa — joissa on vinkkejä paikoista, mistä voit ladata ILMAISEKSI kuvia henkilökohtaiseen tai kaupalliseen käyttöön!

Muista TILATA mun YouTube-kanava!

Kiitos lukemisesta! Jaa ihmeessä artikkelia, jos sillä oli esim. jotakin positiivista vaikutusta elämääsi. Toivottavasti oli ja seuraavaan kertaan! Cheers!

Hei, tästä saat ILMAISIA efektejä Action VFX:ltä!

free-dust-waves

Voit tykätä myös näistä